معرفی و دانلود کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر
برای دانلود قانونی کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر
کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر به قلم پیر بوردیو، اثری منحصر به فرد است که به بررسی نگرشهای فلسفی و مواضع این فیلسوف مشهور قرن بیستم میپردازد.
درباره کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر:
مارتین هایدگر فیلسوف نام آوری بود که با روشی نوین و بدیع به تامل درباره فلسفه وجودی پرداخت و این نگرش به خودی خود فیلسوفان و نظریهپردازان بسیاری بعد از او را تحت تاثیر قرار داد. برای مثال او «زمان» را از سه بعد بررسی میکرد: زمان روزمره، زمان طبیعی و زمان جهانی. هم چنین او بنیانگذار مفهوم دازاین در فلسفه است. به این معنا که عالم فراتر از مجموعهای از موجودات و اشیا است و تجربهی «بودن» از آن انسان است که در کتاب هستی و زمان به تفسیر درباره این مفهوم فلسفی میگوید.
پیر بودریو به عنوان یک جامعهشناس و انسانشناس فرانسوی و از تاثیرگذارترین اندیشمندان قرن بیستم در کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر (The Political Ontology of Martin Heidegger) نظریات و نگرشهای این فیلسوف را در بستر تاریخ تحلیل و بررسی میکند. مطالب این کتاب نخستین بار در سال 1975 در نشریهای فرانسوی چاپ شد. سپس در پی افزودن مطالب به روزتر و جابهجایی برخی سرفصلها، نسخه دیگری از آن در قالب کتاب حاضر منتشر شد.
همکاری نمودن هایدگر با نازیها و ارتباط فعالیتهایش با تفکرات فلسفی، بحث و چالشهای بسیاری را راه انداخته است. این کتاب مطالعهای است بر تفکرات سالهای قبل از آغاز چنین مجادلاتی که توسط یکی از برجستهترین و شاخصترین چهرههای جامع شناسی فرانسه نوشته شده و هم به نوعی پیشگام در عرصه آغاز این جدالهاست و هم به تحلیل چگونگی نظریات فلسفی هایدگر میپردازد.
جین جوزف گو در نکوداشت این اثر میگوید: کتاب بیهمتای بوردیو بیشترین سهم را در فهم معنای اجتماعی و سیاسی فلسفه مارتین هایدگر دارد.
کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر مناسب چه کسانی است؟
اگر به مطالعهی آثار فلسفی علاقه دارید، از هستیشناسی لذت میبرید و از طرفداران نظریات مارتین هایدگر هستید، این کتاب مناسب شماست.
با مارتین هایدگر بیشتر آشنا شویم:
سالهاست که اندیشمندان ایرانی با نام و افکار او آشنا هستند. کتاب زمان و وجود به قلم مارتین هایدگر یکی از اثرگذارترین آثار فلسفی قرن بیستم به شمار میآید. این کتاب دنیای فلسفه را تحول کرد و حتی بر جدیترین منتقدان او نیز تاثیر گذاشت. او در محیطی کاتولیک پرورش یافت و ابتدا به الهیات روی آورد. سپس به مطالعهی فلسفه پرداخت. بیش از هر چیز او را با پدیدارشناسی و فلسفهی اگزیستانسیالیسم میشناسیم. هایدگر را میتوان یکی از تاثیرگذارترین اندیشمندان قرن بیستم دانست. تاثیر او بر دیگر اگزیستانسیالیستها همچون سارتر، امانوئل لویناس و جرج بتی و اندیشمندان دیگری همچون فوکو و ژاک دریدا غیرقابلانکار است. اهمیت مطالعهی کتابهای هایدگر بر اهل اندیشه روشن است و هر سخن دیگری در این باره زاید مینماید. از دیگر آثار مهم این استاد فلسفه میتوان به در باب اومانیسم و پایان فلسفه اشاره کرد.
با پیر بوردیو بیشتر آشنا شویم:
این جامعه شناس و مردم شناس فرانسوی در سال 1930 متولد شد و در پاریس در رشته فلسفه تحصیل نمود. پیر بوردیو (Pierre Bourdieu) به مسائلی چون دینامیک و شیوههای انتقال قدرت در جامعه میپرداخت. او تحت تاثیر نظرات فیلسوفانی چون گرامشی، هایدگر، مارکس، وبر، کلود لوی استروس و... قرار داشت و نظریههای مختلفی در ارتباط با اقتصاد و نظام سرمایه داری مطرح میکرد. مهمترین اثر او به نام تمایز: نقد جامعه شناختی قضاوت درباره سلایق، در لیست تاثیر گذارترین کتابهای جامعه شناختی قرن بیستم در رتبه ششم قرار دارد. از دیگر آثار او میتوان به نظریه کنش، دلایل عملی انتخاب عقلانی، انسان دانشگاهی و درسی درباره درس و... اشاره کرد.
در بخشی از کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر میخوانیم:
هایدگر، در مقام یک انقلابی محافظهکار در فلسفه، مسئلهای حل ناشدنی پیش روی تحلیلگران میگذارد. اگر بخواهیم ماهیت خاص این انقلاب را تحلیل کنیم و متهم به «خامدستی» نشویم، ناچار باید وارد بازی فیلسوفان شویم (که از جهتی بسیار هم آسان است، چون بهره بردن از مواهب ذهنی و عینی این فریفتگی عواید سرشاری دارد) و تمامی مفروضاتی را بپذیریم که در میدان فلسفی و تاریخ آن مندرجاند، و به همین دلیل برای سودای واژگونی اهمیت مرکزی دارند، که فقط در صورتی میتواند به انقلاب فلسفیاش تداوم بخشد که از زیر سؤال بردن این مفروضات خودداری کند اما اگر بخواهیم طرح کلی این انقلاب و شرایط اجتماعی پیدایش آن را ترسیم کنیم، باید همه عقاید پذیرفته شده را قاطعانه کنار بگذاریم، خواه عقاید فلسفی رسمی باشد خواه سوگیریهای مختص به اعضای «تازهکار»، و به این ترتیب خود را آماج این اتهام کنیم که این بازی را نمیشناسیم، یعنی در قبال آن بیتفاوت و بیصلاحیت هستیم و تصویری را تقویت کنیم که متون ناب، به منزله واقعیتی مقدس و خدشهناپذیر از خود ارائه میدهند که جایی برای «تقلیل» باقی نمیگذارند، و به این ترتیب نتوانیم کوچکترین تأثیری روی مؤمنان این بازی بگذاریم.
با اینکه هرگز نمیتوانیم مطمئن باشیم که درنهایت بر ابهام ناگزیر تحلیلی فایق میآییم که پیوسته در معرض تهدید وسوسههای زیادهروی یا عدم درک است، سر آن داریم که جنبه مشخصاً اجتماعی استراتژیهایی را توصیف کنیم که جنبههای فلسفی و اجتماعی آنها بهصورت تفکیکناپذیری در هم میآمیزند چراکه در خرده جهان اجتماعی میدان فلسفی شکل میگیرند. از اینرو، در واقع فرض ما (فرضی که با صراحت اعلام شود تبدیل به اصل مسلم روششناختی میشود) این است که علاقه سراپا فلسفی، هم در نفس وجودش بهمثابه شهوت دانستن خاصی، هم در جهتگیریها و کاربردهایش با موقعیتی تعیین میشود که در ساختار میدان فلسفی برهه مورد نظر دارد، و بنابراین با کل تاریخ آن میدان تعیین میشود که، در شرایط معینی، ممکن است سرچشمه غلبه حقیقی بر محدودیتهای منسوب به تاریخیگری باشد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه- تفکر کژتاب
1- فلسفۀ محض و روح زمان
2- میدان فلسفی و فضای امکانات
3- «انقلاب محافظه کار» در فلسفه
4- سانسور و تحمیل شکل
5- خوانش های درونی و حرمت شکل
6- خود تفسیر و تکامل نظام
یادداشت ها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب معنای سیاسی هستی شناسی فلسفی مارتین هایدگر |
نویسنده | پیر بوردیو |
مترجم | حسن چاوشیان |
ناشر چاپی | بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 160 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-253-611-2 |
موضوع کتاب | کتابهای هستی شناسی |