معرفی و دانلود کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج
برای دانلود قانونی کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج
کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج، نوشتهی فاطمه پالوج و خدیجه جلالی، به بررسی رفتارها و خلقیات انسانها از دیدگاه مزاج شناسی میپردازد. به باور پزشکان سنتی، با شناخت مزاج افراد و تحلیل آن میتوانیم به ویژگیهای رفتاری و شخصیتی افراد پی ببریم. این دو نویسنده از طریق مباحث موجود در طب سنتی و اسلامی، رفتارهای انسانی را تجزیه و تحلیل میکنند.
دربارهی کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج
مزاج شناسی یکی از بخشهای مهم طب سنتی است. نویسندگان کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج، به ارتباط بین طب سنتی و روانشناسی پرداختهاند. در طب سنتی اسلامی، مزاجهای مختلف مانند دموی، بلغمی، سوداوی و صفراوی، روحیات و ویژگیهای شخصیتی متنوعی را ایجاد میکنند. فاطمه پالوج و خدیجه جلالی در کتاب خود قصد دارند این دیدگاه را نشان دهند که تعادل یا عدم تعادل در مزاجها میتواند بر سلامت روانی و جسمی افراد تاثیر بگذارد.
به عنوان مثال، افراد با مزاج دموی، معمولا اجتماعی، پرانرژی و خوشمشرب هستند؛ در حالی که افراد با مزاج سوداوی ممکن است تمایل به تفکر عمیقتر و گاهی افسردگی داشته باشند. این ارتباط نشان میدهد که تعادل یا عدم تعادل در مزاجها میتواند بر سلامت روانی و جسمی تاثیر بگذارد. نویسندگان کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج، نقش عوامل محیطی و سبک زندگی مانند تغذیه، خواب، ورزش و حتی رنگها و بوها را در تعادل مزاج و در نتیجه خلقیات افراد بررسی میکنند. این دیدگاهها میتوانند به روانشناسان و متخصصان سلامت روان کمک کند تا روشهای درمانی جامعتری را با توجه به ویژگیهای بدن افراد ارائه دهند.
اخلاط چهارگانه یا اخلاط رابعه، مفهومی است که از طب سنتی و نظریههای بقراط و جالینوس سرچشمه گرفته است. این اخلاط شامل چهار مایع اصلی در بدن هستند: دم (گرم و تر)، بلغم (سرد و تر)، صفرا (گرم و خشک) و سودا (سرد و خشک) است. پزشکان سنتی، به این موضوع معتقدند که تعادل بین این اخلاط برای حفظ سلامت جسمی و روانی ضروری است و هرگونه عدم تعادل در این اخلاط، میتواند منجر به بیماریهای جسمی یا روانی شود؛ البته در پزشکی مدرن، نظریهی اخلاط چهارگانه به دلیل نبود شواهد علمی کافی و پیشرفتهای علم پزشکی، مورد تایید قرار نمیگیرد. پزشکان مدرن به جای تمرکز بر اخلاط، به ساختارهای بیولوژیکی و شیمیایی بدن توجه دارند. با این حال، برخی از مفاهیم طب سنتی مانند تاثیر سبک زندگی و تغذیه بر سلامت، همچنان مورد توجه قرار میگیرند. کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج، توسط انتشارات آزمون یار پویا منتشر شده و در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج به علاقهمندان به طب سنتی پیشنهاد میشود. آموزههای این کتاب برای افرادی که قصد ایجاد سبک زندگی سالم از طریق مباحث اسلامی را دارند نیز مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج میخوانیم
امام باقر (علیه السلام) فرمودند:«ای جابر! خداوند بود و چیزی غیر او نبود. هیچ دانش و ندانستهای هم نبود. اولین چیزی که آفرید محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) بود و ما اهل بیت را با نور عظمت خودش با او آفرید و در مقابل خودش آفرید و در سایههای سبزی آن گاه که نه آسمانی و نه زمینی و نه مکانی و نه شبی و نه روزی و نه آفتابی و نه ماهی بود، نور ما از نور خدا جدا میشد. همچنان که شعاع آفتاب از خورشید جدا میشود در حالی که با ذکر تسبیح و بزرگداشت و ستایش و بزرگی حقیقی بندگی خدا را میکردیم. آن گاه که خداوند تنهای تنها بود کلمهای بیان کرد و از آن کلمه نوری پدید آمد. نور از کلمه پروردگار پدید آمد. کلمه دیگری بیان کرد و روحی پدید آمد که در نور جایگزین کرد. روح را بر نور سوار کرد و آن را در بدنهای ما قرار داد. و ما نور خدا و کلمه او در سایه عرش خدا که به رنگ سبز است در حال تسبیح و تقدیس بودیم؛ هنگامی که نه آفتاب، نه ماهی و نه چشمی قابل دید بود. سپس شیعیان ما آفریده شدند و شیعه نامیده شدند زیرا از شعاع نور ما آفریده شدند.»
این آیه سوره نور ما را به موضوع نور در آفرینش انسان توجه میدهد. نزدیک به چهل آیه در قرآن در مورد نور صحبت میکند. مثلاً در سوره مائده تصریح شده است که «خارج میکند شما را از تاریکی به نور به اجازه خودش (خداوند) و هر کس را که پیروی راه سلامت و خوشنودی او بکند هدایت میکند.» خداوند تورات و انجیل را نیز نور معرفی میکند؛ چنان که در آیه 46 سوره مائده میفرماید: « ما تورات را فرستادیم که هدایت و نور است.» در سورههای مبارکه تغابن و حشر به نور و حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم)و علی ( علیه السلام) اشاره شده است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل 1: کلیات
بیان و توضیح مسئله
تعریف مفاهیم
فصل 2: طب اسلامی و طبیعیات
تعریف طب اسلامی
تاریخچه طب اسلامی
طبیعیات
نور در ساختمان انسان
وظایف عناصر اربعه
مزاج و اقسام آن
اخلاط
قوا
تقسیمات قوا
ارواح
خلاصه مطالب
نتیجه گیری
فصل 3: دلایل و براهین اثبات
رابطه و علاقه مزاج با نفس
برهان اول: جسمانیه الحدوث و روحانیه البقاء بودن نفس
مراتب اعتدال مزاج
برهان دوم: نیاز قوای پنج گانه به مزاج خاص
برهان سوم: حفاظت مزاج و نفس از بدن
مظهریت بدن برای روح در نشئه طبیعت
برهان چهارم: درک رابطه نفس و بدن به وسیله تاثیر این دو برهم
برهان پنجم: تأثیرات مزاج بر القائات و خوابهای انسانی
نتیجه گیری
فصل 4: رابطه مزاج و اعمال و خلقیات
مقام نفس
روایت نفس
نشانههای مزاجهای مختلف
نشانهها و دلایل مزاج جبلی
بررسی خلقیات و عملکردهای مزاج بلغمی (سرد و تر)
بررسی خلقیات و عملکردهای مزاج سوداوی (سرد و خشک)
بررسی خلقیات و عملکردهای مزاج دموی (گرم و تر)
بررسی خلقیات و عملکردهای مزاج صفراوی (گرم و خشک)
نکات اساسی در تعیین مزاج
نتیجهگیری
منابع
منابع فارسی
منابع عربی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شناخت رفتار و خلقیات از طریق مزاج |
نویسنده | فاطمه پالوج، خدیجه جلالی |
ناشر چاپی | انتشارات آزمون یار پویا |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 143 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6833-34-9 |
موضوع کتاب | کتابهای پزشکی اسلامی |