معرفی و دانلود کتاب فلسفه تکنولوژی

عکس جلد کتاب فلسفه تکنولوژی
قیمت:
۳۵۰۰۰ ۲۴,۵۰۰ تومان ۳۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه تکنولوژی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه تکنولوژی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فلسفه تکنولوژی

یکی از شاخه‌های فلسفه، فلسفه‌‌ی تکنولوژی است که قدمت مطالعه درباره‌ی آن به یونان باستان می‌رسد. در کتاب فلسفه تکنولوژی که در اصل ترجمه‌ی مدخلی با همین نام از دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است، مارتن فرانسن، گرت‏ یان لوکهورست و ایبو وان د پول این اصطلاح را به همراه رویکردهای گوناگون آن تعریف و بررسی می‌کنند. این اثر در گروه کتاب‌های فلسفه طبقه‌بندی می‌شود.

درباره‌ی کتاب فلسفه تکنولوژی

اجزای جامعه‌ی معاصر تا حد زیادی به واسطه‌ی تکنولوژی با یکدیگر پیوند دارند و تکنولوژی، هم به‌عنوان نیرویی اقتصادی و هم به‌عنوان نیرویی فرهنگی چنان حائز اهمیت است که موجب پیدایش شاخه‌ای از فلسفه به نام فلسفه‌ی تکنولوژی شده است. مارتن فرانسن (Maarten Franssen)، گرت یان لوکهورست (Gert-Jan C Lokhorst) و ایبو وان د پول (Ibo van de Poel) در کتاب فلسفه‌ تکنولوژی (philosoaphy of technology) این اصطلاح را از دوران باستان تا به امروز واکاوی می‌کنند.

معرفی و دانلود کتاب فلسفه تکنولوژی

فلسفه‌ی تکنولوژی سابقاً بر تأثیر تکنولوژی بر جامعه و فرهنگ می‌پرداخت تا خود تکنولوژی. این شاخه «فلسفه‌ی تکنولوژی از منظر علوم انسانی» نامیده می‌شود. اخیراً شاخه‌ای از فلسفه‌ی تکنولوژی پدید آمده که به خود تکنولوژی می‌پردازد. این گرایش قصد دارد رویه‌ی طراحی و ابداع مصنوعات و سرشت چیزهایی را که بدین‌سان ابداع می‌شود، درک کند. شاخه‌ی متأخر فلسفه‌ی تکنولوژی به دنبال پیوستگی با فلسفه‌ی علم و حوزه‌هایی در سنت تحلیلی فلسفه مدرن است. در کتاب فلسفه تکنولوژی، نویسندگان مضامین مدنظر فلسفه‌ی تحلیلی مدرن تکنولوژی را بیان می‌کند و درباره‌ی جنبه‌های اخلاقی و اجتماعی تکنولوژی بحث می‌کند.

این کتاب را انتشارات ققنوس با ترجمه‌ی مریم هاشمیان منتشر کرده است.

درباره‌ی مجموعه‌ی دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد

دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد یکی از کتاب‌های برتر مرجع در حوزه‌ی فلسفه است که با مدخل‌های پربار و غنی طیف وسیعی از موضوعات حوزه‌ی فلسفه را پوشش می‌دهد. این دایرة‌المعارف با سرپرستی ادوارد ان. زالتا و اوری نودلمن، بیش از دوهزار فیلسوف را از سراسر جهان گرد آورده تا مرجعی منحصربه‌فرد و پویا را خلق و نگهداری کنند. مدخل‌های این دانشنامه را انتشارات ققنوس در مجموعه‌ای به زبان فارسی منتشر می‌کند و کتاب فلسفه تکنولوژی عنوان شصت‌وچهارم از این مجموعه است.

کتاب فلسفه تکنولوژی چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای کسانی که در حوزه‌ی فلسفه‌ی تکنولوژی مطالعه می‌کنند، مناسب است.

در بخشی از کتاب فلسفه تکنولوژی می‌خوانیم

در امپراتورى روم و طى قرون وسطى پیشرفت تکنولوژیک بسیارى حادث شد، اما بالیدن تأمل فلسفى در باب تکنولوژى با میزان این پیشرفت متناظر نبود. آثار جامعى نظیر در باب معمارى نوشته ویتروویوس (یک قرن پیش از میلاد مسیح) و در باب سرشت مواد معدنى (1556) نوشته اگریکولا توجه بسیارى به جنبه‌هاى عملى تکنولوژى و توجهى اندک به فلسفه داشتند.

در حوزه فلسفه مدرسى، تحسینى نوظهور نسبت به هنرها [یا صنایع] مکانیکى به میان آمد. عموماً چنین تلقى مى‌شد که آن‌ها زاده تقلید از طبیعت و محدود به این تقلیدند. این تلقى با ورود کیمیاگرى به غرب لاتین‌زبان در اواسط قرن دوازدهم به چالش خوانده شد. بعضى از کسانى که درباره کیمیاگرى مطلب مى‌نوشتند، نظیر راجر بیکن، مى‌خواستند استدلال کنند که هنر انسان، حتى اگر از راه تقلید از فرایندهاى طبیعى آموخته شود، مى‌تواند محصولات طبیعى را با موفقیت بازتولید کند یا حتى بر آن‌ها پیشى بگیرد. ماحصل، گونه‌اى فلسفه تکنولوژى بود که در آن هنر انسان به چنان مرتبه‌اى از ستایش و ارج برمى‌شد که تا دوره رنسانس در نوشته‌هاى دیگر اثرى از آن نبود. با این حال، سه دهه آخر قرن سیزدهم شاهد رویکرد خصمانه فزاینده‌اى نسبت به کیمیاگرى از جانب مراجع دینى بود که نهایتاً به سال 1396 در نکوهش‌نامه علیه کیمیاگران نوشته نیکولاس ایمریکِ مفتش به اوج خود رسید (Newman 1989, 2004).

دوره رنسانس به ستایش بیشترى از انسان‌ها و تلاش‌هاى خلاقانه‌شان، از جمله تکنولوژى، منتهى شد. در نتیجه، تأمل فلسفى در باب تکنولوژى و اثر آن بر جامعه افزایش یافت. فرانسیس بیکن را عموماً نخستین نویسنده مدرنى مى‌دانند که چنین تأملى را به میان آورد. دیدگاه او، که در اثر تخیلى‌اش آتلانتیس جدید (1627) بیان شده است، قویاً مثبت بود.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1) تحولات تاریخى
2) فلسفه تحلیلى تکنولوژى
3) جنبه‌هاى اخلاقى و اجتماعى تکنولوژى
کتابنامه
واژه‌نامه انگلیسى به فارسى
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فلسفه تکنولوژی
نویسنده، ،
مترجممریم هاشمیان
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات96
زبانفارسی
شابک978-600-278-272-4
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک
۳۵۰۰۰ ۲۴,۵۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فلسفه تکنولوژی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فلسفه تکنولوژی

برای دریافت کتاب فلسفه تکنولوژی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.