معرفی و دانلود کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها)
برای دانلود قانونی کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها)
ریموند میلتن برگر در کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها) به شما کمک میکند تا بر اصول و مفاهیم اولیه اصلاح رفتار مسلط شوید. او که از تجربیات سی سالهاش در این کتاب استفاده کرده با رویکردی علمی، دقیق و گام به گام همراه با مثالهای متعدد و جالب در مورد اصول اصلاح رفتار صحبت میکند و روشهای مورد استفاده برای درک و تغییر رفتار را ارائه میدهد. این کتاب یکی از جامعترین و مشهورترین کتابهای اصلاح رفتار در دنیا به شمار میآید.
دربارهی کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها):
رفتار پدیدهای قانونمند است؛ یعنی وقوع آن به طور منظم تحت تأثیر رویدادهای محیط است. اصول رفتاری پایه، روابط کارکردی بین رفتار ما و رویدادهای محیطی را توصیف میکند. این اصول توصیف میکند که چگونه رفتار ما تحت تأثیر رویدادهای محیطی قرار میگیرد یا چگونه به عنوان کارکردی از رویدادهای محیطی رخ میدهد. اگر روشهای اصلاح رفتار را به ساختمانی تشبیه کنیم، این اصول رفتاری پایه همانند اجزاء سازندهی آن هستند. هنگامی که رویدادهای محیطی را که سبب رخداد رفتارها میشوند را بشناسیم، آنگاه میتوانیم برای اصلاح رفتار، رویدادهای محیطی را تغییر دهیم.
کتاب حاضر در بسیاری از دانشگاههای دنیا به عنوان منبع درس تدریس میشود. ریموند میلتن برگر (Raymond G. Miltenberger) حدود سی سال در زمینهی اصلاح رفتار تحقیق و تدریس کرده و حاصل تجربیاتش را در قالب کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها) (Behavior Modification: Principles and Procedures) در اختیار شما قرار داده است.
این کتاب مقدمه و پنج بخش دارد که فصل اول به بیان کلیات اصلاح رفتار میپردازد. مطالب فصلهای اول تا هشتم اصول پایهای را میآموزد که در اصلاح رفتار نقش دارند و سپس با خواندن مطالب کتاب در فصلهای نهم تا بیست و پنجم کاربرد این اصول را توضیح میدهد که در روشهای اصلاح رفتار موثرند. در ابتدای هر فصل اهداف یادگیری ارائه شده است که آموختن مطالب هر فصل را برای شما آسانتر میکند. مثالهایی که دکتر میلتن برگر در کتاب به کار برده همگی واقعی و برگرفته از زندگی روزمرهی افراد است.
روشهای هر فصل به صورت گام به گام اجرا میشوند از این رو فهم آنها سادهتر خواهد بود. مفاهیم هر فصل در پایان آن به صورت خلاصه ارائه شده و همچنین خودآزمایی نیز در انتهای هر فصل وجود دارد که شما با استفاده از آنها میتوانید میزان یادگیری خود را بسنجید. علاوه بر اینها، کاربردهای درست و نادرستی که از هر روش در آخر فصلها وجود دارد به شما این فرصت را میدهد که در مورد نحوهی کاربرد آن روش در زندگی واقعی خود تفکر کنید.
کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها) مناسب چه کسانی است؟
مطالعه این کتاب به متخصصان و دانشجویان علوم رفتاری و روانشناسان، معلمان و والدین پیشنهاد میشود.
ریموند میلتن برگر را بیشتر بشناسیم:
وی دکترای روانشناسی بالینی دارد و در حال حاضر استاد و مدیر برنامه تحلیل رفتار کاربردی در دانشگاه فلوریدا جنوبی است. دکتر میلتن برگر تحقیقات تحلیل رفتار کاربردی را با دانشجویان خود انجام میدهد و به طور گسترده در زمینههای ورزش و تناسب اندام، ارزیابی عملکردی و درمان اختلالات رفتاری و آموزش مهارتهای محافظت از خود، مطالبی را منتشر میکند. او از مفهوم اصلاح رفتار در کار بالینی با کودکان و افراد دارای ناتوانی ذهنی استفاده میکند.
در بخشی از کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها) میخوانیم:
تأکید بر رفتار: روشهای اصلاح رفتار برای تغییر رفتار طراحی شدهاند و برای تغییر ویژگیها و صفات فردی به کار نمیروند. بنابراین در اصلاح رفتار بر برچسبها تأکید نمیشود. برای مثال اصلاح رفتار جهت تغییر برچسب درخودماندگی به کار نمیرود؛ بلکه برای تغییر و اصلاح رفتارهای مشکل آفرین کودکان مبتلا به درخودماندگی استفاده میشود.
اصلاح نارسایی رفتاری یا اصلاح رفتار افراطی هدف اصلی روشهای اصلاح رفتار است. در اصلاح رفتار، رفتاری که قرار است تغییر داده شود، رفتار آماج نامیده میشود. رفتار افراطی، رفتار آماج نامطلوبی است که فرد مبتلا در صدد کاهش فراوانی، طول مدت یا شدت آن است. برای مثال سیگار کشیدن نمونهای از رفتار افراطی است. نارسایی رفتاری، رفتار آماج مطلوبی است که فرد در صدد افزایش فراوانی، طول مدت یا شدت آن است. تمرین و مطالعه، نمونههایی از نارسایی رفتار است.
روشهای مبتنی بر اصول رفتاری: اصلاح رفتار به معنای کاربرد اصول اساسی است که ابتدا از تحقیقات آزمایشی با حیوانات آزمایشگاهی سرچشمه گرفته است (اسکینر، 1938). به طور کلی، مطالعه علمی رفتار را تحلیل آزمایشی رفتار یا تحلیل رفتار مینامند (اسکینر، 1953، 1966). در همین راستا، مطالعهی علمی رفتار انسان برای کمک به تغییر رفتار افراد، تحلیل رفتار کاربردی نامیده میشود (بائر، ولف و رایسلی، 1987، 1968). روشهای اصلاح رفتار، مبتنی بر تحقیقات تحلیل رفتار کاربردی که در طول بیش از پنجاه سال گذشته اجرا شدهاند، بنا نهاده شده است (یالمن و کراسنر، 1965؛ الریچ، استکانیک و مابری، 1966).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار مترجمان
فصل اول: مقدمهای بر اصلاح رفتار
فصل دوم: مشاهده و ثبت رفتار
فصل سوم: ثبت کردن رفتار بر روی نمودار و اندازهگیری تغییر
فصل چهارم: تقویت
فصل پنجم: خاموشی
فصل ششم: تنبیه
فصل هفتم: کنترل محرکی: تمیز دادن و تعمیمدهی
فصل هشتم: شرطیسازی پاسخگر
فصل نهم: شکلدهی
فصل دهم: سرنخدهی و انتقال کنترلمحرکی
فصل یازدهم: زنجیرهسازی
فصل دوازدهم: روشهای آموزش مهارتهای رفتاری
فصل سیزدهم: شناخت مشکلات رفتاری از طریق ارزیابی کارکردی
فصل چهاردهم: استفاده از خاموشی
فصل پانزدهم: تقویت تفکیکی
فصل شانزدهم: روشهای کنترل پیشایند
فصل هفدهم: استفاده از تنبیه: محروم کردن و جریمه کردن
فصل هجدهم: روشهای تنبیه مثبت و مسائل اخلاقی تنبیه
فصل نوزدهم: ارتقای تعمیمدهی
فصل بیستم: خودمدیریتی
فصل بیست و یک: روشهای معکوس کردن عادت
فصل بیست و دوم: اقتصاد ژتونی
فصل بیست و سوم: قراردادهای رفتاری
فصل بیست و چهارم: روشهای کاهش ترس و اضطراب
فصل بیست و پنجم: اصلاح رفتار شناختی
منابع
واژهنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اصلاح رفتار (اصول و روشها) |
نویسنده | ریموند میلتن برگر |
مترجم | قربان همتی علمدارلو، عباسعلی حسین خانزاده، سید محسن اصغری نکاح |
ناشر چاپی | انتشارات آوای نور |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 560 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-309-036-1 |
موضوع کتاب | کتابهای فرهنگ و رفتار اجتماعی |