معرفی و دانلود کتاب نظریه روانکاوی
برای دانلود قانونی کتاب نظریه روانکاوی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نظریه روانکاوی
کتاب نظریه روانکاوی اثری است برجسته که کارل گوستاو یونگ، روانشناس و روانکاو شناختهشدهی سوئیسی، به رشتهی تحریر درآورده است. نویسنده در این کتاب، به نظریههای تحولبرانگیز و عوامل مؤثر در حوزهی روانکاوی میپردازد و مفاهیم و اصول اساسی روانکاوی را بازگو میکند. کارل گوستاو یونگ تفکرات منحصربهفرد خودش دربارهی روان انسان و نحوهی کارکردش را در این کتاب ارائه میکند.
دربارهی کتاب نظریه روانکاوی
کارل گوستاو یونگ (Carl Gustav Jung) در کتاب نظریه روانکاوی، ضمیر ناخودآگاه، نقش رؤیا و اهمیت نماد و سمبل را در درک روند روانشناسی بهدقت و موشکافانه بررسی میکند. ازجمله نظریات کارل گوستاو یونگ میتوان به آن اشاره کرد، تأکیدش بر روی عناصر مشترک بین روان و ذهن تمامی انسانها با فرهنگها و پیشینهی متفاوت است، نیز به نظریههایش راجعبه ناخودآگاه جمعی، مفهوم سایه، آنیما و آنیموس. کتاب نظریه روانکاوی (The Theory of Psychoanalysis)، بررسی جامعی از دیدگاههای گوناگون کارل گوستاو یونگ ارائه میدهد؛ ازجمله این دیدگاهها میتوان ضمیر ناخودآگاه را ذکر کرد. نویسنده در این کتاب، پویایی روان انسان، ازجمله فعلوانفعالات بین عناصر خودآگاه و ناخودآگاه و نقش الگوهای ابتدایی در شکلدهی به رفتار انسان را بررسی میکند و نشان میدهد که به چه شکل میتوانیم این مفاهیم را در زندگی روزمرهمان پیاده کنیم.
نظریه روانکاوی کارل گوستاو یونگ اثری بنیادی است برای اینکه رشتهی روانشناسی و تحولات آن در طول قرن بیستم بهتر درک کنیم. نوشتههای کارل گوستاو یونگ بهویژه در این کتاب به گونهای است که باعث میشود دیدگاه او درمورد نظریهی تحلیل روان را متوجه شویم؛ نظریهای که در حوزهی روانشناسی و رواندرمانی به رویکردی شدیداً مؤثر بدل شده است. کارل گوستاو یونگ، اعماق ناخودآگاه انسان و نحوهی تأثیرگذاری آن روی شخصیت، روابط بینفردی و واکنشهای ما به شرایط گوناگون زندگی را میکاود. علاوهبر این موارد، کتاب نظریه روانکاوی همانند راهنمایی عمل میکند برای کسانی که میخواهند از آثار کارل گوستاو یونگ و رویکرد تحلیلی او برای روان انسان، مطلع شوند.
گرچه کتاب نظریه روانکاوی مختصر است؛ اما به کارل گوستاو یونگ بهتفصیل از ماهیت روانکاویاش مینویسد. آنچه در این کتاب بیش از هر چیزی نمود دارد این است که کارل گوستاو یونگ چطور توانست در بحث تحلیل رؤیا طلایهدار شود و به خاستگاه ناخودآگاهِ رؤیا برسد. او معتقد است خوابهای منفی هم میتوانند در جلبشدن توجه به عدم تعادل و ناپایداری روح و ذهن مفید واقع شوند؛ بهعنوانمثال، افسردگی ممکن است در نتیجهی سرکوبکردن یک احساس خاص یا پیروینکردن از یک مسیر مشخص باشد که پیش پای فرد قرار دارد. بحث رؤیا در نظر کارل گوستاو یونگ، تلاش روان بشر است برای انتقال مفاهیم مهم به فرد که خود گوستاو یونگ ارزش زیادی برای این مفاهیم قائل بوده است. نویسنده در کنار بحث رؤیا به مفاهیم دیگری همچون علت روانرنجوری و اصول روانکاوی میپردازد. اکنون این کتاب ارزشمند در حوزهی روانکاوی با ترجمهی عباس علیخانی که انتشارات جامی آن را چاپ و منتشر کرده، در اختیار شما علاقهمندان قرار گرفته است.
کتاب نظریه روانکاوی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب به آن دسته افرادی پیشنهاد میشود که میخواهند از نظریهی روانکاوی کارل گوستاو یونگ آگاهی کامل پیدا کنند و با نظریاتش در رابطه با رؤیا، ضمیر ناخودآگاه، لیبیدو و نکاتی راجعبه روانکاوی و رواندرمانی آشنا شوند.
در بخشی از کتاب نظریه روانکاوی میخوانیم
پس از این وقفهی مقطعی مجدداً به موضوع فانتزیهای ناخودآگاه باز میگردیم که پیشازاین ما را به خود مشغول کرده بود. همانطور که تا کنون دیدهایم هیچکس نمیتواند در وجود اینگونه فانتزیها تردید کند، همانگونه که موجودیت و کیفیت آنها نیز به طور قطعی قابلتأیید نیست. اما سؤال اینجاست که: آیا اثرات و پیامدها در هشیاری خاستگاه ناخودآگاه قابلمشاهده است؟ آیا میتوان این آثار را بهصورت حالات یا نمادهای سمبولیک خودآگاهانه تعریف کرد؟ آیا میتوان در خودآگاه اثراتی را یافت که با این تعریف مطابقت داشته باشند؟ بگذارید بیدرنگ به موضوع اصلی بپردازم، رویاها. مکتب روانکاوی مدعیست که چنین اثراتی را کشف کرده است. بر همین اساس میتوان گفت که این اثرات در خودآگاهی بهصورت ناخودآگاه و نوعی عامل پیچیدهی متشکل از المانهای خود پدیدار میشوند.
سرچشمهی تصاویر موجود در برخی یادها و خاطرات گذشته یا پس از آن را میتوان از طریق تداعیهای متعلق به تصاویر رویا اثبات نمود. اکنون میپرسیم: «این را کجا دیدی؟» یا «این را کجا شنیدی؟» و از طریق روش متداول تداعی یادهایی میآیند که بعضی بخشهای خاص رویا آنها را آگاهانه تجربه نموده است، برخی چند روز قبل و برخی در رویدادهای پیشین. تا به اینجا اتفاق نظر جامعی وجود دارد، زیرا این اتفاقات کاملاً شناخته شده هستند. تا بدین جا رویا عموماً ترکیب غیرقابل فهمی از برخی المانهای خاص و در ابتدا غیرخودآگاه را به نمایش میگذارد که تنها با استفاده از تداعیها قابل تشخیص هستند. اینطور نیست که همهی بخشهای رویا قابل تشخیص بوده و متعاقباً کاراکتر خودآگاه آن قابل تفکیک باشد؛ این بخشها غالباً در ابتدا غیرقابل تشخیص بوده و تنها پس از دیدن رویاست که این یا آن بخشاش را در هشیاری تجربه میکنیم. از این منظر رویا را میتوان بهعنوان اثری از مبدا ناخودآگاه در نظر گرفت.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل نخست: بررسى فرضیههاى ابتدایى
فصل دوم: تمایلات جنسى دورهى نوزادى
فصل سوم: مفهوم لیبیدو
فصل چهارم: اهمیت علتشناختى تمایلات جنسى دورهى نوزادى
فصل پنجم: ضمیر ناخودآگاه
فصل ششم: رؤیا
فصل هفتم: مضمون ضمیر ناخودآگاه
فصل هشتم: علتشناسى روانرنجورى
فصل نهم: اصول درمانى روانکاوى
فصل دهم: برخى نکات مهم پیرامون روانکاوى
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نظریه روانکاوی |
نویسنده | کارل گوستاو یونگ |
مترجم | عباس علیخانی |
ناشر چاپی | انتشارات جامی |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-664018-3 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |