معرفی و دانلود کتاب صوتی قصههای مجید 1
برای دانلود قانونی کتاب صوتی قصههای مجید 1 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی قصههای مجید 1
کتاب صوتی قصههای مجید 1 جلد اول از این مجموعه است که داستانهای کوتاهی از ماجراجوییهای پسری جسور و باهوش به اسم «مجید» را روایت میکند. این داستانها بر اساس خاطرات واقعی نویسنده، هوشنگ مرادی کرمانی نوشته شدهاند. این کتاب تا به امروز بیش از سی بار تجدید چاپ شده و در سال 1364 عنوان «کتاب برگزیدهٔ سال» را از آن خود کرد.
درباره کتاب صوتی قصههای مجید 1:
ادبیات کودک و نوجوان یکی از انواع ادبی است که از طریق داستان و با زبانی ساده و قابلفهم، به مخاطبین خود کمک میکند تا به کشف معنای زندگی و هویت خود بپردازند. داستان کودک و نوجوان سعی دارد دو هدف را به طور همزمان پیش ببرد؛ مهمترین و اولین آن سرگرمکردن مخاطب و دومین هدف آن نیز شرح مسائل تربیتی، اجتماعی و اخلاقی برای آنها است. اکثر داستانهای کودک و نوجوان در دهههای 50 و 60 میلادی، حول محور فقر و اختلاف طبقاتی میگشت.
هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده توانا و برجستهٔ ایرانی در زمینه کودک و نوجوان، توانسته در بیشتر آثار خود با زبانی طنز مسائل اجتماعی و تربیتی را به شکلی غیرمستقیم طرح کرده و از طریق آن توجه نوجوانان و حتی بزرگسالان را به مشکلات و کاستیهای جامعه زمان خود جلب کند. یکی از این آثار جذاب، کتاب قصههای مجید است که داستان کودکی به اسم مجید را روایت میکند.
شخصیت اصلی این کتاب به همراه مادربزرگش در کرمان زندگی میکند. او در عین شیطنت کتاب خواندن را دوست دارد، اما از ریاضی متنفر است! هر یک از داستانها با ایجاد یک مشکل برای مجید آغاز میشود و ادامه آن درمورد نحوه حل آن مسئله توسط او است. سماجت، پشتکار، پاکی و رفتار جسورانه مجید، خصوصیت پررنگ این شخصیت است که از جانب نویسنده به ما معرفی میشود.
مضمون اصلی این داستان درواقع مقاومت در برابر سرنوشت و مشکلات زندگی بچههایی که پدر و مادر ندارند، فقر شرافتمندانه و سبک زندگی روستایی است. موضوعی که میتوان ردپای آن را در تمامی آثار مرادی کرمانی یافت. او در این اثر سعی کرده با کمکگرفتن از عنصر طنز از تلخی این موضوعات بکاهد و روایت داستانی را برای خواننده جذاب جلوه دهد. اما در قسمتهایی از این داستانها تلخی فقر از طنز آن سبقت گرفته و برای لحظاتی حس اندوه را در دل خواننده میکارد.
در سال 1370 سریالی 9 قسمتی به کارگردانی «کیومرث پوراحمد» با اقتباس از این کتاب با همین نام با بازیگری «پروین دخت یزدانیان و مهدی باقر بیگی» ساخته شد. این سریال با استقبال زیاد مخاطبین مواجه شد و هر قسمت آن بیننده را در ماجراهای پر اشک و لبخند مجید غرق میکرد. همچنین سه فیلم سینمایی به نامهای «شرم»، «صبح روز بعد» و «نان و شعر» از روی داستانهای قصههای مجید توسط کیومرث پوراحمد ساخته شد.
جوایز و افتخارات کتاب صوتی قصههای مجید 1:
- کتاب برگزیدهٔ شورای کتاب کودک 1362 و 1360
- کتاب برگزیدهٔ سال 1364
- کتاب برگزیدهٔ مجلهٔ سروش نوجوان 1365
- کتاب برگزیدهٔ مجله کیهان بچهها 1367
- کتاب برگزیدهٔ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان 1368
کتاب صوتی قصههای مجید 1 مناسب چه کسانی است؟
تمامی نوجوانان و بزرگسالان علاقهمند به داستان فارسی و آثار هوشنگ مرادی کرمانی از شنیدن این کتاب صوتی لذت خواهند برد.
هوشنگ مرادی کرمانی را بیشتر بشناسیم:
این نویسنده در سال 1323 در کرمان به دنیا آمد و در کودکی مادر خود را از دست داد. پدر او نیز به دلیل بیماری عصبی امکان نگهداری از او را نداشت. به همین دلیل مادربزرگ و پدربزرگش از او نگهداری کردند. هوشنگ مرادی کرمانی (Houshang Moradi Kermani) بعد از پایان تحصیلات ابتدایی و دبیرستان به تهران آمد و در رشتهٔ ترجمهٔ زبان انگلیسی تحصیلات خود را ادامه داد.
همکاری با رادیو محلی کرمان آغاز فعالیت ادبی و شروع نویسندگی او بود. در سال 1353 کتاب قصههای مجید به چاپ رسید و با استقبال زیادی از جانب مخاطبین و منتقدین مواجه شد.
از دیگر آثار مرادی کرمانی میتوان به «بچههای قالیباف خانه»، «نخل»، «خمره»، «مشت بر پوست»، «تنور و داستانهای دیگر»، «لبخند انار»، «مهمان مامان»، «کبوتر توی کوزه»، «مربای شیرین»، «مثل ماه شب چهارده»، «نه تر و نه خشک»، «شما که غریبه نیستید»، «پلوخورش» و «آبانبار و ته خیار» اشاره کرد. برخی از این آثار به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی، روسی، آلبانی، چینی، کرهای، تایوانی، یونانی و ترکی استانبولی و... ترجمه شدهاند.
کارگردانان بزرگی مثل «صدیق برمک»، «کیومرث پوراحمد»، «ابراهیم فروزش»، «محمدعلی طالبی»، «داریوش مهرجویی»، «فرهنگ خاتمی» و «مرضیه برومند» از روی داستانهای مرادی کرمانی اقتباس کردهاند که مشهورترین آنها مجموعه تلویزیونی «قصههای مجید» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» نام دارند.
جوایز و افتخارات هوشنگ مرادی کرمانی:
- دریافت جایزهٔ جهانی «هانس کریستین اندرسن» برای کتاب «بچههای قالیباف خانه» در سال 1985
- دریافت جایزه «خوزه مارتینی» (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین)
- دریافت جایزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (کتاب سال)
- دریافت جایزه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (جشنوارههای کتاب کودک و نوجوان)
- دریافت جایزه شورای کتاب کودک
- برنده کتاب سال دانشگاه سانفرانسیسکو در سال 2000
- برنده جایزه مهرگان ادب
- نامزد جایزهٔ آلما (سوئد)
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن 1372)
- دارای دکترای افتخاری در رشتهٔ «نویسندگی داستان»
- کسب عنوان «چهرهٔ ماندگار» در رشتهٔ ادبیات کودک و نوجوانان در سال 1384
در بخشی از کتاب صوتی قصههای مجید 1 میشنویم:
سه چهارتا دلب آب از چاه کشیدم و ریختم توی بشکهای که کنار دیوار بود. رختامو درآوردم. کاسه کاسه از توی بشکه آب برداشتم و ریختم روی سر و گردن و شونههام. آب صاف و خنک و زلال بود و در اون گرمای خشک تابستون میچسبید. همینکه آب خنک رو روی سر و شونههام میریختم، یخ کردم و گوشت و پوست تنم لرزید. اما کم کم عادت کردم و خوشم اومد. بی بی هم با صابون و کیسه و لیف افتاد به جونم. حسابی تروتمیز و سبک شدم و صفا کردم. قرار بود بریم خونهی حاج ماشالله. ختنهسوارن پسرش عبدالله بود. خود عبدالله صبح آن روز آمده بود خونهی ما و دعوتمون کرده بود. وقتی که آب روی تنم ریختم و حسابی تر و تمیز شدم و کیف کردم، رختای پلوخوریمو پوشیدم و رفتم جلوی آینهی قدی. نگاهی به قیافه و سر و ریخت خودم انداختم. دیدم عجب روبهراه شدم. از تماشای ریخت پاک و پاکیزه و مرتب خودم لذت بردم.
بیبی هنوز رختاشو نپوشیده بود هی این دست و اون دست میکرد. از این اتاق به اون اتاق میرفت. کاسه و کوزه جابهجا میکرد. به مرغا و برهاش میرسید. میدونستم که بیبی تا دو ساعت دیگه هم راه نمیوفته. حیفم اومد اون همه جلوه و آراستگی و تمیزی و که پیدا کرده بودم، دوساعت توی خونه و اتاق حبس کنم.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی قصههای مجید 1 |
نویسنده | هوشنگ مرادی کرمانی |
راوی | مهدی پاکدل |
ناشر چاپی | انتشارات معین |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۴ ساعت و ۴۴ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان طنز نوجوان |