معرفی و دانلود کتاب علوم سیاسی
برای دانلود قانونی کتاب علوم سیاسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب علوم سیاسی
سیاست علمی است که هرچقدر هم بخواهیم خودش را نادیده بگیریم، تأثیرش را بر مظاهر مختلف زندگی روزمره نمیتوانیم انکار کنیم. کتاب علوم سیاسی از مارکوس ای استیدلمن راهنمایی جامع برای کسانی است که میخواهند همهچیز را دربارهی علم سیاست با زبانی سادهتر و در مجموعهای منسجم بیاموزند. مباحث این کتاب شامل مقدمات علوم سیاسی، مقایسهی انواع حکومتها، روابط بینالملل و سیر اندیشهی سیاسی از کلاسیک تا مدرن میشود و خوانندگان میتوانند بنا بر علاقه یا دغدغهی شخصی خود از مطالب این کتاب بهرهمند شوند.
دربارهی کتاب علوم سیاسی
در کشوری زندگی میکنیم که در آن تأثیر سیاست را بسیار راحتتر از دیگران بر زندگی خودمان احساس میکنیم. سیاست، علمی که شاید بسیاری به دلیل ماهیت خاکستری و درعینحال تعیینکنندهی آن ترجیح میدهند به آن فکر نکنند؛ اما در جهانی که دائماً در حال تغییرکردن است، چشمپوشی از چنین امر مهمی عاقلانه به نظر نمیرسد. کتاب علوم سیاسی (Political Science For Dummies) برای راهنماییکردن و آشنا کردن افرادی که با علم سیاست آشنایی چندانی ندارند، نوشته شده است. در طول روز با بمباران اخبار مواجه میشوید؛ اما همیشه نمیتوانید نتیجهای منسجم از آنچه روی داده است، اتخاذ کنید. اینجاست که خواندن علم سیاست به کارتان میآید تا بتوانید نگاهی دقیقتر و عمیقتر به محیط اطرافتان داشته باشید و تاحدامکان، تصمیمات درستتری برای زندگی فردی و اجتماعی خودتان اتخاذ کنید.
مارکوس ای. استیدلمن (Marcus A. Stadelmann)، استاد علوم سیاسی دانشگاه تگزاس در این کتاب قرار است شما را با چند پرسش مهم مواجه کند؛ رهبران سیاسی بر چه اساسی تصمیم میگیرند؟ چه اتفاقی میافتد که کشورها هزینهی جنگ را به اقتصاد و مردم خود تحمیل میکنند؟ و اصلاً چه افرادی منطق کلی این بازیهای سیاسی را شکل دادهاند؟
برای فهم بهتر این مسئله نیاز است تا درک عمیقتری از انواع ایدئولوژیها و نهادهای سیاسی داشته باشید و با واژههای تخصصی حوزهی سیاست مانند طبقه، دیپلماسی، استراتژی و جنگ آشنایی تخصصیتری داشته باشید. از سوی دیگر درککردن پیامدهای رفتارهای سیاسی بر سایر مظاهر اجتماع مانند اقتصاد و فرهنگ و تأثیر متقابل آنها نیز نیازمند دانستن اطلاعاتی پایه است که در کتاب علوم سیاسی میتوانید آنها را پیدا کنید.
مطالبی که بهطورکلی در کتابهای دامیز ارائه میشوند، چند ویژگی مشترک دارند؛ علاوهبر واضح و درعینحال مفیدبودن آنها و حضور راهنماییهای نویسنده، شما قرار نیست که حتماً فصلهای مختلف کتاب را از ابتدا تا انتها بخوانید و میتوانید از هر فصلی که خواستید شروع کنید، از سوی دیگر در بخش دهتاییها با ده کتاب سیاسی خواندنی و مهم و همچنین ده اندیشمند مهم مواجه خواهید شد که مسیر ذهنی شما را برای ادامهی سیر مطالعاتی هموارتر خواهد کرد.
فصلهای کتاب بهطورکلی به چند بخش تقسیم شدهاند: در بخش اول به کلیّت و ماهیت سیاست پرداخته میشود، در بخش دوم نگاهی تحلیلی به دو قانون اساسی کشورهای آمریکا و روسیه به شما آموزش داده میشود و با انواع حکومتها آشنایی دقیقتری خواهید داشت. بخش سوم به روابط بینالملل میپردازد و به شما دید بهتری دربارهی سیاستهای جهانی و حقوق بینالملل میدهد و در بخش بعدی نویسندگان کلاسیک و مدرن آثار علوم سیاسی مورد بررسی قرار میگیرند.
کتاب علوم سیاسی را انتشارات آوند دانش با ترجمهی روان حامد میرزابابائی به خوانندهی فارسی زبان عرضه کرده است.
کتاب علوم سیاسی برای چه کسانی مناسب است؟
کسانی که میخواهند دربارهی علم سیاست اطلاعات کاملی داشته باشند، این کتاب برایشان گزینهی مناسبی است؛ چرا که تمام مبانی آنچه امروزه به نام سیاست به مثابهی علم میشناسیم، در این کتاب با زبانی واضح شرح داده شده است. اگر میخواهید رشتهی علوم سیاسی را در دانشگاه انتخاب کنید، خواندن این کتاب میتواند اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار بدهد.
در بخشی از کتاب علوم سیاسی میخوانیم
الگوی تحوّل قدرت یا نظریۀ ثبات هژمونیک به نتیجهای دقیقاً معکوسِ نظریۀ توازن قوا میرسد. وفق نظریۀ ثبات هژمونیک، هرگونه توازنی میان دو یا چند قدرت منازعه میآفریند. بنابراین، باید از هرگونه توازن یا تشابه قدرتها اجتناب کرد. کشور یکّهتاز (بهتعبیر حرفهای: هژمون) برای حفظ صلح و ثبات نظام بینالمللی ضروری است، چراکه کشور یکّهتاز بر سیستم تسلّط مییابد، میپایَدش و صلح برقرار میکند. حال اگر قدرت بزرگ دیگری سر برآرد و همسنگ هژمون قدرت بیابد، با هژمون کشمکش میکند و منازعه میآفریند. بنابراین، موازنه منازعهآفرین است، اما عدمِموازنه و حضور قدرت واحد غالب، صلحآفرین است.
منازعه وقتی رخ میدهد که قدرتِ ثانویه، از راهبری هژمون در پیشبرد نظام بینالمللی ناراضی باشد. مادامی که قدرت ثانویه از نظام بینالمللی منتفع باشد، با هژمون کشمکش نمیکند، زمان میخرد و قدرتش را فزونی میبخشد.
بهاعتقاد بسیاری آمریکا پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 دوباره بر صندلی هژمون نشست، چراکه بر عرصۀ بینالمللی تسلّط یافت و صلح برقرار کرد. هر تجاوزی حتی اگر میان کشورهای خرد رخ میداد، آمریکا مداخله میکرد، مثل تجاوز صدّام به کویت در سال 1990 که آمریکا با «عملیات طوفان صحرا» فیصلهاش داد. واضح است که امروز آمریکا قدرت هژمون نیست و در اصطکاک با چین و روسیهای بهشدت درحالِتوسعه است. چین و روسیه بهلحاظ اقتصادی از نظام بینالمللی فعلی منتفعاند و لذا تاکنون سیاست کشمکش با آمریکا را پیش نگرفتهاند، بلکه عقب نشستهاند و در سایۀ میدانداری آمریکا در دنیا، بُنیۀ نظامی و اقتصادی خود را تقویت میکنند. بااینحال، در سطوح خرد و بیشتر از جانب چین، کشمکشهای گاهوبیگاهی بروز میکند.
فهرست مطالب کتاب
خاطرنشان مترجم
درباره نویسنده
فهرست تفصیلی مطالب
فهرست جدولها
فهرست نگارهها
فهرست حاشیهها
مقدمه
قسمت 1: مقدمات علوم سیاسی
فصل 1: قدرت سیاسی در علوم سیاسی
فصل 2: روش تحقیق در علوم سیاسی
فصل 3: فرهنگ انسانی در علوم سیاسی
قسمت 2: مقایسهی حکومتها
فصل 4: نظامهای حکمرانی در حکومتها
فصل 5: قوانین اساسی در حکومتها
فصل 6: نهادهای سیاسی در حکومتها
فصل 7: اراده مردم در حکومتها
قسمت 3: روابط بین الملل
فصل 8: روابط بین الملل در علوم سیاسی
فصل 9: حقوق بین الملل و دیپلماسی
فصل 10: سازمانهای بین المللی
فصل 11: نجنگیدن: جنگ سرد 1991-1946
فصل 12: جنگ و تروریسم
فصل 13: اقتصاد سیاسی بین الملل
قسمت 4: سیر اندیشه سیاسی از کلاسیک تا مدرن
فصل 14: یونان باستان خاستگاه اندیشه سیاسی..
فصل 15: قرون وسطا تا امروز: تجدد اندیشه سیاسی
فصل 16: ایدئولوژیهای راست: فاشیسم، نئوفاشیسم و پوپولیسم دست راستی
فصل 17: ایدئولوژیهای: چپ کمونیسم، سوسیالیسم و سوسیال دموکراسی
قسمت 5: ده گانهها
فصل 18: معرفی ده کتاب سیاسی خواندنی
فصل 19: معرفی ده اندیشمند سیاسی امروزی
فهرستهای دسترسی درون متنی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب علوم سیاسی |
نویسنده | مارکوس ای استیدلمن |
مترجم | حامد میرزابابائی |
ناشر چاپی | انتشارات آوند دانش |
سال انتشار | ۱۴۰۴ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 343 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-262-041-7 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ سیاسی، کتابهای سیاست خارجی |