معرفی و دانلود کتاب فیزیکالیسم
برای دانلود قانونی کتاب فیزیکالیسم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فیزیکالیسم
در حیطهی فلسفهی ذهن، یکی از نظریات معروف نظریهی بارکلی است که معتقد بود هیچ مادهای خارج از ذهن وجود ندارد. علیرغم این باور، نظریهی فیزیکالیسم عقیده دارد تمامی پدیدههای ذهنی و روانی با قوانین فیزیکی قابل توضیح هستند. در کتاب فیزیکالیسم، دنیل استولجر این نظریه را معرفی میکند، پرسشهای اساسی آن را برمیشمارد و به آنها پاسخ میدهد. این اثر که در گروه کتابهای فلسفه قرار دارد، استدلالهای له و علیه این نظریه را شرح و توضیح میدهد.
دربارهی کتاب فیزیکالیسم
فیزیکالیسم یکی از نظریاتی است که بهعنوان نظریهای متافیزیکی مطرح میشود و همانند ایدئالیسم بارکلی، مبنی بر اینکه هر چیزی ذهنی است، به حساب میآید. بر اساس فیزیکالیسم هر چیزی فیزیکی است یا هر چیزی بر امور فیزیکی فرارویداده میشود یا به موجب امور فیزیکی ضرورت مییابد. ایدهی کلی آن است که ماهیت جهان واقع با شرط فیزیکی بودن مطابق است. البته فیزیکالیستها منکر این حقیقت نیستند که جهان ممکن است اموری را در بر داشته باشد که در نگاه اول فیزیکی نباشند و ماهیتی زیستی، روانی، اخلاقی یا اجتماعی داشته باشند؛ اما با تمام این اوصاف تأکید میکنند که این امور در نهایت یا فیزیکی هستند یا بر امور فیزیکی فرارویداده میشوند. دنیل استولجر (Daniel Stoljar) در کتاب فیزیکالیسم (Physicalism) این اصلاح را معرفی میکند، انواع آن را نام میبرد، ارتباط آن را با دیگر بحثها توضیح میدهد و در نهایت استدلالهای موافق و مخالف آن را ذکر میکند.
دنیل استولجر در کتاب فیزیکالیسم ابتدا این اصلاح را بهدقت بررسی میکند. سپس دو پرسش اساسی را در این حیطه از هم تفکیک میکند. «معنای این سخن چیست که هر چیزی فیزیکی است و آیا صادق است که بگوییم هر چیزی فیزیکی است؟». وی پرسش اول را پرسش تفسیر و پرسش دوم را پرسش صدق میداند. و برای پاسخ به پرسش اول، دو گروه بحث را مطرح میکند. نویسنده از فیزیکالیسم حداقلی، فیزیکالیسم مصداقی و نوعی، فیزیکالیسم تحویلی و غیرتحویلی و فیزیکالیسم پیشینی و پسینی نام میبرد و تمایز میان آنها را شرح میدهد. سپس چیستی امر فیزیکی را مطرح میکند و رسیدن به پاسخ را در گروی فهم امر فیزیکی میداند.
نویسنده در بخش دیگر کتاب فیزیکالیسم، برای پاسخ دادن به پرسش صدق از سه استدلال کمک میگیرد. به طور دقیقتر باید گفت، او در این مسیر ابتدا از سه استدلال استفاده میکند که در رد فیزیکالیسم هستند. سپس استدلالی را که تأییدکنندهی فیزیکالیسم است، مطرح میکند. دنیل استولجر در پایان، چشماندازهای پیش روی پژوهش دربارهی این نظریه را معرفی میکند و از نقش فیزیکالیسم در فلسفهی ذهن بهعنوان یکی از این موارد نام میبرد.
کتاب فیزیکالیسم در اصل ترجمهی مقالهای از دانشنامهی فلسفهی استنفورد است و بهعنوان یکی از منابع معتبر و جامع در این زمینه شناخته میشود. این مقاله با دقت و جزئیات به بررسی نظریهی فیزیکالیسم و انواع مختلف آن پرداخته و استدلالهای موافق و مخالف این نظریه را به طور کامل و واضح توضیح داده است. استولجر از منابع معتبر و پژوهشهای علمی استفاده کرده و اطلاعات بهروز و دقیقی را ارائه داده است.
این کتاب را انتشارات ققنوس با ترجمهی یاسر پوراسماعیل منتشر کرده است.
کتاب فیزیکالیسم برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای دانشجویان، استادان و پژوهشگران حوزهی فلسفه و فلسفهی ذهن مناسب خواهد بود.
در بخشی از کتاب فیزیکالیسم میخوانیم
فیلسوفان ذهن غالباً اشکالات فیزیکالیسم را به دو دسته تقسیم مىکنند: نخست، اشکالات مربوط به کیفیات ذهنى، که نمونه آن برهان معرفت است و دوم، اشکالات مربوط به حیث التفاتى. حیث التفاتى حالات ذهنى همان دربارگى آنهاست، یعنى توانایى آنها براى بازنمایاندن جهان به این صورت که به نحو خاصى است. هیچکس فقط فکر نمىکند، بلکه درباره وین فکر مىکند؛ همچنین، هیچکس فقط باور ندارد، بلکه باور دارد که برف سفید است. همانند کیفیات ذهنى، برخى از معماهاى حیث التفاتى ناشى از واقعیتهاى ذاتىِ این مفهوم و رابطه آن با سایر مفاهیم مانند عقلانیت، استنتاج و زبان هستند. اما سایر معماها برخاسته از آناند که سازگار کردن فیزیکالیسم با این واقعیت که حالات ذهنى حیث التفاتى دارند دشوار به نظر مىرسد. چند راه براى طرح این انتقاد وجود دارد، اما بخش زیادى از کارهاى اخیر بر استدلالى مبتنى بوده است که ساول کریپکى در آثار ویتگنشتاین یافته است (Kripke 1982).
بهترین رهیافت به استدلال کریپکى این است که ابتدا آنچه را اغلب نظریه استعدادى درباره معناى زبانى نامیده مىشود ملاحظه کنیم. بر اساس نظریه استعدادى، هر کلمهاى معناى خاص خود را دارد مثلاً کلمه «قرمز» به معناى قرمز است زیرا متکلمانِ آن کلمه مستعدِ بهکارگیرى آن در مورد اشیاى قرمزند. اما به چند دلیل، چنین نظریهاى در میان فیزیکالیستها بسیار پرطرفدار بوده است. نخست اینکه مفهوم استعداد در اینجا بهروشنى مفهومى است که با فیزیکالیسم سازگار است. به هر حال، صرفاً این واقعیت که گلدان شکننده است و قند قابل حل است (هر دوى اینها مثالهاى کلاسیکى از ویژگىهاى استعدادىاند) براى فیزیکالیسم مشکلساز نیست، پس چرا باید این ایده که انسانها ویژگىهاى استعدادى مشابهى دارند مشکلساز باشد؟ دوم اینکه، به نظر مىرسد مىتوان نظریه استعدادى درباره معناى زبانى را بسط داد به طورى که در مورد حیث التفاتى نیز قابل اطلاق باشد. بر اساس نظریه استعدادى درباره حیث التفاتى، هر مفهوم ذهنىاى معناى خاص خود را دارد، زیرا متفکران مستعدِ به کارگیرى آن مفهوم در فکر به شیوه خاصى هستند. در نتیجه، به نظر مىرسد که نظریه استعدادى، بهترین امیدِ دست یافتن به نظریهاى درباره حیث التفاتى است که با فیزیکالیسم سازگار باشد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
[درآمد]
1. اصطلاحشناسى
2. چارچوب بحث
3. فیزیکالیسم مبتنى بر فرارویدادگى: مقدمه
4. فیزیکالیسم مبتنى بر فرارویدادگى: مباحث دیگر
5. فیزیکالیسم حداقلى و فلسفه ذهن
6. فیزیکالیسم مصداقى و نوعى
7. فیزیکالیسم تحویلى و غیرتحویلى
8. فیزیکالیسم پیشینى و پسینى
9. فیزیکالیسم و نوخاستهگرایى
10. فهم «امر فیزیکى»: مقدمه
11. فهم «امر فیزیکى»: سایر مباحث
12. فیزیکالیسم و تصویر فیزیکالیستى از جهان
13. استدلال علیه فیزیکالیسم 1: کیفیات ذهنى و آگاهى
14. استدلال علیه فیزیکالیسم 2: معنا و حیث التفاتى
15. استدلال علیه فیزیکالیسم 3: بحثهاى روششناختى
16. استدلالى در تأیید فیزیکالیسم
17. سخن پایانى و پرسشهاى دیگر
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فیزیکالیسم |
نویسنده | دنیل استولجر |
مترجم | یاسر پور اسماعیل |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 120 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-164-2 |
موضوع کتاب | کتابهای کتابهای فلسفه ذهن |