معرفی و دانلود کتاب فلسفه سیاسی: راهنمایی مقدماتی برای دانشجویان و سیاستمداران
برای دانلود قانونی کتاب فلسفه سیاسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فلسفه سیاسی: راهنمایی مقدماتی برای دانشجویان و سیاستمداران
آدام سویفت در کتاب فلسفه سیاسی به زبانی ساده و قابل فهم برای دانشجویان و سیاستمداران از فلسفهی سیاسی سخن میگوید و مسائل مهم این رشته همچون عدالت اجتماعی و آزادی و برابری را از دیدگاه فیلسوفان بزرگ مورد بحث و بررسی قرار میدهد. این کتاب میتواند منبعی کامل و جامع برای شروع مطالعه در باب فلسفهی سیاسی باشد.
دربارهی کتاب فلسفهی سیاسی
فلسفهی سیاسی، یکی از شاخههای فلسفه است و به مفاهیم مختلفی نظیر قدرت، عدالت، آزادی، حقوق و قانون میپردازد. در این رشته فیلسوفان به پرسشهایی دربارهی چگونگی سازماندهی جامعه و توزیع منابع و روابط میان افراد و سازمانها پاسخ میدهند و میکوشند تا به مسائل بنیادین زندگی اجتماعی و سیاسی انسان بپردازند. فلسفهی سیاسی تاریخچهای عمیق داشته و فیلسوفان زیادی در باب این رشته، نظریهپردازی کردهاند. در ادامه به ذکر تاریخچهی مختصری از این رشته خواهیم پرداخت تا پیشزمینهای برای کتاب فلسفهی سیاسی (Political Philosophy: A Beginners’ Guide For Students And Politicians) اثر آدام سویفت (Adam Swift) را فراهم آوریم.
یکی از اولین نظریهپردازان در این حیطه ارسطو بود که با تمرکز بر طبقهبندی و ارزیابی و بررسی اشکال مختلف حکومت، پایههای تفکر سیاسی را بنا نهاد. پس از او، متفکران دیگری مانند توماس هابز، جان لاک و ژان ژاک روسو در این زمینه شروع به نظریهپردازی نمودند. در قرن هجدهم و نوزدهم نیز شاهد ظهور فیلسوفانی نظیر جان استوارت و کارل مارکس بودهایم که نظریاتی متضاد با هم ارائه کردهاند. فلسفهی سیاسی در قرن بیستم شاهد تغییرات بسیار زیادی بود، در این دوران فیلسوفانی مانند جان رالز پا به عرصه گذاشتند و مفاهیمی همچون عدالت بهمثابهی انصاف و پردهی بیخبری یا حجاب جهل را عنوان کردند. در این عصر بیش از پیش به مفاهیمی مانند قدرت و ساختارهای اجتماعی و تبعیض جنسیتی توجه شد و فیلسوفان تمام تلاش خود را برای برقراری برابری جنسیتی متمرکز نمودند. در عصر معاصر نیز، فلسفهی سیاسی هنوز با مضامینی مانند جهانی شدن و مسائل زیست محیطی و تاثیر فناوری بر حکومت درگیر است و مسائلی همچون دموکراسی و حقوق بشر و عدالت اجتماعی بسیار مورد بحث هستند.
فلسفهی سیاسی رشتهای بسیار مهم است که به افراد کمک میکند ارتباط پیچیدهی میان انسان و جامعه و دولت را درک نمایند. از این رو، داشتن اطلاعات نسبی در این زمینه، برای هر فردی لازم و ضروری است. اما چطور میتوانیم به اطلاعاتی در زمینهی فلسفهی سیاسی دست یابیم؟ بهترین کتاب برای مطالعه دربارهی آن چیست؟
کتاب فلسفهی سیاسی نوشتهی آدام سویفت منبعی مناسب برای مطالعه دربارهی فلسفهی سیاسی بهویژه برای دانشجویان این رشته است. این کتاب یک ویژگی منحصر به فرد دارد که آن را از سایر کتابهای مشابه متمایز میسازد. آدام سویفت با قلم اعجابانگیز خود و همچنین اشراف بینظیرش بر این مبحث موفق شده مطالب سخت و غامض دربارهی فلسفهی سیاسی را به شکلی ساده و قابل فهم برای مخاطبان خود ارائه کند و آنها را به بهترین شکل با این نوع از فلسفه آشنا سازد. سویفت در این کتاب دربارهی مسائلی همچون عدالت اجتماعی، آزادی، برابری، باهماد، لیبرالیسم و غیره بحث نموده و آنها را از دیدگاه فیلسوفان مختلف مورد بررسی قرار داده است. از نکات مثبت این کتاب میتوان به بخش «برای مطالعهی بیشتر» نیز اشاره کرد. در انتهای هر فصل آدام سویفت بهترین کتابها، مقالات و منابع برای مطالعه دربارهی مطالب عنوان شده در آن فصل را به خوانندگان معرفی مینماید تا بتوانند در صورت علاقه از آنها بهره ببرند.
کتاب فلسفهی سیاسی به کوشش پویا موحد به فارسی ترجمه شده و توسط انتشارات ققنوس به چاپ رسیده است.
نکوداشتهای کتاب فلسفهی سیاسی
- کتاب فلسفهی سیاسی از آدام سویفت دستاوردی نادر با خود به همراه دارد: در عین حال که یک مقدمهی جذاب و قابل فهم برای مجموعهای پیچیده از ایدههای فلسفی است، محتوایی پیچیده و اصیل دارد که میتواند برای دانشگاهیان باتجربه نیز بسیار ارزشمند باشد. (اریک الین رایت، استاد دپارتمان جامعه شناسی)
- کتاب فلسفهی سیاسی یک دستاورد بسیار شگفتانگیز است. در این کتاب دانشجویان مبتدی به راحتی یاد میگیرند که چگونه از رایجترین اشتباهات در تفسیر نظریهی عدالت رالز اجتناب کنند و به لطف تحلیلهای دقیق سویفت در درک دو مفهوم آزادی دچار سردرگمی نشوند. (برایان بری و آ سالتزمن، استاد فلسفه و علوم سیاسی دانشگاه کلمبیا)
- آدام سویفت کتابی فوق العاده خلق کرده است که نه تنها دو دههی اخیر سیاست را روشن میکند بلکه، راه آینده را نیز روشن میسازد. (جیمز پرنل، نمایندهی مجلس)
کتاب فلسفهی سیاسی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به فلسفه و سیاست و جامعهشناسی و همچنین دانشجویان این رشته مناسب خواهد بود.
در بخشی از کتاب فلسفه سیاسی: راهنمایی مقدماتی برای دانشجویان و سیاستمداران میخوانیم
صحبت از ایده عدالت توزیعى از قدیم در میان بوده است: ارسطو، فیلسوف یونانى (384322 ق.م.)، در این باره چیزهایى نوشته است. اما عدالت اجتماعى فرق مىکند. این ایده نسبتا جدید است، و از حدود سال 1850 به بعد به تدریج تداول یافته، و همه از آن خوششان نمىآید. این ایده تنها از زمانى شکل و بسط یافت که فیلسوفان نهادهاى کلیدى اجتماعى و اقتصادى جامعه را که در توزیع منافع و وظایف نقشى حیاتى دارند موضوعاتى مناسب براى تحقیق و تفحص اخلاقى و سیاسى تشخیص دادند. برخى فیلسوفان دل خوشى از این ایده ندارند. افراد ممکن است عادلانه یا غیرعادلانه رفتار کنند، اما بیان این که جامعه عادل یا غیر عادل است چه معنایى دارد؟ بعضى از سیاستمداران هم اشتیاقى نسبت به آن ندارند. از نظر آنها، کسانى که از عدالت اجتماعى سخن مىگویند، به غلط باور دارند که متحقق ساختن برخى از پیامدهاى توزیعى بر عهده حکومت است، که این امر به معناى دخالت در آزادى فردى و نیز دخالت در کارکرد مؤثر اقتصاد بازار است. (براى آن که یک ابهام معمول را از سر راه برداریم، اجازه دهید از همین ابتدا این موضوع را در ذهنمان روشن کنیم که عدالت اجتماعى و توزیعى معمولاً با عدالت کیفرى متفاوت شمرده مىشود. عدالت کیفرى مربوط به توجیه مجازات و متناسب کردن آن با جرم است. پس ما با آن گونه از عدالت که نظام عدالت جنایى آن را اداره مىکند کارى نداریم، گونهاى که در آن باید صحبت از «اشتباهات قضایى» مىکردیم.)
با توجه به این که این ایده مناقشهآمیز و نسبتا جدید است، آیا معقولتر نبود با ایده آزادى یا باهماد شروع مىکردیم ایدههایى با قدمت زیاد که هر کسى آنها را ارزشمند مىشمارد؟ به دو دلیل من کار را از عدالت اجتماعى شروع مىکنم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
براى مطالعه بیشتر
1. عدالت اجتماعى
مفهوم در مقابل برداشت: مورد عدالت
هایک علیه عدالت اجتماعى
راولز: عدالت به عنوان انصاف
نازیک: عدالت به عنوان استحقاق
تفکر عامه: عدالت به عنوان شایستگى
نتیجه
براى مطالعه بیشتر
2. آزادى
دو مفهوم آزادى؟
سه تمایز میان برداشتهایى که از آزادى صورت مىگیرد
1. آزادى عملى در برابر آزادى صورى
2. آزادى به عنوان خودمختارى در برابر آزادى به عنوان انجام دادن خواستههاى خویشتن
3. آزادى به عنوان مشارکت سیاسى در برابر آزادىاى که نقطه آغازش پایان سیاست است
آزادى، مالکیت خصوصى، بازار و بازتوزیع
مقاومت در برابر خطر تمامیتخواهى
نتیجه
براى مطالعه بیشتر
3. برابرى
فلات برابرىطلبانه
برابرى فرصتها
برابرى و نسبتها: آیا باید به شکاف میان فقیر و غنى اهمیت بدهیم؟
کالاهاى جایگاهى
سه موضع که برابرىطلبانه به نظر مىآیند اما در واقع چنین نیستند
1. فایدهگرایى (یا هرگونه اصل تجمعى)
2. اصول تنزل [ارزش واحد نهایى]، اولویت محرومترینها و کم را بیش کردن
3. استحقاق و کفایت
برابرى از خود دفاع مىکند
نتیجه
براى مطالعه بیشتر
4. باهماد
تصحیح بدفهمىها و سوءتعبیرها
اعتراض 1. لیبرالها مردم را خودخواه و خودمحور فرض مىکنند
اعتراض 2. لیبرالها از دولتى کمینه طرفدارى مىکنند.
اعتراض 3. لیبرالها به جاى وظایف و مسئولیتها بر حقوق تأکید مىکنند
اعتراض 4. لیبرالها معتقدند که ارزشها ذهنى یا نسبى هستند
اعتراض 5. لیبرالها از نحوهاى که جامعه افراد را شکل مىدهد غافلند
اعتراض 6. لیبرالها نمىتوانند اهمیت روابط باهمادى، ارزشهاى مشترک و هویتى مشترک را دریابند
اعتراض 7. لیبرالها به غلط تصور مىکنند که دولت مىتواند و باید بىطرف باشد
خلاصه
مسائل حلنشده
1. لیبرالیسم، بىطرفى و چندفرهنگى
2. لیبرالیسم و ملت دولت
نتیجه
براى مطالعه بیشتر
نتیجه
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فلسفه سیاسی: راهنمایی مقدماتی برای دانشجویان و سیاستمداران |
نویسنده | آدام سویفت |
مترجم | پویا موحد |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 280 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-311-657-6 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه سیاسی |