معرفی و دانلود کتاب یونگ شناسی کاربردی
برای دانلود قانونی کتاب یونگ شناسی کاربردی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب یونگ شناسی کاربردی
کتاب یونگ شناسی کاربردی نوشتهی رابین رابرتسون، افکار مهم یونگ را به طرزی الهامبخش و منحصر به فرد، به رشته تحریر در آورده و مناسب برای افرادی است که جدیداً با اندیشههای یونگ روبرو شدهاند.
رابین رابرتسون (Robin Robertson)، یک روانشناس با رویکرد درمانی یونگی است و در کتاب یونگشناسی کاربردی (Beginners guide to Jungian psychology)، به بیان اندیشه و روش مطالعاتی کارل گوستاو یونگ، روانپزشک سوئیسی پرداخته است.
رابرتسون در آغاز کتاب درباره دیدگاههای یونگ مینویسد: «در واقع یونگ یک تحلیلگر واقعی بود و نظریاتش هنوز هم تا حد زیادی ناشناخته مانده و یا برداشت اشتباهی از آنها میشود. نظریات او همانند افرادی که ایده جدیدی ارائه میکنند، همیشه صحیح نمیباشد. دیدگاه او درباره حقیقت با چیزی که در دنیا وجود دارد، کاملاً تفاوت داشت. این موضوع منجر به این شد که درک سخنانش برای روانشناسان و دانشمندان هم دورهاش سخت شود.
سبک نوشتههای یونگ برای همکارانش در دانشگاه بیش از حد ادبی بود. هنرمندان و نویسندگان، بیشتر از دانشگاهیان برای فهم نوشتههای یونگ تلاش کردند، اما نتوانستند با گستردگی فکر و عمق ذهن او کنار بیایند.
این کتاب در ارتباط با دیدگاه رابرتسون در رابطه با ورود ما به دنیای جدید قرن 21 است. او در این کتاب سعی میکند تصویر پایدارتری از افکار یونگ و منسجمتر از تصویری که در نوشتههای همکارانش دیده میشود، ارائه دهد. به این دلیل که عقاید او اغلب غیر واقعگرایانه و کماهمیت نوشته شدهاند، تأکید رابرتسون بر استفاده کاربردی عقاید اوست.
کتاب یونگشناسی کاربردی مانند گوهر گرانبهایی میباشد. رابین رابرتسون مضامین یونگی را با نظم و با حفظ امانت نوشته و همچنین متن آن بسیار مشخص و مطالعه آن لذت بخش است. دیگر از یک کتاب چه انتظاری میتوان داشت؟
جملات تأمل برانگیز کارل یونگ در کتاب یونگ شناسی کاربردی:
- هر پیشرفت فرهنگى، از نظر روانشناختى گسترش آگاهى است؛ یک نوع ظهور آگاهى است که فقط از طریق فرایند انتزاع رخ مىدهد.
-فروید ناخودآگاه را از خودآگاه بیرون مىکشد. من برعکس او عمل مىکنم. من مىگویم بدیهى است آنچه در ابتدا مىآید ناخودآگاه است. در دوران اولیه کودکى ما ناخودآگاه هستیم؛ مهمترین کارکردهاى یک طبیعت غریزى ناخودآگاه است و خودآگاه بیشتر محصول ناخودآگاه است.
- بر اساس حقایق، تیپ یک پدیده کلى است که ظاهراً پراکندگى آن اتفاقى است و این نمىتواند مربوط به قضاوت یا قصد خودآگاه باشد، بلکه مربوط به علتهاى ناخودآگاه و غیرعمدى است.
- هدف نیمه دوم زندگى با هدف نیمه اول آن تفاوت دارد.
- هر مردى، درون خود تصویرى ازلى از زن دارد. این تصویر یک زن خاص نیست، بلکه تصویر روشنى از زنانگى است. در زنان نیز همینگونه است. هر زن نیز تصویرى ذاتى از مرد دارد.
- خویشتن مىتواند ژرفترین بخش شخصیت رؤیابین باشد. خویشتن، جوهرى است که هم فرایند رشد و هم هدف رشد را درون خود دارد. خویشتن، وراى همه محدودیتهاى اخلاقى فردى است، اما اصول اخلاقى خویشتن چنان عمیق است هستند که نمىتوان آنها را نادیده گرفت.
در بخشی از کتاب یونگ شناسی کاربردی میخوانیم:
ما جستجوى مسیر رشد فردیت را با این اکتشاف یونگ آغاز کردیم که براى همه افراد مسیر رشد واحدى وجود ندارد، چون افراد تیپهاى روانشناختى متفاوتى دارند. مثلاً مسیر مناسب براى فرد احساسى درونگرا خیلى متفاوت با مسیر مناسب فرد متفکر برونگرا است. رویکرد آنها نسبت به واقعیت آنقدر متفاوت است که خیلى سخت است که یکى را وادار کنیم مانند دیگرى باشد.
ما دریافتیم همانطور که افراد در طول زندگى بهشدت به تیپهاى شخصیتىشان چسبیدهاند، سایه نمایان مىشود. جالب است بدانید که سایه تنها یک شکل واحد ندارد، تیپهاى روانشناختى گوناگون سایههایى با ویژگىهاى متفاوت دارند. با وجود این همه ما در ابتدا سایه را نفرتانگیز و ترسناک مىدانیم. سایه مانند خیاطى است که مىخواهد جامهاى متناسب با نیازهاى ما براىمان بدوزد و این نشان مىدهد که کارکردى متعالى وجود دارد که هم شخصیت خودآگاه و هم سایه ما را احاطه مىکند.
به این بیندیشید که این موضوع چقدر عجیب است. چگونه ناخودآگاه در هر مرحله از رشدمان مىتواند بهطور مناسبى به جبران افراطهاى ما بپردازد؟ ظاهرا این موضوع دلالت بر این دارد که در هر مرحله از رشد، تعاریفى درونى از خویشتن ایدهآل ما وجود دارد. هنگامى که به آن ایدهآل نزدیک مىشویم، رؤیاهاى ما بازتاب واقعیت بیرونى هستند و هنگامى که از آن ایدهآل خیلى دور مىشویم رؤیاهاىمان از وقایع بیرونى فاصله زیادى مىگیرند. آیا جز اینکه تعاریفى درونى از خویشتنى ایدهآل وجود دارد، چنین واقعیتهایى را مىتوان بهگونه دیگرى توضیح داد؟
از فصل دوم کشف فرایند نقشپذیرى در حیوانات توسط کونراد لورنز را به یاد دارید. بهطور خلاصه رفتارهاى فطرى که یونگ آنها را کهن الگو مىنامید و من عناصر ثابت شناختى مىنامم، توسط محرک مناسب بیرونى و در دورههاى مهم رشدى حیوانات پدیدار مىشوند. با وجود اینکه من مثال جوجه غازى را به کار بردم که کهن الگوى مادر را به لورنز انتقال داده بود، طیف گستردهاى از عناصر ثابت شناختى وجود دارد که در طول رشد یک حیوان نقشپذیرى پیدا مىکند.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: یونگ و ناخودآگاه
یونگ و فروید
سمبلهاى تکامل فردى
اسطورهها در زندگى ما
پیوستگى با طبیعت
نیروهاى پنهان
شخصیت شماره 1 و شماره 2
فصل دوم: روان
آگاهى و مغز سهگانه
خودآگاه و ناخودآگاه
مارشال مک لوهان و خودآگاهى توده
تمامیت حافظه
مغز مانند یک دستگاه تلویزیون است
پویایى خودآگاهى
کهنالگو و عقده
کهنالگوى رشد
فصل سوم: رؤیاها
آیا گونههاى دیگر هم رؤیا مىبینند؟
تأثیر محرومیت از خواب
چرا رؤیا مىبینیم؟
رؤیاها و خودآگاهى
ماهیت ناخودآگاه رؤیاها
کار با رؤیاهاىتان
فصل چهارم: تیپهاى شخصیتى
درونگرا و برونگرا
چهار کارکرد
کارکرد مغلوب
مسیر رشد فردیت
تیپ برونگرا
تیپ درونگرا
کارکرد تفکر
کارکرد احساس
کارکرد حس
کارکرد شهود
تیپهاى روانشناختى و مسیرهاى رشد
فصل پنجم: سایه
تیپهاى روانشناختى و رشد فردیت
آیا ما در آغاز تولد مانند لوحى سفید هستیم؟
چرا سایه ظاهر مىشود
سایه در رؤیاها
نقاب و رابطه آن با سایه
فرافکنى
دخترى با توانایىهاى مکانیکى
سایه و مسئله شر
سایهاى که در نور دانش پنهان شده است
پرداختن به سایه در رؤیاهاىتان
متوقف کردن سایه در زندگى روزمره
فصل ششم: زنانگى و مردانگى
یونگ چگونه مفهوم آنیما و آنیموس را گسترش داد
دو جنبه آنیما و آنیموس
آنیما و آنیموس بهعنوان سایه
آنیما و آنیموس بهعنوان کهنالگوى رابطه
بحران عاطفى که آنیما و آنیموس بهوجود مىآورند
آنیما و آنیموس در رؤیاهاى ما
اسطورهها در رؤیا
فرافکنىهاى آنیما و آنیموس
وحدت اضداد
افسانه شوالیه و جام مقدس
آنیما و آنیموس در روابط
دنیاى زنانه در راه است
فصل هفتم: خویشتن
الهه درون ما
ماندالاها
کارکرد متعالى
خویشتن در رؤیاها
شخصیت مانا
خودشکوفایى
خلاقیت و خویشتن
پىنوشت
مراجع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب یونگ شناسی کاربردی |
نویسنده | رابین رابرتسون |
مترجم | ساره سرگلزایی |
ناشر چاپی | انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی دیجیتال |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 223 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-6268-13-2 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی |
من که تازه آشنا شده بودم با افکار یونگ، راهنمای خوبی بود
قدم به قدم توضیحات خوبی در مورد ایدههای یونگ داشت
چند تا فصل رو بیش از دوبار خوندم و استفاده کردم
البته فکر میکنم باید بیشتر بخونم در مورد یونگ
اما به نقدی هم به این کتاب وارده
این که نقل قولهای یونگ رو خوب تدوین نکرده
بین خوندن مطالب یه هو مطلبی میخوای بعد متوجه میشی که این عبارت ازیونگ بوده
نمیدونم نسخه چاپیش هم این شکلیه یا نه
به نظرم میتونست از کوتیشینها یا بلد کردن یا عوض کردن فونت استفاده کنه
در کل برای کسانی که دنبال آشنایی با تفکرات یونگ هستن مفیده
یکی از دوستان بهم معرفی کرد که بهتره از این کتاب شروع کنم
خوب بود برای من