معرفی و دانلود کتاب صوتی ژرفای زن بودن
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ژرفای زن بودن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ژرفای زن بودن
مورین مورداک، روانشناس برجسته و فعال در زمینهی روان درمانی در کتاب صوتی ژرفای زن بودن به این سوال که چرا زنان با وجود موفقیتهای اجتماعی بسیار احساس رضایت و خشنودی ندارند، پاسخ میدهد.
کارل گوستاو یونگ (Carl Gustav Jung) پدر روانشناسی تحلیلی است که در آغاز کار خود به شدت به روان کاوی فروید علاقه داشت و از او دفاع میکرد، اما پس از مدتی انتقادهای او به فروید باعث جدایی آنها از یکدیگر شد. یونگ گرچه نسبت به نگرش و نظریه فروید که همه چیز را جنسی میپنداشت، معترض بود، اما بیش از هر نظریهپرداز دیگری بر اهمیت و نقش فرآیندهای ناهشیار و قدیمی الگوها بر رفتار انسان تاکید میورزید.
یونگ نقشهای مختلفی را برای زنان و مردان قائل میشد. در نظریه یونگ همه افراد قسمتی از جنس دیگر را در درون خود دارند و کهن الگوی آنیما معرف قسمت زنانه روان مردان و کهنالگوی آنیموس معرف قسمت مردانه روان زنان است. زنان عموما دارای ویژگیهای هیجانی و مراقبت کننده و مردان عموما بسیار منطقی و قدرتمند هستند و وظیفه تحلیلگران یونگی است که جنبههای مختلف زنانه و مردانه انسانها را مورد بررسی قرار دهند.
نظریه یونگ نقشهای کلیشهای جنسیتی را استحکام میبخشد و عقیده دارد که ماهیت زنان با مردان مختلف است و هر یک باید در پی رویاها، اهداف و مسیر خاص خود باشند، در غیر اینصورت باید عواقب جبرانناپذیر این انتخاب را به جان بخرند. البته اقدامات فمنیستی با چنین تعبیری از زنان و مردان در تضاد است، اما توجه به الگوهای قدیمی، آگاهی هشیار و ناهشیار هر جنس از جنس دیگر را ارتقا میدهد. عقاید یونگ در مدت زمان کمی در بین مردم آمریکا مشهور شد و یکی از دلایل این مشهور بودن مجموعه تلویزیونی جوزف کمپبل بود که اهمیت اسطوره در زندگی مدرن را به تصویر کشید.
مورین مورداک (Maureen Murdock) نویسنده کتاب صوتی ژرفای زن بودن (The heroine's journey) پس از چندین سال مطالعه و تحقیق در حضور آقای کمپبل دریافت که او فقط به سفر مردان قهرمان عقیده دارد و برای سفر زنان قهرمان موقعیت و راه خاصی قائل نیست و زنان قهرمان را وسیلهای برای سفر مردان قهرمان میداند. در حالی که خانم مورداک در تجربههای زندگی شخصی خود و روان درمانی با زنان دیگر متوجه سختیها و نارضایتی آنها از سفر قهرمانانه شد، سفری که بسیار خاصتر و پیچیدهتر از سفر مردان قهرمان است.
از نظر مورداک سفر زن قهرمان از مرحله جدایی از قسمت مردانه یعنی جدایی از ارزشهای سنتی زن بودن مثل شوهرداری، خانهداری، مادری و وابسته بودن آغاز میشود و پس از همانندسازی با قسمت مردانه، مقابله با دشواریهای این سفر و کسب موفقیت، بار دیگر نیازمند بازگشت به قسمت زنانه خود هستند و در نهایت به یکپارچه کردن قسمت زنانه و مردانه یعنی آنیما و آنیموس خود میپردازند، دوگانگی را از سر میگذرانند و به تمام وجود خود میرسند.
خانم مورداک این الگوی سفر دایرهوار زنان قهرمان غربی و خصوصا زنان آمریکایی را با در نظر گرفتن الگوی سفر کمپبل و مبتنی بر تفکرات یونگ و مؤلفههایی از روابط شیئی به تصویر کشید که برای مخاطبان کتاب ژرفای زن بودن به ویژه زنان میتواند شگفتانگیز و آموزنده باشد و الگوی ارائه شده در این کتاب را میتوان با تجربههای شخصی او نیز مقایسه کرد. اگر چه تصورات قدیمی الگویی فرا گرفته شده در جهان است ولی درک فرهنگ عامه در نظریه یونگ بسیار باارزش است و مطمئناً همانطور که رویکرد یونگ فرهنگها را ارتقا میدهد و آن را باارزش میکند، سفر زن قهرمان ایرانی و فرهنگ او نیز شنیدنی است.
این کتاب میتواند برای روح و روان تحلیلگرانی که با نظریه یونگ درگیر هستند و یا از مؤلفههای این نظریه در رویکردهای درمانی خود با زنانی که الگوها و راههای نادرست مردانه را برای سفر اجتماعی و دستیابی موفقیت خیالی تقلید کردهاند و ماهیت زنانه خود را از بین بردهاند و در پی تعریف، تحسین و خوشحالی دیگران نابود شدهاند و به مشکلات جسمی و روانی دچار شدهاند، به کار گرفته میشود تا از راه زنان به صدای درون خود گوش فرا دهند و قسمتهای سرکوب شده درون خود را به رسمیت بشناسند.
در بخشی از کتاب صوتی ژرفای زن بودن میشنویم:
خواب میبینم فرزندی دارم که دختر بچهای است بسیار کوچک و تقریباً شبیه کرمی رنگ پریده. من و لوسین در حال قدم زدن در خیابان اصلی هستیم که ناگهان یاد بچه میافتم. به سرعت به خانه برمیگردیم و میبینیم که او داخل کالسکه روی پله ایوان جلوی خانه است. او را از کالسکه بیرون میآورم و متوجه میشوم گرسنه است. میخواهم به او شیر بدهم که متوجه میشوم ابتدا باید پوشک او را عوض کنم. به لوسین میگویم «باید آهسته آهسته با او حرف بزنی و ارتباط برقرار کنی.» پوشک بچه را عوض میکنم و میبینم که چقدر کوچک و ضعیف است. او حتی گریه نمیکند بلکه فقط صدایی شبیه بچه گربه از خود در میآورد. پرتوقع نیست، فقط غمگین است. من برای او نگران هستم زیرا یادم رفته بود که بچهای دارم. او گریه میکند و همانموقع از سینۀ چپم شیر میآید. وقتی به این رؤیا فکر میکنم، تصویر بچه کرم در واقع شخصیت بینقاب دارت ویدر در فیلم «بازگشت جدی» جورج لوکاس را به خاطرم میآورد. هنرپیشه مرد فیلم نقاب پدر را برمیدارد و از دیدن سر ناقص پادشاه جنگجو تکان میخورد و اندوهگین میشود.
او در هنگام خدمت به کشور، نتوانسته حس بشردوستی خود را پرورش بدهد. وقتی من نقاب پدر خود را برمیدارم، پسربچۀ غمگینی را میبینم که دوست دارد او را در آغوش بگیرند، تکان بدهند و به او بگویند، همینطور که هست دوست داشتنی است. وقتی نقاب پدر یا وجه قهرمانانه خود را برمیدارم، طبیعت زنانه عمیقی را میبینم که خواستار این است که او را تأیید کنند، با او حرف بزنند، او را تمیز کنند، تغییر بدهند و به او غذا بدهند. اما این ارتباط به قدری شکننده است که گاهی آن را فراموش میکنم. مسلماً من برای پرورش کودک تازه به دنیا آمده، شیر کافی دارم. فقط لازم است بخاطر داشته باشم که این کار را انجام دهم.
وقتی زنی به هبوط میرود و با هویت خود به عنوان زنی که مسیر مردان را پیموده قطع رابطه میکند، میل شدیدی به ارتباط دوباره با زنانگی پیدا میکند. فرقی نمیکند که این زنانگی مربوط به الهه باشد یا مادر یا دختر بچه درون خود او. او آرزو دارد بخشهایی از وجود خود را پرورش دهد که طی جستجوی قهرمانانۀ او در دنیای بیرونی، به زیر زمین رفته و فراموش شدهاند؛ از قبیل: بدن، عواطف، روح و خرد خلاق او. ممکن است رابطه زن با بخشهای رشد نیافته پدرش سرنخی درباره طبیعت حقیقی زنانۀ خود او به وی بدهد.
زنی که سالهای زیادی را صرف پرورش قوای ذهنی و فکری خود و تسلط بر دنیای مادی کرده و ظرایف دانش بدن خود را نادیده گرفته است، شاید در این هنگام دریابد که روح و جسم او یکی هستند. اگر او ضمن رفع نیازهای خانواده یا جامعه، احساسات خود را نادیده گرفته باشد، ممکن است حالا آهستهآهسته دریابد که به عنوان زن چه احساسی دارد. در این زمان، رمز و رازهای قلمرو زنانه در رویدادهای همزمان، شعر، هنر، رقص و رؤیاهای او پدیدار خواهند شد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ژرفای زن بودن |
نویسنده | مورین مورداک |
مترجم | سیمین موحد |
راوی | فریبا رمضان پور |
ناشر صوتی | انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی دیجیتال |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۸ ساعت و ۳۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای شخصیت شناسی |