معرفی و دانلود کتاب سفر به اعماق فلسفه: مروری بر مهمترین مکاتب فلسفی غرب و شرق از آغاز تا امروز
برای دانلود قانونی کتاب سفر به اعماق فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سفر به اعماق فلسفه: مروری بر مهمترین مکاتب فلسفی غرب و شرق از آغاز تا امروز
کتاب سفر به اعماق فلسفه نوشتهی اسکای سی. کلیری، دنیل ای. کافمن و ماسیمو پیلیوچی، سه چهرهی شاخص حوزهی فلسفه است. اثر حاضر شامل مجموعه مقالاتیست که ضمن معرفی برخی مکاتب فلسفی همچون رواقیون، یک راهنمای عملی برای زندگی معنادار را به مخاطبان را ارائه میدهند.
درباره کتاب سفر به اعماق فلسفه
سقراط بر این عقیده بود که «زندگی نیازموده ارزش زیستن ندارد». اما زندگی آزموده چگونه است؟ چطور میشود فیلسوفانه زیست و به زندگی مطلوب نزدیک شد؟
انسان موجودی معنویست. نه به معنای پیروی از یک سنت دینی و یا عرفانی ویژه. بلکه به این معنا که همواره به دنبال یافتن کارکردی برای زندگی این جهان و ارائهی روایتی منسجم برای آن است؛ تلاش برای یافتن این سوال که آیا زندگی رویهمرفته ارزش زیستن دارد؟
زمانی که از معنای زندگی سخن به میان میآید، باید در نظر داشت که معناجو بودن انسان لزوماً ذیل وصف روانی یا روانشناختی قرار نمیگیرد. بهعبارتی، نمیتوان معنویت را همواره امری درونفردی تلقی کرد. که، این امر در بسیاری از موارد سویههای متافیزیکال یا هستیشناختی مییابد. به همین دلیل انسان ناگزیر است از پرسش دربارهی چیستی دنیا و خودش.
با نظر به تاریخ فلسفه میتوان مشاهده کرد که جستوجوی معنوی با قلمروهای مختلفی از فلسفه، از قبیل زیباییشناسی، فلسفهی دین، فلسفهی اخلاق و فلسفهی زبان پیوند میخورد و فیلسوفان بسیاری عمیقاً به شیوههای بهتر زیستن و معنای زندگی پرداختهاند. به همین دلیل است که هنگامی که پایِ «معنا» به میان میآید، ذهن فلسفی منبع مهمی برای پاسخگویی است. ازاینروی، ماسیمو پیلیوچی (Massimo Pigliucci) به همراه اسکای سی. کلیری (Skye Cleary) و دنیل ای. کافمن (Daniel Kaufman)، دو چهرهی سرشناس فلسفه به تألیف کتاب سفر به اعماق فلسفه (How to Live a Good Life) همت گماشتهاند.
کتاب سفر به اعماق فلسفه مجموعه مقالاتی را دربرمیگیرد که به بررسی مهمترین مکاتب فلسفی غرب و شرق، از دوران باستان تا دوران مدرن میپردازند. هر کدام از این جریانهای فلسفی به شیوهای روشن بیان شدهاند. گفتنیست هدایت نویسندگان را ماسیمو پیلیوچی برعهده داشته و دو نویسندهی دیگر او را در تألیف کتاب یاری کردهاند. از جمله ویژگیهایی که سفر به اعماق فلسفه را متمایز میسازد، این موضوع است که نویسندگان هر مقاله از متخصصان سرشناس هر مکتب هستند.
بد نیست مجدداً اشاره کنیم که اثر نامبرده تنها مروری بر مکاتب فلسفی نیست. بلکه در پیِ یافتن پاسخی به پرسش معنای زندگیست. نویسندگان این کتاب تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا با بهرهگیری از فلسفه، راهنمایی کاربردی برای یک زندگی بهتر را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند. سفر به اعماق فلسفه اولین بار در سال 2020 منتشر شده و توجه اهالی فلسفه را به خود جلب کرده است.
این کتاب از چهار بخش تشکیل شده که در ادامه عناوین آنها را مطالعه میکنید: «فلسفههای باستانی مغربزمین»، «فلسفههای باستانی مشرقزمین»، «سنتهای دینی» و «فلسفههای مدرن».
نکوداشتهای کتاب سفر به اعماق فلسفه
- یک راهنمای جذاب و کاربردی. (A. J. Jacobs)
- خوانندگانی که به تفکر بیشتر در مورد انتخابهای زندگی علاقهمند هستند، از این کتاب بهره خواهند برد. (Publishers Weekly)
سفر به اعماق فلسفه کتابی عالی است. هرکسی حداقل یک بار پس از خواندن آن کاری متفاوت از زندگی روزمرهی خود انجام خواهند داد. (Sophie Roelle)
کتاب سفر به اعماق فلسفه مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به فلسفه مخاطبان اصلی کتاب حاضر هستند.
با نویسندگان کتاب سفر به اعماق فلسفه بیشتر آشنا شویم
ماسیمو پیلیوچی در دانشگاه نیویورک به تدریس فلسفه مشغول است. اغلب مطالعات او در زمینهی فلسفهی زیستشناسی، فلسفهی علم و فلسفهی شبه علم است و چندین اثر مهم در این زمینه تألیف کرده.
اسکای سی. کلیری از چهرههای برجستهی مکتب اگزیستانسیال است. آثار او در نشریات معتبری همچون لسآنجلس ریویو، مجلهی فیلسوفان و نیوریپابلیک به چاپ رسیدهاند.
دنیل ای. کافمن تحصیلات خود را در رشتهی فلسفه در دانشگاه میشگان به پایان رسانده است. او اکنون در دانشگاه میسوری به تدریس مشغول است.
جملات برگزیدهی کتاب سفر به اعماق فلسفه
- ما نباید به مقابله با طبیعت برخیزیم، بلکه باید بهآرامی به دنبال آن برویم. (اپیکور)
- ثبات رأی نابخردانه همان لولو خورخورهی اذهان حقیر است که خدایان، فلاسفه و دولتمردان حقیر نیز آن را میستایند. (رالف والدو امرسون)
- ما باید همزمان فلسفهورزی کنیم، بخندیم و خانه و مسایل اقتصادی خود را مدیریت کنیم، ولی هرگز از اظهار علنی کلمات فلسفهی واقعی نیز دست نکشیم. (اپیکور)
در بخشی از کتاب سفر به اعماق فلسفه میخوانیم
رواقیون شیوههایی خاص برای مقابله با رنج ناشی از طلب نداشتهها، نگرانی از کف دادن داشتهها و تبدیل شدن به انسانهایی بهتر وضع کردند. (ظاهراً این مشکلات فقط مختص قرن بیستویکم نیست.) برای نمونه نگارش روزنوشتهای فلسفی، به ما کمک میکند از تجربههای خود بیاموزیم و در آنها تأمل کنیم. انکار نفس نیز از طریق انجام اموری چون استحمام با آب سرد یا روزه گرفتن، میتواند یاریمان کند تا قدردان چیزهای کوچک زندگی (که اغلب هم از آنها غافلیم) باشیم. رواقیون معتقدند رشد و کمال امری متعالی است، اما نه به قیمت از دست دادن آتاراکسیا (آسودگی خاطر) یا آنطور که ماسیمو پیلیوچی توصیف میکند: «آسایش ذهنی در مواجهه با هر آنچه کائنات به سمت شما پرتاب میکند.»
رواقیگری اغلب و به اشتباه به عنوان فلسفهی خموش شناخته میشود، اما پیلیوچی در جستار خود نشان میدهد این اندیشه چهطور ما را در مواجهه با مشکلات و چالشهایی یاری میرساند که به طرز اجتناب ناپذیری بر زندگی ما اثر میگذارند و از همین طریق، این باور نادرست را زیر سؤال میبرد. دیدگاه آنها چندان از شیوههای بودایی برای رهایی از وابستگی و نیل به نیروانا دور نیست. این تنها نقطهی اشتراک فلسفهی شرقی و غربی هم نیست: جهانشهرگرایی رواقیون به طرز حیرتانگیزی شبیه این تفکر کنفوسیوس است که همگان باید به منزلهی عضوی از خانوادهی ما در نظر گرفته شوند. همچنین هر دو اندیشهی ارسطوگری و رواقیگری عناصری از زندگی مطابق با ذات در خود دارند که با مفهوم همسویی با دائو تفاوت زیادی ندارد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
گروه نخست: فلسفههای باستانی مشرقزمین
بودیسم
کنفوسیوسگرایی
دائوئیسم
گروه دوم: فلسفههای باستانی مغربزمین
ارسطوگرایی
رواقیگری
اپیکوریسم
گروه سوم: سنتهای دینی
هندوئیسم
یهودیت
مسیحیت
گروه چهارم: فلسفههای مدرن
اگزیستانسیالیسم
پراگماتیسم
نوعدوستی ثمربخش
نتیجهگیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سفر به اعماق فلسفه: مروری بر مهمترین مکاتب فلسفی غرب و شرق از آغاز تا امروز |
نویسنده | اسکای سی. کلیری، دنیل ای کافمن، ماسیمو پیلیوچی |
مترجم | مانی فرسایی |
ناشر چاپی | نشر سنگ |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 254 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7383-13-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |