معرفی و دانلود بهترین کتابهای آموزش برنامه نویسی
چرا باید کتابهای آموزش برنامه نویسی بخوانیم؟
پیش از آنکه به انواع کتابهای آموزش برنامه نویسی و اهمیت مطالعهی آنها بپردازیم، خوب است بدانیم که برنامه نویسی چیست و چه کاربردهایی دارد. برنامه نویسی، دانش کار با کدهاییست که منجر به ساخت دستورالعملهایی قابل درک برای سیستمهای کامپیوتری میشوند. درواقع برنامهنویسها افرادی هستند که با نوشتن این دستورالعملها، میان ماشین و انسان ارتباط برقرار میکنند. برای برنامه نویسی زبانهای مختلفی به وجود آمده و طراحیشدهاند که برنامهنویسها با استفاده از آنها به کدنویسی و اجرای برنامهها، طراحی سایت، ساخت اپلیکیشن و... میپردازند.
خوب است بدانید که زبان برنامه نویسی، یک زبان گرافیکی یا نوشتاری محسوب میشود و به انواع مختلفی تقسیم میشود که از هر کدام از آنها میتوان به شیوههای مختلفی برای کدنویسی بهره برد. از میان محبوبترین و پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی در دنیا، میتوان به زبانهای «جاوا»، «جاوا اسکریپت»، «پایتون»، «اسکیوال» و «اچتیامال» اشاره کرد. گفتنیست برای برنامهنویسی با هر کدام از این زبانها، نیاز است که فرد آموزشهای مرتبط با آن را فرابگیرد؛ زیرا کدنویسی با هر زبان، شیوهی منحصربهفرد خود را دارد.
تاریخچهی مختصر برنامهنویسی و انواع زبان برنامه نویسی
ردپای اولین کدها را میتوان در اوایل قرن نوزدهم میلادی پیدا کرد. در حقیقت در سال 1833، ریاضیدانی بهنام آدا لاولِیس برای یک ماشین تحلیلی که اولین کامپیوتر در دنیا بود، الگوریتمی را طراحی کرد. با این حال در دههی 1950، اولین زبان برنامهنویسی واقعی با نام «فورترن» توسعه پیدا کرد و برای محاسبات علمی و مهندسی مورد استفاده قرار گرفت. در دههی 1960 زبانهایی مثل «کوبول»، «الگول» و «بیسیک» ابداع شدند که در نوشتن برنامههای کاربردی برای کارهای تجاری و پژوهشی کاربرد داشتند.
پس از آن در دههی 1970، زبانهایی مانند «سی» و «پاسکال» برای طراحی سیستمعاملها وارد میدان شدند. در دههی 1980 نیز اولین زبان شیءگرا، ایجاد شد و در دههی 1990 زبانهای «پرل» و «پایتون» برای توسعهی وب مورداستفاده قرار گرفتند. در اوایل دههی 2000، زبانهای «روبی» و «پیاچپی» برای توسعهی وب در بین برنامهنویسها محبوب شدند. امروزه زبانهایی مثل «جاوا»، «سی پلاس پلاس»، «پایتون» و «جاوا اسکریپت» بهطور وسیعی مورد استفاده قرار میگیرند.
اهمیت خواندن کتابهای آموزش برنامه نویسی
برنامه نویسی مهارتی است که روزبهروز اهمیت آن بیشتر به چشم میآید. بنابراین تعجبی ندارد که مدام بر محبوبیت و متقاضیان فعالیت در این زمینه افزوده میشود. یادگیری برنامهنویسی نهتنها شما را به یک شغل خوب و درآمدی بالا میرساند، بلکه در زندگی روزمره و تصمیمات مهم و چالشهای مختلف نیز به کمکتان میآید. چراکه این مهارت تفکر منطقی را در شما تقویت میکند، توانمندیتان در حل مسئله و رویارویی با بحران را بهبود میبخشد، خلاقیتتان را رشد میدهد و کاری میکند تا طعم شیرین ایدهپردازی و خلق فضاهایی جدید را بچشید.
بهعلاوه امروزه در اغلب رشتههای دانشگاهی، کار با کامپیوتر و توانمندی در پیاده کردن ایدهها و الگوریتمها بهصورت برنامههای کامپیوتری، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. حتی مشاغل فراوانی هم وجود دارند که اساساً وابسته به دانش برنامهنویسی هستند. به همین دلایل و مواردی از این قبیل است که مطالعهی کتابهای آموزش برنامه نویسی و یادگیری این مهارت، اهمیت چشمگیری پیدا میکند.
البته برای دستیابی به این اهداف جذاب لازم است که قبل از هر چیز بدانید دقیقاً به کدام حوزه علاقه دارید تا متناسب با علایق و اهدافتان، کتاب موردنظر خود را تهیه و مطالعه کنید. برای مثال اگر به ساخت اپلیکیشن برای سیستمعامل اندروید علاقه دارید، میتوانید به سراغ کتابهایی همچون «آموزش جامع برنامه نویسی اندروید (مقدماتی)» تألیف بیل فیلیپس و «برنامه نویسی اندروید با Basic4Android» اثر ویکن سیگریو، بروید. درصورتیکه شیفتهی ساخت بازی هستید، میتوانید یادگیری این مهارت را با کتاب «خودآموز بازی سازی با یونیتی در 24 ساعت» تألیف بن تریستم و مایک گیج، شروع کنید.
همچنین برای افرادی که قصد دارند مهارت خود در مبحث الگوریتمها و حل مسئله را ارتقا دهند، مطالعهی کتابهایی مانند «مبانی کامپیوتر و الگوریتمها» اثر عین الله جعفرنژاد قمی و انیس کریم پور، کمککننده خواهد بود. برنامهنویسهایی هم که دلشان میخواهد کدهایی باکیفیت بنویسند، میتواند با استفاده از آموزشهای موجود در کتاب «کدنویسی تمیز» نوشتهی رابرت سی. مارتین، به هدفشان دست یابند.
با توجه به اینکه دنیای کتابهای آموزشی در این حوزه به همین چند عنوان محدود نمیشود و موضوعات متنوعی را دربرمیگیرد، کتابراه بهترین کتابهای برنامه نویسی را در دل دستهبندیهای «برنامه نویسی پایتون»، «برنامه نویسی»، «پایگاه داده»، «برنامه نویسی سی شارپ»، «برنامه نویسی سی پلاس پلاس»، «برنامه نویسی اندروید»، «الگوریتم»، «برنامه نویسی بازی کامپیوتری»، «جاوا»، «ساختمان دادهها»، «برنامه نویسی C»، «برنامه نویسی کاتلین»، «برنامه نویسی ios»، «برنامه نویسی جولیا» و «ویژوال بیسیک» جای داده است تا علاقهمندان بتوانند بهراحتی برای خرید و دانلود کتاب موردنیازشان اقدام کنند.
خواندن کتابهای آموزش برنامه نویسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
به افرادی که با هدف دستیابی به شغلی پردرآمد، به فکر یادگیری برنامه نویسی هستند و یا کسانی که این مهارت را فراگرفتهاند و میخواهند توانمندیهای خود را بهروز کنند یا با زبانهای برنامه نویسی تازهای آشنا شوند، توصیه میکنیم خرید و دانلود بهترین کتابهای برنامه نویسی را از یاد نبرند.
پرطرفدارترین کتابهای آموزش برنامه نویسی در کتابراه
با توجه به اهمیت یادگیری مهارت برنامهنویسی و خیل پرشمار علاقهمندان به این عرصه، عناوین بسیاری از کتابهای الکترونیک و PDF موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه به بهترین کتابهای برنامه نویسی اختصاص پیدا کرده است. به این ترتیب مخاطبان میتوانند با یک جستوجوی ساده و فشردن یک دکمه، برای خرید و دانلود کتاب آموزشی موردنیازشان اقدام کنند. در لیست زیر تعدادی از کتابهای برنامه نویسی محبوب و پرطرفدارِ موجود در کتابراه را به شما معرفی میکنیم:
- کتاب حل مسائل پایتون (حل 1000 برنامه - مرجع کامل)، اثر رمضان عباس نژادورزی، محمد نادعلی زاده چاری، یوسف عباس نژادورزی
- کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته، تألیف مهدی یزدیان دهکردی و محبوبه خلیل زاده
- کتاب سوالات چهار گزینهای پایتون (1200 تست و پاسخ تشریحی آنها)، به قلم یوسف عباس نژادورزی و علی رضا علی زاده حاجی
- کتاب مرجع کامل برنامه نویسی پایتون، اثر جواد وحیدی و رمضان عباس نژادورزی
- کتاب کدنویسی تمیز: کتاب راهنمای توسعه نرمافزار به روش چابک، نوشتهی رابرت سی. مارتین
پیشنهاد برای دانلود رایگان کتابهای آموزش برنامه نویسی در کتابراه
اگر شما هم به یادگیری برنامه نویسی علاقه دارید، اما هزینههای بالای خرید کتاب راهتان را برای آغاز یادگیری سد کردهاند، با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه میتوانید بهصورت رایگان به عناوین بسیاری از بهترین کتابهای برنامه نویسی، در قالب کتاب الکترونیک و PDF دسترسی پیدا کنید و با دانلود رایگان کتابهای موردنیازتان، مسیر یادگیری را با لذت بیشتری طی کنید. تعدادی از این عناوین رایگان عبارتاند از:
- کتاب برنامه نویسی شی گرا با زبان کاتلین، اثر مریم خاشعی ورنامخواستی
- کتاب Refactoring (ریفکتورینگ)، به قلم احسان رضایی
- کتاب 600 مسئله چند گزینهای در ساختمان داده، نوشتهی علی طوفان زاده مژدهی و محدثه ابوطالبی
- کتاب الگوهای طراحی به بیان ساده، اثر احسان رضایی
- کتاب برنامهنویسی پیشرفته پایتون، نوشتهی ایرج میرزازاده و مهدی بهکار آبرس
- کتاب اهمیت آموزش برنامه نویسی به کودکان، به قلم حمیدرضا مالمیر
پایگاه داده ›
الگوریتم ›
ساختمان دادهها ›
اصول و مبانی برنامه نویسی ›
برنامه نویسی سخت افزار ›
برنامه نویسی پایتون ›
برنامه نویسی اندروید ›
برنامه نویسی سی شارپ ›
برنامه نویسی سی پلاس پلاس ›
برنامه نویسی جاوا ›
برنامه نویسی بازی کامپیوتری ›
برنامه نویسی C ›
برنامه نویسی ios ›
برنامه نویسی کاتلین ›
برنامه نویسی R ›
برنامه نویسی جولیا ›
ویژوال بیسیک ›
برنامه نویسی GO ›
برنامه نویسی روبی ›
برنامه نویسی هسکل ›
برنامه نویسی دارت ›
برنامه نویسی اسمبلی ›
دات نت فریمورک ›