معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب سین هشتم
- نویسنده: زهرا گیوی
کتاب سین هشتم نوشتهی زهرا گیوی به ماجرای سیل خوزستان در نوروز 98 میپردازد و با زوایهی دیدی نو و بدیع مشکلات مردم سیلزده در حمیدیه و روستاهای اطرافش را بررسی میکند. ایران در نوروز 98 با مشکل بزرگی دست به گریبان شد و در بسیاری از شهرهای این کشور سیل آمد و برخی از مناطق آسیب بسیاری دیدند و خوزستان نیز یکی از همین مناطق بود و خسارات بسیار زیادی برای مردم این خطه به جا گذاشت. زهرا گیوی هم در... ادامه ›
کتاب سگها و آدمها
- نویسنده: فرشته مولوی
کتاب سگها و آدمها مجموعهای متشکل از داستانهای کوتاه به قلم فرشته مولوی، نویسندهی معاصر ایرانی است که در حد فاصل سالهای 1360 تا 1375 به رشتهی تحریر درآمدهاند. مولوی در این داستانها شما را به سراسر جهان میبرد؛ از خیابانهای شهر ساری به جشن رنگهای هندوستان میروید و قصهی آدمهایی را میخوانید که در گوشه و کنار دنیا با مسائل مختلفی در زندگی شخصیشان دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب رقص کوسهها
- نویسنده: امیر فرشید علائی
اگر به دنبال داستانی هستید تا ضمن به تصویر کشیدن حوادثی عجیب و غریب، ارزش عشق را به شما یادآور شود، پس کتاب رقص کوسهها را از دست ندهید؛ امیر فرشید علائی در این داستان شما را به جزیرهی خیالانگیزی خواهد برد که تاکنون به آن پا نگذاشتهاید. درباره کتاب رقص کوسهها: این داستان که با زبانی ساده و روان نوشته شده است این فرصت را به شما میدهد تا از زندگی روزمره خود فاصله گرفته و به دنیایی قدم بگذارید... ادامه ›
کتاب آختامار
- نویسنده: آزیتا رضایی همامی
کتاب آختامار نوشتهی آزیتا رضایی همامی، مجموعهای از شش داستان کوتاه است که با روایتی فراموش نشدنی به زندگی انسانها و خاطرات گذشته میپردازد. داستانهای این مجموعهی خواندنی در شما احساسات متفاوتی را بیدار میکند و تجربهای جذاب را رقم میزند. تمامی انسانها خاطراتی دارند که به دلیل زندگی گروهی به وجود آمده است و این خاطرات چیزی نیست که بتوانید از آن فرار کنید. خاطره همواره به عنوان خاطره در... ادامه ›
کتاب احتمال پرسه و شوخی
- نویسنده: یعقوب یادعلی
کتاب احتمال پرسه و شوخی نوشتهی یعقوب یادعلی مجموعهای از داستانهای کوتاه است که از تلفیق و بازنویسی دو مجموعه داستان دیگر تحت عناوین حالتها در حیاط و احتمال پرسه و شوخی است. در قصههای این مجموعه خواننده مدام باید این احتمال را بدهد که اتفاق عجیبی بیفتد. موضوع جالب این اتفاقات این است که ابتدا شبیه به یک شوخی است و رفتهرفته به موقعیتی استرسزا و بحرانی بدل میشود. دربارهی کتاب احتمال پرسه و... ادامه ›
کتاب هفت ایستگاه تا مریخ
- نویسنده: حمیدرضا غلامی
کتاب هفت ایستگاه تا مریخ نوشتهی حمیدرضا غلامی، دربردارندهی مجموعهای از داستانهای آموزنده است که از هفت جنبه مسائل شخصی و اجتماعی انسانها را وارسی میکند تا شما بتوانید با بهرهگیری از نکات اخلاقی آنها تحولی عظیم در زندگیتان ایجاد کنید. دربارهی کتاب هفت ایستگاه تا مریخ: این کتاب از هفت داستان آموزنده تشکیل شده است؛ در این هفت ایستگاه شاهد بروز رفتارهایی از تصمیمات شخصی در تنهاییهای خود... ادامه ›
کتاب صوتی چشمه
- نویسنده: توران صادقی
توران صادقی در کتاب صوتی چشمه، داستان دو زن نازا را روایت میکند که مأمور به دفن دو نوزاد مرده هستند. طبق سنتها و رسوم کورکورانهی مردم روستا، اگر اطفال مرده را زنان نازا به خاک بسپرند دامنشان سبز میشود، ولی غافل از اینکه این رسم جاهلانه، مسیر زندگی خیلیها را تغییر میدهد. دربارهی کتاب صوتی چشمه کتاب صوتی چشمه نوشتهی توران صادقی، داستانی کوتاه از جهل و خرافه را روایت میکند. در روستایی کوچک... ادامه ›
کتاب هنا
- نویسنده: تهمینه ماوائیان
کتاب هنا نوشتهی تهمینه ماوائیان، داستان نوجوان کرمانشاهی را به تصویر میکشد که پدرش گرفتار بیماری کرونا شده است و با مرگ دست و پنجه نرم میکند. درباره کتاب هنا: در این داستان کوتاه تهمینه ماوائیان با به تصویر کشیدن قصهی نوجوانی شهرستانی به بهانه سوژه کرونا سعی دارد تا توجه شما را به معماری کهن شهر هرسین، آداب و رسوم، آواها و لالاییهای مردم لک زبان به خصوص مردم این شهرستان جلب نماید. عنوان این... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب پنجره
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
کتاب پنجره داستان کوتاهی از نویسندهی معاصر و جوان ادبیات فارسی وحید قربانی نژاد شلمانی است. نویسندهای که دوران کودکی را در آغوش کتابخانهی پدری خود گذرانده و اینسالها نیز ایده و احولات گوناگونش را روی کاغذ میآورد و در قالب داستانهای کوتاه برای مخاطبان خود تعریف میکند. دربارهی کتاب پنجره داستان پنجره، قصهای کوتاه، با حالوهوایی امروزیست. داستانی که از خط اول مخاطب را با فضاسازی آشنا و... ادامه ›
کتاب PDF لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب لالایی نیروانا، شامل 13 داستان کوتاه به قلم آزاده جمشیدپور، ماجراهایی از رنج و تنهایی است. نویسنده در این کتاب، به سراغ معضلات اجتماعیای همچون فقر، طلاق، اعتیاد و بزهکاری رفته و به روایت رنجهایی پرداخته که گریبانگیر شخصیتهای این مجموعه داستان میشود. زبان جمشیدپور در این داستانها قابل تأمل است. هر شخصیت لهجهی خاص خود را دارد و این خصوصیت، گیرایی متن داستانها را دوچندان کرده است.... ادامه ›
کتاب در پیچ و خم ثانیهها
- نویسنده: علی محقق
کتاب در پیچ و خم ثانیهها به قلم علی محقق، مجموعهای از چند داستان کوتاه اجتماعی با درونمایهی امید در زندگی است که شما را از روزمرگی جدا کرده و به دنیای شخصیتها و قصههای تاثیرگذار کتاب میبرد. دربارهی کتاب در پیچ و خم ثانیهها: اثر خاطره بر پیکرهی زندگی، جانی تازه به ذهن میبخشد و بازخوانی آن، گاه لبخند شوق هدیه میدهد و گاه اشک اندوه را جاری میسازد. به هر حال یاد گذشته چه با اندوه همراه... ادامه ›
کتاب میم و نونهای جدا شده از من
- نویسنده: سمیه کاتبی
کتاب میم و نونهای جدا شده از من به قلم سمیه کاتبی، 18 داستان تامل برانگیز و کوتاه با محوریت زنان و مشکلات مربوط به آنها را دربردارد. دربارهی کتاب میم و نونهای جدا شده از من: سمیه کاتبی با قلمی قدرتمند مجموعه داستانهایی را به رشته تحریر درآورده است که همهی آنها با عناوینی خلاقانه و توصیفاتی بدیع و هنرمندانه، روایتهایی جذاب را شکل دادهاند که زوایای مختلف زندگی اقشار مختلف جامعه به ویژه... ادامه ›
کتاب جویندگان
- نویسنده: حمید جعفری
کتاب جویندگان سومین اثر ادبی حمید جعفری، مجموعهای از 12 داستان کوتاه و آموزنده است که زمینهای اجتماعی بر مبنای اخلاق و انسانیت دارد. برای حسن شروع، اولین داستان در مورد شهدای والامقام دفاع مقدس است. برخی داستانها نیز بر اساس واقعیتهایی هستند که تا به حال در هیچ جای دیگری بیان نشدهاند. جویندگان نام بهترین داستان این مجموعه محسوب میشود که حمید جعفری به رسم نویسندگان کهن، آن را برای عنوان... ادامه ›
کتاب عتیقه و سه داستان دیگر
- نویسنده: نازگل دریاباری
نازگل دریاباری در کتاب عتیقه و سه داستان دیگر، به بیان معضلات اجتماعی در قالب چهار داستان کوتاه پرداخته است. این کتاب اولین تجربهی نویسنده محسوب میشود که در عین آنکه برگرفته از زندگی واقعیست، با چاشنی قوهی تخیل نوشته شده است. کتاب عتیقه و سه داستان دیگر داستان کوتاه از پرطرفدارترین ژانرهای داستان است که به ثبت برشی از وقایع زندگی روزمره با محوریت تعداد محدودی شخصیت میپردازد. در این... ادامه ›
کتاب درخت شلوار
- نویسنده: بهزاد عبدی
کتاب درخت شلوار نوشتهی بهزاد عبدی مجموعهداستانی خواندنی از یک نویسندهی تازهکار است و مضمون اصلی آن پیرامون «نزدیک بودن مرگ به آدمی» میچرخد. این اثر از هفت داستان کوتاه تشکیل شده است که هر یک از آنها به نوعی ذهن مخاطب را به خود درگیر میکند. دربارهی کتاب درخت شلوار کتاب درخت شلوار اثر بهزاد عبدی مجموعهای از هفت داستان کوتاه است و اولین تجربهی داستاننویسی این نویسندهی تازهکار به شمار... ادامه ›
کتاب صوتی خودم
- نویسنده: بهناز بدرزاده
کتاب صوتی خودم نوشتهی بهناز بدرزاده، دربارهی مردی است که در خیابان با قاتلی حرفهای روبرو میشود و باید هر چه زودتر راهی برای نجات جان خود پیدا کند. او در خیابان شروع به دویدن میکند و سوار تاکسی میشود و اینگونه تعقیب و گریزی هیجانانگیز شکل میگیرد. کتاب صوتی خودم مناسب چه کسانی است؟ بهناز بدرزاده قلم قدرتمندی دارد و با توصیفات دقیق و جذابی که ارائه میدهد شما را شگفتزده میسازد؛ بنابراین،... ادامه ›
کتاب وادی صنوبرهای لرزان
- نویسنده: پوروین محسنی آزاد
کتاب وادی صنوبرهای لرزان نوشتهی پوروین محسنی آزاد، مجموعه داستانهای کوتاهی است که از مضمونی اجتماعی و گاه عاشقانه برخوردارند و با بیان جذاب و لحن صمیمی خود شما را تا پایان مجذوب میکنند. کتاب وادی صنوبرهای لرزان برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، کتاب وادی صنوبرهای لرزان برای شماست. با پوروین محسنی آزاد بیشتر آشنا شویم: او در سال 1319 در بندر انزلی متولد... ادامه ›
کتاب نجات از زندگی شیرین
- نویسنده: سعید بازرجانی
آیا تا به حال به زندگی روزمره و یکنواخت خود نگاهی انداختهاید و از خود پرسیدهاید که آیا چیزی بیشتر از این وجود دارد؟ کتاب نجات از زندگی شیرین نوشتهی سعید بازرجانی، با زبانی ساده اما عمیق، به این موضوع میپردازد. این داستان نهتنها روایتی از زندگی معمولی و تکراری یک مرد 39 ساله را به تصویر میکشد، بلکه تلاشهای او برای یافتن معنا و مفهوم در زندگی را نیز بازگو میکند. دربارهی کتاب نجات از زندگی... ادامه ›
کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من
- نویسنده: مریم السادات میرحسینی
دغدغههای زنانه از درونمایههای رایج داستانهای معاصر است که میتواند بیانگر حقایق اجتماعی و فرهنگی مهمی در جامعهی ایران باشد. در کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من، نوشتهی مریم السادات میرحسینی، ده داستان کوتاه با محوریت شخصیتهای زن گرد آمده است. زبان این داستانها پخته و سرشار از عواطف انسانی و صور خیال است. دربارهی کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من در دهههای گذشته نویسندگان مختلفی با... ادامه ›
کتاب میمون سرگردان
- نویسنده: یعسوب محسنی
آیا میشود روزی چند ساعت را به مطالعهی رمان اختصاص دهیم؟ ای کاش! اما با سرعتی که روزها سپری میشوند نهایتا روزانه چند دقیقه برای مطالعه زمان داشته باشیم. بههمین دلیل است که کتاب میمون سرگردان پیشنهاد ما به شما است. یعسوب محسنی در این کتاب چهار داستان کوتاه را به نگارش درآورده است که میتواند انتخاب خوبی باشد برای روزهای سخت و شلوغمان. معرفی کتاب میمون سرگردان بیایید برای لحظهای با خود مرور... ادامه ›
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش
- نویسنده: تهمینه بروجردی
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش نوشتهی تهمینه بروجردی، از چند داستان کوتاه تشکیل شده که در آن مسائل خانواده، زن، اجتماع و جنگ را در قالب طنز به تصویر میکشد. این کتاب از 43 داستان کوتاه با موضوعات طنز و گاه جدی تشکیل شده است که شما برآیند تمام آنها را در اتفاقات زندگی خود تجربه کردهاید. تهمینه بروجردی در داستانهایش جایگاه زنان را با نگاهی متفاوت مورد بررسی قرار داده و در برخی دیگر به... ادامه ›
کتاب صوتی راهی روی برادهها
- نویسنده: حمید نیسی
کتاب صوتی راهی روی برادهها نوشتهی حمید نیسی، داستانی کوتاه از فقر و ناچاری و تحکم است. نویسنده در این کتاب، داستان دو کارگر کارگاه چوببری را روایت میکند که فقر گریبانشان را گرفته و ادامهی زندگی برایشان لحظهبهلحظه سختتر میشود... دربارهی کتاب صوتی راهی روی برادهها حمید نیسی در کتاب صوتی راهی روی برادهها، داستان «جبار» و «خالد» را روایت میکند که کارگران کارگاه چوببری هستند. ظاهراً... ادامه ›
کتاب خفاشها وارونه نمیخوابند
- نویسنده: ستاره خورشید
کتاب خفاشها وارونه نمیخوابند به قلم ستاره خورشید روایتی کوتاه است با محتوای احساسی و جملاتی تاثیرگذار که به خوبی میتواند با شما ارتباط برقرار کند. در بخشی از کتاب خفاشها وارونه نمیخوابند میخوانیم: چشمهایم را مالیدم، خودم را از روی تخت کندم لباسهایم را عوض کردم پوتینهایم را پوشیدم، کلید را چرخاندم و با بندهای باز کفش و همان موهای ژولیده از لانهام خارج شدم. به سمت گل فروشی آن طرف... ادامه ›