معرفی و دانلود کتاب سفری شگفت انگیز به درون ذهنهای روان پریش: شکستن طلسم نظام آموزشی
برای دانلود قانونی کتاب سفری شگفت انگیز به درون ذهنهای روان پریش و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سفری شگفت انگیز به درون ذهنهای روان پریش: شکستن طلسم نظام آموزشی
کتاب سفری شگفت انگیز به درون ذهنهای روان پریش با رویکردی متفاوت به بیماری اسکیزوفرنی نگاه میکند. جری مارزینسکی و شری سوئینی در این اثر نگاه صرفاً مادیِ روانپزشکان نسبت به این بیماری را رد میکنند و پای نیروهای معنوی و فرامادی را به میان میکشند. بهاینترتیب تلاش میکنند روش متفاوتی را جایگزین دارودرمانی کنند.
دربارهی کتاب سفری شگفتانگیز به درون ذهنهای روان پریش
اسکیزوفرنی یکی از انواع اختلالات روانی است که بر احساس، تفکرات و رفتار فرد بیمار تأثیر میگذارد و ممکن است منجر به ایجاد توهم، هذیانگویی و رفتارهای پریشان و آشفته شود. روانپزشکان معتقدند افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ارتباط خود را با واقعیت از دست میدهند و صداهایی که میشنوند درحقیقت توهمات شنوایی بدون مفهومیاند که به سبب عدم تعادل شیمیایی در مغز ایجاد میشود. بااینحال جری مارزینسکی (Jerry Marzinsky) و شری سوئینی (Sherry Swiney) در کتاب سفری شگفتانگیز به درون ذهنهای روان پریش (An Amazing Journey Into the Psychotic Mind- Breaking the Spell of the Ivory Tower) این حقیقت علمی را رد میکنند و نظریات تازهای را مطرح میسازند.
جری مارزینسکی که یک رواندرمانگر بازنشسته است، در سالهایی که در بیمارستان ایالتی مرکزی مشغول به خدمت بود، به گفتهی خودش متوجه تناقضاتی میان صحبتهای مبتلایان به اسکیزوفرنی و تعلیمات نظام آموزشی دربارهی این بیماری شد. او پس از ترک بیمارستان دولتی، در بخشهای سلامت روان زندانهای ایالتی، بیمارستانهای روانپزشکی و... به فعالیت و بررسی بیماری اسکیزوفرنی پرداخت و درنهایت به این نتیجه رسید که صداهایی که مبتلایان میشنوند دارای الگوهای تکرارپذیر و قابل پیشبینی هستند که همین موضوع آن را از توهم متمایز میکند و بهمرور نتیجه گرفت که دلیل آن، عوامل فراطبیعی است.
جری مارزینسکی در کنار شری سوئینی در کتاب سفری شگفتانگیز به درون ذهنهای روان پریش، پس از مرور سیر تاریخی درمان بیماری اسکیزوفرنی، نتایج مشاهدات و بررسیهای خود را در این اثر ارائه میدهند و با رد رویکرد دارودرمانیِ روانپزشکان، تلاش میکنند تا نظریات خود را بهعنوان راه درمانی مؤثر پیش روی مخاطب بگذارند. ناگفته نماند ازآنجاکه معیاری برای سنجش این نظریات وجود ندارد و تنها با تکیه بر وقایع تاریخی و تجربه بیان شدهاند، ازاینرو به ناگزیر در دستهی شبه علم قرار میگیرند. البته این موضوع به معنای نادیده گرفتن اهمیت این اثر نیست، بلکه ضرورت مجهز بودن به تفکر انتقادی و اهمیت بررسی نظریات مخالف را نیز آشکار میکند. این اثر با ترجمهی حمید قربانی به فارسی برگردانده شده و انتشارات نارون دانش آن را منتشر کرده است.
مطالعهی کتاب سفری شگفتانگیز به درون ذهنهای روان پریش برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که به موضوعات حوزهی روانشناسی بالینی علاقه دارند و درمورد نظریات مختلف در باب اختلالات روانی کنجکاوند، مطالعهی این کتاب برایشان جالب خواهد بود.
در بخشی از کتاب سفری شگفت انگیز به درون ذهنهای روان پریش: شکستن طلسم نظام آموزشی میخوانیم
همهی ما صدایی را در سرمان تجربه میکنیم. تفاوت بین این صدا و آن صدایی که بیماران اسکیزوفرنی میشنوند در فراوانی صدا، شدتش، بدخواهی و شرارتش و درجهی کنترلی است که بر پروسهی افکار و رفتار حاصل از آن دارند است. گرچه محتوای افکار بیماران اسکیزوفرنی در انتهای منحنی افکار نرمال است، اما همچنان جزوی از وضعیت انسانی به شمار میآیند و آن اندازه متفاوت با بقیه ما نیستند. در چرخهی زندگی روزانهمان همهی ما «علائم سایکوتیک» را تجربه میکنیم. برای مثال فکری پست یا شرم آور ناگهان راهش را به ذهنمان پیدا میکند. این فکر از ناکجا به یکباره خودش را آشکار میکند و ما را به لرزه میاندازد. وحشت زده برایمان سوال میشود که چطور اصلاً میتوانیم به چنین چیزی فکر کنیم و در سکوت احساس خجالت زدگی، شرم و گناه بهمان دست میدهد. گرچه که این افکار چیزی نیستند که تعداد زیادی از ما به طور مکرر آنها را تجربه کنند یا بر اساس آنها عمل کنند یا آنها را در حوزهی احتمالات دربیاورند، اما ما اینطور گمان میکنیم که این افکار متعلق به ما هستند. برایمان سوال نمیشود که از کجا چنین افکاری ممکن است حاصل شوند یا اینکه اصلاً چرا آشکار شدهاند. مثالهایش شایع است: پرستاری که در حال رانندگی ناگهان فکر اینکه فرمان را به سمت ترافیک سمت مخالف بگیرد به ذهنش میآید. فردی که در طبقهی سوم پارکینگ در حال نگاه کردن به نردههاست ناگهان فکر پایین پریدن به ذهنش میآید. مبلغ دینی که در لبهی درهی گرند کنیون ایستاده ناگهان به پریدن فکر میکند.
در بسیاری از رویدادهای هولناک تیراندازی به سوی جمعیت این قضیه در جریان است. گمان و فرضیه این است که تیرانداز از لحاظ روانی بیمار است، بااینحال ما پروسه افکاری که به جنایت ختم شدهاند را بررسی نمیکنیم. در عوض ما به اشتباه تقصیر را سر وجود اسلحه میاندازیم، سر تکهای فلز بیجان که خودمختار نمیتواند عمل کند. اگر از تیراندازان جویا شویم که قبل از اقدام به جنایتشان چه در سرشان میگذشته، اکثرشان پاسخ خواهند داد که صداهای توی سرشان فرمان به این عمل را به آنها دادهاند.
فهرست مطالب کتاب
دیباچهی مترجم
دربارهی مؤلف
پیشگفتار
معرفی
تقلا کردن در مسیر اشتباه
امیل کرپلین (۱۹۲۶- ۱۸۵۶)
پال یوجین بلیولر (۱۹۳۹- ۱۸۵۷)
پلاک نشانی بیمارستان ایالت مرکزی
صندلیهای چرخان- درمان سانتریفیوژ
ایستاده ماندن به اجبار- در جهت تنبیه- مولد استرس
تب درمانی- تزریق بیماری مالاریا- دههی ۱۹۳۰
تحریک شیمیایی برای ایجاد تشنج
شوک تراپی با انسولین- دکتر ساکل
درمان تشنج الکتریکی
لوبوتومی (برش بخشی از مغز)
درمانهای آلترناتیو منع شده
روانپزشکی حال حاضر
داروهای ضد سایکوتیک
حملات به روانپزشکان
زیر سوال بردن علت فیزیکی اسکیزوفرنی
دکتر ویلسون ون داوسن (۱۹۲۳- ۲۰۰۵)
شری سوئینی (۱۹۴۴)
امانوئل سوئیدنبرگ
دیباچه
درک کردن تجربیات
ارتباط برقرار کردن با صداها
ماهیت صداها
ارواح شر و ارواح خیر
مزیت صداها
خطرات احضار کردن صداها
آسیبهای فیزیکی توسط صداها
اینکی بای (اهریمن در فرم مذکر)
بسترهای اصلی تغذیه
تخلیه انرژی
پرسشنامهی اندازه گیری تخلیه انرژی
درمان بالینی
تکنیکهای بهبود بیماران
علم مسئله
دوربین GDV
نتیجهی نهایی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سفری شگفت انگیز به درون ذهنهای روان پریش: شکستن طلسم نظام آموزشی |
نویسنده | جری مارزینسکی، شری سوئینی |
مترجم | حمید قربانی |
ناشر چاپی | انتشارات نارون دانش |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 170 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-276-735-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |