معرفی و دانلود کتاب ملاقات با سایه: قدرت پنهان نیمه‌ی تاریک سرشت انسان

عکس جلد کتاب ملاقات با سایه: قدرت پنهان نیمه‌ی تاریک سرشت انسان
قیمت:
۱۱۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب ملاقات با سایه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب ملاقات با سایه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب ملاقات با سایه: قدرت پنهان نیمه‌ی تاریک سرشت انسان

دشمن واقعی در درون ماست. در عمق روان‌مان پنهان شده و سایه‌ای ترسناک بر زندگی‌مان می‌افکند. تنها زمانی می‌توانیم بر این دشمن غلبه کنیم و آن را به یاری خود تبدیل کنیم که ابتدا آن را بشناسیم. کتاب ملاقات با سایه در کنار ماست تا ما را با حقیقت درون خود آشنا کند: آن‌چه که در روان ما به عنوان «سایه» پنهان است. درون هر یک از ما بخش‌هایی تاریک و ناشناخته وجود دارد که کانی زوایگ و جرمی آبرامز با بهره‌گیری از نظریات روان‌کاوان برجسته‌ای چون کارل یونگ، درباره‌ی مقولات «سایه»، «ایگو»، «مسئله‌ی شر» و تأثیر سایه بر شیوه‌ی حکومت‌داری صحبت می‌کنند.

درباره‌ی کتاب ملاقات با سایه

چه بخواهیم چه نه، باید این واقعیت را بپذیریم: آن‌چه در آینه می‌بینیم حقیقت کاملی از وجود ما نیست. ادعا داریم که فردی قوی و مصمم هستیم و می‌توانیم زندگی خود و دیگران را نجات دهیم. دلمان می‌خواهد فردی مستقل و بی‌نیاز از محبت و توجه دیگران باشیم که ضعف و ناتوانی را تا به‌حال تجربه نکرده. آن‌قدر در ذهنمان راجع‌به خود دروغ گفته‌ایم و فقط بخشی از خود را باور کرده‌ایم که حالا دیگر نمی‌توانیم واقعیت را ببینیم. اگر هم کسی پیدا شود و وجود ما را در برابر آینه بنشاند، دیدن آن را تاب نمی‌آوریم و آینه را می‌شکنیم؛ اما همیشه جای خالی تکه‌های آن را بر هویت خود احساس می‌کنیم. بخشی از شخصیت ما همچون حضور کودکی نامشروع در خانه‌ی ماست. هم خود می‌دانیم که او وجود دارد هم دیگران،‌ اما هیچکدام به روی خود نمی‌آوریم که آن کودک را می‌بینیم و آن‌قدر نادیده‌اش می‌گیریم تا به قاتلی زنجیره‌ای تبدیل شود و باقی اعضای خانه را نابود کند؛ بخش‌های تاریک وجود ما نیز همین‌گونه هستند؛ یا باید آن‌ها را بپذیریم یا آن‌قدر به نادیده گرفتنشان ادامه بدهیم که روانمان را به دیوانه‌ای خطرناک تبدیل و احساساتمان را کاملاً سرکوب کنند. کتاب ملاقات با سایه (Meeting the Shadow)، قرار است ما را بر سر میز مذاکره بنشاند و بین «سایه» و «ایگو» که در روان ما زندگی می‌کنند، صلح برقرار کند.

معرفی و دانلود کتاب ملاقات با سایه

کانی زوایگ (Connie Zweig) و جرمی آبرامز (Jeremiah Abrams) تنها به بازگویی ایده‌های خود بسنده نکرده‌اند، بلکه نظریات چندین روان‌کاو و روان‌شناس را در 65 مقاله گردآوری کرده‌اند و آن‌ها را برای ما شرح می‌دهند؛ شاخص‌ترین روان‌کاوی که در این کتاب نظریات او را خواهیم خواند کارل یونگ است. او مبدع نظریه‌ی سایه و ایگو یا همان «خودآگاه» و «ناخودآگاه» نیست اما این نظریه را به‌طرز قابل تحسینی پرورش داده است. ما با بخش خودآگاه ذهنمان تصمیم می‌گیریم که درباره‌ی موضوعی علمی، سیاسی و... صحبت کنیم، اما ناخودآگاه ما نیمه‌شب بیدار می‌شود و هنگامی که در خواب فرو رفته‌ایم، لب به سخن می‌گشاید و کلمات بهم‌ریخته‌‌ای را بازگو می‌کند. نظریه‌ی «ایگو» و «سایه» جزو مباحث واقعاً مهم و نسبتاً دشوار روان‌شناسی یونگ است که برای درک و فهم آن باید تلاش کنیم. از این نظریه، دشوارتر مسئله‌ی «شر» است که در کتاب ملاقات با سایه، با استفاده از مقالات اندیشمندان گوناگون، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. از چندین قرن پیش تا امروز، مسئله‌ی «شر» موجب شده تا فلسفه، الهیات، روان‌شناسی و حتی ادیان نسبت به خیرخواه و مهربان بودن خداوند دچار شک و سوءظن شوند. فیلسوفان دین‌دار و واعظان دینی بسیار کوشیده‌اند تا برای مقوله‌ی شر، دلیل و توجیهی بیابند و ذات اقدس الهی را در این ماجرا تبرئه کنند، اما چندان موفق نشده‌اند و نتوانسته‌اند جایگاه «قادر مطلق» را در بودن یا نبودن «شر» بی‌نقش و بدون تأثیر بدانند.

بخش هشتم کتاب ملاقات با سایه که «دشمن‌سازی، ما و آن‌ها در بدنه‌ی سیاسی» نام دارد، فقط برآمده از دانش روان‌شناسی نیست و به شرایط اجتماعی و سیاسی نیز مربوط می‌شود. جمله‌ای که تا چند ثانیه‌ی دیگر می‌خوانید مصداق بارز دوره و قرنی است که در آن حضور داریم: «ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که متوجه شده‌ایم مردمی که در آن‌سوی کوه زندگی می‌کنند منحصراً از شیاطین موقرمزی تشکیل نشده‌اند که مسئول همه‌ی بدی‌های این‌طرف کوه‌اند.» ما و بسیاری از هم‌دردهایمان حالا دیگر متوجه شده‌ایم که تفاوت‌های فردی و قومی میان ما و دیگران، الزاماً باعث بروز دشمنی نمی‌شود، اما سیاست‌مداران می‌کوشند تا با فریب شهروندان خود، ناکارآمدی‌ها را بر گردن «موقرمزهای آن طرف کوه» بیندازند و نقش و تأثیر خود در بروز مشکلات و شرارت‌های گوناگون را انکار کنند. این بخش فصل‌های گوناگونی دارد مثل «آمریکا و شوروی»؛ «چرا بیماران روانی بر جهان حکومت نمی‌کنند؟» و... . کانی زوایگ و جرمی آبرامز در هر کدام از این فصل‌ها ما را با دلایل گوناگون پدیدآمدن دیکتاتورهای روانی مثل هیتلر، ظهور گروه‌های بنیادگرایی دینی و چگونگی تطبیق انسان با این شرایط آشنا می‌کند.

کتاب ملاقات با سایه کوشیده است تا بخش «سایه» و «ایگو» در ذهن انسان و تأثیرپذیری و تأثیرگذاری آن بر مناسبات اجتماعی و سیاسی را با استفاده از نظریات اندیشمندان و روان‌کاوان گوناگون، بازگو کند. این کتاب با ترجمه‌ی ساره سادات علوی در انتشارات میلکان منتشر شده است.

کتاب ملاقات با سایه برای چه کسانی مناسب است؟

شاید درک کردن نظریه‌ی ایگو و سایه و مهم‌تر از آن، پذیرفتن این واقعیت تلخ که ما با آن‌چه درباره‌ی خود تصور می‌کنیم متفاوتیم، برایمان سخت باشد؛ اما چه سخت چه راحت، «سایه» واقعیت تاریکی است که در روان ما وجود دارد. کتاب ملاقات با سایه به ما کمک می‌کند که با این حقیقت مواجه شویم و بخش ناخودآگاه ذهن و نقش آن در اجتماع و فلسفه را بهتر بشناسیم. این کتاب برای علاقه‌مندان به موضوعات روان‌شناسی مناسب است.

در بخشی از کتاب ملاقات با سایه: قدرت پنهان نیمه‌ی تاریک سرشت انسان می‌خوانیم

سرکوب خاطرات مهم، ارزیابی‌ها، احساسات، ناامیدی‌ها، آرزوها و نیازها موجب می‌شود شخص خود را از دسترسی به داده‌های حیاتی محروم کند و، وقتی تلاش می‌کند به زندگی و مشکلات خود بیندیشد، به مبارزه در تاریکی محکوم شود؛ زیرا اطلاعات اصلی را گم کرده است. علاوه‌بر این، نیاز به محافظت از سرکوب‌هایش، برای حفظ دفاع‌هایی که از آن‌ها بهره می‌برد، ناخودآگاه عمل می‌کند تا ذهن او را از راه‌های «خطرناک» تفکر دور نگه دارد؛ راه‌هایی فکری که ممکن است به «تحریک» یا فعال‌سازی مجدد مخفی‌سازی یا ترس منجر شود. مواد تحریف و منطقی‌سازی عملاً اجتناب‌ناپذیرند.

گاهی مراجع مقاومت بسیاری در این تمرین از خود نشان می‌دهد. او می‌ترسد که کاملاً در این تمرین وارد شود. اما مشاهده‌ی مقاومت خاص مراجع به‌خودی‌خود می‌تواند روشنگر باشد.

موقعیتی را به یاد می‌آورم که از من دعوت شد این تکنیک را در جلسه‌ای گروه‌درمانی، که همکاری ترتیب داده بود، اجرا کنم. ابتدا، خانمی که با او کار می‌کردم پدرش را با صدایی عاری از علاقه و حالتی رسمی خطاب کرد. او از معنای عاطفی کلمات خود کاملاً بریده بود. به‌تدریج این دفاع از بین رفت؛ زیرا او را با سؤالاتی تحت‌فشار قرار دادم. از او پرسیدم: «اما دختر پنج‌ساله چه احساسی دارد وقتی پدرش با او این‌گونه رفتار می‌کند؟»

وقتی آن خانم عمیق‌تر در احساسات خود فرورفت، شروع به گریه کرد. جراحت و عصبانیت در چهره‌ی او دیده می‌شد. بااین‌حال، درست زمانی که به نظر می‌رسید آماده‌ی رها‌شدن کامل است، ناگهان به حالتی غیرشخصی‌ عقب‌نشینی کرد.

فهرست مطالب کتاب

سخن مترجم
یادداشتی درباره‌ی زبان کتاب
سخن آغازین
مقدمه: سمت سایه‌ی زندگی روزمره
بخش یکم: سایه چیست؟
مقدمه
فصل یکم: چمدان بزرگی که پشت‌سر خود می‌کشیم
فصل دوم: تکامل سایه
فصل سوم: سایه چه می‌داند؟
فصل چهارم: سایه در تاریخ و ادبیات
فصل پنجم: دکتر جکیل و آقای هاید
فصل ششم: تحقق سایه در رؤیاها
فصل هفتم: یافتن سایه در زندگی روزمره
بخش دوم: ایجاد سایه
مقدمه
فصل هشتم: خلق خود کاذب
فصل نهم: طرد و خیانت
فصل دهم: بخش زیرین رابطه‌ی مادر دختری
فصل یازدهم: تربیت و سایه‌ی فرزند شما
بخش سوم: جنگ با حریف فرضی (سایه)
مقدمه
فصل دوازدهم: شکل‌گیری سایه در خواهران و برادران
فصل سیزدهم: برادرم/خودم
فصل چهاردهم: ملاقات با متضادهایمان در همسرانمان
فصل پانزدهم: رقص سایه‌ها در صحنه‌ی ازدواج
بخش چهارم: جسم انکارشده
مقدمه
فصل شانزدهم: بدن به‌مثابه‌ی سایه
فصل هفدهم: آناتومی شر
فصل هجدهم: نور سلامتی، سایه‌ی بیماری
فصل نوزدهم: بیماری به‌مثابه‌ی انحطاط جسم
بخش پنجم: سایه‌ی موفقیت
مقدمه
فصل بیستم: ملاقات با سایه در محل کار
فصل بیست‌ویکم: سمت تاریک موفقیت
فصل بیست‌ودوم: قاتل‌ها، شیاد‌ها و پیامبران دروغین
فصل بیست‌وسوم: بهره‌بردن از نقص‌ها و اشتباهاتمان
فصل بیست‌وچهارم: وقتی فناوری ضررساز می‌شود
فصل بیست‌وپنجم: طبیعت وحشی، قربانی پیشرفت
بخش ششم: ملاقات با تاریکی در مسیر
مقدمه
فصل بیست‌وششم: سایه در مسیحیت
فصل بیست‌وهفتم: ملاقات با سمت تاریک تمرینات معنوی
فصل بیست‌وهشتم: سایه‌ی مرشد روشن‌بین
فصل بیست‌ونهم: بدعت‌گذاری در جامعه‌ی عصر جدید
فصل سی‌ام: سایه در طالع‌بینی
فصل سی‌ویکم: شیطان در تاروت
فصل سی‌ودوم: بنیادگرایی عصر جدید
بخش هفتم: شیاطین، اهریمن و بز قربانی روان‌شناسی شر
مقدمه
فصل سی‌وسوم: مسئله‌ی کنونی شر
فصل سی‌وچهارم: خطرات معصومیت
فصل سی‌وپنجم: درمان شر انسانی
فصل سی‌وششم: رستگاری شیاطین و عفریت‌هایمان
فصل سی‌و‌هفتم: پویایی اساسی شر انسانی
فصل سی‌وهشتم: پذیرش شکاف درونی‌مان
بخش هشتم: دشمن‌سازی
مقدمه
فصل سی‌ونهم: دشمن‌ساز
فصل چهلم: ما و آن‌ها
فصل چهل‌ویکم: خارجی‌های امریکا
فصل چهل‌ودوم: آینه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا و شوروی
فصل چهل‌وسوم: مضاعف‌سازی و پزشکان نازی
فصل چهل‌وچهارم: چرا بیماران روانی بر جهان حکومت نمی‌کنند؟
فصل چهل‌وپنجم: مجرمان چه کسانی‌اند؟
فصل چهل‌وششم: شیاطین در آزادراه
بخش نهم: سایه‌کاری
مقدمه
فصل چهل‌وهفتم: درمان سایه
فصل چهل‌وهشتم: داستان هبوط به جهنم
فصل چهل‌ونهم: شکم نهنگ
فصل پنجاهم: فایده‌ی بی‌فایده‌ها
فصل پنجاه‌ویکم: کار با خواب‌های زنان
فصل پنجاه‌ودوم: ظهور سایه در میان‌سالی
فصل پنجاه‌وسوم: برای انسان در میان‌سالی
فصل پنجاه‌وچهارم: نحوه‌ی برخورد با شر
بخش دهم: مالکیت بخش تاریک خود ازطریق بینش، هنر و آیین
مقدمه
فصل پنجاه‌وپنجم: ‌مسئولیت سایه‌ی خود را بر عهده بگیرید
فصل پنجاه‌وششم: خوردن سایه
فصل پنجاه‌وهفتم: خود انکارشده‌تان را پس بگیرید
فصل پنجاه‌وهشتم: گفت‌وگو با خود اهریمنی
فصل پنجاه‌ونهم: رام‌کردن صدای شرمگین درون
فصل شصتم: یادگیری تخیل فعال
فصل شصت‌ویکم: به‌تصویرکشیدن سایه
فصل شصت‌ودوم: نوشتن درباره‌ی دیگری
بخش پایانی
درباره‌ی ویراستاران
یادداشت‌ها
سپاسگزاری

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب ملاقات با سایه: قدرت پنهان نیمه‌ی تاریک سرشت انسان
نویسنده،
مترجمساره سادات علوی
ناشر چاپینشر میلکان
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات544
زبانفارسی
شابک978-622-254-601-4
موضوع کتابکتاب‌های روانشناسی عمومی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب ملاقات با سایه

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب ملاقات با سایه

برای دریافت کتاب ملاقات با سایه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.