معرفی و دانلود کتاب صوتی چاقوی شکاری
برای دانلود قانونی کتاب صوتی چاقوی شکاری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی چاقوی شکاری
کتاب صوتی چاقوی شکاری اثر هاروکی موراکامی از مجموعه داستان بید کور و زن خفته انتخاب شده، برخی داستانهایش روانکاوانه و بعضی دربردارنده خرق عادت است و از همان فقدان و گمگشتگی و جستجوی هویت در آثار دیگر موراکامی حکایت میکند.
هاروکی موراکامی (Haruki Murakami) در ایران کمابیش شناخته شده است. موراکامی پرآوازهترین نویسنده ژاپنی معاصر است که حدود ده رمان و چند غیر رمان نوشته و شهرت جهانی کسب کرده است. کافکا در کرانه و پس از تاریکی از مشهورترین آثار این نویسندهی شهیر ژاپنی است. داستانهای او اغلب نهیلیستی و سوررئالیستی و دارای تم تنهایی و از خودبیگانگی است.
کتاب صوتی چاقوی شکاری (Hunting knife) شامل هفت داستان کوتاه؛ «تهوع 1979»، «فرهنگ عامهای برای نسل من: ما قبل تاریخ مرحله متاخر سرمایه داری»، «چاقوی شکاری»، «آینه»، «داستان عمه فقیر»، «خور هنلی» و «روز تولد» است که همگی تقریباً جزو آثار شاخص موراکامی در بخش داستان کوتاه محسوب میشود. البته موراکامی داستانهای کوتاه دیگری هم دارد که بسیاری از آنها از نظر کیفیت با داستانهای کتاب حاضر برابری میکنند، اما برای خوانندهای که در گام نخست آشنایی با آثار هاروکی موراکامی، کتاب «چاقوی شکاری» او را به دست میگیرد، داستانهای این کتاب کدهای موثری برای آشنایی با جهان داستانی این نویسنده ژاپنی ارائه میدهد.
داستانهای هاروکی موراکامی در کتاب صوتی چاقوی شکاری، بیشتر بال و پر دادن به رویاها، دنیاهای خیالی و دور از دسترس است. نویسنده با مهارت فضاهایی را فراهم میکند که برای مدت کوتاهی هم که شده شخصیتهای داستانی به آن دنیاها سفر کنند و تجربهای هر چند انتزاعی از آن دنیاهای رویایی کسب کنند. اغلب شخصیتهای داستانی هاروکی سفری را در جهان داستانی شروع میکنند که برای مخاطب اثر هم وسوسه انگیز است؛ دستیابی به رویاها و آرزوهایی که در شرایط فعلی در جهان معاصر تقریباً ناممکن است اما نویسنده جهانی را خلق میکند که آن دنیاها نزدیک و نزدیک تر میشوند و حتی در مواردی خواننده خود را در آن جهان احساس میکند. درهم تنیدگی خیال و واقعیت در داستانهای موراکامی به حدی ماهرانه صورت گرفته که خواننده در هنگام مطالعه کمتر متوجه این دو جهان متفاوت، خیال و واقعیت میشود. شروع اغلب داستانها با فضا و شخصیتهای واقعی است اما به مرور فضاهای خیالانگیز چنان در بستر قصه رخنه میکنند که تشخیص آن برای مخاطب به شدت دشوار است.
داستان اول کتاب (تهوع) درباره مردی است که با افراط کاری در رفتارهای غیر متعارف جامعه، به صورت نمادین به حالت تهوع مبتلا میشود و از منظر نویسنده، آن شخص تا زمانی که به آن رفتارهای غیر متعارف ادامه میدهد، آن حالت تهوع را هم احساس میکند. در پایان داستان، این باور و احساس به خواننده دست میدهد که حالت تهوع در ذهن و نگاه آن شخصیت داستانی بود و در جهان بیرون از ذهن او چنین حالتی اصلا وجود خارجی نداشته است. این داستان به نوعی انتقاد از رفتارهای غیر متعارف در جامعه است که از منظر موراکامی، شخص درگیر با آن رفتارها را از درون درگیر و در نهایت منزوی و متلاشی کرده و جهان پیش رو را برای وی تیره و تار میکند.
در داستان دوم کتاب (فرهنگ عامهای برای نسل من: ما قبل تاریخ مرحله متاخر سرمایه داری) به نوعی رفتارهای معاصر در جامعه ژاپن مورد کنکاش قرار میگیرد.
در داستان سوم که عنوان کتاب (چاقوی شکاری) هم از آن برگرفته شده است، نویسنده به روح و روان یک جوان معلول آمریکایی رخنه میکند تا موقعیت او در جامعه سرمایهداری را به چالش بکشد. از منظر نویسنده، افرادی مانند شخصیت جوان و معلول در داستان چاقوی شکاری، نقشی در جامعه مصرف گرای غرب ندارند و بیشتر به عنوان موجودی که تماشاگر زندگی در این شرایط خاص است زندگی میگذراند. او انگیزهای برای فعالیتهای اجتماعی ندارد و برای گذران وقت به گوشهای دنج پناه آورده است. نگاه فرا واقعی و سورئالیستی که این جوان معلول نسبت به جهان پیرامونش دارد، تا حدودی بازتاب دهنده روحیه منزوی و مالیخولیایی اوست. جوان معلول در توصیف تصورات و رویای خود میگوید: چاقوی تیزی به نرمه سرم فرو رفته، همانجا که خاطرات هستند. تا ته فرو رفته. دردم نمیآید، یا رویم سنگینی نمیکند، فقط همان جا فرو رفته. و من کناری ایستادهام و چنان به این صحنه نگاه میکنم که انگار برای یکی دیگر اتفاق افتاده. میخواهم یکی آن را بیرون بکشد، ولی کسی نمیداند چاقوی توی کلهام فرو رفته. به فکر آنم که خودم درش بیاورم، اما دستم بهش نمیرسد. چیز عجیبی است. میتوانم به خودم چاقو بزنم، اما نمیتوانم چاقو را بیرون بکشم. بعد همه چیز بنا میکند به محو شدن. من هم شروع میکنم به محو شدن. فقط چاقو سر جایش هست تا ابد. مثل استخوان جانوری ما قبل تاریخ در ساحل. رویای من این جوری است.
چهارمین داستان کتاب با عنوان (آینه)، اشارهای به وجود من دیگر در کنار شخصیت اصلی داستان است که میتواند به دیگر افراد هم تسری پیدا کند و به نوعی یادآور وجود جنبه دیگری از هر شخصیت در کنار شخصیت فعلی وی باشد.
«تنها چیزی که فهمیدم این بود که این تصویر دیگر از من بیزار بود. در آن نفرتی بود که مثل کوه یخی در دریای تیره شناور بود. از آن نفرتها که کسی قادر به کاستن از آن نبود.»
داستان بعدی، (عمه فقیر) به نوعی تصورات موراکامی از عمه فقیری است که او ندارد و حالا دارد در دنیای ذهنی خود آن را خلق میکند. این داستان مجالی مناسبی برای توسعه تخیل نویسنده فراهم میکند و او عمه فقیر را در موقعیتهای گوناگون تصور و خلق میکند و به نوعی جایگاه چنین شخصیتی را در جامعه امروزی ژاپن به چالش میکشد.
داستان ششم، کتاب (خور هنلی) درباره مادری ژاپنی است که به او اطلاع میدهند پسرش به هنگام موج سواری در خلیج کوچکی در آمریکا جانش را از دست داده است. مادر برای تحویل جسد فرزندش راهی آنجا میشود و در مواجه با نشانههایی از فرزند از دست رفتهاش، با دنیای تازهای رو به رو میشود که نگاه او به پیرامون را تا حدودی دچار تغییر میکند.
(روز تولد)، عنوان داستان پایانی کتاب، به زندگی دختر جوانی میپردازد که فرصتی برای اندیشیدن به رویاهایش پیدا میکند. او با آن که رویاهای بیشماری در سر دارد، اما سعی میکند در این فرصت فراهم شده به رویایی فکر کند که پیش از این حتی به آن فکر هم نکرده و حالا دارد دنیای تازهای را تجربه میکند.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی چاقوی شکاری |
نویسنده | هاروکی موراکامی |
مترجم | مهدی غبرایی |
راوی | فریبا فصیحی تاش |
ناشر چاپی | انتشارات نیکو نشر |
ناشر صوتی | انتشارات کتابسرای نیک |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۵ ساعت و ۱۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان کوتاه خارجی |
لطفا نظرتون رو نسبت به کتاب بگید. بخونمش؟؟