معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب کرگدن آهنی
- نویسنده: مصطفی علیزاده
کتاب کرگدن آهنی به قلم مصطفی علیزاده مجموعهای از 11 داستان کوتاه و متنوع در فرم و محتوا است و اغلب ماجرای آدمهای تنهایی را روایت میکند که به کندوکاو احوالات درونی خود میپردازند. درباره کتاب کرگدن آهنی: علیزاده نویسندهای است که دغدغه اصلی خود را قصهگویی میداند و برای پیرنگ داستان اهمیت ویژهای قائل است. بعضی از داستانهای این کتاب در طی چندسال نوشته شدهاند و تا حدودی با زمان حال فاصله... ادامه ›
کتاب سفید و سیاه
- نویسنده: صدیقه حیدری رامشه
کتاب سفید و سیاه نوشته صدیقه حیدری رامشه، مجموعه داستانهای کوتاهی است که از محتوا و درونمایه اجتماعی برخوردارند و با لحن و زبانی شیوا و روان نگاشته شدهاند. درباره کتاب سفید و سیاه: مهمترین و بزرگترین تحولات سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و ... در جوامع امرزی به دست اهل قلم به رشته تحریر در میآید. نویسنده مینگارد تا مخاطب مطالعه کند، از این رو هر صاحب قلمی باید نهایت دقت و ریزبینی خود را به کار... ادامه ›
کتاب کوتاه اما ناتمام
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب کوتاه اما ناتمام، مجموعهای از دستنوشتهها و داستانهای کوتاه نوشتۀ حیدر شجاعی است. در بخشی از کتاب کوتاه اما ناتمام میخوانیم: از مجسمه سازی به نام پیگمالیون سخن گفتهاند که از مخالفان سرسخت زنان بود و از آنها بیزاری میجست. یک روز از او خواستند مجسمهی زنی را بتراشد. او پیکر زنی را ساخت که ساخته و پرداختهی ذهنش بود. در حین ساختن آن، با مجسمهاش درد دل میکرد. هرچه مجسمه کامل و کاملتر... ادامه ›
کتاب تنها همین کلمات
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب تنها همین کلمات مجموعهای از داستانهای کوتاه در باب عاشورا است که توسط جمعی از نویسندگان ایرانی به نگارش درآمده است. در واقع این کتاب سعی دارد روایات متفاوت و متنوعی در باب واقعهی عاشورا به عنوان یک پدیدهی تاریخی، مذهبی و فرهنگی ارائه دهد. این کتاب برآمده از مجموعه داستانهایی است که نویسندگان جوان ایرانی در طول یک ورکشاپ داستاننویسی در آکادمی زیتون تحت نظر سید علی شجاعی به نگارش... ادامه ›
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت
- نویسنده: حسن احمدی
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت، شامل مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای حسن احمدی است که ما را به سفری کوتاه در اعماق وجودمان میبرد. در بخشی از کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت میخوانیم: بچهها به خانههایشان رفته بودند. هوا رفته رفته سردتر میشد و برف کولاک میکرد. آدم برفیها دیگر بازی نمیکردند. دور هم جمع شده بودند. میخواستند از لحظه لحظهی بودنشان استفاده کنند. فکر... ادامه ›
کتاب هاشور مداد B6
- نویسنده: شبنم پاشایی
کتاب هاشور مداد B6 به قلم شبنم پاشایی، شامل داستانهایی کوتاه است که موضوعاتی غیرواقعی اما متأثر از نمونههای مشابه در زندگی اجتماعی و خانوادگی انسانهای امروزی را دنبال میکند. سبک داستان کوتاه، سبکی بدیع و بدون خستگی زیاد در اثر خواندن متوالی است. در این سبک نویسنده سعی بر این دارد تا داستانی با موضوع واقعی یا غیر واقعی انتخاب و در مورد آن داستانسرایی کند. کتاب حاضر نمونهای کامل و جامع از... ادامه ›
کتاب کتابدار
- نویسنده: محرمعلی دودانگه
کتاب کتابدار نوشتهی محرمعلی دودانگه، داستان متصدی کتابخانهای را به تصویر میکشد که با پیدا کردن چکی ارزشمند درگیر ماجراهایی عجیب و پیچیده میشود. درباره کتاب کتابدار: محرمعلی دودانگه در این داستان ماجرای متصدی کتابخانهای را روایت میکند که داخل یکی از کتابهای اهدایی کتابخانه چکی با مبلغی بالا پیدا میکند. بدین ترتیب متصدی برای یافتن صاحب چک وارد ماجرایی پیچیده میشود که در آن صاحب چک قصد... ادامه ›
کتاب آقا و خانم پرتقالی
- نویسنده: خدایار آزادی
خدایار آزادی در کتاب آقا و خانم پرتقالی در قالب داستانی کوتاه و طنز و با بیانی شوخ، از مسائلی جدی سخن میگوید. همچنین موضوعات داستانهای او از تنوع زیادی برخوردار است و شما را به وجد میآورد. درباره کتاب آقا و خانم پرتقالی: داستان کوتاه همواره یکی از گونههای ادبی پرطرفدار بوده و مخاطبین خاص خودش را دارد. امروزه انسان به سبب ساعت کاری زیاد و فرصت کمتری که برای اوقات فراغت در اختیار دارد، بیش از... ادامه ›
کتاب بازگشت به دوزخ
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب بازگشت به دوزخ، دربردارندۀ مجموعه نگاهها و تأمّلات حیدر شجاعی است. در بخشی از کتاب بازگشت به دوزخ میخوانیم: آنکه درمییابد دیگر حق ادامهی حیات ندارد، دست به خودکشی که نوعی گریز است میزند. و آنکه چنین ستمی بر خود میکند ناچار است به دوزخ بازگردانده شود. و چون پردهی ابهام برافتد، سایهها به رقص در میآیند و از دلهایشان، شعلههای آتش بالا و بالاتر میرود و آنها را در خود فرو میبرد.... ادامه ›
کتاب صوتی راهی روی برادهها
- نویسنده: حمید نیسی
کتاب صوتی راهی روی برادهها نوشتهی حمید نیسی، داستانی کوتاه از فقر و ناچاری و تحکم است. نویسنده در این کتاب، داستان دو کارگر کارگاه چوببری را روایت میکند که فقر گریبانشان را گرفته و ادامهی زندگی برایشان لحظهبهلحظه سختتر میشود... دربارهی کتاب صوتی راهی روی برادهها حمید نیسی در کتاب صوتی راهی روی برادهها، داستان «جبار» و «خالد» را روایت میکند که کارگران کارگاه چوببری هستند. ظاهراً... ادامه ›
کتاب صوتی کمربند صاعقه
- نویسنده: پرویز دوایی
کتاب صوتی کمربند صاعقه اثر پرویز دوایی، درباره مردی است که از خواهرش میخواهد با پارچهای سیاه کمربندی پهن برایش درست کند تا... در قسمتی از کتاب صوتی کمربند صاعقه میشنویم: در خلوت نیمهتاریک معبد صندوق خانه، کتِ خانهام را درآوردم. کمربند را که زیر کت پنهان کرده بودم باز کردم. با تمام طول قامتِ سیاهِ نویِ قشنگش آویخته شد. در میان دو بازو، در طول دو بازوی از هم گشوده نگاهش کردم. پشت و پیشش را... ادامه ›
کتاب غروب
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب غروب نوشتهی محمدعلی قجه، 9 داستان کوتاه را در بر میگیرد و قصهی کسانی را روایت میکند که در زندگی خود با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند. مشکلاتی که در زندگی شخصیتهای داستان پیش میآید، سرنوشتشان را تغییر میدهد. آنها در میانهی مشکلات زندگی میایستند و باید بین خوب، بد، سفید و سیاه تصمیم بگیرند که بیتوجه به اطرافیان فقط به خود فکر کنند یا با دلسوزی و انساندوستی، خودشان را نادیده گرفته... ادامه ›
کتاب صوتی مثل همیشه
- نویسنده: نوشین جم نژاد
کتاب صوتی مثل همیشه نوشتهی نوشین جم نژاد، داستان کوتاهی دربارهی یک پزشک تنهاست که در یک روز ابری و خلوت در مطبش، ناگهان با بیماری روبهرو میشود که انتظار دیدنش را در مطبش نداشته و نمیداند چطور باید از او پذیرایی کند... دربارهی کتاب صوتی مثل همیشه نوشین جمنژاد در کتاب صوتی مثل همیشه، داستان یک روز ابری و مطب خالی یک دکتر را روایت میکند. آن روز صبح هم دکتر مثل همیشه، ساعت هفت صبح در مطبش را... ادامه ›
کتاب صوتی سپاه گمشده کمبوجیه
- نویسنده: محمدامین پورحسینقلی
کتاب صوتی سپاه گمشده کمبوجیه نوشتهی محمدامین پورحسینقلی، دربارهی مردی است که از طرف دانشگاه برای پژوهشی علمی راهی قاهره میشود. او در این شهر تاریخی با دکتر شریفِ مصری وارد گفتوگویی دربارهی خاورمیانه میشود و صحبتها به ماجرای ناپدید شدن سپاه 50 هزار نفرهی کمبوجیه میرسد. در بخشی از کتاب صوتی سپاه گمشده کمبوجیه میشنویم: من گفتم: «البته رومیها همیشه با عقد و عروسی کارشون رو پیش نمیبردن تو... ادامه ›
کتاب صوتی ماهی و جفتش
- نویسنده: ابراهیم گلستان
کتاب صوتی ماهی و جفتش نوشته ابراهیم گلستان، دربارهی مردی است که با فاصله به ماهیهای داخل آکواریومی نگاه میکند و توجهش به دو ماهی متفاوت جلب میشود. دو ماهی که رقصکنان در آنجا گردش میکنند. مرد شیفته یکدمی آنها میشود چون در تمام زندگیاش هرگز این همه یکدمی ندیده است اما شیفتگیاش با آمدن کودکی که این بار با فاصلهای نزدیکتر از آن مرد به آکواریوم نگاه میکند به پایان میرسد... ادامه ›
کتاب شهر شیرین
- نویسنده: زینب دلیری
کتاب شهر شیرین مجموعهای از پنج داستان کوتاه به قلم زینب دلیری را دربردارد که هر کدام از آنها شما را به دنیایی فانتزی و دلچسب میبرند و یادآور لحظات شیرین کودکی و آسودگی ذهن هستند. کتاب شهر شیرین مناسب چه کسانی است؟ دوستداران داستانهای کوتاه فارسی از خواندن این اثر لذت خواهند برد. در بخشی از کتاب شهر شیرین میخوانیم: چشمه شربت نیز پر از دانه های ریز شکر بود که آب را شیرین ساخته بود و هر روز به... ادامه ›
کتاب رژه پنگوئنها
- نویسنده: محمدرضا قلی پور
کتاب رژه پنگوئنها شامل مجموعه داستانهای کوتاهی است که محمدرضا قلی پور در زمان خدمت سربازیاش به رشته تحریر در آورده است. اتفاقات داستانهای این کتاب در فضای خدمت اجباری رخ میدهند. داستانهای کتاب رژه پنگوئنها (March of the Penguins) همگی از دل واقعیت نوشته شده. محمدرضا قلی پور حوادثی که در خدمت سربازی اتفاق میافتد را کنار هم گذاشته و در دوران خدمت خود موفق به نگارش و چاپ آن شده است. او... ادامه ›
کتاب آبی کم جان
- نویسنده: محمدعلی دستمالی
محمدعلی دستمالی در نُه داستان کتاب آبی کم جان، روی مسائلی تمرکز میکند که دغدغههای انسان امروزی هستند: عشق، سینما، کمبود آب، بحران عاطفی و بیماری. او در این مجموعه داستان به نوعی فرم متفاوت داستانی میرسد؛ همین فرم و سبک جدید نیز جایزهی ادبی فرشته را برای او به ارمغان آورده است. دربارهی کتاب آبی کم جان محمدعلی دستمالی از آن نویسندههایی است که از داستانهایش بهراحتی میتوان به روحیهی... ادامه ›
کتاب صوتی عشق خاکستری
- نویسنده: شهناز شهبازی
کتاب صوتی عشق خاکستری نوشتهی شهناز شهبازی، داستان کوتاه عاشقانهای است که بیشتر از آنکه بوی عشق بدهد، رنگ خشونت و مردسالاری را به خود گرفته. در این داستان ماجرای دختر جوانی را میشنویم که دور از چشم پدر سنتی، عاشق همکلاسی برادرش شده... دربارهی کتاب صوتی عشق خاکستری وقتی نام داستان عاشقانه به گوشمان میخورد، همه به یاد دلتنگی و تبوتاب عاشقانهی دو نفر برای رسیدن به هم و شیرینیهای این حس... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب کلاغ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کلاغ نوشتهی فرشته نوبخت، مجموعه داستانی شخصیتمحور است که با تکیه بر موقعیت و بحران درونی افراد روایت شدهاند. مضمون اصلی همهی داستانهای فرشته نوبخت در مجموعه داستان کلاغ رابطهی آدمها در جامعهی مدرن است. کلاغ مجموعه داستانی میباشد که تقریبا همهی قصههایش با راوی اول شخص نوشته شده و روایت کننده زنهایی در مقاطع مختلف زندگی است. فرشته نوبخت با لحنی مناسب سن و جایگاه راویِ خود را برای... ادامه ›
کتاب جیبهای بارانیات را بگرد
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب جیبهای بارانیات را بگرد نوشته روزنامهنگار و نویسنده برجسته پیمان اسماعیلی، مجموعهای از هشت داستان کوتاه است که تصویری از تنهایی و گمگشتگی در موقعیتهایی ناب و خشن را به نمایش میگذارد. این مجموعه داستان در چهارمین دوره جایزه ادبی اصفهان مورد تقدیر قرار گرفته است. درباره کتاب جیبهای بارانیات را بگرد: پیمان اسماعیلی در کتاب حاضر داستانهای متفاوتی را روایت میکند: قصه مرد که طی ماجرایی... ادامه ›
کتاب خدا لعنت کند سیاوش را
- نویسنده: محمد لله گانی دزکی
محمد لله گانی دزکی در کتاب خدا لعنت کند سیاوش را، تعدادی از داستانهای کوتاه خواندنی خود را گرد آورده است. او در این اثر درصدد بیان درگیریها و دغدغههای اجتماعی و فردی خود بوده است و بهخوبی از عهدهی انجام این کار برآمده است. درباره کتاب خدا لعنت کند سیاوش را شمار زیاد داستانهای منتشرشده حاکی از اهمیت و محبوبیت این گونهی ادبی است. تمایل به شنیدن و خواندن داستان و روایت از زمانی که انسانهای... ادامه ›
کتاب مردی از کوچه پشتی
- نویسنده: فاطمه خزاعی
در کتاب مردی از کوچه پشتی مجموعهای از حادثهها و خاطرات تلخ و شیرین که بر دل مینشینند با قلم فاطمه خزاعی به نگارش در آمده، اتفاقاتی که ممکن است در زندگی هر یک از شما رخ داده باشد و تجربه و درک متفاوتی از آن داشته باشید. درباره کتاب مردی از کوچه پشتی: فارغ از همهی هستها و نیستها، بایدها و نبایدها و چون و چراهای سیاسی، تمام دارایی یک جامعه فرهنگ آن است که نباید به سادگی آن را از کف داد و برای... ادامه ›