معرفی و دانلود کتاب مکتب رواقی

عکس جلد کتاب مکتب رواقی
قیمت:
۳۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مکتب رواقی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مکتب رواقی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مکتب رواقی

رواقی‌گری یکی از مکاتب فلسفی پیش از میلاد مسیح است که به‌عنوان شاخه‌ای از فلسفه‌ی اخلاق شناخته می‌شود. درک بالتسلی در کتاب مکتب رواقی این مکتب فلسفی را معرفی می‌کند و درباره‌ی اندیشه‌های رواقیون توضیح می‌دهد. این متن که در حوزه‌ی کتاب‌های فلسفه دسته‌بندی می‌شود، ترجمه‌ی مدخل مکتب رواقی از دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است.

درباره‌ی کتاب مکتب رواقی

یکی از جنبش‌های فلسفی عصر یونانی مآبی مکتب رواقی بود. نام این مکتب برگرفته از رواق‌های آتنیِ آراسته با نقاشی‌های دیواری در آگورا بود که اعضای این مکتب در کنار آن جمع می‌شدند و به مباحثه می‌پرداختند. مکتب رواقی در رقابت با مکتب اپیکوری شناخته می‌شود. حکیمان رواقی همچون سنکا و اپیکتتوس باور داشتند که فضیلت برای خوشبختی کافی است. درک بالتسلی (Dirk Baltzly) در کتاب مکتب رواقی (Stoicism) که در اصل ترجمه‌ی مدخلی با همین عنوان از دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است، این مکتب و اندیشه‌های آن را معرفی می‌کند.

درک بالتسلی کتاب مکتب رواقی را از معرفی منابع موجود درباره‌ی این مکتب شروع می‌کند و سپس به شرح دیدگاه‌های آن‌ها می‌پردازد. کتاب «خطاب به خویشتن» یا «تأملات مارکوس اورلیوس» یکی از مهم‌ترین منابع این مکتب است که در این اثر به آن اشاره می‌شود و برای شناخت باورهای رواقیان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که درباره‌ی رواقیان وجود دارد نگرش آن‌ها به فلسفه است. در اصل رواقیان فلسفه را شیوه‌ای از زندگی می‌دانستند و آن را به‌صورت حیطه‌ای از معرفت نمی‌دیدند. نویسنده در کتاب مکتب رواقی، این مکتب را از نظر هستی‌شناسانه بررسی می‌کند و باور آن‌ها را نسبت به خدا، جهان و عناصر هستی توضیح می‌دهد.

معرفی و دانلود کتاب مکتب رواقی

نویسنده در کتاب مکتب رواقی باور دارد که بهترین راه فهم رویکرد رواقیان به اخلاق پرسش از چیستی مفهوم خیر است. پاسخی که آن‌ها به این پرسش می‌دهند، سبب می‌شود که قائل به دسته‌ی سومی شوند که نه خیر و نه شر، بلکه علی‌‌السویه است. آن‌ها در نهایت به این نتیجه می‌رسند که یگانه خیر موجود در جهان فضیلت است.

یکی دیگر از مفاهیمی که رواقیان درباره‌ی آن اندیشیده‌اند، مفهوم خوشبختی است. آن‌ها این مفهوم را با مفهوم خیر در ارتباط می‌دانند و در مقابل اپیکوریان که خوشبختی را رسیدن به غایت لذت تعریف می‌کنند، رواقیان معتقدند که خوشبختی وابسته است به گزینش عقلانی امور بنا بر طبیعت. باور به گزینش عقلانی امور و باور به فضیلت به‌عنوان تنها خیر موجود در جهان، ممکن است متناقض به نظر برسد و یادآور دوراهی معروف علم بهتر است یا ثروت باشد؛ به طوری که یکی سویه‌ی عقل و دیگری سویه‌ی فضیلت قرار می‌گیرد. در این بین، ممکن است به تناقض‌های دیگری نیز برخورد کنیم. نویسنده مثالی مطرح می‌کند تا این تناقض را آشکار کند: «اگر بین افزایش ثروت و حفظ سلامت دیگری مجبور باشیم یکی را انتخاب کنیم، کدام کنش عقلانی است؟» وی از منظر رواقیان به این پرسش پاسخ می‌دهد.

نویسنده آخرین فصل کتاب مکتب رواقی را به بررسی تأثیرگذاری این مکتب اختصاص داده است و تأثیر این نحله‌ی فلسفی را بر فرهنگ و سیاست یونانی، رومی، آیین مسیحیت، رنسانس و تجربه‌های مدرن زندگی واکاوی می‌کند. در مجموع، مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند اطلاعاتی جامع درباره‌ی اندیشمندان این مکتب و باورهایشان به خوانندگان بدهد.

این اثرِ درک بالتسلی را انتشارات ققنوس با ترجمه‌ی حمزه موسوی منتشر کرده است.

کتاب مکتب رواقی برای چه کسانی مناسب است؟

کتاب مکتب رواقی برای همه‌ی کسانی که در حوزه‌ی فلسفه مطالعه می‌کنند و دوست دارند درباره‌ی رواقیون و مکتب رواقی بیشتر بدانند، ‌مناسب است.

در بخشی از کتاب مکتب رواقی می‌خوانیم

از آن‌جا که رواقیان بر ماهیت نظام‌مند فلسفه‌شان اصرار دارند، بهترین روش براى ارزیابى دیدگاه‌هاى اخلاقى ویژه آن‌ها بررسى این دیدگاه‌ها در متنِ شرح کامل فلسفه رواقیان است. با این حال، در این‌جا با مشکلى درباره منابع شناختمان از رواقیان مواجه هستیم. از هیچ‌یک از سه پیشگام نخست مکتب رواقى نه از بنیانگذار مکتب، یعنى زنون کیتیومى اهل قبرس (344-262 ق. م)، نه از کلئانتس (درگذشته به سال232 ق. م) و نه از خروسیپوس (درگذشته در حدود سال 206 ق. م) اثر کامل واحدى به دست ما نرسیده است. خروسیپوس فوق‌العاده پرکار بود و بیش از 165 اثر تألیف کرد، اما تنها پاره‌هایى از آن‌ها به دست ما رسیده است. تنها آثار کاملى که از فلاسفه رواقى به دست ما رسیده است آثار نویسندگان عصر امپراتورى روم است، یعنى سنکا (4 ق. م- 65 م)، اپیکتتوس (حدود 55-135) و امپراتور مارکوس اورلیوس (121-180)، و این آثار عمدتا بر اخلاق تمرکز کرده‌اند. در این آثار نویسندگان معمولاً به گونه‌اى مفصل به نصایح اخلاقى مى‌پردازند اما فقط سرنخ‌هایى درباره مبانى نظرى نظام اخلاقى [خود] به دست مى‌دهند. براى کسب اطلاعات مبسوط درباره رواقیان قدیم (یعنى سه پیشگام نخست مکتب و شاگردان و پیروان آن‌ها) یا باید به عقایدنگارى‌ها همچون عقاید فیلسوفان درباره طبیعت نوشته پلوتارک مجعول، و حیات فیلسوفان نامدار اثر دیوگنس لایرتیوس (قرن سوم میلادى) و قطعات استوبایوس (قرن پنجم میلادى) و منبع آن‌ها آیتیوس (حدود قرن اول میلادى) و آریوس دیدوموس (قرن اول پیش از میلاد و قرن اول پس از میلاد) تکیه کنیم یا به دیگر فیلسوفان (یا مدافعان مسیحى) که براى اهداف خودشان درباره رواقیان بحث مى‌کنند. کمابیش همه اعضاى گروه اخیر شاهدانى ناسازگارند. از آن جمله‌اند: مفسر ارسطویى اسکندر افرودیسى (اواخر قرن دوم میلادى) که در آثارى همچون درباره اختلاط و درباره سرنوشت به نقد رواقیان پرداخته است، پلوتارک افلاطونى اهل خایرونئا (بین قرن‌هاى یکم و دوم میلادى) که آثارى همچون درباره خودنقض‌گرى‌هاى رواقیان و علیه برداشت رواقیان از مفاهیم مشترک نگاشته است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1) منابع اطلاعات ما درباره رواقیان
2) فلسفه و زندگى
3) نظریه فیزیکى
4)‌ منطق
5)‌ اخلاق
6) تأثیر مکتب رواقى
کتابنامه
واژه‌نامه انگلیسى به فارسى
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مکتب رواقی
نویسنده
مترجمحمزه موسوی
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات96
زبانفارسی
شابک978-600-278-308-0
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مکتب رواقی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب مکتب رواقی

برای دریافت کتاب مکتب رواقی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.