معرفی و دانلود کتاب تله هویت: داستانی از ایدهها و قدرت در عصر ما
برای دانلود قانونی کتاب تله هویت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تله هویت: داستانی از ایدهها و قدرت در عصر ما
معمولاً هر پدیدهی خوبی، پس از مدتی دچار افراط میشود و دیگر نمیتوان تحملش کرد. در دنیای امروز هرکسی برچسبی هویتی مثل «راستگرای محافظهکار» را برداشته و با افرادی که این برچسب را ندارند، میجنگد. کتاب تله هویت دربارهی پیامدها و چالشهایی است که این برچسبزدنها در زندگیمان بهوجود آوردهاند. ما قبل از اینکه نام همدیگر را بدانیم، گرایش سیاسی و اجتماعی هم را میپرسیم. یاشا مونک در این اثر توضیح میدهد که اگر با همین رویه پیش رویم، هویت انسانی و ویژگیهای فردیمان را نابود خواهیم کرد.
دربارهی کتاب تله هویت
بهعقیده من و بسیاری از افراد دیگر، به رسمیت شناخته شدن اقلیتهای جنسی، مذهبی و احترام گذاشتن به قومیتهای گوناگون، بهترین اتفاقی بود که پس از کشف آتش برای بشر رخ داد؛ اما نمیتوانیم این موضوع را نادیده بگیریم که در چند سال اخیر دستهبندی و مرزگذاری بین آدمها زیاد شده و شور قضیه در آمده است. در دوران دانشجویی همکلاسیای داشتم که چپگرا بود. امکان نداشت سیبیلهایش را بتراشد. نوشابهی کوکاکولا هم نمیخورد چون محصول امپریالیسم بود! از سوی دیگر فردی را میشناختم که طرفدار جبهه راستگرایان بود. او فیلمهای ژانلوک گدار را نمیدید و از زبان روسی نفرت داشت. برای این دو نفر دنیا بر محوریت سیاست میچرخید و بس. انگار شخصیت فردی نداشتند و هر چه بروز میدادند آموزه و دستوری از سوی جهت سیاسی و حزبیشان بود. کتاب تله هویت دقیقاً به همین مشکلِ دنیای جدید اشاره دارد. در جهان امروز افراد از خودشان نظری ندارند و ایدهپردازانِ دستههای سیاسی و رسانهها تعیین میکنند که ما چه بگوییم و به چیزی معتقد باشیم!
یاشا مونک (Yascha Mounk) بخشی از گناه وقوع این شرایط را تبلیغات رسانهها میداند. او عنوان میکند که از سال 2010 به بعد که رسانههایی همچون توییتر و فیسبوک رونق گرفتند، آدمها ترجیح دادند فقط همعقیدههای خود را پیدا و با موافقشان گفتوگو کنند. در جهان واقعی امکان بلاک کردن افراد وجود ندارد، اما در توییتر بهمحض اینکه از حرف کسی خوشمان نیاید، بلاک که سهل است، تا ریپورت نشود و صفحهاش از مدار زمین بیرون نرود، دست از سرش برنمیداریم. این شرایط باعث شده تا اغلب ما به افراد متعصبی تبدیل شویم که ظرفیت شنیدن نظرات مخالف را نداریم. یاشا مونک بر این موضوع اصرار دارد که برخی از این شبکهها باعث میشوند آدمها، بهخصوص نوجوانان، دچار سردگمی هویتی شوند و به جنسیت و گرایش جنسی خود شک کنند. البته ما بر این نکته واقفیم که این بازاندیشی در چیستی و هویت الزاما منفی نیست و موجب شده تا افراد خود حقیقیشان را بیابند.
کتاب تله هویت وضعیتی که در آن گرفتار شدهایم را نگرانکننده میداند، زیرا کار به جایی رسیده که پرچمداران گروههای گوناگون، سعی دارند تفکرات خود را به کودکان نیز تزریق کنند. بهطور مثال در برخی از مدارس کانادا آموزههای جداییطلبانه رایج است و در برخی از آموزشگاهها کتابهایی با این موضوع سوزانده میشوند! یاشا مونک در کتاب خود کوشیده است تا خوانندگان را از تعصب و زیادهوری دور نگهدارد و آنها را بهسوی اعتدال و مهربانی تشویق کند.
کتاب تله هویت با ترجمه نسترن مصطفی زاده در انتشارات بله چاپ و توزیع شده است.
نکوداشتهای کتاب تله هویت
- این کتاب قدرتمند و تأثیرگذار است و به ما نشان میدهد سیاستهای هویتی چه سرچشمهای دارند و از کجا آمدهاند. (آن اپلبام، نویسنده)
- این کتاب دربارهی سیاست هویتی پرسشهایی را مطرح میکند که بسیاری از چپگرایان از پرسش راجعبه آنها هراس دارند. (سایت The Economis)
- یاشا مونک در این کتاب عنوان میکند که چگونه ایدههای بد و مخرب آدمهای خوب، میتواند فضایی دو قطبی و خطرناک را ایجاد کند. این کتاب یکی از روشنگرترین و مهمترین کتابهایی است که دربارهی دموکراسی آمریکا به چاپ رسیدهاند. (جاناتان هایت، نویسنده)
- این کتاب درخواستی شیوا و رسا برای ارزشهای لیبرال جهانی در عصر پوپولیسم و حزبگرایی است. مدیران عاقل که دارندهی کسبوکار هستند، باید آن را بخوانند. (آدریان وولدریج، نویسنده)
- کتاب حاضر یک تک تحلیل پر شور راجعبه ساختارشکنی متفکرانهی هویت که ارزش بحث را دارد و نشان میدهد نقاط اشتراک ما از نقاط اختلافمان بیشتر هستند. (مجلهی Kirkus)
کتاب تله هویت برای چه کسانی مناسب است؟
در اطراف هر کدام از ما آدمهایی زندگی میکنند که دیدگاههای سیاسی گوناگونی دارند. آنها با یکدیگر بحث و جدل میکنند و ما نمیتوانیم زندگیمان حذفشان کنیم. این کتاب به ما کمک میکند تا بتوانیم با این آدمها زندگی مسالمتآمیزی داشته باشیم و خودمان شبیه آنها نشویم.
در بخشی از کتاب تله هویت: داستانی از ایدهها و قدرت در عصر ما میخوانیم
در دهه 1960 و اوج نفوذ جنبش دانشجویی، یک سؤال راهبردی مهم در بین آنها مطرح بود که آیا باید در انتخابات دموکراتیک برای کسب رأی شرکت کنند؟ آیا باید بر اعتراضات مسالمتآمیز و دیگر شیوههای مقاومت خارج از مجلس تمرکز کنند؟ یا آیا باید به سمت یک انقلاب خشونتآمیز حرکت کنند؟ یکی از راهبردهای تأثیرگذار از جانب رودی دوتسکه، یک رهبر دانشجویی آلمانی پیشنهاد شد، که پیروانش پس از زخمی شدن او توسط یک راستگرای افراطی در خیابانهای برلین رشد یافتند.
دوتسکه در سال 1967 استدلال کرد که انقلابیون باید به دنبال «کودتای بلندمدت در نهادها» برای زیر کشیدن نظام سیاسی باشند. در فرموله اولیه دوتسکه، هدف از این نفوذ تخریب و به هم ریختن بود. اما تا سال 1972، هربرت مارکوزه، فیلسوف آلمانی-آمریکایی، این ایدهها را در کتاب بسیار تأثیرگذار خود «ضدانقلاب و شورش» گسترش داد و شیوههای ظریفتر نفوذ را نیز در نظر گرفت. مارکوزه توصیه کرد که فعالان هنگام کار در مخالفت با نهادهای مستقر، باید «کار خود را انجام دهند» و آموختن «نحوه برنامهریزی و استفاده از کامپیوتر، نحوه تدریس در همه سطوح آموزشی، نحوه استفاده از رسانههای جمعی و نحوه سازماندهی تولید» را در بر بگیرد.
افرادی که بهصورت آگاهانه یا ناآگاهانه در «کوچ طولانی» درگیر شدند، پیش از اینکه فرصت اعمال تأثیر گستردهای داشته باشند، توسط نهادهایی که قصد دگرگون کردن آنها را داشتند، به کار گرفته شدند. بااینوجود، مورخان و جامعهشناسان برای توضیح تغییرات اجتماعی و فرهنگی که در پی ورود اعضای جنبش دانشجویی به محیطهای کاری، مدیریت ارشد و مجالس قانونگذاری در دهههای 1970، 1980 و 1990 به وجود آمد، از اصطلاح «کوچ طولانی از طریق نهادها» استفاده کردهاند. حتی اگر اکثر این افراد شور انقلابی خود را از دست داده و به زندگیهایی بسیار عادیتر از آنچه تصور میکردند، روی آورده باشند، اما تأثیر مجموعهای آنها بر فرهنگ کشورهایی از جمله آلمان، فرانسه و ایالات متحده قابل توجه بوده است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه: وسوسه و تله
بخش اول: ریشههای سنتز هویت
فصل 1: پاریس پس از جنگ و دادگاه حقیقت
فصل 2: پایان امپراتوری و پذیرش «ذاتگرایی راهبردی»
فصل 3: رد جنبش حقوق مدنی و ظهور نظریه بحرانی نژاد
فصل 4: ترکیب هویت
بخش دوم: پیروزی ترکیب هویتی
فصل 5: عامهپسند شدن سنتز هویت
فصل 6: کودتای کوتاهمدت در نهادها
فصل 7: سرکوب اختلاف نظر
بخش سوم: نقاط ضعف سنتز هویتی
فصل 8: چگونه یکدیگر را درک کنیم
فصل 9: لذت تأثیر متقابل
فصل 10: آزاد حرف بزن
فصل 11: استدلال برای یکپارچگی
فصل 12: مسیر به سمت برابری
فصل 13: درباره نژادپرستی ساختاری، جنسیت و مریتوکراسی
بخش چهارم: دفاع از جهانشمولگرایی
فصل 14: پاسخ به ترکیب هویتها
فصل 15: مختصری در دفاع از گزینه لیبرال
نتیجهگیری
سپاسگزاریها
درباره نویسنده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تله هویت: داستانی از ایدهها و قدرت در عصر ما |
نویسنده | یاشا مونک |
مترجم | نسترن مصطفی زاده |
ناشر چاپی | انتشارات بله |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 369 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-91323-7-1 |
موضوع کتاب | کتابهای جامعه شناسی سیاسی |