معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب غریبههای قریب
- نویسنده: حوری سیدابوالقاسم
کتاب غریبههای قریب به قلم حوری سیدابوالقاسم، مجموعهای از داستانهای کوتاه، دلنوشته و اشعار عاشقانه است که با بیانی دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. غریبههای قریب، بیان سادهی زندگی آدمهای ناآشنایی است که، برخی خاطرات مشترک میان همهی نسلها را زنده میکند. طوری که انگار این سرنوشتها و آدمها را پیش از این، در جایی از زندگی دیدهایم... در بخشی از کتاب غریبههای قریب میخوانیم: آقای رسایی... ادامه ›
کتاب بیست داستان کوتاه
- نویسنده: شهرزاد دهقانی
کتاب بیست داستان کوتاه نوشتهی شهرزاد دهقانی مجموعهای است از روایتهای جذاب و شیرینی که با با بیانی ساده به رشته تحریر در آمدهاند. در بخشی از متن کتاب بیست داستان کوتاه میخوانیم: پلک نزنین خانوم! آماده؟ یک، دو، سه چیلیک چیلیک! همیشه از عکس انداختن متنفر بودم. نمیدانم چرا نوددرصد اوقات پلک میزدم، آن دهدرصدی هم که چشمانم باز بود و خبری از پلک زدن نبود، یا یکی از ابروهایم بالا بود، یا از... ادامه ›
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستانی از ناتاشا امیری است. این مجموعه به وقایعی در زندگی چند راوی، تلاش آنان برای حل کردن گرهای در داستان و پرسشهایشان در مواجهه با واقعیتی طعنهآمیز میپردازد. نویسندهی این مجموعه در گذشته برندهی چندین جایزهی ادبی معتبر شده است. دربارهی کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستان بعد دیگر نمیتوان خوابید نوشتهی ناتاشا امیری در سال 1392 توسط نشر چشمه... ادامه ›
کتاب صوتی ساعتها نمیمیرند
- نویسنده: سعید مبین شهیر
شخصیت اصلی کتاب صوتی ساعتها نمیمیرند پسربچهای بهنام توماس است که در آستانهی کریسمس، با غمی بزرگ دست و پنجه نرم میکند. سعید مبین شهیر با نگارش این داستان رتبهی اول مسابقهی داستاننویسی کانون آذربایجانشناسی دانشگاه تبریز را از آن خود کرده است. دربارهی کتاب صوتی ساعتها نمیمیرند داستان کتاب صوتی ساعتها نمیمیرند در سرمای استخوانسوز ماه دسامبر رقم میخورد؛ درست چهار روز مانده به عید... ادامه ›
کتاب تلقین
- نویسنده: مهران محمدپور سرای
کتاب تلقین نوشتهی مهران محمدپور سرای مجموعهای از داستانهای کوتاه با بیانی ساده و دلنشین است. در بخشی از کتاب تلقین میخوانیم: پرستار گیج مانده بود احساس میکرد این داستان حاصل ترشحات مغز دیوانهی اوست. از جایش بلند شد پیش دکتر رفت، امیدوار بود دکتر از این داستان چیزی بفهمد. در را زد و وارد شد. بدون اجازه روی صندلی نشست. داستان را روی میز قرار داد و ماجرا را برایش تعریف کرد و گفت: «من چیزی... ادامه ›
کتاب صوتی صدای کوتاه نویسنده - داستان اول: ا که هی
- نویسنده: پیمان پورشکیبایی
کتاب صوتی صدای کوتاه نویسنده - داستان اول: ا که هی اثری کوتاه به قلم پیمان پورشکیبایی است. این داستان شنیدنی بخشی کوچک از زندگی انسانها را پیش روی مخاطبان خود قرار میدهد و شیرینی آن تا مدتها پس از به اتمام رسیدن بر جانتان خواهد نشست. گفتنیست این قصهی جذاب از مجموعه داستانی به نام «صدای کوتاه نویسنده: هجده داستان کوتاه» انتخاب شده است. درباره کتاب صوتی صدای کوتاه نویسنده - داستان اول: اَ که... ادامه ›
کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟
- نویسنده: اکرم زیبایی
کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟ که به قلم اکرم زیبایی نوشته شده است، مجموعهای از داستانهای کوتاه با موضوعات مختلف را در بر میگیرد. این اثر که خواننده را با حوادثی عجیبوغریب مانند پیدا کردن یک نوزاد در آغل خانهای روستایی مواجه میکند، به زیبایی هرچه تمامتر توانسته طرفداران داستان کوتاه را با خود همراه سازد. دربارهی کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟ این اثر در حقیقت مجموعهای از داستانهای مختلف... ادامه ›
کتاب هیولا
- نویسنده: محسن امیریوسفی
کتاب هیولا به قلم محسن امیریوسفی مجموعه داستانی متفاوت است که ماجراهای عجیبش تا مدتها در ذهنتان خواهد ماند. داستانهایی گروتسک که با ساده کردن وضعیتهای پیچیدهی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، موقعیتهایی طنزآمیز و در عین حال تلخ خلق میکنند و خواننده را به تفکر و پرسشگری وا میدارند. دربارهی کتاب هیولا محسن امیریوسفی، نویسندهی مجموعه داستان هیولا، فیلمنامهنویس، کارگردان و تهیهکنندهی فیلمهای... ادامه ›
کتاب ایستگاه گورخوان
- نویسنده: سعیده شفیعی
کتاب ایستگاه گورخوان، نوشتهی سعیده شفیعی، متشکل از ده داستان کوتاه است که همگی از نثری ساده و بیآلایش برخوردارند. داستانهای این مجموعه، عموماً پایانی باز دارند. بااینحال کشش قلم نویسنده، مخاطب را وادار میکند تا بر اساس نگرش شخصی خود نتیجهگیری کند. دربارهی کتاب ایستگاه گورخوان داستان کوتاه، یکی از مهمترین ابزارها برای بیان افکار و احساسات نویسنده است که فرصتی برای نمایش ایدهها و تصورات... ادامه ›
کتاب صوتی سی سالگی
- نویسنده: میلاد دهکت نژاد
تا به حال برایتان پیش آمده است که درست در روز تولدتان احساس نیاز به تغییری اساسی در زندگی خود کنید؟ شخصیت اصلی کتاب صوتی سی سالگی چنین تجربهای را از سر میگذارند. نگارش این داستان کوتاه را میلاد دهکت نژاد بر عهده داشته است. دربارهی کتاب صوتی سی سالگی انسانها در سالگرد تولدشان احساسات گوناگونی را تجربه میکنند. برخی در غم و تاریکی فرو میروند و عدهای دیگر با هیجان و اشتیاق خود را برای ورود به... ادامه ›
کتاب صوتی خاک و نفس
- نویسنده: مهناز رضایی لاچین
مهناز رضایی لاچین در کتاب صوتی خاک و نفس ماجرای زن و شوهری را روایت میکند که به آخرین سفر زندگی مشترک خود رفتهاند اما وقایع آنگونه که آنها گمان میکنند اتفاق نمیافتد... دربارهی کتاب صوتی خاک و نفس داستانی کوتاه که مهناز رضایی لاچین در آن ماجرای زن و شوهری را روایت میکند که در یک سفر پژوهشی با یکدیگر همراه شدهاند. اما این مسافرت با تمام سفرهای عمرشان فرق دارد: آنها در آخرین سفر زندگی... ادامه ›
کتاب آنکت و دو روایت دیگر
- نویسنده: احمد قاسمی
کتاب آنکت و دو روایت دیگر مجموعه داستانی از احمد قاسمی، عضو کمیتهی مرکزی و نظریهپرداز معروف حزب توده است که به همت کاظم فرهادی جمعآوری شده و به چاپ رسیده است. این مجموعه شامل هشت داستان کوتاه با مضامینی مرتبط با فعالیتهای سیاسی احمد قاسمی و دو ناداستان دربارهی شرایط سخت او در هنگام فرار و زندگی مخفیانه در اروپاست که برای علاقهمندان جالب توجه خواهد بود. دربارهی کتاب آنکت و دو روایت دیگر... ادامه ›
کتاب صوتی سه روز مانده به شهریور
- نویسنده: ناهید سامانی
کتاب صوتی سه روز مانده به شهریور اثر ناهید سامانی، نویسندهی معاصر ایرانی است. سامانی در این داستان از زاویهای متفاوت و با بیانی روایی، به رویدادِ هولناکی که در 28 مرداد سال 1357 آبادان و ایران را در شوک، درد، ناباوری و اندوه فرو برد، پرداخته است. دربارهی کتاب صوتی سه روز مانده به شهریور شیونِ و زاریِ آمیخته با سنج و دمام، گرمای خرماپزانِ جنوب را از تحمل همگان فراتر برده است. بوی مرگ همهی شهر... ادامه ›
کتاب رقص کوسهها
- نویسنده: امیر فرشید علائی
اگر به دنبال داستانی هستید تا ضمن به تصویر کشیدن حوادثی عجیب و غریب، ارزش عشق را به شما یادآور شود، پس کتاب رقص کوسهها را از دست ندهید؛ امیر فرشید علائی در این داستان شما را به جزیرهی خیالانگیزی خواهد برد که تاکنون به آن پا نگذاشتهاید. درباره کتاب رقص کوسهها: این داستان که با زبانی ساده و روان نوشته شده است این فرصت را به شما میدهد تا از زندگی روزمره خود فاصله گرفته و به دنیایی قدم بگذارید... ادامه ›
کتاب بیخوابی
- نویسنده: مصطفا پورنجاتی
کتاب بیخوابی نوشتهی مصطفا پورنجاتی، دربردارندهی سیزده داستان کوتاه است که اکثرشان روایتهای سیال ذهن دارند و در آنها به مضامین مختلف اجتماعی و انسانی پرداخته شده است. پورنجاتی در این قصهها عموماً به دغدغههای فردی و اجتماعی خود، از مذهب تا نویسندگی اشاره میکند و میکوشد در قالب روایتهایی نسبتاً طنز و سرخوش آنها را بازنمایی کند. دربارهی کتاب بیخوابی داستان کوتاه از فرمهای نوظهور... ادامه ›
کتاب صوتی موچین استیل
- نویسنده: فرحناز گلناری
کتاب صوتی موچین استیل نوشتهی فرحناز گلناری به زندگی دختری به نام مریم میپردازد که تمایل دارد نویسنده شود اما مادرش از این وضعیت راضی نیست و دائماً او را مورد شماتت قرار میدهد که چرا ازدواج نمیکند. شنیدن کتاب صوتی موچین استیل به چه کسانی توصیه میشود؟ اگر به ادبیات داستانی به خصوص داستانهای کوتاه علاقه دارید، از این کتاب صوتی لذت بسیاری خواهید برد. در بخشی از کتاب موچین استیل میخوانیم: چرا... ادامه ›
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه
- نویسنده: آزاده سوری
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه روایتی داستانی از آزاده سوری است. سوری در این داستان کوتاه از روزمرگیها و چالشهای زندگی زنی به نام سایه صحبت میکند که درصدد است میان فرازونشیبها و دشواریهای زندگی متأهلی و نیازهای برآوردهنشده و آرمانهای محققنشدهی فردیاش تعادل برقرار کند. دربارهی کتاب صوتی آن سوی بخار آینه آزاده سوری در کتاب صوتی آن سوی بخار آینه راوی زندگی سایه است؛ زنی توانمند و تحصیلکرده... ادامه ›
کتاب دوشیزه زیبای روس
- نویسنده: آیناز اکرمی
کتاب دوشیزه زیبای روس، داستانی است با روایتی خلاقانه و مخاطبپسند. ماجرای این کتاب از تابلوی «موج نهم» اثر «ایوان ایوازفکسی» الهام گرفته شده است. آیناز اکرمی، نویسندهی کتاب، داستان دخترکی زیبارو را پیش روی خواننده قرار میدهد که پدرش را از دست داده و با مشکلات مختلفی دستوپنجه نرم میکند. دربارهی کتاب دوشیزهی زیبای روس کتاب دوشیزهی زیبای روس، نخستین تجربهی حرفهای آیناز کرمی، نویسنده این... ادامه ›
کتاب صوتی آخرین شب
- نویسنده: میلاد دهکت نژاد
شخصیتهای اصلی کتاب صوتی آخرین شب مجبور میشوند شبی را در یک مُتل بیرونق بگذرانند که اگر به خودشان بود، هرگز پا به درون آن نمیگذاشتند. این داستان کوتاه را میلاد دهکتنژاد نوشته است. دربارهی کتاب صوتی آخرین شب داستانی کوتاهی دربارهی زن و مردی که مجبور میشوند در ابتدای سفرشان بهخاطر نقص در پرواز شبی را در یک متل بگذارنند؛ ساختمانی تنها در کنار یک اتوبان خالی. ورود این زوج به هتل اتفاقات... ادامه ›
کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند
- نویسنده: مهدی عبدالله پور
از جهان کودکیهای خود چقدر فاصله گرفتهاید؟ با شنیدن کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند نوشتهی مهدی عبدالله پور به دنیای خیالانگیز فرشته میروید و خود را برای روز اول مدرسهتان آماده میکنید. اما ماجرای این داستان به همینجا ختم نمیشود... دربارهی کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند شخصیت اصلی و راوی کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند دختربچهای بهنام فرشته است که خودش را برای رفتن به مدرسه و ورود به فصل... ادامه ›
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت
- نویسنده: حسن احمدی
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت، شامل مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای حسن احمدی است که ما را به سفری کوتاه در اعماق وجودمان میبرد. در بخشی از کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت میخوانیم: بچهها به خانههایشان رفته بودند. هوا رفته رفته سردتر میشد و برف کولاک میکرد. آدم برفیها دیگر بازی نمیکردند. دور هم جمع شده بودند. میخواستند از لحظه لحظهی بودنشان استفاده کنند. فکر... ادامه ›
کتاب سکوت پرهیاهوی مردهها
- نویسنده: یزدان کاکایی
در کتاب سکوت پرهیاهوی مردهها، هشت داستان کوتاه فارسی از یزدان کاکایی آمده است که عبارتند از: سه گانه من یا ما، ورونیکا در سرزمین Gile، آمبولانس، لیلی، سیگار، ماجرای آقای زندهزنده و کلیسا. در انتها هم ترانههای فلسفی در قالب داستان کوتاه آمده است. در بخشی از کتاب سکوت پرهیاهوی مردهها میخوانیم: یک بار گفت: «میخواهم چهرهات را نقاشی کنم طوریکه پژمردگیاش نمایان شود و همه برایمان کف بزنند.»... ادامه ›
کتاب پرستو بدون پاسپارتو
- نویسنده: نوذر اسمعیلی
کتاب پرستو بدون پاسپارتو مجموعهای از چند داستان کوتاه به قلم نوذر اسمعیلی است که با الهام از زندگی خود و در قالب قصههایی بامزه و جذاب به نگارش در آورده. کتاب پرستو بدون پاسپارتو برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب پرستو بدون پاسپارتو میخوانیم: بچه که بودم مثل پسربچهها از درختان بالا میرفتم. آن بالا که میرسیدم... ادامه ›
کتاب بهترین خواندنیهای تاریخ
- نویسنده: رضا سلیمی فامنینی
کتاب بهترین خواندنیهای تاریخ (جلد اول)، نوشتۀ رضا سلیمی فامنینی همدانی، شامل 144 حکایت جالب تاریخی کوتاه و خواندنی است که فایده و حکمت پرداختن به تاریخ را برای ما آشکار میسازد. خواندنیهای تاریخ، از مسیر و معبر کاروان گذشتگانی میگوید که غالباً گذرگاه آیندگان است. چرا که اغلب گذشتگان، بسیاری از آزمودنیها را در طول زندگی تجربه کردهاند و تا حد امکان راه خود را از چاه جدا کردهاند و حتی آنان که... ادامه ›