معرفی و دانلود کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
برای دانلود قانونی کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
اثری بینظیر از ادبیات غنی آمریکای جنوبی... در کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر مخاطب سه شاهکار بیبدیل از روبرتو بولانیو، نویسندهی شهیر اهل شیلی، خواهید بود. داستان نخست کتاب که عنوان اثر نیز از آن اخذ شده، روایتی کارآگاهی - معمایی است که وقایعِ آن حول محور رابطهی عاطفی مردی به نام پین، با زنی به نام مارسل شکل میگیرد...
درباره کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
روبرتو بولانیو چهرهای یکّه و بیهمتا در ادبیات آمریکای لاتین بود؛ نویسندهای خلاق و نیرومند که استعدادی کمنظیر در جذبِ مخاطبینی با سلیقههای ادبی گوناگون داشت. البته شکی نیست که ادبیات جهان در قرن بیستم چهرههای بس درخشانتری از بولانیو را نیز به خود دیده بود؛ با این حال، در قریحهی بولانیو عنصری وجود داشت که چه بسا نظیر آن را در کار بسیاری از بزرگترین داستاننویسان تاریخ نیز تشخیص نمیدهیم. توضیحِ چیستیِ این عنصر ساده نیست. شاید همین کافی باشد که بگوییم در داستانهای روبرتو بولانیو، چنانکه در آثار استاد و نویسندهی محبوب او، خورخه لوئیس بورخس، حلاوت، عمق، غنا و در عین حال، سادگی و شفافیتی وجود دارد که سبب میگردد عامیترینِ خوانندگان نیز، به سانِ برجستهترین صاحبنظران و متخصصانِ ادبی، مجذوب و مفتون آنها گردند.
خوشبختانه در ایران بخت با روبرتو بولانیو و آثارش یار بوده است. چنانکه اغلب کتابهای مهم او، از جمله عناوینی چون «کارآگاهان وحشی»، «یک رمانک لومپن»، «تعویذ» و ... به قلم مترجمینی حاذق و برجسته به زبان فارسی ترجمه شدهاند. در این بین، یکی از بهترین آثار بولانیو که چندین ترجمه نیز از آن به فارسی در دست است، رمانی کوتاه با عنوان موسیو پین (Monsieur Pain) است؛ اثری درخشان که به همراه دو داستان کوتاه از همین نویسنده، محتوای کتابِ حاضر را تشکیل میدهند.
بولانیو در رمان موسیو پین روایتگرِ برههای از زندگی کاراکتری به نام پین بوده است؛ مردی عجیب و غریب و نیمهدیوانه که بر اثرِ دل باختن به بیوهای جوان به نام مارسل رینو، درگیر وقایعی مرموز با سرانجامی نامعلوم میگردد. ماجرا از این قرار است که جناب پین، به انگیزهی عشقی که توصیفِ آن رفت، به مارسل رینو نزدیک میشود و اینچنین، خود را مواجه با درخواستی به ظاهر بیخطر مییابد: مارسل از پین میخواهد از مهارتی که مدعی است در علوم غریبه (سِحر، هیپنوتیزم، ارتباط با نیروهای ماوراءطبیعی و...) دارد استفاده کند تا به او در مداوای یکی از دوستانِ بیمارش یاری رساند. این دوستْ شاعری اهل پرو به نامِ اسکار وایه خو است. پین خواهش مارسل را میپذیرد و برای درمان اسکار که ظاهراً به سکسههایی بیامان دچار شده است، دست به کار میشود. ماجرا امّا به سرعت رنگوبویی مرموز و معمایی به خود میگیرد. مردانی، پیش از آنکه موسیو پین کار خود را آغاز کند، به سراغ او میروند و از وی میخواهند از خیرِ کمک کردن به اسکار وایه خو بگذرد. چرایش را نه موسیو پین میداند و نه ما که مخاطب داستان او هستیم. با این حال، طولی نمیکشد که حقیقت ماجرا آرامآرام آغاز به آشکار شدن میکند...
کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر به قلم میلاد زکریا به فارسی ترجمه شده و به همت نشر افق به انتشار رسیده است. این کتاب، به دلیل حجم نسبتاً اندکی که دارد، بهترین پیشنهاد برای آغاز بولانیوخوانی به شمار میرود. پس اگر تا به حال اثری از این نویسندهی برجستهی شیلیایی نخواندهاید، وقتِ آن است که دست به کار شوید...
نکوداشتهای کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر
- روبرتو بولانیو یکی از برترین نویسندگانِ نسلِ خویش بود. (Marcela Valdes)
- یک رمان کوتاهِ غریب و شگفتانگیز. (Publishers Weekly)
- شاهکاری بیبدیل از نویسندهای بزرگ. (Barnes & Noble)
- موسیو پین یک نوآرِ وجدآور است. (Booklist)
کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به داستانهای مدرنیسیتی، دوستداران ادبیات آمریکای لاتین و طرفداران قصههای معمایی، سه گروه از مخاطبینیاند که بیگمان مجذوب کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر از روبرتو بولانیو خواهند شد.
با روبرتو بولانیو بیشتر آشنا شویم
روبرتو بولانیو (Roberto Bolaño) در سال 1953 دیده به جهان گشود و به سال 2003 از دنیا رفت. این داستاننویس شیلیایی امروزه یکی از برترین و اثرگذارترین چهرهها در ادبیات آمریکای جنوبی به شمار میرود. روبرتو بولانیو از آن دست نویسندگانی بود که زندگی بس پرماجرایی دارند. شرح این زندگی، در مجال مختصری که ما داریم، ابداً مقدور نیست. به همین خاطر، در ادامه نکاتی کلی را گفتهایم که آگاهی از آنها، احتمالاً در خوانش دقیقتر داستانهای نویسندهی مورد بحث ما به کار خواهند آمد.
بولانیو در خانوادهای نه چندان ثروتمند به دنیا آمد و بیشتر ایام خردسالی خود را به دلیل حرفهی پدر که رانندهی کامیونهای سنگین بود، در سفر، یا از موضعی منفینگرانه، در حال خانهبهدوشی گذراند! روبرتو بولانیو به عنوان یک ادیب فردی ادبی بیباک و جسور بود که هیچ ابایی از نوآوریهای متهورانه نداشت. او در زندگی اجتماعی نیز چنین بود. در همین راستا و به عنوان نمونه، میتوان به نقدهای تند او به گابریل گارسیا مارکز، نویسندهی بزرگ اهل کلمبیا، اشاره کرد. بولانیو به لحاظ سیاسی نیز افکاری رادیکال داشت و تا آنجا که در توانش بود، میکوشید علیه استبدادِ ظالمانهی حاکم بر زادگاه خود، شیلی، مبارزه کند.
آنچه در ادامه میبینید، عناوینِ برخی از بهترین آثار ترجمهشده از روبرتو بولانیو به زبان فارسی است: «کابوی تحملناپذیر»، «شرم نوشتن»، «شبانههای شیلی»، «موسیو پین».
در بخشی از کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر میخوانیم
یکی از پسرها گفت: «شاخ؟ شاخ گاو! برای اسپانیاست!»
رفیقش با خمیازهای گفت: «لولو همهرو خر میکنه.»
زمانی در طول شب همه کاملاً مست بودیم یکی پیشنهاد کرد بختمان را در یک قمارخانهی مشکوک امتحان کنیم. تصویر مبهمی از یک کوچه که بهنظرم در مونمارتر بود، هرچند نمیتوانم قسم بخورم، و تسلسل درهایی که بلافاصله به دست کسی که از دیده پنهان بود باز میشدند به یاد میآورم. دل دل کردم که ساعت را بپرسم، کیف پولم را وارسی کنم و بروم، ولی این کار را نکردم. ناگهان خودم را در حالی یافتم که در اتاقی خفه و بدبو که یک لامپ حبابی با نور لرزان که از سقف آویزان بود به زحمت آن را روشن میکرد، پشت به حلقهی قماربازان نشستهام. صدای داد و فریاد میشنیدم؛ هیچ تلاشی نمیکردم که ببینم چه بازیای میکنند. از همان راهی که آمده بودم برگشتم و همان سایه درها را برایم باز کرد. پیش از رسیدن به آخرین در، ایستادم. آن وقت بود که متوجه شدم راهنمایم سیگاری در دست دارد. سر نورانی سیگار و دکمههای کت او همچون ستارههای دور از دسترس میدرخشیدند.
میشه اسمترو به من بگی؟
صدای زیری پاسخ داد «من؟» سایه لرزید.
بله.
بگو نگهبان...
«نگهبان، به من بگو اونها توی اون اتاق چهکار داشتند میکردند.» به جهت تقریبی اتاقی که از آن درآمده بودم اشاره کردم.
او که بهنظر خیالش آسوده شده بود، انگار که با یک بچه طرف صحبت شده، گفت: «بازی میکنند. بازی بانو و قصابها بازی میکنند.»
بازی بانو و قصاب؟
چرا نموندید؟ من هیچوقت تا آخر نمایشرو ندیدم، همیشه باید یک کاری بکنم. در رو باز کنم، در رو ببندم، آقایونرو راه بدم تو، راهنماییشون کنم بیرون. ولی فکر کنم شکم یک مرغرو خالی میکنند. خون میپاشه. خیلی فضای مؤثریه، بهتون اطمینان میدم...
فهرست مطالب کتاب
دربارهی نگارش فارسی نام Monsieur Pain
یادداشت آغازین
پاریس، 1938
لولو اجتنابناپذیر تنهایی شاخ
مؤخرهی اصوات: مسیر فیلها
پل ریوت
م. سغرری
آلفونس لودوک
ژول سوترو
ژان بلوکمان
مارسل رینود
موریس فِوال، با اسم مستعار
گیوم ترزف
پییر پین
ملاقات با انریکه لین
ساحل
دربارهی روبرتو بولانیو
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب موسیو پین و دو داستان دیگر |
نویسنده | روبرتو بولانیو |
مترجم | میلاد زکریا |
ناشر چاپی | نشر افق |
سال انتشار | ۱۳۹۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 176 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-369-818-8 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان کوتاه خارجی |