معرفی و دانلود کتاب چگونه پیر شویم: حکمت باستان برای نیمهی دوم زندگی
برای دانلود قانونی کتاب چگونه پیر شویم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چگونه پیر شویم: حکمت باستان برای نیمهی دوم زندگی
مارکوس تولیوس سیسرو، فیلسوف برجستهی رومی، در کتاب چگونه پیر شویم بینشی عمیق را در اختیار شما قرار میدهد که با بهکاربستن آنها میتوانید با بحرانهای دورهی میانسالی مقابله کنید. نویسنده در این اثر غنی مستقیماً به سراغ عمیقترین ترسهای انسانی رفته و به شیوهی متقاعدکنندهای استدلال میکند که چرا این نگرانیها بسیار مبالغهآمیز و یا اشتباه هستند.
درباره کتاب چگونه پیر شویم
میانسالی دوران عجیب و البته مهمی در زندگی همهی انسانهاست. اغلبمان در این دوران، گاه خسته و سرگشته و گاه امیدوار و صبور به دنبال چیزی هستیم که به زندگی زیستهی ما معنا ببخشد. به همین دلیل، جای تعجب نیست که در میانسالی با پرسشها و بحرانهایی از جنس دوران نوجوانیمان روبهرو شویم. این بار اما ما فرصت این را داریم که جهان و چیزها را به گونهای متفاوتی تجربه و فهم کنیم. در این دوران به مرور به خود میپردازیم و کمکم، با مرگی روبهرو میشویم که حالا دیگر آنقدرها دور نیست. این امر میتواند ما را دچار نوعی آشفتگی کند که از آن با عنوان «بحران میانسالی» یاد میکنند.
مارکوس تولیوس سیسرو (Cicero) در کتاب چگونه پیر شویم (How to Grow Old) به ما نشان میدهد که فرسودگی تن، مرگ، بیماری، از دست دادن سلامتی در دوران میانسالی و باقی چیزهایی که باعث دلمشغولی ما میشوند، واقعاً آنقدرها هم ترسناک نیستند. مطالعهی این کتاب بینشهایی را در اختیار شما قرار میدهد که با استفاده از آنها میتوانید میانسالی را به بهترین دوران عمر خود تبدیل کنید. این کتاب درخشان مملوء از حکمتهای عملی و جاودانهایست و بیش از دو هزار سال الهامبخش افراد گوناگون بوده است.
این فیلسوف یونانی در این کتاب که شکلی مکاتبهگون دارد، از زبان فردی سالخورده و محترم، دوستی جوان را خطاب قرار داده و برای او از فواید پیری سخن میگوید! اگرچه پیری به دلیل نزدیکی به تجربهی فنا و ناتوانیای که با خود به همراه دارد، دغدغهای مهم در زندگی ماست. با این حال میتوان وجوه مثبت آن را نیز مشاهده کرد و این دوره را به شیوهای غنی به پایان رساند.
درباره مجموعه حکمت باستان برای خوانندگان امروزی
دانشگاه پرینسون مجموعهای از خطابهها و رسالههای فیلسوفان یونان و روم باستان را با عناوینی تازه جمعآوری کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است. این مجموعه به این هدف جمعآوری شده که خوانندگان عصر امروز بتوانند از طریق فلسفه معنایی درخور برای زندگی خود بیابند و از این طریق راه بهتر زندگی کردن را بیاموزند. همچنین آن دسته از دانشجویان فلسفه که به مطالعهی گفتارهایی از فلسفهی باستان علاقه دارند، میتوانند از این کتابها استفاده کنند.
نکوداشتهای کتاب چگونه پیر شویم
- مجموعهای از نصایحی سودمند و درخشان. (Wan Lixin, Shanghai Daily)
- هر چه تعداد افرادی که آثار سیسرو را میخوانند بیشتر شود، جهان به جای بهتری برای زیستن بدل میگردد. (Anthony Corbeill)
کتاب چگونه پیر شویم مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به فلسفهی باستان از این کتاب غنی بهرهمند خواهند شد.
با مارکوس تولیوس سیسرو بیشتر آشنا شویم
این خطیب و فیلسوف برجستهی رومی پیش از میلاد مسیح میزیست. آثار مارکوس تولیوس سیسرو در زمرهی آثاری جای میگیرند که امروزه آن را «فلسفه کاربردی» مینامیم: نمونهی منحصربهفرد پیوند فلسفه و زندگی عملی انسانها... از میان آثار این فیلسوف بلندآوازه میتوان به کتاب «عیش پیری و راز دوستی و حملهای بر دشمن آزادی» اشاره کرد. گفتنیست که این دو اثر به فارسی ترجمه شدهاند.
جملات برگزیدهی کتاب چگونه پیر شویم
- بزرگترین افتخار پیری احترام است.
- هر چیزی را که در هماهنگی با طبیعت باشد، باید خیر انگاشت. و برای انسان پیر در چرخهی طبیعی حیات مناسبتر از مرگ چه چیزی میتواند باشد؟
- پیری محافظانِ مختص خود را دارد که عبارتاند از مطالعه و تمرین خردمندی و زندگی مقبول.
در بخشی از کتاب چگونه پیر شویم: حکمت باستان برای نیمهی دوم زندگی میخوانیم
سال چهل و پنجِ پیش از میلاد، سال بدی برای مارکوس تولیوس سیسرو بود.
خطیب و دولتمرد پُرآوازهی رومی در ابتدای دههی ششم زندگیاش تنها بود. چندی پیش همسری را که سی سال با او زندگی کرده بود طلاق داد و زن جوانتری اختیار کرد و او را نیز تقریباً بلافاصله طلاق داد. دختر دلبندش تولیا در آغاز این سال از دنیا رفت و سیسرو را در نومیدی غرقه کرد. بهعلاوه، درست چهار سال پیشتر، زمانی که ژولیوس سزار از رودخانهی روبیکن گذشت و جمهوری روم را به جنگ داخلی کشاند، جایگاهش را بر تارک سپهر سیاست روم از دست داده بود. سیسرو نمیتوانست از سزار حمایت کند، پس ابتدا در مقابل دیکتاتور جدید ایستاد و سپس مشمول عفوی خفتبار قرار گرفت و در مِلک روستاییاش خانهنشین شد. اینجا، بسیار دور از روم، در نظر خودش پیرمردی بود بیاستفاده برای جهان.
اما سیسرو به جای آنکه خودش را غرق باده کند یا مثل دوستش کاتوِ جوان دست به خودکشی بزند، به نوشتن روی آورد. او در جوانی شاگرد مشتاق فلسفهی یونان بود و آرزو داشت تا اندیشههایی را که در افلاطون، ارسطو و سایر اندیشمندان بزرگ کشف کرده بود برای همشهریانِ رومی خود تبیین کند و از این طریق در جهان ادبی نشانی از خویش به جا بگذارد. در مخالفت با آنچه نگرش محدود و سهلگیرانهی اپیکوریها میانگاشت، طبیعتاً به آموزههای رواقی در باب فضیلت، نظم و مشیت الاهی گرایش یافت. سپس نوشتن آغاز کرد. از سپیدهی صبح تا پاسی از شب مینوشت و در مدت بسیار کوتاهی رسالههایی فراوان در باب دولت، اخلاق، آموزش، دین، دوستی و وظیفهی اخلاقی به رشتهی تحریر درآورد.
فهرست مطالب کتاب
دربارهی مجموعه
مقدمه
چگونه پیر شویم
یادداشتها
برای مطالعهی بیشتر
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چگونه پیر شویم: حکمت باستان برای نیمهی دوم زندگی |
نویسنده | مارکوس تولیوس سیسرون |
مترجم | علی سیاح |
ناشر چاپی | انتشارات چرخ |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 103 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7405-66-6 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |