معرفی و دانلود کتاب مصرف و سبک زندگی
برای دانلود قانونی کتاب مصرف و سبک زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مصرف و سبک زندگی
پژوهش محمد فاضلی در کتاب مصرف و سبک زندگی ناظر بر مفاهیمی است که در جامعهشناسی کلاسیک کمسابقه است. در این کتاب، پدیدآور به تشریح نظریاتی در رابطه با سبک زندگی، روششناسی و شیوههای تحلیل این مفهوم و کاربرد آن در درک جامعهی مدرن ایرانی میپردازد.
دربارهی کتاب مصرف و سبک زندگی
با گذشت زمان، اولویت تحقیق در مسائل جامعهشناسی با تحول روبهرو شد؛ مفهوم «سبک زندگی» (Lifesyle) که برای انسان قرن بیستویکمی تازگی داشت، به صدر جدول کلیدواژههای مهم این علم آمد؛ مفهومی نو که با مفهوم طبقهی اجتماعی (Social Class) در ارتباط بود. نظریهپردازانی از جمله آلفرد آدلر در تدوین این مفهوم و ارتباط آن با رشد اقتصادی، هویت فردی و اجتماعی و مصرفگرایی سخن گفتند و جامعهی مصرفگرا، که پس از جنگ جهانی دوم شکل تازهای به خود گرفته بود، نیاز مبرمی به مطالعاتی مرتبط با مصرفگرایی و سبک زندگی با رویکردهای جدید پیدا کرد. همچون جهان مدرن، جامعهی ایرانی که در تندباد حوادث سیاسی در نیمقرن اخیر شدیدترین تغییرات اقتصادی و فرهنگی را تجربه کرده، از جهات مختلفی زمینهی مناسبی برای مطالعات سبک زندگی است. کتاب مصرف و سبک زندگی از دکتر محمد فاضلی از اولین آثار حوزهی جامعهشناسی است که علاوه بر بازخوانی چارچوب نظری این مفهوم جدید، به جامعهشناسی مصرف در ایران میپردازد؛ موضوعی که با توجه به تغییر الگوی مصرف ایرانیان و تغییر سبک زندگی آنها بیش از پیش اهمیت دارد.
به گفتهی مولف کتاب مصرف و سبک زندگی، این کتاب نوشته شده است تا هشت هدف عمده را دنبال کند؛ از جملهی اهداف کتاب میتوان به این موارد اشاره کرد:
- مروری مختصر بر تاریخ استفاده از مفهوم سبک زندگی در علوم اجتماعی؛
- نشان دادن دلالتهای مفهوم سبک زندگی؛
- تشریح نظریاتی که در هر حوزه از علوم اجتماعی با تکیه بر مفهوم سبک زندگی ساخته شدهاند؛
- معرفی ابعاد روششناختی پژوهش دربارەی سبک زندگی؛
- معرفی برخی از مهمترین پژوهشهای تجربی در علوم اجتماعی که با الهام از این مفهوم اجرا شدهاند؛
- و معرفی مختصر مجموعهای از ایدههای پژوهشی برای استفاده از مفهوم سبک زندگی در بررسی پدیدههای اجتماعی در ایران.
این کتاب در هفت فصل تدوین شده و انتشارات علمی-فرهنگی آن را زیر چاپ برده است. نویسنده در فصل اول به آموزههایی از نظریهپردازانی مانند تئودور آدورنو، گئورگ زیمل و پیر بوردیو میپردازد. فصل دوم با عنوان «مفهوم سبک زندگی» به تعریف آن، الزامات این حوزه و عناصر مرتبط اختصاص یافته است. در دو فصل بعدی منشأ سبک زندگی، کارکرد و پیامدهای آن مورد بررسی قرار گرفتهاند. گفتنی است که حفظ انسجام مطالب و پیوستگی آنها ویژگی مهمی است که نویسنده از عهدهی رعایت آن بهخوبی برآمده است. در فصل پنجم محمد فاضلی به تبیین روششناسانهی تحلیل کمی، روشها و ابزار تحلیل سبک زندگی همت ورزیده، سپس در فصل ششم به کاربردهای تحلیل سبک زندگی پرداخته است. چارچوبهای نظری، تعاریف و روششناسیای که در فصلهای پیشین گفته شده بود در فصل آخر، نتیجهگیری، در تحلیل مصرف جامعهی ایرانی به کار آمدهاند. کتاب مصرف و سبک زندگی از جنبهی دیگری نیز ارزش و اهمیت دارد: منابع پایانی کتاب میتوانند برای آن دسته از دانشجویانی کارآمد باشد که بهدنبال نگارش پایاننامه یا رساله در این حوزه هستند.
کتاب مصرف و سبک زندگی برای چه کسانی مناسب است؟
جامعهشناسان و پژوهشگران حوزههای مرتبط اولین مخاطبان کتاب مصرف و سبک زندگی هستند، اما چنانچه اشتیاق لازم را برای فهم مطالعات دانشگاهی و جامعهشناسانه در زمینهی سبک زندگی و مصرفگرایی در عصر حاضر دارید، این کتاب نیاز شما را برآورده خواهد کرد.
در بخشی از کتاب مصرف و سبک زندگی میخوانیم
مطالعه در زمینه سبک زندگی بهداشتی به لحاظ کاربردی نیز اهمیت دارد. اگر بتوان الگوهای سبک زندگی را بر اساس گروهبندیهای اجتماعی تبیین و توزیع اجتماعی آنها را شناسایی کرد، میتوان سیاستهایی برای ارتقای سلامت در پیش گرفت. غالب این گونه سیاستها بسیار کمهزینهتر از ارتقای سطح خدمات بهداشتی درمانی در جامعه است و به توان مدیریتی متمرکز کمتری احتیاج دارد. شناختن ریشههای شکلگیری سبک زندگیهای سالم و مضر، میتواند در تنظیم برنامههای تبلیغاتی بهداشتی کارایی داشته باشد. برای مثال، شرکت تجاری نایک از تبلیغات برای پیوند دادن بینندگان تلویزیون با فرهنگهای ورزشی در ایالات متحد استفاده کرده است. مشارکت رسانهها در سبک زندگی بهداشتی پستمدرن، زمینه پژوهشی مهمی برای تحقیقات جدید است. به علاوه، همان گونه که تحلیل طبقاتی نوع خاصی از نابرابری را میسنجد، تحلیل سبک زندگی بهداشتی هم نابرابری در بهداشت و سلامت را مطالعه میکند. همچنین پژوهش درباره سبک زندگی بهداشتی نشان میدهد که چرا به رغم داشتن برخی آگاهیها، مردم کماکان رفتارهای مضر را انجام میدهند و رسیدن به چنین شناختی میتواند نتایج بسیاری برای سیاستگذاری در زمینه ارتقای بهداشت و سلامتی داشته باشد.
به طور معمول، در پژوهشهای مربوط به سبک زندگی بهداشتی نیز از دو تکنیک تحلیل عاملی و تحلیل خوشهای استفاده میشود. با استفاده از تحلیل عاملی میتوان مجموعهای از رفتارها را که الگوی واحدی را میسازند تشخیص داد. آبل با استفاده از همین تکنیک چهار الگوی: 1. تأکید بر ظاهر؛ 2. دغدغه سلامت؛ 3. عادات خاص تغذیه و 4. رفع خستگی را در میان امریکاییها و آلمانیها تشخیص داده است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: بینشهای نظری درباره مصرف
فصل دوم: مفهوم سبک زندگی
فصل سوم: منشأ سبک زندگی
فصل چهارم: کارکرد و پیامد سبک زندگی
فصل پنجم: روشها و ابزارهای تحلیل سبک زندگی
فصل ششم: کاربردهای تحلیل سبک زندگی
فصل هفتم: نتیجهگیری
سخن آخر
منابع فارسی
منابع انگلیسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مصرف و سبک زندگی |
نویسنده | محمد فاضلی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 235 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-893-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فرهنگ و رفتار اجتماعی |