معرفی و دانلود کتاب کوچینگ خود: شکوفایی رابطه با خود مبتنی بر تئوری انتخاب
برای دانلود قانونی کتاب کوچینگ خود و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کوچینگ خود: شکوفایی رابطه با خود مبتنی بر تئوری انتخاب
آیا شما هم آنقدر نگران روابطتان با دیگران هستید که خودتان را فراموش کردهاید؟ در کتاب کوچینگ خود نوشتهی کیم الور میخوانید که تمرکز ما بر ایجاد روابط سالم با دیگران، گاهی منجر به غفلت از خودمان، نیازها و خواستههایمان میشود. اما حقیقت این است که مسائلی چون شناخت خودمان و اینکه از زندگی چه میخواهیم، اهمیت بسیار بیشتری دارند. پس چگونه میتوان همزمان روابط سالمی با خود و با آدمهای اطراف داشت؟ پاسخ این سؤال را در کتاب پیش رو خواهید یافت.
دربارهی کتاب کوچینگ خود
به جرئت میتوان گفت داشتن یک زندگی خوب و شاد، آرزو و هدف نهایی هر شخصیست، اما برای احساس خوشبختی و رضایت واقعی چه باید کرد؟ کیم الور (Kim Olver) در کتاب کوچینگ خود: شکوفایی رابطه با خود مبتنی بر تئوری انتخاب (Choosing Me Now: Letting go of what doesn't work to make room for what does)، در پی پاسخ دادن به این پرسش و بسیاری از پرسشهای دیگر، درسهایی را حول یافتن رمز و راز نیکزیستی ارائه کرده است. با خواندن کتاب پیش رو درمییابید که چگونه خودشناسی و یادگیری آنچه شما و نیازهای اساسی شما را برآورده میکند، ساختن زندگیای شادتر و رضایتبخشتر را برایتان آسانتر خواهد کرد. شما با گوش کردن به ندای درونیتان میآموزید که دقیقاً از زندگیتان چه میخواهید. این کتاب یک راهنمای گامبهگام برای خودشناسی و آشتی با درونتان است.
چرا بسیاری از ما علیرغم داشتن خانواده و دوستان خوب، همسری مهربان، شغلی مناسب و شاید امکاناتی دیگر، همچنان احساس خوشبختی و رضایت نداریم و ناامیدی وجودمان را فراگرفته؟ در مقابل عدهای هستند که رفاه یا امکانات خاصی ندارند، اما عمیقاً و از درون احساس خوشحالی و رضایت میکنند. در کتاب کوچینگ خود میخوانیم که اغلب مردم تعریف درست و روشنی از نیکزیستی ندارند و عوامل مؤثر بر آن را نیز نمیشناسند. کیم الور به خوانندگان خود میگوید که اولین قدم برای داشتن یک زندگی شاد و رضایتبخش، تعیین مقصد است. بهراستی اگر ندانیم که قرار است به کجا برویم، مقصد نهاییمان را نشناسیم، از علائم و نشانههای مسیر هیچ اطلاعی نداشته باشیم و فقط بیهدف راه برویم، به جایی خواهیم رسید؟
سؤال اساسیای که کیم الور در کتاب کوچینگ خود بهدنبال پاسخ آن است، تا سالها برای کارشناسان و متخصصان حوزهی سلامت روان نیز مطرح بوده است. تحقیقات و آزمایشات گستردهای در این زمینه صورت گرفته و روانشناسان به تئوریها و نتایج ارزشمندی در این زمینه رسیدهاند. یکی از معروفترین این تئوریها که الور نیز در کتاب خود به آن پرداخته، «انتخاب و واقعیتدرمانی» است. مطابق با رویکردهای شناختی، نیکزیستی شش گام مهم دارد؛
- باید خودتان را بپذیرید؛
- با دیگران ارتباط مثبت برقرار کنید؛
- استقلال داشته باشید و خودمختار باشید؛
- بر محیط اطراف خود تسلط کافی داشته باشید؛
- اعمال خود را هدفمند و معنادار کنید؛
- رشد و پیشرفت شخصی را سرلوحهی کار خود قرار دهید.
اما تئوری انتخاب، چیز دیگری میگوید؛ تنها در صورتی به نیکزیستی حقیقی خواهید رسید که به نیازهای پنجگانهی ذاتی-ژنتیکی خود توجه کافی داشته باشید و در برآورده ساختن همهی آنها بکوشید.
الور کتاب خود را در هشت گفتار به خوانندگان ارائه کرده است. گفتار اول، آغاز راه است و به شناخت و دوست داشتن خود میپردازد. در دومین گفتار نویسنده سعی دارد ما را به درکی عمیق از کلیهی پیامهایی که در دوران کودکی تا بزرگسالی به مغزمان مخابره شده، برساند. گفتار سوم به سلامتی جسمی و رابطهی درست با جسمتان اختصاص دارد. این گفتارها ادامه دارند تا در پایان کتاب خواننده قادر باشد به تعادل برسد و برنامهی شخصی مادامالعمری برای خلق عشق و احترام به خود را تنظیم کند. در انتهای کتاب نیز دو پیوست گنجانده شده که شامل سؤالات و تمرینهایی کاربردی در رابطه با نیازهایمان و ارزیابیِ درست برطرف کردن آنها هستند.
کتاب کوچینگ خود را انتشارات نسل یاسان با ترجمهی امیرمحمد پهلونژاد ذیل مجموعهی «روانشناسی کوچینگ» منتشر کرده و در اختیار خوانندگان علاقهمند قرار داده است.
نکوداشتهای کتاب کوچینگ خود
- خواندن کتاب کوچینگ خود برای من، درست مثل گذراندن یک آخر هفتهی بسیار لذتبخش با یک دوست صمیمی و حامی بود. کتاب با لطافت هرچه تمامتر هرآنچه را که نیاز بود، به خاطرم آورد. مدتها بود که اینطور با خودم ارتباط برقرار نکرده بودم. دوستی که نیاز داشتم را یافتم؛ ممنونم کیم! (Jo Watson - Author)
- این کتاب فوقالعاده است و با زبانی ساده و روان، اطلاعات مفید فراوانی را در اختیارتان میگذارد. نهتنها وقایع یک سفر شخصی، بلکه نقشهی راهی برای نزدیکتر شدن به دیگران را نیز ارائه میدهد. کلیدی که برای درک خود و همراهی دیگران به آن نیاز دارید را در این کتاب خواهید یافت. (Banning K. Lary, PhD)
کتاب کوچینگ خود برای چه کسانی مناسب است؟
اگر شما هم به دنبال بهبود رابطه با خودتان و داشتن احساس رضایت عمیق و حقیقی هستید، این کتاب برای شماست.
در بخشی از کتاب کوچینگ خود: شکوفایی رابطه با خود مبتنی بر تئوری انتخاب میخوانیم
گفتار دوم: ادراک
بیشتر چیزهایی که باور داریم حقیقت است، در واقع ادراک ما از آنهاست. چیزهایی که به آنها حقیقت میگوییم، موارد بیشماری در ذهن ماست که مطلق هم نیست. ادراک شما اساساً تحت تأثیر پنج حستان است. شما هیچ چیزی خارج از خودتان را نمیتوانید ادراک کنید، مگر آنکه در معرض یک یا چند حستان باشد. در هر لحظه چیزهای زیادی وجود دارد که از آنها خبر ندارید؛ چون همهجا حاضر نیستید. شما دوستانی داریدکه در مکانهای دیگر زندگی میکنند، بنابراین حتماً باید به شیوهای با آنها در تعامل باشید تا متوجه شوید در حال انجام چه کاری هستند یا به چه چیزی فکر میکنند؛ بهعنوان مثال: از طریق ملاقات، گفتگوی تلفنی، پیام کتبی یا از طریق تعاملات فضای مجازی. فقط در این صورت میتوانید از آنچه بیرون از شما در حال رخ دادن است،ادراکی بهدست آورید .بیشک نمیتوانید متوجه شوید که دیگران چه فکری دارند، حتی اگر به شما بگویند؛ چون شما درون مغز آنها نیستید. شما فقط یک نفر هستید و در یک لحظه فقط میتوانید در یک مکان باشید و چیزهای بسیار زیادی وجود دارد که حواس پنجگانەی شما در معرض آنها نیست.
اگر فقط از طریق حواس پنجگانه در معرض موضوعات و پدیدههای بیرونی قرار بگیریم، این کار بهخودیخود باعث ادراک درست از آن چیز یا موضوع نمیشود، بلکه دقت حواس پنجگانه نیز بسیار مهم است. ممکن است حواستان کامل نباشد؛ شاید با ضعف بینایی به دنیا آمدهاید یا پس از تولد به مرور قدرت بینایی خود را از دست داده باشید. قوەی چشایی و بویاییتان برای شما منحصربهفرد است. ممکن است شما از کلم بروکلی خوشتان بیاید، در حالی که دیگران علاقهای به آن نداشته باشند یا شاید شما از بوییدن گل موردعلاقهتان لذت ببرید، اما این کار باعث شود دیگران عطسه کنند. در ارتباط با موسیقی، آدمها ممکن است طرفدار پروپاقرص یکی از سبکهای موسیقیایی هوی متال، محلی، هیپهاپ یا جاز باشند یا طرفدار همە آنها. این تفاوت، ناشی از تفاوت ادراک ما از اطلاعاتی است که از طریق سیستم حسی خود از دنیای واقعی دریافت میکنیم.
فهرست مطالب کتاب
دربارهی مترجم
دربارهی نویسنده
پیشگفتار (دکتر علی صاحبی)
پیشگفتار نویسنده
مقدمهی مترجم
گفتار اول: سفر آغاز میشود
روانشناسی تئوری انتخاب
شناختن خود؛ دوست داشتن خود
آمادهاید؟
گفتار دوم: ادراک
پیامهای درونی، در درون ساخته میشود
پیامهای اولیه در دوران کودکی
پیامهای تکراری دوران بزرگسالی
سوءاستفاده
فرقهها
شستشوی مغزی
اثر و نفوذ فرهنگ غالب
نیتهای خوب
ارتباط با ارزشها و اولویتهایتان
دیدگاه
تمرکز شما روی چه چیزی است؟
گفتار سوم: بقا (سلامتی و امنیت)
رابطه با پول
داستان من
رابطه با جسمتان
رابطه با سلامتیتان
گفتار چهارم: قدرت (اعتبار، احساس ارزشمندی و کفایت)
رابطه با کنترل
مسئولیتپذیری
قدم اول: رها کنید
قدم دوم: در زمان حال حضور داشته باشید
قدم سوم: پاسخ بدهید
قدم پنجم: ایجاد کنید
رابطه با ارزش و شأن ذاتی خود
عزتنفس
موهبتها، استعدادها و توانمندیهای ذاتی خود را بشناسید و بهکار بگیرید
مهارتهایتان را توسعه دهید
از مقایسه کردن خود با دیگران بپرهیزید
مهارتهایتان را برای هدفی والاتر با دیگران به اشتراک بگذارید
همیشه دنبال درسهایی باشید که کمکتان میکند بهتر شوید و رشد کنید
رابطه با اشتیاقتان
میراث خودت را بهجای بگذار
میراث رابطهای
میراث عینی و ملموس
میراث ناملموس (معنوی)
گفتار پنجم: آزادی (خودمختاری)
رابطه با محیط خود
رابطه با فلاکت و بدبختی خودساخته
رابطه با تواناییتان برای آنکه خودتان باشید
اهمیت دادن به دیگران (دغدغه داشتن دربارهی دیگران)
رخدادهای زندگی
گفتار ششم: تفریح و یادگیری (لذت)
رابطه با بازی (تفریح)
رابطه با آرامش و استراحت
رابطه با یادگیری
گفتار هفتم: عشق و احساس تعلق (پیوند)
رابطه با تمایلات جنسی خود
رابطه با انتظاراتتان
تعیین حد و مرزها
هیجانات، پذیرش، بخشش و قدردانی
هیجانات
پذیرش
بخشش
قدردانی
رابطه با مفهوم عشق
ارتباط و پیوند سالم با روابط گذشتهتان
باورهای شما دربارهی عشق
بسط دادن منطقهی امن خود
گفتار هشتم: برنامهی شخصی شما برای خلق عشق و احترام به خود مادامالعمر
قدم اول: ارزیابی وضعیت کنونی خود
شما چه کسی هستید؟
قدم دوم: تعیین حوزههای تغییر
قدم سوم: کشف چرایی خود
قدم چهارم: تهیهی برنامه
قدم پنجم: تعهد دادن و پاسخگو بودن
قدم ششم: اجرای برنامه
انعطافپذیری
تابآوری
تعادل
قدم هفتم: تعهد به بهبود مستمر
پیوست اول: سؤالهای پیشنهادی برای بحث در گروهها و باشگاه کتابخوانی
پیوست دوم: خودارزیابی نیازهای اساسی
تمرین اول: آزمون میزان شدت نیازهای اساسی
تمرین دوم: خودارزیابی بررسی میزان رضایت ما از ارضای نیازهایمان
شیوهی استفاده از نتایج پرسشنامهی رضایت از ارضای نیازها
تمرین سوم: پتوگرام پیت
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کوچینگ خود: شکوفایی رابطه با خود مبتنی بر تئوری انتخاب |
نویسنده | کیم الور |
مترجم | امیرمحمد پهلونژاد |
ناشر چاپی | انتشارات نسل یاسان |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 263 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-94422-9-6 |
موضوع کتاب | کتابهای موفقیت شخصی |