معرفی و دانلود کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی
برای دانلود قانونی کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی
اگر از کسانی هستید که میخواهید فلسفه را بهواسطهی مدخلهای راهگشا، کاربردی و معتبر مطالعه کنید، کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی برای شماست. این کتاب از مجموعهی عظیم دانشنامهی فلسفهی استنفورد است و اطلاعات ارزشمندی در باب دو نظریهی مهم فلسفهی ذهن در اختیار مخاطبان قرار میدهد. این اثر در واقع از دو مدخل جدا به تألیف جورج گراهام و جنت لوین تشکیل و در قالب یک اثر به فارسیزبانان عرضه شده است.
دربارهی کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی
رجوع به مدخلهای علمی و معتبر یکی از راههای فراگیری اصولی مباحث کلان است؛ پژوهشهایی که پیشتر توسط نویسندگان، محققان و نهادهای فرهنگی تألیف شده و در دسترس مخاطبان قرار گرفتهاند. دانشنامهی فلسفهی استنفورد یک مجموعهی کمنظیر و عالیست که از پژوهشگران و متخصصان در هر حوزهی مطالعاتی دعوت کرده تا شرحی توأمان جامع و فشرده از مباحث ارائه دهند و مخاطبان را در فهم اصولی مسائل یاری رسانند. مخاطبان با مطالعهی مدخلهای منتشر شده میتوانند گامی مستحکم برای مطالعات مبسوط و پژوهشهای دانشگاهی خود بردارند. کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی (Behaviorism and Functionalism) اثریست متشکل از دو مدخل که قرابتهایی با یکدیگر دارند. جورج گراهام (George Graham) مؤلف بخش رفتارگرایی است و کارکردگرایی نیز پروژهی پژوهشی جنت لوین (Janet Levin) محسوب میشود.
اگر بخواهیم تعریفی کلی از رفتار عنوان کنیم، به معنای «کاری است که انداموارهها انجام میدهند» و رفتارگرایی یعنی «نوعی گرایش» یا «نوعی آموزه». در کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی، جورج گراهام اشاره میکند که به باور ویلفرد سلرز زمانی یک شخص را میتوان رفتارگرا خطاب کرد که وی بر تأیید مجموعهای از فرضیههای مربوط به رویدادهای روانشناختی بر اساس معیارهای رفتاری اصرار ورزد. پس آشکار است که وقتی داریم درمورد رفتارگرایی صحبت میکنیم، به وجوهی از عینیتهای نظری علم روانشناختی اشاره داریم که میتوانند ما را در بررسی نوع گرایش یاری رسانند. در ادامه، جورج گراهام به سه نوع رفتارگرایی اشاره میکند و سپس به تشریح آنها میپردازد: رفتارگرایی روششناسی، روانشناختی و تحلیلی.
بخش کارکردگرایی توسط جنت لوین نوشته شده است. جنت لوین در تعریف کلی این مبحث اشاره میکند که کارکردگرایی بخشی از فلسفهی ذهن است که اعتقاد دارد آنچه به یک موقعیت ذهنی بدل میگردد به ساختار درونی آن چیز ارتباطی ندارد، بلکه به عملکرد و نقشی که در دستگاه شناختىاى که بخشى از آن است ایفا میکند، متکی است. آنطور که کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی عنوان میکند، مفهوم کارکردگرایی ابتدا از آرای ارسطو مشتق شد و سپس نشانههایی از آن در واکاوی هابز از ذهن بهمثابهی «ماشین محاسبهگر» گسترش یافت، اما بهواقع تعاریف و پژوهشهای متمرکزی که در باب کارکردگرایی صورت پذیرفته به دهههای پایانی قرن بیستم بازمیگردند.
باوجودآنکه مفهوم کارکردگرایی در بسترهای دیگری چون روانشناختی، جامعهشناسی، اقتصاد و معماری نیز مورد استفاده قرار میگیرد، اما جنت لوین در این کتاب به تئوری فلسفی کارکردگرایی میپردازد. اگر به دنبال اثری هستید که نظریههای رفتارگرایی و کارکردگرایی را برایتان شرح دهد، این کتاب به بهترین شکل و در موجزترین حالت چنین کاری را انجام میدهد.
کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی توسط یاسر اسماعیل پور ترجمه شده و انتشارات ققنوس آن را عرضه کرده است.
کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به دوستداران آثار فلسفی و بهخصوص دنبالکنندگان فلسفهی ذهن توصیه میشود.
در بخشی از کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی میخوانیم
کارکردگرایى آموزهاى است مبنى بر اینکه آنچه چیزى را به یک فکر، میل، درد (یا هر نوع دیگرى از حالت ذهنى) بدل مىکند به ساخت درونى آن وابسته نیست، بلکه فقط به کارکرد یا نقشى وابسته است که در دستگاه شناختىاى که بخشى از آن است ایفا مىکند. به بیان دقیقتر، نظریههاى کارکردگرایانه بر آناند که هویت حالتى ذهنى را روابط علّى آن با تحریکهاى حسى، دیگر حالات ذهنى و رفتار رقم مىزند.
به عنوان مثال (مثالى آشکارا سادهانگارانه)، ممکن است نظریهاى کارکردگرایانه درد را حالتى قلمداد کند که مستعد است از طریق آسیب بدنى پدید آید، این باور را به وجود آورد که مشکلى در بدن وجود دارد و میل به خروج از این حالت را ایجاد کند، اضطراب را پدید آورد و، در صورت فقدان امیال متعارض قوىتر، موجب به خود پیچیدن یا نالیدن شود. بر اساس این نظریه، تنها آن دسته از موجوداتِ داراى حالات درونى که این شرایط را برمىآورند یا این نقشها را ایفا مىکنند مىتوانند درد داشته باشند، و همه آنها از چنین قابلیتى برخوردارند.
فرض کنید که در انسانها نوع متمایزى از فعالیت عصبى (براى مثال، تحریک تار عصبى C) وجود دارد که این شرایط را برمىآورد. در این صورت، بر اساس این نظریه کارکردگرایانه، انسانها صرفاً با قرار گرفتن در معرض تحریک تار عصبى C مىتوانند در حالت درد قرار داشته باشند. اما این نظریه ممکن مىداند که موجوداتى داراى ساختهاى فیزیکى بسیار متفاوت نیز حالات ذهنى داشته باشند: اگر انواعى از حالات سیلیکونى مریخىهاى فرضى یا حالات غیرارگانیک روباتهاى آدمسان فرضى هم وجود داشته باشند که این شرایط را برآورند، آنگاه این موجودات نیز مىتوانند درد داشته باشند. به تعبیرى که کارکردگرایان غالباً بیان مىکنند، درد مىتواند به موجب انواع مختلفى از حالات فیزیکى در انواع مختلفى از موجودات تحقق یابد یا به طور چندگانه تحقق پیدا کند (بنگرید به مدخل تحقق چندگانه).
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
رفتارگرایى
درآمد
1: رفتارگرایى چیست؟
2: سه نوع رفتارگرایى
3: ریشههاى رفتارگرایى
4: محبوبیت رفتارگرایى
5: چرا رفتارگرا باشیم؟
6: جهانبینى اجتماعى اسکینر
7: چرا ضدرفتارگرا باشیم؟
8: نتیجهگیرى
کارکردگرایى
درآمد
1: کارکردگرایى چیست؟
2: پیشینههاى کارکردگرایى
3: انواع کارکردگرایى
4: برساختن نظریههاى کارکردى معقول
5: اعتراضاتى به کارکردگرایى
6: آینده کارکردگرایى
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رفتارگرایی و کارکردگرایی |
نویسنده | جورج گراهام، جنت لوین |
مترجم | یاسر پوراسماعیل |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 168 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-170-3 |
موضوع کتاب | کتابهای کتابهای فلسفه ذهن |