معرفی و دانلود کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی: کاوشی در باب جامعه بورژوایی

عکس جلد کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی: کاوشی در باب جامعه بورژوایی
قیمت:
۱۲۴,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی: کاوشی در باب جامعه بورژوایی

کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی اثری از جامعه‌شناس پرافتخار آلمانی یورگ‍ن ه‍اب‍رم‍اس و از شناخته‌شده‌ترین تألیفات او در حوزه‌ی جوامع بورژوایی و اقتصاد سرمایه‌داری است. او در این پژوهش مفصل و خواندنی، مراحل پیدایش جوامع لیبرال تا رشد و گسترش آن و درنهایت، اسباب تزلزل و افول این نوع نظام‌ فکری در حوزه‌ی عمومی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

درباره‌‌ی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی

در میان صاحب‌نامان جامعه‌شناسی معاصر آلمان، یورگ‍ن ه‍اب‍رم‍اس (Jürgen Habermas) شهرت جاودانه دارد. کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی (The Structural Transformation of the Public Sphere) نیز در میان آثار این اندیشمند مکتب فرانکفورت، از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است. علاقه‌مندان و مشتاقان آشنایی با نظریات این منتقد سیاسی و اجتماعی می‌توانند در طول 25 فصل این اثر خواندنی با مجموعه‌ای از اصلی‌ترین زوایای فکری او آشنا شوند.

کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی یک پژوهش مفصل درباب شکل‌گیری بنیاد فکری بورژوایی و اثرات متقابل آن بر افکار و نگرش عمومی است. به‌عبارتی یورگ‍ن ه‍اب‍رم‍اس در این تحقیق، از نقش ویژه‌ی تفکر سرمایه‌داری بر شکل‌گیری جامعه‌ی امروزی یا همان جامعه‌ی مدرن می‌گوید و مزایا و معایب و تناقض‌های درونی آن را به بحث و بررسی می‌گذارد.

کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی، یک اثر میان‌رشته‌ای جذاب است که ریشه‌‌های مشترک فرهنگ و ادبیات، سیاست و مردم‌داری، اقتصاد و جامعه‌شناسی قرن اخیر را به هم پیوند می‌زند. یورگ‍ن ه‍اب‍رم‍اس در این پژوهش به سراغ قشری از مردم می‌رود که با رشد سرمایه‌داری و شکل جامعه‌ی لیبرال، آگاهی بیشتری در مسائل روز جامعه کسب کردند و به تفکر نقادانه در مسائل و حوزه‌های گوناگون رسیدند.

نویسنده‌ی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی از نیمه‌ی تاریک و چالش‌های جامعه‌ی بورژوایی نیز غافل نمی‌ماند و در ادامه، به تنش و تناقض‌های موجود در ساختار سرمایه‌داری نیز می‌پردازد. تنش‌هایی که درنهایت به فروپاشی پایه‌های نظام لیبرال منجر می‌شود و تلفیقی از اقتصاد و سیاست دولتی و بورژوایی را پدید می‌آورد.

معرفی و دانلود کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی

بخش‌های بعدی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی به بررسی جامعه‌ی پسالیبرالی اختصاص پیدا می‌کند. یورگ‍ن ه‍اب‍رم‍اس پس از گشت‌وگذار در تاریخ سه‌ قرن اخیر، مفهوم «دموکراسی» در جامعه‌ی امروز را به نقد می‌کشاند و درباره‌ی جایگاه آن در جهان مدرن می‌پرسد. او از دل همین پرسش مهم و حیاتی، ما را به تأمل درباره‌ی مسائل مهم جهان امروز ازجمله فمینیسم، عدالت اجتماعی، حقوق بشر و حقوق شهروندی وامی‌دارد.

کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی، نه یک پژوهش تاریخی صرف بلکه منبعی کامل برای مطالعه‌ی جامعه‌شناسی سیاسی و تاریخی در قرن حاضر است. این کتاب اولین‌بار در سال 1962 منتشر شد و اکنون بیش از 60 سال از اولین چاپ آن می‌گذرد؛ اما همچنان علاقه‌مندان به دنیای فلسفه‌ی سیاسی و تاریخ سیاسی و حتی علاقه‌مندان به حوزه‌ی ارتباطات آن را مشتاقانه مطالعه می‌کنند. شما نیز می‌توانید نسخه‌ی ترجمه‌شده‌ی فارسی کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی را که با تلاش‌های نشر افکار تهیه شده مطالعه کنید. همچنین گفتنی‌ست که برگردان این اثر کاری از جمال محمدی است.

کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی برای چه کسانی مناسب است؟

علاقه‌مندان به حوزه‌ی تاریخ و اقتصاد، به‌ویژه اقتصاد سرمایه‌داری از خواندن این کتاب لذت می‌برند. همچنین مشتاقان مطالعات فرهنگی و جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی از دیگر خوانندگان این اثر آموزنده خواهند بود.

در بخشی از کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی: کاوشی در باب جامعه بورژوایی می‌خوانیم

نقد هنری‌ که‌ عرصه‌های‌ تئاتر و موسیقی‌ و ادبیات‌ را فرا می‌گرفت‌، باعث‌ سازمان‌ یافتن‌ داوری‌های‌ عامیانه «عموم‌» شد. به‌ موازات‌ این‌، حرفه جدیدی‌ متولد شد که‌ صاحب‌ این‌ حرفه‌ را در آن‌ زمان‌ «منتقد هنری‌» می‌نامیدند. منتقد هنری‌ وظیفه دوگانه‌ای‌ داشت‌: از یک‌سو خود را نماینده «عموم‌» می‌دانست‌ و از دیگر سو آموزگار آن‌. منتقدان‌ هنری‌ به‌ دو دلیل‌ خود را نماینده‌ و سخنگوی‌ «عموم‌» می‌دانستند: نخست‌ به‌ این‌ دلیل‌ که‌ هیچ‌ مرجعی‌ جز نیروی‌ استدلال‌ بهتر را به‌ رسمیت‌ نمی‌شناختند و دوم‌ به‌ این‌ دلیل‌ که‌ خودشان‌ را متعلق‌ به‌ عمومِ مردمی‌ می‌دانستند که‌ طرفدار استدلال‌ بهتر بودند (این‌ امر شعار اصلی‌ آن‌ها در مبارزه‌ با هنرمندان‌ بود). بااین‌همه‌، اگر این‌ منتقدان‌ تشخیص‌ می‌دادند که‌ داوری‌های‌ عموم‌ بر اساس‌ اطلاعات‌ ناقص‌ و غلط‌ صورت‌ می‌گیرد به‌ مخالفت‌ با «عموم‌» می‌پرداختند و با «جزمیت‌» و «مدگرایی‌» مبارزه‌ می‌کردند. درک‌ و تصور آن‌ها از وظایف‌ خود محصول‌ پرورش‌ در محیطی‌ اجتماعی‌ بود که‌ دال‌ بر منزلت‌ واقعی‌ آن‌ها بود: شأن‌ و منزلت‌ حرفه‌ای‌ منتقدانِ هنر با شغل‌ها و حرفه‌های‌ رایج‌ متفاوت‌ بود. از سوی‌ دیگر، منتقد هنری‌ به‌ یک‌ معنا شبیه‌ «عالمان‌ آماتور» بود و تخصص‌ او فقط‌ تا زمانی‌ قابل‌ دفاع‌ بود که‌ خلاف‌ آن‌ ثابت‌ نشود. این‌ تخصص‌ آمیخته‌ به‌ داورهای‌ عامیانه‌ بود و از حد قضاوت‌ یک‌ فرد خصوصی‌ فراتر نمی‌رفت‌. او در میان‌ مردمی‌ زندگی‌ می‌کرد که‌ مجبور به‌ اطاعت‌ از قضاوت‌های‌ هیچ‌ مرجعی‌ جز خود نبودند. این‌ امر عمده‌ترین‌ تفاوت‌ بین‌ یک‌ منتقد هنری‌ و یک‌ قاضی‌ بود. بااین‌همه‌، منتقد هنری‌ ناچار بود در میان‌ «عموم‌» که‌ در آن‌ روزها شعاع‌ آن‌ از محدوده قهوه‌خانه‌ و سالن‌ و محافل‌ بحث‌ (حتی‌ در دوران‌ طلایی‌ این‌ نهادها) فراتر رفته‌ بود، مخاطبانی‌ برای‌ خود دست‌وپا کند. به‌ همین‌ دلیل،‌ چندی‌ نگذشت‌ که‌ «نشریات‌ ادواری‌» (ابتدا به‌ صورت‌ گزارش‌های‌ دست‌نوشته‌ و بعدها به‌ صورت‌ ماهنامه‌ها و هفته‌نامه‌های‌ چاپ‌ شده‌) به‌ ابزار تبلیغاتی‌ این‌ منتقدان‌ تبدیل‌ شدند.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه بر ترجمۀ انگلیسی
یادداشت مترجم انگلیسی
مقدمۀ نویسنده
فصل اول: درآمد؛ تفکیک مقدماتی گونه‌ای حوزۀ عمومی بورژوایی
1. بحث مقدماتی
2. ملاحظاتی در باب «عمومیت مبتنی بر نمایندگی»
3. در باب‌ تکوین‌ حوزه عمومی‌ بورژوایی‌
فصل دوّم: ساختارهای اجتماعی حوزۀ عمومی
4. طرح اصلی
5. نهادهای‌ حوزه عمومی‌
6. خانواده بورژوایی‌ و نهادینه‌ شدن‌ حوزه خصوصی‌ مخاطب‌گرا
7. رابطۀ حوزۀ عمومی ادبی و حوزۀ عمومی سیاسی
فصل سوّم: کارکردهای سیاسی حوزۀ عمومی
8. الگوی توسعۀ حوزۀ عمومی در بریتانیا
9. الگوهای قاره‌ای [اروپای منهای بریتانیا]
10. جامعۀ مدنی به‌مثابۀ حوزۀ استقلال شخصی: حقوق خصوصی و بازار آزاد
11. نهادی‌شدنِ متناقضِ حوزۀ عمومی در دولت قانون‌گرایِ بورژوایی
فصل چهارم: حوزۀ عمومی بورژوایی: ایده و ایدئولوژی
12. تکوین اولیۀ مفهوم «افکار عمومی» در انگلیسی، فرانسوی و آلمانی [1]
13. اصلِ عمومیت به‌مثابۀ پل ارتباطی بین سیاست و اخلاق (کانت)
14. در باب دیالکتیک حوزۀ عمومی (هگل و مارکس)
15. رویکرد دوگانۀ نظریۀ لیبرالیسم دربارۀ حوزۀ عمومی (دو توکویل و میل)
فصل پنجم: دگرگونی ساختاری اجتماعی حوزۀ عمومی
16. گرایش دوجانبۀ حوزه‌های عمومی و خصوصی به ادغام و قاطی‌شدن
17. جدایی حوزۀ بازتولید اجتماعی از حوزۀ خانواده
18. از جماعت تحلیل‌گر فرهنگ تا تودۀ مصرف‌گر فرهنگ
19. منسوخ‌شدن طرح اولیه: روند فروپاشیِ حوزۀ عمومیِ بورژوایی
فصل ششم: تغییر در کارکرد سیاسیِ حوزۀ عمومی
20. از ژورنالیسم ادیبانِ خصوصی تا خدمات مصرفیِ رسانه‌های توده‌ای: حوزۀ عمومی در خدمت صنعت تبلیغات
21. تغییر در کارکرد اصلِ عمومیت
22. عمومیتِ ساختگی و افکار غیرعمومی: عمل رأی‌دادن جمعیت
23. حوزۀ عمومیِ سیاسی و دگردیسی دولتِ قانون‌گرای لیبرال به دولت رفاهِ اجتماعی
فصل هفتم: در باب مفهومِ افکار عمومی
24. افکار عمومی به‌مثابۀ اصلی از اصول حقوق اساسی و تقلیل اجتماعی روان‌شناسی این مفهوم
25. تحلیل جامعه‌شناختی
پی‌نوشت‌ها
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی: کاوشی در باب جامعه بورژوایی
نویسنده
مترجمجمال محمدی
ناشر چاپینشر افکار
سال انتشار۱۴۰۲
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات420
زبانفارسی
شابک978-622-7356-09-0
موضوع کتابکتاب‌های جامعه شناسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی

برای دریافت کتاب دگرگونی ساختاری حوزه عمومی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.