معرفی و دانلود کتاب سرگذشت انسان: خاستگاههای ثروت و نابرابری
برای دانلود قانونی کتاب سرگذشت انسان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سرگذشت انسان: خاستگاههای ثروت و نابرابری
ادد گلر، پژوهشگر دنیای تاریخ و اقتصاد، در کتاب سرگذشت انسان، از راز رشد و شکوفایی اقتصادی در جوامع مختلف میگوید و علل بروز فاصلهی اقتصادی میان گروههای انسانی را موشکافی میکند. او در این تاریخچهی فشرده به سراغ اولین بارقههای شکلگیری ثروت و دارایی میرود؛ عواملی که کیفیت و استانداردهای یک زندگی مرفه را شکل میدهند را مورد بررسی قرار میدهد و درنهایت فهرستی از دلایل تضاد و نابرابری اقتصادی در جوامع گوناگون تهیه میکند.
دربارهی کتاب سرگذشت انسان
اولین زمزمههای انباشت پول و ثروت را در کدام نقطه از تاریخ بشریت میتوان جستوجو کرد؟ آغاز نابرابریهای اقتصادی را به کدام دوره از حضور انسان بر زمین میتوان نسبت داد؟ ادد گلر (Oded Galor) اقتصاددان و پژوهشگر دانشگاه براون، اثر پژوهشی تحسینشدهی خود یعنی کتاب سرگذشت انسان (The Journey of Humanity) را با این سوال آغاز میکند. او برای رسیدن به خواستگاه تاریخی ثروت، خلاصهای از مسیر تکامل اقتصادی بشر در طول چند هزار سال گذشته را در کتاب خود به تصویر میکشد.
وقتی به کتاب سرگذشت انسان نگاه میاندازیم و راه درازی که بشر در طی حضور خود بر زمین پیموده رصد میکنیم، عمیقاً شگفتزده خواهیم شد. باوجود عمر چند میلیونسالهی زمین و با آمدورفت هزاران گونهی جانوری مختلف، این تنها انسان است که خود را از دایرهی تنگ و محدود «نیاز به زنده ماندن» رها کرده و به افقهایی دورتر از معیشت روزمره نگاه انداخته. این بدان معناست که بشر در طی صدها سال گذشته، دیگه از صرف دغدغهی سیر شدن و داشتن سرپناه عبور کرده و به عرصهی تازهای از نیازها و خواستهها وارد شده.
همگام با متنوع شدن نیازها و خواستههای بشر، تلاش او برای افزایش دستاوردها و اندوختن آن نیز روند صعودی پیدا کرد. مفهوم ثروت از دل همین اندوختهها شکل گرفت و پلهپله مولد مفاهیم و حقایق تازهتری در حیات بشری شد. اما بهراستی چرا سیر تاریخ چنین جهتی را نشان میدهد؟ این میل و عطش دیرینه برای انباشت پیاپی دارایی از کجا ریشه میگیرد؟ نویسندهی کتاب سرگذشت انسان، سرنخهای موجود را در دل تاریخ جستوجو میکند و با کنار هم گذاشتن اسناد و شواهد گوناگون، بالاخره پاسخی برای سرمنشأ تاریخی ثروت مییابد.
اما کار کتاب سرگذشت انسان به همینجا ختم نمیشود. ادد گلر، مؤلف این پژوهش خواندنی به دنبال یافتن جواب سوالات قبلی، پرسش چالشبرانگیزتری را روی میز میگذارد: چرا تلاشهای انسان برای ثروتاندوزی، در همهی دورههای تاریخی نتایج یکسانی به دنبال نداشته؟ از آن مهمتر، چرا ملل و جوامع گوناگون نیز به لحاظ پیشرفت اقتصادی پابهپای هم پیش نرفتهاند و برخی نسبت به دیگری پیشی گرفتهاند؟ و در خلاصهی کلام، ریشه و خواستگاه نابرابریهای اقتصادی کجاست؟
اوج جذابیت و هیجان ماجرا زمانیست که نویسندهی کتاب سرگذشت انسان، از رشد و پیشرفت بشر در سالهای اخیر نیز سخن به میان میآورد. با ورود وقایع نوظهوری مثل فناوری، مفهوم ثروت و اختلاف اقتصادی نیز به کل وارد مرحلهی تازهای شد. نکتهی جالبتر آن که جالبتر آن که تمامی قدمت تمامی این تحولات برقآسا را میتوان در دویست سال گذشته خلاصه کرد. نویسندهی کتاب سرگذشت انسان به خوبی میداند چگونه مفهوم ثروت در معنای مدرن و امروزی را در سرچشمههای تاریخی آن ردیابی کند و در این سفر زمانی به بررسی عوامل فرهنگی، جغرافیایی، سیاسی و جمعیتی موثر بر آن بپردازد.
کتاب سرگذشت انسان را بهطور خلاصه میتوان تاریخچهی سرمایهداری از نگاه یک پژوهندهی اقتصاد دانست. این کتاب با انتشار در سال 2022 توانست آراء و نظرات مثبت بسیاری از سوی جامعهی مخاطب و منتقدین جلب کند و لیستی از جوایز ویژه را برای نویسندهی آن به ارمغان بیاورد. نسخهی مقابل شما ترجمهی علیرضا شفیعی نسب از این کتاب است که با تلاش انتشارات ترجمان علوم انسانی تهیه و چاپ شده.
جوایز و افتخارات کتاب سرگذشت انسان
- برندهی عنوان کتاب برتر در بخش آثار فلسفی به انتخاب مجلهی تایمز، سال 2022
- برندهی عنوان بهترین کتاب غیرداستانی برلین به انتخاب نشریهی اکسبرلاینر، سال 2022
- برندهی عنوان بهترین نویسندهی سال به انتخاب ناشران CITIC از کشور چین، سال 2022
- برندهی جایزهی کتاب Yaesu از کشور ژاپن، سال 2023
- حاضر در لیست پنج کتاب برتر در زمینهی اقتصاد به انتخاب سایت Five Books، سال 2022
- اثر تحسینشدهی مجلهی گاردین
و...
نکوداشتهای کتاب سرگذشت انسان
- همانند یک نقاشی دیواری بزرگ از تاریخ بشریت. (نشریهی لموند)
- شاهکاری الهامبخش و خواندنی. جسورانهترین پژوهش نوشتاری در باب تاریخ اقتصاد بشریت. (نشریهی نیو استیتمن)
- دورنمایی جامع از عوامل آموزشی، فرهنگی و فناوری که به کشورها اجازه میدهد از دام فقر بیرون بیایند و ثروت را تجربه کنند. (نشریهی فایننشال تایمز)
- این نوشته به بررسی عواملی میپردازد که بر روی نابرابری ثروتی که امروزه شاهدش هستیم اثر میگذارند، از عوامل جغرافیایی گرفته تا نشانههای فرهنگی. (بررسی فوربس)
- از آن دست ایدههای بزرگ که ارزش موردتوجه قرار گرفتن دارد. (بررسی Kirkus)
- اثری که از نظر گسترهی موضوعات و بینش ما را به شگفتی وامیدارد. یک گزارش پرکشش و مکاشفهگر از عمیقترین جریاناتی که تاریخ بشر را شکل دادهاند به نوعی راهحل بهبود اوضاع امروز ما را در دل خود دارند. (دکتر نوریل روبینی، اقتصاددان و استاد دانشگاه نیویورک)
- دورنمایی فوقالعاده شفاف دربارهی گذشته، آینده و پیشرفتها که شناخت آن برای رویارویی با چالشهای امروزی ضرورت دارد. (دایان کویل، نویسنده و پژوهشگر)
کتاب سرگذشت انسان برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان بهمرور تاریخ و سرنوشت بشریت بهویژه در ابعاد فرهنگی و اقتصادی، از خواندن این پژوهش مستند لذت میبرند.
در بخشی از کتاب سرگذشت انسان: خاستگاههای ثروت و نابرابری میخوانیم
چرا قابلیتهای مغز انسان چنین گسترش چشمگیری طی تاریخ گونۀ بشر داشته است؟ در نگاه اول، پاسخ شاید بدیهی به نظر بیاید: داشتنِ مغز پیشرفته مشخصاً ما را قادر ساخته به سطحی از امنیت و شکوفایی برسیم که هیچ موجود دیگری روی زمین به آن دست نیافته است، اما واقعیت خیلی پیچیدهتر از اینهاست. اگر اینقدر مطمئنیم که مغزی همچون مغز انسان برای بقا مفید است، پس چرا گونههای دیگر، طی میلیاردها سال تکامل، به چنین مغزی دست پیدا نکردهاند؟
لحظهای این تمایز را در نظر بگیرید. بهعنوان نمونه، چشمها در چند سیرِ تکاملیِ مجزا و مستقلازهم توسعه یافتهاند: در مهرهداران (دوزیستان، پرندگان، ماهیها، پستانداران و خزندگان)، سرپایان (از جمله دهپا، هشتپا و ماهی مرکب) و در شکلی سادهتر -به نام چالۀ رنگدانه- در بیمهرگانی همچون زنبورها، عنکبوتها، عروس دریایی و ستارۀ دریایی. جدِ دور تمام این گونهها، که بیش از 500 میلیون سال پیش میزیست، ظاهراً فقط گیرندههای نوری سادهای داشته و میتوانسته نور را از تاریکی تشخیص دهد. بااینحال، ازآنجاکه بیناییِ دقیق مزیتِ ویژهای در زمینۀ بقا در محیطهای مختلف بوده است، چشمهای پیچیده در این گروههای مختلف بهصورت مستقل تکامل یافتهاند، آنچنانکه هرکدام سازگاری منحصربهفردی با زیستگاه گونۀ خود داشتهاند.
این پدیده، که طی آن ویژگیهای مشابه از یک ویژگی موجود در جَدی مشترک شکل نمیگیرد، بلکه بهصورت مستقل در گونههای مختلف تکامل مییابد، تکامل همگرا نام دارد. نمونهها متعدد است، مثلاً تکامل بال در میان حشرات، پرندگان و خفاشها و شکل مشابه جسم که در ماهیها (همچون کوسهها) و پستاندارهای دریایی (دلفینها) بهتناسب حیات زیر آب تکامل یافته است. شکی نیست که گونههای مختلف از راههای مستقل به ویژگیهای سودمند مشابهی رسیدهاند، اما هیچکدام مغزی ندارند که بتواند شاهکارهای ادبی و فلسفی و هنری بیافریند یا گاوآهن و چرخ و قطبنما و ماشین چاپ و موتور بخار و تلگراف و هواپیما و اینترنت اختراع کند. این مغز فقط در یک گونه تکامل یافته است: انسان. چرا این مغز قدرتمند، با وجود مزیتهای آشکارش، اینقدر در طبیعت نادر است؟
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار: معماهای سرگذشت انسان
بخش اول: سفر اُدیسهوار بشر
1: گامهای نخست
2: غرق در رکود
3: طوفانِ زیر سطح
4: با نهایت سرعت
5: دگرگونی
6: سرزمین موعود
جمعبندی بخش نخست: حلِ معمای رشد
بخش دوم: خاستگاههای ثروت و نابرابری
7: زرقوبرق و فلاکت
8: ردپای نهادها
9: عامل فرهنگی
10: سایۀ جغرافیا
11: میراث انقلاب کشاورزی
12: خروج از آفریقا
مؤخره: حل معمای نابرابری
سخن پایانی
قدردانی
پینوشتها
کتابنامه
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سرگذشت انسان: خاستگاههای ثروت و نابرابری |
نویسنده | ادد گلر |
مترجم | علیرضا شفیعی نسب |
ناشر چاپی | انتشارات ترجمان علوم انسانی |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 240 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5734-34-0 |
موضوع کتاب | کتابهای باستان شناسی، کتابهای انسان شناسی، کتابهای جامعه شناسی سیاسی |