معرفی و دانلود کتاب نیکولاس کوزایی
برای دانلود قانونی کتاب نیکولاس کوزایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نیکولاس کوزایی
نیکولاس کوزایی یکی از فیلسوفان برجستهای است که زمینه را برای رشد انسانگرایی و تفکرات رنسانس هموار کرد. کلاید لی میلر در کتاب نیکولاس کوزایی، بر رسائل و نوشتههای باقی مانده از او مطالعه میکند تا به شناخت وی دست یابد. این کتاب که در گروه کتابهای فلسفه قرار دارد، نشان میدهد که فعالیتها و اندیشههای کوزایی چه تأثیراتی در عرصههای علوم، فلسفه و سیاست ایجاد کردند.
دربارهی کتاب نیکولاس کوزایی
نیکولاس کوزایی یکی از متفکران آلمانی قرن پانزدهم میلادی است که از کاردینالهای اصلاحگرای کلیسا و طرفدار اومانیسم به شمار میآید. او نوشتههای بسیاری در زمینههای کلیساشناسی، وحدتگرایی کلیسایی، ریاضیات، فلسفه و الهیات به جا گذاشت و در طول زندگی خود، فعالیتهای زیادی برای اصلاح کلیسای جهانی، کلیسای روم و وحدت بخشیدن بین آنها انجام داد. کلاید لی میلر (Clyde Lee Miller) در کتاب نیکولاس کوزایی، که در اصل ترجمهی مدخل Nicolas of Cusa از دانشنامهی فلسفهی استنفورد است، این فیلسوف آلمانی و اندیشههای او را معرفی میکند.
نیکولاس کوزایی که به نیکولاس کوسانوس نیز معروف است، در حوزهی شریعت مسیحی تحصیل کرد و فلسفه و الهیات را خودآموخته فراگرفت. او در ابتدا خادم سراسقف تریر شد و سپس به مقام کشیشی و کاردینالی رسید. او در طول زندگی فعالیتهای زیادی برای ایجاد هماهنگی و صلح میان کلیسای یونان با کلیسای روم و همچنین مذاهب مختلف کرد. ضمن آنکه بهعنوان نمایندهی پاپ برای اصلاح کلیسای آلمان اعزام شد. او آثاری در زمینههای فلسفه، ریاضیات و حتی اسلام نگاشت. یکی از مهمترین نوشتههای وی جهل آموخته نام دارد که در آن به چهار واقعیت مسلم در سنت اندیشهی مسیحی میپردازد. خدا، عالم طبیعی، مسیح و آدمیان چهار بخش اصلی این کتاب هستند. کوزایی در این کتاب میان فلسفه و الهیات تمایز نمینهد و آن دو را در نظرگاه واحدی از واقعیت مسیحی نوافلاطونی قرار میدهد. کلاید لی میلر به دیگر آثار کوزایی نیز اشاره میکند و از خلال آنها، آرا و اندیشههای کوزایی را در وجودشناسی، معرفتشناسی و... بررسی میکند.
کلاید لی میلر معتقد است که آرای نیکولاس کوزایی را در چارچوب نوعی نوافلاطونی مسیحی میتوان درک کرد. وی در بخشی از کتاب نیکولاس کوزایی بر تأثیرات فلسفهی نوافلاطونی بر افکار و عقاید کوزایی میپردازد. سپس اندیشههای سیاسی او را در کتاب در باب وفاق همگانی مطالعه میکند. این اثر در خطاب به مخاطبان کلیسایی و امپراتوری مقدس روم نوشته شده و در آن کوزایی دیدگاه سلسله مراتبی خود را در باب خلقت و کلیسا بسط میدهد. در دوران اخیر فصلهایی از این کتاب برجسته شده که در آن رضایت عامه بهعنوان پیششرط قانون و حکومت مشروع مطرح شده است.
میتوان گفت نیکولاس کوزایی بهعنوان یکی از طرفداران انسانگرایی رنسانس، تأثیرات زیادی بر رشد انسانگرایی گذاشت. او در آثارش بر صلح و هماهنگی میان ملیتها و مذاهب مختلف نیز تأکید میکرد. ضمن آنکه فعالیتهایش در زمینهی ریاضی و ستارهشناسی به توسعهی این علوم کمک کرد. با مطالعهی کتاب نیکولاس کوزایی میتوان اطلاعات جامعی دربارهی افکار و گرایشات این فیلسوف تأثیرگذار دورهی رنسانس به دست آورد.
این کتاب را انتشارات ققنوس با ترجمهی سید محمد علی شامخی منتشر کرده است.
کتاب نیکولاس کوزایی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای دانشجویان، استادان و پژوهشگران حوزهی فلسفه که دربارهی افکار و عقاید فیلسوفان قرن پانزده آلمان و همچنین ریشههای انسانگرایی مطالعه میکنند، مناسب است.
در بخشی از کتاب نیکولاس کوزایی میخوانیم
دومین رساله مهم نیکولاس که در آن در چارچوب مسیحىِ نوافلاطونى دوباره به توضیح دیدگاهش درباره هرآنچه هست مىپردازد، در باب حدسها (1442-1443) نام دارد. در این رساله او براى توضیح چگونگى امکان فهم خدا، عالم و انسانها از نظرگاهى نسبتا متفاوت، اصطلاحات متقابل alteritas / unitas [یگانگى/ غیریت] و نیز به لفافه درآوردن/ از لفافه به در آوردن را به کار مىگیرد. یگانگى مشخصه خداوند است، حال آنکه غیریت مظهر تکثر و تنوع ممکن مخلوقات محدود است. نیکولاس در این اثر همچنین میان دو قوه بشرى عقل حسابگر (ratio) و عقل شهودى (intellectus) تقابل برقرار مىکند. عقل حسابگر یا عقل استدلالى قوه تفکر از طریق مفاهیم و احکام است. اما عقل شهودى، برعکس، بینش عقلانى بىواسطهاى است. نیکولاس میان دو چیز تناظر برقرار مىکند: از یک طرف، نحوهاى که قواى متکثر ما یعنى عقل، تخیل و حس بر عقل شهودى که یگانه منشأ آنهاست مبتنى هستند و از طرف دیگر برآمدن کثرت مخلوقات از یگانه منشأ الهیشان و بازگشت همزمان آنها به این منشأ. (عقل حسابگر و عقل شهودى چهبسا از برخى جهات یادآور دو مرتبه دیانویا و نوئسیس در تمثیل مشهور خط منقسم افلاطون باشند.)
عنوان این رساله، یعنى در باب حدسها، نیز جالب است، زیرا کوسانوس محدودیتهاى شناخت انسانى را که در رساله در باب جهل آموخته و بعدها در رساله مرد عامى: در باب ذهن صرفا بدانها اشاره مىکند در اینجا آشکار مىسازد. او این مطلب را در پیشگفتار خود چنین بیان مىکند: «دیدى که به دقتِ حقیقت نمىتوان رسید. نتیجه این است که هر دعوى محصل انسان بر حقیقت [تنها] حدس است... و بدین ترتیب شناخت یگانگى دستنیافتنى حقیقت، در غیریتِ حدسى حاصل مىگردد و حدس ِ غیریت خود در بسیطترین یگانگىِ حقیقت، شناخته مىشود.» در اینجا آن اصل دیالکتیکى نوافلاطونى که بهتأکید مىگوید ما هرگز به هیچ چیز جدا از امر نخستین نمىاندیشیم، حتى در مورد شناخت انسانى نیز اعمال شده است، و چنین شناختى حدس زدن است.
فهرست مطالب کتاب
گفتار دبیر مجموعه
[درآمد]
1. سرگذشت
2. اندیشه نیکولاس
3. نوافلاطونگرایى خاص نیکولاس
4. سهم نیکولاس در اندیشههاى سیاسى
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نیکولاس کوزایی |
نویسنده | کلاید لی میلر |
مترجم | سید محمدعلی شامخی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 96 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-160-4 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه |