معرفی و دانلود کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی

عکس جلد کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی
قیمت:
۶۲,۳۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی

کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی از نسرین دیناروند برای کمک به اعتلای سلامت روان در جامعه‌ی ایران تدوین شده است. این کتاب راهنمایی عملی برای درمان افراد مبتلا به اختلالات روان‌شناختی است و اختلال افسردگی، اضطراب فراگیر، پانیک، وسواس فکری‌عملی و اختلال استرس پساسانحه (PTSD) را شامل می‌شود. در این کتاب پس از تعریف بالینی این اختلال‌ها، راهنمایی گام‌به‌گام برای تسهیلگری و برگزاری جلسات درمان به درمانگران ارائه شده است و هر فصل با پیوستی از انواع کاربرگ‌ها و تکالیف بیرون از جلسه به‌منظور رسیدن به اهداف درمانی بیمار، تدوین شده است.

درباره‌ی کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی

باتوجه‌به نتایجی که در پیمایش ملی سلامت روان در سال 1390 صورت گرفته است، باوجوداینکه بسیاری از افراد به‌خصوص ساکنین شهرها و اقشار کم درآمد نیاز به دریافت خدمات مشاوره‌ای و درمانی دارند، اما حدود دو سوم آن‌ها از این خدمات بهره‌مند نمی‌شوند. کتاب راهنمای کاربردی، ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی برای پاسخگویی به نیاز این قشر از جامعه و کمک برای رفع نابرابری طبقاتی برای دریافت کمک‌های درمانی به نگارش درآمده است تا امر درمان را برای روان‌درمانگران و روان‌پزشکان در آگاهی‌بخشی سهولت بخشد.

مباحثی که در کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی به آن‌ها پرداخته شده است، حول محور چند اختلال روانی جدی، اما بسیار رایج تدوین شده است. افسردگی، اضطراب فراگیر، حمله پانیک، وسواس فکری - عملی و اختلال استرس پساسانحه یا (PTSD) از جمله سرفصل‌های اصلی این کتاب هستند که البته این نکته که مراجع ممکن است دو یا چند اختلال را به‌طور هم‌زمان تجربه کند نیز مدنظر قرار گرفته شده است.

ساختار هر مبحث با توصیفی شفاف و واضح از چیستی هر اختلال شروع می‌شود. لحنی که نویسنده‌ی کتاب، نسرین دیناروند به کار می‌گیرد، زبانی واضح و شفاف و درعین‌حال علمی است که هر کسی می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند. پس از معرفی و توصیف علائم بالینی هر اختلال، راه‌های رایج درمان آن‌ها، اعم از درمان‌های دارویی و غیردارویی، به خواننده معرفی می‌شود و تلاش شده است تا اطلاعاتی به‌روز در دسترس روان‌درمانگران قرار بگیرد تا بهترین عملکرد و حداقل عوارض را برای بیمار داشته باشد. پس از آن، راهنمای برگزاری جلسات درمان آغاز می‌شود که البته بسته به شرایط بیمار می‌تواند متفاوت باشد؛ اما در این کتاب تعدادی محدود، با رویکردی مشخص دارد. تمام اطلاعاتی که یک درمانگر ممکن است در روند درمان به آن احتیاج داشته باشد، به‌صورت دستورالعمل‌هایی با لحن شفاف و دوستانه در اختیارشان قرار گرفته شده است تا بتوان دستاورد ملموسی از فرایند درمان به دست آورد.

در انتهای هر فصل یک سری پیوست قرار داده شده که شامل کاربرگ‌ها، جدول‌ها و پرسش‌نامه‌هایی است که مراجع برای طی کردن روند درمانی خودش به آن‌ها احتیاج خواهد داشت. برای سهولت کار و افزایش دقت درمان، تمام دستورالعمل‌هایی که در توضیح جلسات مشاوره به آن اشاره شده است، در قسمت انتهایی هر فصل قرار گرفته است.

هدف اصلی نسرین دیناروند از نگارش کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی، افزایش آگاهی، اصلاح نگرش و ارتقای مهارت‌های مراجعان بوده است و امید می‌رود با انگ‌زدایی از اختلالات روانی، بتوان گام‌های مهمی در جهت درمان آن‌ها و بهبود سطح کلی سلامت روان جامعه برداشت.

کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی به همت انتشارات حافظ پژوه به چاپ رسیده و در دسترس علاقه‌مندان و مخاطبان قرار گرفته است.

کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای درمانگران اختلالات روانپزشکی و کسانی که به آموزش تخصصی برای درمان این اختلالات نیاز دارند، مناسب و مفید است. اگر خودتان فکر می‌کنید که از اختلالی رنج می‌برید و دسترسی به روان‌درمانگر ندارید، می‌توانید از توصیه‌های عملی این کتاب برای ارتقای سطح سلامت روان خود بهره‌مند شوید.

در بخشی از کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی می‌خوانیم

در بسیاری از موارد استرس یک عامل آشکار ساز افسردگی است. بنابراین شناخت استرس‌ها و مقابله موثر با آن‌ها یک استراتژی موثر برای پیشگیری از عود افسردگی است. برای بیمار نقش استرس‌ها را در بروز افسردگی توضیح داده و بگویید همه ما زمان‌های سخت و دشواری در زندگیمان داریم و البته این زمان‌ها برای برخی از ما بیشتر از دیگران است. برای کسانی که سابقه افسردگی دارند و یا تازه از آن بهبود یافته اند، زمان‌های پراسترس ممکن است یک عامل خطر برای عود باشد. راه حل، اجتناب از همه استرس‌ها نیست و هیچ کس نمی‌تواند این کار را انجام دهد، بلکه داشتن برنامه‌ای از قبل برای مدیریت آن است که موثر می‌باشد. سپس از وی بخواهید تا خوب فکر کند و ببیند آیا قبل از افسردگی استرس خاصی را تجربه کرده است؟ اگر پاسخ بله است، آن استرس چه بوده است و چه واکنشی به آن نشان داده است. سپس اضافه کنید استرس‌ها انواع مختلفی دارند مانند بیکاری، دعوای شدید زناشویی، بیماری خود یا اعضای خانواده، مرگ یکی از افراد نزدیک و غیره. برخی حوادث همیشه برای شما تنش زاست و مثلا می‌دانید که ماه دیگر سر می‌رسد. مثل امتحانات. شما می‌توانید از قبل خود را برای آن آماده کنید تا کمتر دچار تنش شوید. البته، اگرچه می‌توان وقوع برخی استرس‌ها را از قبل پیش بینی کرد و خود را برای آن آماده کنیم و یا از وقوع بعضی از استرس‌ها جلوگیری کرد. ولی بطور کلی، استرس در زندگی همه افراد پیش می‌آید و اجتناب ناپذیر است. بنابراین کاری که باید بیمار یاد بگیرد مهارت مدیریت استرس است. برای اینکه افراد بتوانند با استرس مقابله کنند اول باید بدانند که تحت استرس قرار دارند.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
اختلال افسردگی
مقدمه
بخش اول: کلیات افسردگی
تعریف و علائم افسردگی
انواع افسردگی
اختلالات و بیماری‌های همراه با افسردگی
علل افسردگی
درمان افسردگی
بخش دوم: راهنمای جلسات
جلسه اول: ایجاد ارتباط و آموزش بیمار
جلسه دوم: فعال سازی بیمار
جلسه سوم: بازسازی شناختی (1)
جلسه چهارم: حل مسأله
جلسه پنجم: بازسازی شناختی (2)
جلسه ششم: پیشگیری از عود
اختلال اضطراب فراگیر
مقدمه
بخش اول: کلیات اضطراب فراگیر
توصیف اختلال اضطراب فراگیر
علل اختلال اضطراب فراگیر
اختلالات همراه
درمان‌های موجود برای اختلال اضطراب فراگیر
بخش دوم: راهنمای جلسات
جلسه اول: ارزیابی و آموزش روانشناختی
جلسه دوم: آموزش آرام سازی
جلسه سوم: حساسیت زدایی
جلسه چهارم: مدیریت نگرانی (1)
جلسه پنجم: مدیریت نگرانی (2)
جلسه ششم: کاهش استرس و حل مسأله
اختلال پانیک
مقدمه
بخش اول: کلیات اختلال پانیک
تعریف و علائم اختلال پانیک
انواع حمله‌های پانیک
اختلالهای همراه
علت حملات پانیک
درمان‌های مؤثر اختلال پانیک
بخش دوم: راهنمای جلسات
جلسه اول: ارزیابی و آموزش بیمار
جلسه دوم: آرام سازی و بازآموزی تنفسی
جلسه سوم: شناسایی افکار ناکارآمد و مقابله با آن
جلسه چهارم: مواجهه
جلسه پنجم: مواجه سازی و بازسازی شناختی
جلسه ششم: پیگیری
اختلال وسواس فکری عملی
مقدمه
بخش اول: کلیات اختلال وسواس فکری عملی
توصیف و تشخیص
علت اختلال وسواس فکری عملی
اختلالات همراه
درمان
بخش دوم: راهنمای جلسات
جلسه اول: ارزیابی و آموزش روانشناختی
جلسه دوم: آموزش آرمیدگی
جلسه سوم: مواجهه و پیشگیری از پاسخ
جلسه چهارم: مواجهه و پیشگیری از پاسخ
جلسه پنجم: بازسازی شناختی
جلسه ششم: پیشگیری از عود
اختلال استرس پس از سانحه
ﻣﻘﺪﻣﻪ
ﺑﺨﺶ اول: ﮐﻠﯿﺎت اﺧﺘﻼل اﺳﺘﺮس ﭘﺲ از ﺳﺎﻧﺤﻪ (PTSD)
ﺗﻌﺮﯾﻒ و ﻋﻼﺋﻢ PTSD
اﺧﺘﻼﻻت و ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ PTSD
علل و عوامل ایجاد کننده PTSD
درمان‌های PTSD
ﺑﺨﺶ دوم: راﻫﻨﻤﺎی جلسات
ﺟﻠﺴﻪ اول: ﺑﺮﻗﺮاری ارﺗﺒﺎط، ارزﯾﺎﺑﯽ و آﻣﻮزش ﺑﯿﻤﺎر
ﺟﻠﺴﻪ دوم: آﻣﻮزش آرام ﺳﺎزی و آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﻣﺪل درﻣﺎﻧﯽ
ﺟﻠﺴﻪ ﺳﻮم: ﻣﻮاﺟﻬﻪ
ﺟﻠﺴﻪ ﭼﻬﺎرم: ﺑﺎزﺳﺎزی ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ
ﺟﻠﺴﻪ ﭘﻨﺠﻢ: ﻣﻮاﺟﻬﻪ و ﺑﺎزﺳﺎزی ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ
ﺟﻠﺴﻪ ﺷﺸﻢ: پیگیری
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات حافظ پژوه
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات279
زبانفارسی
شابک978-600-8606-31-4
موضوع کتابکتاب‌های روان درمانی، کتاب‌های اختلالات اضطرابی، کتاب‌های روانشناسی بالینی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی

برای دریافت کتاب راهنمای کاربردی ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.