معرفی و دانلود کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟
برای دانلود قانونی کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟
یکی از فیلسوفان برجستهی عصر روشنگری، باروخ اسپینوزاست که آراء و اندیشههای او در زمینهی فلسفه علم و طبیعت تأثیر چشگیری بجا گذاشت و تا به امروز نیز پابرجاست. در کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ مجموعهای از مقالات به قلم گروهی از نویسندگان دربارهی وی جمعآوری و ترجمه شده است. این کتاب که در گروه کتابهای فلسفه قرار میگیرد، مقالات مختلفی را از نقد آثار اسپینوزا گرفته تا خوانشهای جدید دربارهی او شامل میشود.
دربارهی کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟
باروخ اسپینوزا (Baruch Spinoza) یکی از فیلسوفانی است که تأکید زیادی بر آزادی، عقلانیت و یگانگی خدا و طبیعت دارد و اندیشههای او زمینههای شکلگیری نظامهای دموکراتیک و مبتنی بر آزادی انسان را فراهم کرده است. قرائتهای جدید از او، هستیشناسی جدیدی را بازسازی میکند و تجربهی جدیدی از جهان را بنا میگذارند. در کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید، فؤاد حبیبی و امین کرمی مجموعهای از مقالات را دربارهی اسپینوزا برگزیده و ترجمه کردهاند. این مقالات به قلم کسانی چون لویى آلتوسر (Louis Althusser)، ژیل دلوز (Gilles Deleuze)، آنتونیو نگرى (Antonio Negri)، وارن مونتاگ (Warren Montag) و پىیر ماشرى (Pierre Macherey) نگاشته شدهاند.
یکی از کتابهای مهم اسپینوزا که از آثار فلسفی مهم دوران مدرن است، اخلاق نام دارد. در این کتاب، به موضوعات مهمی چون متافیزیک، معرفتشناسی، اخلاق میپردازد و فهم سیاست وی بیش از هر چیز از رهگذر خوانش متافیزیک وی حاصل میشود؛ یعنی از همان نخستین عبارات بخش اول اخلاق و بحث از خدا، جوهر، صفات و... . اسپینوزا در این کتاب وجود و ماهیت انسان و ارتباط آن با خدا و طبیعت را بررسی میکند و انسان را جزئی از طبیعت میداند که تحت تأثیر قوانین طبیعی است. بخشی از مقالات کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید، به تحلیل و نقد بخشهایی از کتاب اخلاق اختصاص یافته است.
یکی دیگر از کتابهای مهم اسپینوزا رساله الهیاتی- سیاسی است که در سال 1670 منتشر شد و جنجال زیادی برپا کرد. لایب نیتس و توماسیوس اولین کسانی بودند که هجمهای علیه این کتاب به راه انداختند. و پس از آن، بسیاری از کشیشها، دانشگاهیان آلمانی و هلندی یا پروتستانهای فرانسه آن را محکوم کردند، چراکه اسپینوزا در این کتاب به صورتی شدیداً رادیکال کتاب مقدس را به دست نقد فلسفی میسپارد. در اصل، این رساله از یک طرف دفاعیهای بود از آزادی عقیده و حق شخص در انتخاب دین و از طرف دیگر، نقدی بود بر کتاب مقدس. از این رو این اثر اسپینوزا اهمیت بسیاری دارد و منتقدان و مفسران بسیاری به نقد و تفسیر این رساله دست زده اند. برخی از مقالاتی که در کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ نقل شدهاند، به تفسیر آرای اسپینوزا در رسالهی الهیاتی-سیاسی پرداختهاند.
در مجموع از خلال مطالعهی کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ که توسط انتشارات ققنوس منتشر شده است، میتوان به درک بیشتری نسبت به اندیشههای اسپینوزا رسید و دانست که چرا افکار و آثار وی پس از گذشت چند قرن هنوز اثرگذار و الهامبخش هستند.
کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای دانشجویان، استادان و پژوهشگران رشتهی فلسفه، بهویژه کسانی که به شناخت آراء اسپینوزا علاقهمند هستند، مناسب است.
در بخشی از کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ میخوانیم
هیچ فیلسوفى هرگز بدین اندازه گرانقدر، و هرگز بدین اندازه مورد بدگویى و نفرت، نبوده است. براى فراچنگ آوردن دلیل این امر یادآورىِ تز نظرى بسیار مهم اسپینوزیسم کافى نیست: جوهرى منفرد واجد صفاتى است نامتناهى، خدا یا طبیعت (Deus sive Natura)، همه «مخلوقات» تنها حالتهایى از این صفات یا جرح و تعدیلهایى از این جوهرند. کافى نیست که نشان دهیم چگونه پانتئیسم و آتئیسم در این تز ترکیب مىشوند، تزى که وجود قسمى خداى اخلاقیاتى، متعالى و خالق را رد مىکند. بلکه باید از تزهاى عملىاى آغاز کنیم که اسپینوزیسم را به هدفى براى بدنامى و اتهامزنى بدل مىسازند. این تزها متضمن نکوهشى سهگانهاند: «آگاهى»، «ارزشها» و «انفعالات اندوهناک». اینها سه شباهت بزرگ [اسپینوزا] با نیچه هستند. و قبلاً در زمان حیات اسپینوزا دلایلى بودند براى متهم ساختن او به ماتریالیسم، اخلاقیاتستیزى و آتئیسم.
اسپینوزا به فیلسوفان الگویى جدید عرضه مىدارد: بدن. او تأسیس بدن را به مثابه الگویى مطرح مىکند: «ما نمىدانیم بدن قادر به انجام دادن چه کارهایى است...» این اذعان به جهل، قسمى به چالش کشیدن است. ما از آگاهى و احکام آن، از اراده و اثرات آن، از هزاران شیوه حرکت بدن، از سلطه بر بدن و انفعالات حرف مىزنیم اما حتى نمىدانیم بدن قادر به انجام دادن چه کارهایى است. ما با فقدان این شناخت درگیر بحثى بیهوده مىشویم. همانگونه که نیچه مىگوید، ما در پیشگاه آگاهى حیرتزده مىشویم، اما «بدن چیزى است بهراستى شگفتانگیزتر...»
با این حال، یکى از مشهورترین تزهاى نظرى اسپینوزا به نام موازىانگارى شهره شده است؛ این تز صرفاً عبارت از انکار هر گونه رابطه علّى واقعى مابین ذهن و بدن نیست، بلکه تزى است که اجازه ارجح دانستن و برترى یکى بر دیگرى را نمىدهد.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت مترجمان فارسى
پیشگفتار مترجمان فارسى
بخش نخست: طراحى نقشهها
1. دریافتها از اسپینوزا و قلمرو نفوذ او (پىیر فرانسوا مورو)
2. درآمدى بر اسپینوزاشناسى متأخر (وارن مونتاگ)
بخش دوم: استقرار در موضع مناسب
3. تنها سنت ماتریالیستى (لویى آلتوسر)
4. اسپینوزا و ما (ژیل دلوز)
5. در باب اسپینوزا (لویى آلتوسر)
6. اسپینوزا و پستمدرنها (آنتونیو نگرى)
7. اسپینوزا یا نقدى دیگر (آندره توزل)
8. تفاوت و آینده (آنتونیو نگرى)
بخش سوم: نیروها
9. در باب تفاوت مابین اخلاق و اخلاقیات (ژیل دلوز)
10. اسپینوزا و «اخلاق» سهگانه (ژیل دلوز)
11. ذات، وجود و قدرت در بخش اول اخلاق: بنیانهاى قضیه 16 (الکساندر ماترون)
12. از عمل تا تولید اثرات: ملاحظاتى در باب اهمیت اخلاقى بخش اول اخلاق (پىیر ماشرى)
13. نظریه تأثیرات در استراتژى اخلاقِ اسپینوزا (امیلیا جانکوتى)
14. عشق و تملک: به سوى اقتصاد سیاسىِ بخش پنجم اخلاق (هاسانا شارپ)
منابع
نمایه اشخاص
نمایه کتابها و مقالات
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب بازیابی مکرر: قدرت اسپینوزا از کجا میآید؟ |
نویسنده | گروه نویسندگان |
مترجم | فواد حبیبی، امین کرمی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 349 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-467-4 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه، کتابهای فلسفه سیاسی |