معرفی و دانلود بهترین کتابهای اقتصاد خرد و کلان، اقتصاد ایران و جهان
چرا باید کتابهای اقتصاد بخوانیم؟
در جهانی که یکی از پایههای آن بر علم اقتصاد بنا شده، پاسخ به پرسش پرتکرار اقتصاد چیست، بهعنوان ضرورتی مهم شناخته میشود. اقتصاد درواقع دانشیست که بر مسئلهی «کمبود» تمرکز دارد و در تلاش است تا در حوزهی تخصیص منابع، تعادل برقرار کند؛ با این هدف که تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات در اجتماع، به شکل بهینه انجام شود. علاوهبر این تدوین سیاستهای اقتصادی مربوط به قوانین مالیاتی، برنامههای اشتغال، نرخ بهره، توافقنامههای تجاری داخلی و بینالمللی و... نیز از دیگر اهداف مهم علم اقتصاد بهشمار میآید.
اقتصاددانها این دانش را به دو حوزه تقسیمبندی میکنند: اقتصاد خرد و اقتصاد کلان. اقتصاد خرد به تصمیمات اقتصادی مصرفکنندگان، خانوارها و بنگاهها و شرکتهای تولیدکننده میپردازد؛ درحالیکه اقتصاد کلان شاخصهای بزرگتری را در مورد بررسی قرار میدهد و هدف اصلی آن، رشد و شکوفایی اقتصادی یک جامعه است. فعالان این عرصه از مسیر ایجاد اشتغال، مهار تورم و برقراری تعادل در تراز پرداختها، تلاش میکنند به این هدف دست یابند.
با مطالعهی تاریخ زندگی بشر میتوان دریافت که با شکلگیری تمدن در خاورمیانه، چین و... بهمرور مفاهیم مالیِ پیچیده شکل گرفتند و در هزارهی اول قبل از میلاد مسیح، راهنماهایی در مورد شیوهها و قوانین موجود در عرصهی اقتصاد به نگارش درآمدند. ابن خلدون، عالم اجتماعی اهل تونس که در قرن چهاردهم میزیست، از اولین نظریهپردازانی بود که مفاهیمی مثل تقسیم کار، سود و بازدهی و تجارت بینالمللی را بررسی کرد. در قرن هجدهم میلادی آدام اسمیت، اقتصاددان اسکاتلندی، با بهرهگیری از ایدههای نویسندگان فرانسوی عصر روشنگری، به نحوهی کارکرد اقتصاد پرداخت. در قرن بعد، کارل مارکس و توماس مالتوس این عرصه را گستردهتر کردند و در اواخر این قرن، لئون والراس و آلفرد مارشال، برای درک و بیان مفاهیم اقتصادی از آمار و ریاضیات استفاده کردند.
اوایل قرن بیستم جان مینارد کینز، نظریههایی را ارائه کرد که همچنان از آنها در جهت مدیریت سیاستهای پولی امروزی استفاده میشود. امروزه نیز اغلب تئوریها و استراتژیهای اقتصادی، مبتنی بر کارهای کینز و همچنین نظریات میلتون فریدمن در باب بازار آزاد اجرا میشوند. نظریات جدیدتر مانند تئوریهای آمارتیا سِن، اقتصاددان دانشگاه هاروارد که با ارائهی تئوری رفاه اجتماعی مشهور است، اخلاق را در نیز در کنار کارایی اقتصادی لحاظ میکند.
انواع کتابهای اقتصاد و اهمیت مطالعهی آنها
آگاهی از علم اقتصاد نهتنها به دولت، بلکه به افراد جامعه نیز روش صحیح استفاده از منابع مختلف را میآموزد که در نتیجهی آن سود و ثروت بیشتر و نتایج مالی مطلوبتر و رشد اقتصادی بالاتری نصیب فرد و جامعه میشود. از این رو در تمامی جوامع، در کنار کتب آکادمیک اقتصادی، اقتصاددانها و فعالان اقتصادی بسیاری با نگارش کتابهای عمومی در تلاشاند تا آگاهی اقتصادی در میان آحاد جامعه را رشد دهند و نگاه و سواد اقتصادی و همینطور توانمندی برای سرمایهگذاری را در میان افراد تقویت کنند. برای مثال با کتاب «تورم: تورم چیست، چرا بد است و چطور باید درستش کنیم؟» اثر استیو فوربز، الیزابت ایمز و ناتان کی لوئیس، میتوانید بهسادگی با پرکاربردترین مفهوم اقتصادی یعنی تورم آشنا شوید.
با کتاب «جاده باریک آزادی» به قلم دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسن، وارد حوزهی اقتصاد سیاسی خواهید شد و کتاب «اقتصاد و دولت در ایران» نوشتهی موسی غنی نژاد نیز به شما کمک خواهد کرد تا با اقتصاد دولتی در ایران و تأثیرگذاریاش بر اقتصاد سیاسی آشنا شوید. برای کسانی هم که در دنیای کسبوکار فعالند و یا به سرمایهگذاری و انباشت پول و سرمایه فکر میکنند، عناوینی مثل «100 قانون کسب و کار» اثر جاشوا نوئل و «سرمایه گذار هوشمند» به قلم بنجامین گراهام، بسیار کمککننده خواهند بود. کتاب «مدیر عالی» اثر جیم هارتر و جیم کلیفتون نیز به مدیران کمک میکند تا با تکنیکهای مدیریتی به بهرهوری اقتصادی بالاتری دست پیدا کنند.
دستهبندی کتابهای اقتصاد در کتابراه
همانطور که پیداست، کتابهای عمومی و تخصصی عرصهی اقتصاد بسیار متنوع هستند. به همین خاطر در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه، بهترین کتابهای اقتصادی بهشکل عناوین الکترونیک و PDF، در دستههای «اقتصاد کلان»، «اقتصاد خرد»، «اقتصاد سیاسی»، «رشد اقتصادی»، «اقتصاد ایران»، «آینده نگری»، «اندیشه اقتصادی»، «بازار مواد غذایی»، «سرمایه داری»، «اقتصاد اسلامی» و «خصوصیسازی»، طبقهبندی شدهاند تا علاقهمندان این حوزه بهسادگی به کتب موردنظرشان دست پیدا کنند و با خرید و دانلود این آثار، در حوزههای مختلف اقتصادی توانمند شوند. مهمتر اینکه، این کتب با تلاشهای ناشران سرآمدی مثل دنیای اقتصاد، نوین و آریاناقلم تهیه و منتشر شدهاند و خاطر خواننده را از بابت کیفیت، اعتبار و ویراستگی محتوای خود آسوده خواهند کرد.
خواندن کتابهای اقتصاد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
چنانچه در تلاش هستید تا سواد اقتصادی خود را رشد دهید تا با نگاه بهتری وقایع اقتصادی کشور خود و جامعهی جهانی را درک کنید و یا میخواهید در امور مالی مهارت یابید، راه رشد اقتصادی را بشناسید و با شناخت راههای سرمایهگذاری و انباشت پول و ثروت به سود برسید، بنابراین خرید و دانلود بهترین کتابهای الکترونیک اقتصادی، بهعنوان یکی از بهترین راهها برای دستیابی به اهدافتان به شما توصیه میشود.
پرطرفدارترین کتابهای اقتصاد در کتابراه
در میان کتابهای اقتصادی پرشماری که در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، در کتابراه گردآوری و ارائه شدهاند، برخی آثار بهسبب برخورداری از محتوای کاربردی توجه بسیاری را به خود جلب کردهاند و علاوهبر دستیابی به آمار بالای خرید و دانلود، بحثهای بسیاری پیرامونشان شکل گرفته است. از میان این آثار پرمخاطب و پرطرفدار در میان کاربران کتابراه، میتوان به عناوین الکترونیکی مانند «اقتصاد به زبان ساده» اثر لس لیوینگستون، «هنر پیشبینی» تألیف فیلیپ تتلاک و دن گاردنر و «دید اقتصادی» به قلم پیتر شیف و اندرو شیف اشاره کرد. کتابهایی که با بیانی جذاب به مخاطبان خود کمک میکنند تا از طریق شناخت دانش اقتصاد، در حوزهی سرمایهگذاری و کسب پول و سرمایهی بیشتر موفق شوند و به درک بهتری نسبت به شرایط اقتصادی دست پیدا کنند.
پیشنهاد برای دانلود کتابهای رایگان اقتصاد در کتابراه
با توجه به اهمیت ارتقای سواد و رشد اقتصادی در جامعه و بهبود توانمندی افراد در حوزهی سرمایهگذاری و کسب پول، ثروت و سرمایهی مضاعف، در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه آثار متعددی همچون کتاب «واکاوی رکود تورمی در اقتصاد با رویکرد نهادگرایی» اثر مرتضی ابراهیمی و کتاب «توسعه اقتصادی» به قلم احمد قربانی، در نسخههای الکترونیک و PDF و بهصورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار داده شدهاند تا علاقهمندان بتوانند بدون پرداخت هزینهای برای خرید کتاب، عناوین موردنیازشان را دانلود کنند و از محتوای مفیدشان بهرهمند شوند.