معرفی و دانلود کتاب نجات علم: چگونه به نسل تازهای از علم آموزان، انگیزه و اشتیاق دهیم؟
برای دانلود قانونی کتاب نجات علم: چگونه به نسل تازهای از علم آموزان، انگیزه و اشتیاق دهیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نجات علم: چگونه به نسل تازهای از علم آموزان، انگیزه و اشتیاق دهیم؟
اینیسا رامیرز در کتاب نجات علم: چگونه به نسل تازهای از علم آموزان، انگیزه و اشتیاق دهیم؟، هدفی اصلی و نکتهای محوری را تحت عنوان "مرفع" دنبال میکند. این واژه را از اول کلمات مهندسی، ریاضی، فناوری و علم ساخته و در واقع همان گذرگاه مهمی است که ما را به مقصد میرساند. این کتاب نسل تازهای از یادگیرندهها را به وجود میآورد.
درست همانند نیم قرن پیش که اولین صداهای ضعیف الکترونیکی از یک ماهوارهی در حال چرخش، سبب تحولی در پیشرفت علوم بینالملل شد، اکنون در آستانهی یافتن نشانههای جدیدی از یک تحول بزرگتر در فرزندان خود و نظام آموزشی مدرسهها هستیم.
قرن بیستویکم یادگیرندههای جدیدی را میطلبد، نه همچون دانشآموزی که به آسانی و تنها با تکرار طوطیوار، مطلبی را به شکل سطحی میآموخت، بلکه دانش آموزی که میتواند افق فکری خود را بازتر کند و مسائل را با خلاقیت و هوشمندی حل کند. خواندن، نوشتن و حساب کردن به عنوان مهارتهای مرسوم آموزشی باید جای خود را به خلاقیت، کنجکاوی، تفکر انتقادی، توانایی حل مسئله و مهارتهای اجتماعی و ارتباطی برای برطرف کردن مسألههای پیچیدهی فردا بدهند.
میلیونها کودک هر سال با این سوال کلیدی وارد کودکستان میشوند که «چرا؟»، آنها با کنجکاوی و هیجان دربارهی همه چیز سوال میپرسند. پدر و مادرها و مربیان تمام سعی خود را میکنند که به سرعت به سوالهای کودکان پاسخ دهند، در حالی که ورای هر سوالِ کودک سوال دیگری قرار دارد و به همین ترتیب سوالها دنبال هم قرار گرفتهاند. ذهن کودکان در تلاش برای یافتن مسیرهای رسیدن است. آنها در حال آموختن هستند و از آن مهمتر «چگونه یادگرفتن» را میآموزند.
کودکان، همچون دانشمندانی کوچک در حال تلاش برای درک چگونگی فعالیت جهان هستند. اما نکتهی غمانگیز این است که هرگاه این دانشمندان کوچک و کنجکاو مدرسه را آغاز میکنند، آن سوالات بیانتها کمرنگ و کمرنگتر میشوند و بالاخره از بین میروند. به گفتهی پابلو پیکاسو، کودکان همگی هنرمند به دنیا میآیند و نکتهی مهم این است که به عنوان یک بزرگسال، هنرمند باقی بمانند.
اینیسا رامیرز (Ainissa Ramirez) به عنوان دانشمندی با شش اختراع ثبت شده در کارنامهی خود و استادی که مدتها در دانشگاه یل تدریس داشته و به عنوان کسی که همیشه مشتاق هیجان کودکان دربارهی علم بوده است.
چرا چیزی اتفاق میافتد؟ چگونه میتوانیم این دانش را به شکل کاربردی به کار ببریم؟ چگونه میتوانیم آنچه در حال رخ دادن است را به شکل خلاصه توضیح دهیم؟ «مرفع» با سه سوال به مسیری تبدیل شده است به سمت کنجکاوی، خلاقیت، تفکر و فهم آنچه در جریان است. کودکان برای آیندهی خود به عنوان فعالان محیط نا آرام اقتصادی، به این مهارتها نیاز دارند و «مرفع» (مهندسی، ریاضی، فناوری و علم) گذرگاه مهمی است که آنها را به مقصد میرساند.
مولفههای «مرفع» نه تنها اقتصاد را میسازد، بلکه ذهن کودکان را نیز شکل میدهد و نوعی بومشناسی ایجاد میکند که برای رشد حسی و فکری آنها مورد نیاز است. «مرفع» کمک میکند به ساختن مفاهیم، شکل دهی رابطهها، مشارکت در ارتباطات، در پی جستوجو بودن، تقابل با دیگران و تقابل با محیطی که فرد را احاطه کرده است. این موارد به عنوان مراحل رشد، کودکان را به بزرگسالانی همدل، انعطاف پذیر، خلاق و شادمان تبدیل میکند.
دانش را به عنوان جعبهای چند ضلعی تصور کنید. زمانی که به کودکان میآموزیم برای موفق شدن در یک آزمون تنها به حفظ مطالب بسنده کنند، آنها را تنها در معرض یک ضلع جعبهی فرضی علم قرار دادهایم. بدین ترتیب زمانی که روزگار جعبه را بالا میاندازد و میچرخاند، که بیشک این کار را میکند، ممکن است بر همان ضلع پیشین قرار نگیرد و با جلوهای ناشناخته و غریب از دانش روبهرو شویم که در این مورد، کودکان از دستیابی به دانش محروم میمانند.
دکتر آینیسا رامیرز به عنوان یکی از مشتاقان علم بسیار علاقمند است عموم مردم را دربارهی علم به هیجان بیاورد. پیش از این وی استادیار مهندسی مکانیک و مهندسی مواد در دانشگاه یل بود.
در بخشی از کتاب نجات علم (Save Our Science) میخوانیم:
در فیزیک تصوری وجود دارد که مشاهده کنندهی یک آزمایش تنها با مشاهدهی خود میتواند نتایج آزمایش را تغییر دهد. چندان غیر منتظره نیست که نام این تصور، تاثیر مشاهده کننده باشد. برای نمونه، مشاهدهی لاستیکهای ماشین که در حال باد شدن بیش از حد است برای مشاهده کنندهای که میزان فشار لازم را میداند، سبب میشود وی مقداری از باد آن را خالی کند تا از فشار کاسته شود.
گرچه این نظریه برای الکترونها و اتمها کاربرد دارد، اما هنگام فعالیت در مدارس نیز میتوانیم آن را مشاهده کنیم. مدارس توسط آزمونهای دولتهای مرکزی و فدرال مورد ارزیابی قرار میگیرند. دانش آموزان با آزمونهایی که به دست معلمان تهیه میشود مورد ارزیابی قرار میگیرند. این رویهی آزمون محور، رسالت مدارس را تغییر داده است. مدارس به جای آن که به آرامی حجم وسیعی از دانش اصلی را به ذهن دانش آموزان تزریق کنند، تنها در پی این هستند که در آزمونها نمرات خوب کسب کنند.
فهرست مطالب کتاب
درآمد
نسل تازهای از یادگیرندهها
چگونه به جایگاه کنونی خود رسیدهایم؟
عملیات ناتمام
عادتهای بد دیر از بین میروند
دختران و علم: امیدی که تحقق نیافته است!
رنگ پوست به عنوان یک مانع
راه حلها
تکیهی خود را بر آزمونهای استاندارد کم کنیم!
اهمیت دادن به موفقیت در هنگام شکست
ریاضی را جذاب و هیجان انگیز کنید!
قانون «هیچ کودکی نباید از آموزش جا بماند» را لغو یا اصلاح کنیم!
«مرفع» را خوشایند کنید!
معلمان! کلاس را وارونه کنید!
فعالیتهای بعد از مدرسه
آگهیهای عمومی و دولتی در راه علم
شنبههای علمی
دیگران را آگاه کنید
تقویت علم
فعالیتهای روزانه را مورد تفکر چندباره قرار دهید!
ما میتوانیم!
قدردانی
دربارهی نویسنده
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نجات علم: چگونه به نسل تازهای از علم آموزان، انگیزه و اشتیاق دهیم؟ |
نویسنده | اینیسا رامیرز |
مترجم | مهدی مبصری |
ناشر چاپی | انتشارات شکیب |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 92 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-2695-86-7 |
موضوع کتاب | کتابهای مهارتهای تدریس، کتابهای آموزش و پرورش |