معرفی و دانلود کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان
برای دانلود قانونی کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان
اگر میخواهید فرزندی داشته باشید که در بزرگسالی حتی اگر شکست هم بخورد، خودش را باور داشته باشد و با قدرت به راهش ادامه دهد، پس خواندن کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان را از دست ندهید! شمس الدین حسینی و الهام آرام نیا شما را تشویق میکنند تا با احترام گذاشتن، عشق ورزیدن و درک کردن، نیازهای روانی و عاطفی کودکتان را تأمین کنید و به او احساس ارزشمند بودن در زندگی بدهید.
دربارهی کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان:
ریشههای عزت نفس سالم و خودباوری در نوزادی شکل میگیرد. کودکی که نیازهایش به صورتی مناسب و مداوم برطرف شده است، ساعت زیادی را با والدین صرف میکند، در آغوش گرفته میشود، متناسب با نیازهایش تغذیه میشود و هنگامی که ناراحت و آشفته است، والدین او را آرام میکنند. محیطش به او احساس آرامش، شادمانی و امنیت میدهد که این آرامش به تدریج بخشی از وجودش میشود.
کودکان وقتی میتوانند خود را بهتر بشناسند که به آنان توجه و محبت کنند و به نیازهای آنان پاسخ داده شود. وقتی به صورت مداوم والدین فرزندشان را در آغوش میگیرند، به او توجه میکنند و ... پس از مدتی کودک متوجه میشود که ارزشمند است. هنگامیکه نیازهای کودک به طور مداوم برطرف نشود، او میآموزد که به خودش اعتماد نکند. ممکن است سردرگم شود و به این نتیجه برسند که شاید کارهایش مفهوم درستی ندارند؛ زیرا هرگز مطمئن نیست که به او پاسخ میدهند یا نه. درحالی که تقصیر او نیست که کسی به واکنشهایش پاسخ نمیدهد، در نتیجه احساس میکند بیاهمیت و بیارزش است.
این تاثیرات اولیه، در رشد سریع مغز کودک نقش دارد. نوزادی که با احساس امنیت و خوب بودن وارد دورهی کودکی میشود، این مرحله و تاثیرات آن، بخش ذاتی زندگیاش میشود. در نتیجه، عزتنفس و خودباوری خوبی پیدا میکند و رفتارش را با حفظ این احساس خوب بودن سازگار مینماید.
به طور حتم، این کودک گاهی به لغزش دچار میشود یا بعضی از آنها به دلیل موقعیت یا ابهامات شخصی خودشان ممکن است با مشکلات قابل ملاحظهای در دوران کودکی روبهرو شوند؛ اما به دلیل عزتنفس سالم و خودباوری مثبتی که در دورهی اولیهی زندگیشان بنا شده است، به احتمال زیاد میتوانند از عهدهی مشکلات خود برآیند. کودکانی که این احساس امنیت و خود ارزشی را ندارند، مشکلات بیشتری خواهند داشت و در طول دوران رشد همواره نیازمند پاسخگویی به خواستههایشان هستند و در نهایت احساس میکنند بر زندگی و اهدافشان کنترلی ندارند.
کودک با عزتنفس سالم و خودپندارهی مثبت به تواناییهایش اطمینان دارد. به این ترتیب میآموزد حتی اگر شکست نیز بخورد، هنوز ارزشمند است. او به فرصتهایی نیاز دارد که بتواند موفقیت و شکست را در محیطی امن و حمایتی تجربه کند و این بستگی به شما دارد که محیطی مثبت در کنار خانواده، دوستان و حتی غریبهها فراهم کنید تا او احساس آسودگی کند و بتواند با چالشهای جدید مواجه شود.
شما در نقش پدر و مادر باید شرایطی را برای فرزند خود فراهم کنید که احساس شایستگی و ارزشمندی نماید. برای به وجود آوردن این احساس راههای متفاوتی مانند آموزش به بچهها برای برگزیدن هدف، انتخابهای مناسب، ایجاد راههایی برای رسیدن به استقلال و ... وجود دارد.
هیچگاه نباید نقش خود را در شکلدهی و پرورش اعتماد به نفس و عزت نفس فرزند خود نادیده بگیرید و باید تمام تلاش خود را بکنید تا فرزندانی سالم تربیت کنید. این را بدانید که کودکان بهبود پذیرند، یعنی به راحتی میتوانند تغییر و از نو آغاز کنند. باورها و عقاید بچهها در یک روز، یک ماه یا یک سال شکل نمیگیرند آنها از شما توقع دارند تا در موقعیتهای مختلف به صورت سنجیده و صحیح رفتار کنید.
کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان برای چه کسانی مناسب است؟
اگر میخواهید با فرزند خود در موقعیتها و شرایط مختلف به صورت سنجیده رفتار کنید تا در در آینده از اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی برخوردار باشند و در فراز و نشیبهای زندگی بهترین تصمیم را بگیرند، خواندن این کتاب را از دست ندهید.
در بخشی از کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان میخوانیم:
افرادی که عزتنفس پایین دارند، قادر به دیدن خودشان نیستند. آنها پیوسته ضعفهای خودشان را بزرگنمایی میکنند و تواناییهایشان را دستکم میگیرند. نتیجهی معمول چنین واکنشهای تحریفشدهای، این است که به شدت احساس بیکفایتی میکنند؛ زیرا خودشان را با محیط اطرافشان مقایسه میکنند و دیگران را نسبت به خود بسیار مناسبتر و لایقتر میبینند. از آنجا که از میزان و ضعف دیگران آگاه نیستند، در قیاس خود با دیگران، آنها را افرادی طبیعی و خود را بهشدت غیرطبیعی میدانند.
عزتنفس خودتان عاملی مسلم در چگونگی ارتباطتان با فرزندتان، چگونگی توجهتان به نیازهایش و چگونگی رفتارتان با اوست. بنابراین خودتان را نیز با روشهای مثبت رشد عزتنفس پرورش دهید و الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید.
برای پرورش عزتنفستان، بسیار ضروری است که تصورات قدیمی و تحریفشدهتان را دور بریزید و بیاموزید به طور صحیح و مناسب نقاط قوت و ضعفتان را درک کنید. مطالب این فصل کمکتان میکند خودتوصیفی دقیق و روشنی داشته باشید. به این ترتیب به جای کوچک کردن تواناییها و بزرگ کردن ضعفهایتان، میتوانید بیاموزید خود را همانطورکه هستید، بپذیرید و برای خودتان ارزش قائل شوید.
نخستین گام به سوی خودسنجی دقیق این است؛ به طور کامل و با جزییات دقیق بنویسید که هماکنون خودتان را چگونه میبینید. پرسشنامهی خودپندارهی زیر کمکتان میکند تا توصیفی از خودتان را سازمانبندی کنید.
فهرست مطالب کتاب
کلام آغازین
بخش اول: آشنایی با مفهوم عزتنفس
عزتنفس چیست؟
فرزندانی که عزتنفس سالمی دارند
چگونه عزتنفس آسیب میبیند؟
چرا به عزتنفس نیاز دارید؟
عزتنفس، خودپنداره و اعتمادبهنفس
بخش دوم: عزتنفس شما
عزتنفس والدین
تقویت عزتنفس والدین
پرسشنامهی خودپنداره
خلاصهای از کاربرد چهار اصل پیشنهادی
خودتوصیفی جدید
به خودتان آموزش دهید
نقاط قوت خود را تقویت کنید
تعصب به صحت و درستی خودسنجی
منتقد درونیتان را ساکت کنید
مراقب افکارتان باشید
باورهای خود را اصلاح کنید
همانند فردی با عزتنفس و با اعتماد به نفس عمل کنید
بخش سوم: عزتنفس کودکتان
وظیفهی حساس شما بهعنوان والد
عزتنفس در سالهای اولیه زندگی تولد تا شش سالگی
مسئولیتهای متناسب با کودکان یک تا سه ساله
مسئولیتهای متناسب با کودکان سه تا شش ساله
عزتنفس کودک شش تا دوازده سال
مسئولیتهای متناسب با کودکان پنج تا دوازده ساله
روشهای ایجاد و تقویت عزتنفس در کودک
بخش چهارم: عزتنفس نوجوانان
رفتارها و نگرشهای خاص نوجوانان
تغییرات والدینی
توانایی هوشتان کاهش مییابد
تغییرات بدنی رخ میدهد
کهولت یا فراموشکاری افزایش مییابد
بازگشت به گذشته رخ میدهد
توانایی شما برای برقراری ارتباط کاهش مییابد
شما آزاردهنده یا کلافهکننده میشوید
تاثیرگذاریتان کاهش مییابد
تغییرات نوجوانان
والدین و شیوههای تقویت عزتنفس نوجوان
احترام گذاشتن
گوش کردن
درک عمیقتر
قدردانی کردن
حمایت کردن
افزایش مسئولیتپذیری
حمایت از استقلال
بخش پنجم: شما و فرزندتان
نکتههای نهایی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روشهای افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان |
نویسنده | شمس الدین حسینی، الهام آرام نیا |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-236-665-1 |
موضوع کتاب | روانشناسی نوجوان |
حتما به والدین توصیه خواهم کرد با توجه به اینکه هم در مورد کودک بود هم در مورد نوجوان.
نکته مهم کتاب این بود که ابتدا در مورد افزایش عزت نفس خود تلاش کنیم سپس فرزندانمان. چه بسا که وقتی فر زند والدینی با عزت نفس داشته باشد آن ر فتارها نیز در او نهادینه میشود