معرفی و دانلود کتاب در باب تسلای خاطر: آرامش یافتن در دوران ظلمت
برای دانلود قانونی کتاب در باب تسلای خاطر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب در باب تسلای خاطر: آرامش یافتن در دوران ظلمت
کتاب در باب تسلای خاطر، نوشتهی مایکل ایگناتیف، کتابی فلسفی است دربارهی جستجو برای یافتن تسلای خاطر که پدیدهای بیزمان است و در هر دورهی تاریخی و برای هر فرد، شکلی خاص به خود میگیرد. این کتاب، پس از مقدمهای نسبتاً طولانی دربارهی مفهوم تسلای خاطر، در هر فصل، نگارهای از زندگی شخصیتی تاریخی را در دل فجایع و بحرانهای شخصی یا جهانی به تصویر میکشد تا الهامبخش ما باشد.
دربارهی کتاب در باب تسلای خاطر
فجایع، هیچگاه از زندگی انسانها دور نبودهاند. فاجعه ممکن است به گستردگی جنگ، جهانی باشد یا به اندازهی از دست دادن عزیزی، شخصی. تا وقتی که انسانها احساس دارند و زندگی میکنند، بحرانها اتفاق میافتند، حوادث زندگی انسانها را تهدید میکنند و اتفاقات آرامش را از آنها میربایند. زمانی بود که مذهب، اولین تسلابخش انسانها بود. ما معتقد بودیم که هر رخداد بدی دلیلی داشته و جزای صبر و تحمل خود را در بهشت میبینیم. اما هرچه که علم پیشرفت کرد و دیدگاه انسانها مادیتر و منطقیتر شد، مذهب هم قدرت خود را برای پاسخ به سؤالات بیجوابی که در ما اندوه و رنج ایجاد میکنند از دست داد. حالا، ما انسانهای قرن بیستویکم، در برابر رنجها بیش از هر زمان دیگری بیدفاعیم. مایکل ایگناتیف (Michael Ignatieff)، در کتاب در باب تسلای خاطر (On Consolation: Finding Solace in Dark Times)، به ما کمک میکند به دل تاریخ سفر کنیم و به این فکر کنیم که اندیشمندان، هنرمندان و فیلسوفان پیش از ما، برای یافتن تسلای خاطر در دوران تاریک به چه میاندیشیدند و چه کار میکردند.
کتاب در باب تسلای خاطر، برای تسکین یافتن نیست، برای اندیشیدن در زمینهی تسلای خاطر است. برای این است که ببینیم انسانهای اندیشمند پیش از ما، تسلای خاطر را چطور تعریف کردهاند و با بحرانها و مصائب خود، چطور کنار آمدهاند. شاید نگاه تازهای که ایگناتیف، به زندگی و افکار آنها دارد، دید ما را نیز نسبت به زندگی وسعت بخشد و درکی جدید دربارهی مصائب و مشکلات زندگی به ما دهد.
کتاب در باب تسلای خاطر، مقدمهای خواندنی دارد دربارهی این که تسلای خاطر اصولاً به چه معناست و چرا باید به آن بیندیشیم. سپس، هر فصل کتاب پرترهای کامل از زندگی یکی از بزرگان، اندیشمندان و هنرمندانی است که در زندگی خود، بحرانها و مصائب گوناگون را پشت سر گذاشتهاند و با شجاعتی معنادار، به زندگی خود ادامه دادهاند؛ از ایوب نبی که زندگی سراسر بدبختی خود را با بردباری ادامه میداد تا فلاسفهای مثل سیسرون، دو مونتنی و هیوم، هنرمندانی مثل ال گرکو، دانته و آنا آخماتووا، سیاستمدارانی مثل آبراهام لینکلن و نویسندگانی مثل آلبر کامو. این مشاهیر، فقط تعدادی از کسانی هستند که مایکل ایگناتیف در کتاب در باب تسلای خاطر به زندگی و افکار آنها پرداخته است.
کتاب در باب تسلای خاطر را سینا بحیرایی، به شیوایی ترجمه کرده است و انتشارات مهرگان خرد آن را به چاپ رسانده.
نکوداشتهای کتاب در باب تسلای خاطر
- همراهی با مایکل ایگناتیف در یافتن لحظههای تسلیبخش در طول قرنها، خود به لحظهای نوربخش، تکاندهنده و تسلیبخش تبدیل میشود. او اغلب این لحظات تسلی را نه در جایی که ما انتظار داریم، بلکه در لحظههایی دور از ذهن و شگفتانگیز مییابد -در شکست رواقیگری سیسرون، در شبهای بیخوابی مارکوس اورلیوس، در کمدی عجیب و غریب بوئنتیوس، در توهم و رؤیاهای کارل و جنی مارکس و...- ایگناتیف با صداقت قاطعانهای به کاوش در زندگی درونی خود میپردازد و با شکست، فقدان و مرگ دست و پنجه نرم میکند، همان کاری که همهی ما باید انجام دهیم. (استیون گرینبلت، نویسنده)
- مایکل ایگناتیف به اندیشمندانی که وحشتناکترین تجارب را پشت سر گذاشتهاند فکر میکند و میپرسد: در حالی که باورهای مذهبی رو به افول میروند و در فرهنگی که به موفقیت به شکلی وسواسگونه اهمیت میدهد، چگونه تسلای خاطر بیابیم؟ این کتاب بسیار مهم، استدلال میکند که ما برای تسلی یافتن به آموزهها نیاز نداریم... (آیریش تایمز)
- کتابی الهامبخش برای کسانی که به کلمات نیاز دارند تا به زندگی ادامه دهند. (کرکس ریویوز)
- مایکل ایگناتیف میخواهد ما انسانهای دنیای مدرن را با روشهای کهنی که پشت سر گذاشتهایم دوباره آشنا کند و به ما یادآوری کند که برخی مشکلات، طبیعتاً بزرگتر از قدرت فناوری و دولت کارآمد هستند. (اش کارتر، ایر میل)
- کتاب در باب تسلای خاطر به کاوشی عمیق میماند. (بی بی سی)
کتاب در باب تسلای خاطر برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب در باب تسلای خاطر برای همهی کسانی که دوست دارند بار دیگر به مفهوم تسلای خاطر بیندیشند و به معانی آن در طول تاریخ و از منظر مذهب و بزرگترین هنرمندان، فیلسوفان و نویسندگان نگاهی نو بیندازند، خواندنی است.
در بخشی از کتاب در باب تسلای خاطر: آرامش یافتن در دوران ظلمت میخوانیم
این روزها زندگی با امید شاید نیاز به کمی شکگرایی نجاتبخش داشته باشد، شکاکیتی که باید نثار روایتهای ظلمانی پرسروصدایی کنیم که رسانهها به ما حواله میکنند. در سال 1783، وقتی بریتانیا مستعمرههای آمریکاییاش را از دست داده و حکومت پرهرجومرج شده بود، جیمز بازول از ساموئل جانسون پرسید که آیا «آشفتگیهای زندگی اجتماعی به شما کمی فشار نیاورده است، قربان؟» جانسون به متکبرانهترین و تحقیرآمیزترین روش ممکن پاسخ او را داد: «این حرف صادقانهای نیست، جناب. هیچ مردی با زندگی اجتماعی تحت فشار قرار نمیگیرد. تابهحال هیچگاه از خواب معمولم یک ساعت کمتر نخوابیده و از خوراک معمولم یک اونس کمتر گوشت نخوردهام.»
در دنیای امروز میتوانیم این حرف را بهمثابهٔ فرمانی برای خویشتنداری در نظر بگیریم، آنگونه از خویشتنداری که هنگام مواجهه با روایتهای مختلفی که به آگاهی و چارچوب زندگی فعلی ما هجوم میآورند، متزلزل میشود. اگر در سال 1783 ادعای بیخوابشدن بهخاطر ازدستدادن آمریکا صادقانه نبود، در عصر ما هم این ادعا که ما ممکن است در برابر موج شایعات عمومی که خبر از آخرالزمان زیستمحیطی، سقوط دموکراسی یا آیندهای مملو از فجایع تازه میدهند، دچار تزلزل شویم، صادقانه نیست. اگر تصور کنیم که این چالشها هرقدر هم که هولناک باشند در تاریخ بیسابقه بودهاند، غلبه بر آنها راحتتر نمیشود.
در این کتابْ با مردان و زنانی مواجه میشویم که در دوران فاجعه، زوال آزادی مبتنی بر جمهوری، کارزارهای کشتارجمعی، اشغال دشمن و شکست نظامیِ فاجعهبار زندگی کردهاند. دوران ما میتواند بستری برای داستانهای آنها باشد و به ما امکان میدهد که از روشنبینی پیشینیانمان الهام بگیریم. دیدن خودمان زیر چراغ تاریخ باعث میشود که ارتباط خود با تسلّای خاطرهای نیاکانمان را دوباره زنده کنیم و به کشف قرابت خود با تجربههایی که آنها از سر گذراندهاند، بپردازیم. وقتی چنین کاری میکنیم، حیرتزده میشویم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
1: صدایی در گردباد / کتاب ایوب و کتاب مزامیر
2: در انتظار مسیح / نامههای پولس
3: اشکهای سیسرون / نامههایی دربارهٔ مرگ دخترش
4: رودررو با بربرها / تأملات مارکوس اورلیوس
5: تسلّاهای فلسفه / بوئتیوس و دانته
6: نقاشیِ زمان / خاکسپاری کنت اُرگاز از اِل گرکو
7: خرد بدن / آخرین جستارهای میشل دو مونتنی
8: نامهٔ نافرستاده / زندگی خودم از دیوید هیوم
9: تسلّاهای تاریخ / طرحی برای تصویری تاریخی از پیشرفت ذهن بشر از کُندورسه
10: قلبِ جهانی سنگدل / کارل مارکس و مانیفست کمونیست
11: جنگ و تسلّای خاطر / دومین سخنرانی تحلیف آبراهام لینکلن
12: آوازهایی در مرگ کودکان / کیندرتوتنلیدر از گوستاو مالِر
13: رسالت / ماکس وبر و اخلاق پروتستانی
14: تسلّاهای شاهد بودن / آنا آخماتووا، پریمو لوی و میکلوش رادنوتی
15: زیستن خارج از دایرهٔ رحمت / طاعون از آلبر کامو
16: زیستن در حقیقت / نامههایی به اولگا از واتسلاو هاول
17: مرگ خوب / سیسلی ساندرز و آسایشگاه
مؤخره
برای مطالعه بیشتر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب در باب تسلای خاطر: آرامش یافتن در دوران ظلمت |
نویسنده | مایکل ایگناتیف |
مترجم | سینا بحیرایی |
ناشر چاپی | انتشارات مهرگان خرد |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 312 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7678-77-2 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |