معرفی و دانلود کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی
برای دانلود قانونی کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی
کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی، نوشتهی نسرین دیناروند و سارا امیدی، کتابی جامع و کامل دربارهی مغز انسان است که کارکرد مغز، چگونگی تغییر آن، بیماریها و اختلالات مغزی و روانی، پیری، تأثیر هورمونها بر مغز، تأثیر تغذیه بر کارکرد مغز و... را توضیح داده و اطلاعاتی بسیار دقیق و ارزشمند به مخاطبان خود ارائه میدهد.
دربارهی کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی
مغز یکی از پیچیدهترین اعضای بدن است و مهمترین آنهاست. مغز و سیستم عصبی است که ما را تبدیل به انسان میکند. همهی پیچیدگی و اعجابی را که تمدن بشری تا به امروز خلق کرده، به علت خارقالعادگی مغز است. هیچ فعالیت ارادی را نمیتوانید مثال بزنید که مغز در آن دخیل نباشد. حتی وقتی ما خواب هستیم، مغز در حال فعالیت است و رؤیاهایی را میسازد که گاهی اوقات برای ما معانی بسیاری دارند. همهی دانش بشری، محصول فعالیت مغز است بااینحال، ما هنوز هم این عضو را بهطور کامل نمیشناسیم. دانشمندان زیادی در سراسر دنیا در رشتههای مختلف در تلاش هستند که با دستگاههای پیشرفته بتوانند عملکرد مغز را تجزیهوتحلیل کنند. اگر شما هم بهعنوان دانشجویی مشتاق یا مخاطبی علاقهمند به کسب اطلاعات، میخواهید دربارهی این تحقیقات بدانید و کمابیش بفهمید که مغزتان چطور کار میکند، ممکن است با چه اختلالاتی روبرو شود و چطور میتوان از آن بهتر مراقبت کرد، بهتر است کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی را بخوانید.
نسرین دیناروند و سارا امیدی، نویسندگان بسیاری از کتابهای کاربردی در حوزهی روانشناسی و سلامت روان، کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی را در چند فصل به رشتهی تحریر درآوردهاند. فصل اول این کتاب به توضیح کلی دربارهی مغز، سلولهای عصبی، انتقالدهندههای عصبی و بخشهای مختلف مغز میپردازد و دربارهی طریقهی فعالیت هرکدام، اطلاعاتی کامل، جامع و درعینحال ساده در اختیار مخاطبان قرار میدهد. بخشهای بعدی دربارهی چگونگی تکامل مغز، بیماریهای تحلیلبرندهی مغز و اختلالات روانی دوران کودکی و بزرگسالی توضیحاتی مفید ارائه میدهد. در ادامه نیز دربارهی چگونگی مداربندی مجدد مغز، چگونگی تأثیر هورمونها بر مغز و تأثیرات تغذیه بر بهبود عملکرد مغز است. کتاب با ده روش برای ارتقا و بهبود عملکرد مغز و داشتن مغزی شگفتانگیز به پایان میرسد که میتواند زندگی هر فردی را که به آنها بهخوبی عمل میکند، به طرزی شگفتانگیز بهبود بخشد.
کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی را انتشارات حافظ پژوه به چاپ رسانده است.
کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای دانشجویان روانشناسی و مخاطبانی که به دانستن دربارهی مغز علاقهمند هستند، توصیه میشود.
در بخشی از کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی میخوانیم
سلولهای ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻋﺼﺒﯽ ﯾﻌﻨﯽ نورونها بهصورت منحصربهفردی ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ارﺗﺒﺎط دارﻧﺪ. ﻧﻮرون واﺣﺪ ﮐﺎرﮐﺮدی ﭘﺎﯾﻪ ﻣﻐﺰ اﺳﺖ، ﯾﮏ ﺳﻠﻮل ﺗﺨﺼﺺ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﮐﻪ ﺑﺮای اﻧﺘﻘﺎل اﻃﻼﻋﺎت ﺑﻪ سلولهای ﻋﺼﺒﯽ دﯾﮕﺮ، ﻋﻀﻼت ﯾﺎ سلولهای ﻏﺪد تخصص یافته اﺳﺖ. در ﺣﻘﯿﻘﺖ ﻣﻐﺰ ﮐﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﺻﻮرت دﯾﺪه میشود، ﻣﺤﺼﻮل ویژگیهای ﺳﺎﺧﺘﺎری و ﻋﻤﻠﮑﺮدی نورونهای ﻣﺘﺼﻞ ﺑﻪ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ اﺳﺖ. ﻣﻐﺰ ﭘﺴﺘﺎﻧﺪاران ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﻧﻮع ﮔﻮﻧﻪ ﺑﯿﻦ ﺻﺪ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﺗﺎ ﺻﺪ ﻣﯿﻠﯿﺎرد ﻧﻮرون دارﻧﺪ. ﻧﻮرون ﻫﺮ ﭘﺴﺘﺎﻧﺪار ﺷﺎﻣﻞ ﯾﮏ ﺟﺴﻢ ﺳﻠﻮﻟﯽ، دندریتها و ﯾﮏ آﮐﺴﻮن اﺳﺖ. ﺟﺴﻢ ﺳﻠﻮﻟﯽ دارای ﻫﺴﺘﻪ و ﺳﯿﺘﻮﭘﻼﺳﻢ اﺳﺖ. آﮐﺴﻮن از ﺟﺴﻢ ﺳﻠﻮﻟﯽ ﮔﺴﺘﺮش ﯾﺎﻓﺘﻪ و اﻏﻠﺐ ﻗﺒﻞ از ﺧﺎﺗﻤﻪ شاخههای ﮐﻮﭼﮑﺘﺮی در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﻋﺼﺒﯽ میسازد. دندریتها از ﺟﺴﻢ ﺳﻠﻮﻟﯽ ﻧﻮرون ﻣﻨﺸﻌﺐ میشوند و پیامها را از نورونهای دﯾﮕﺮ درﯾﺎﻓﺖ میکنند. سیناپسها ﻧﻘﺎط اﺗﺼﺎﻟﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ در آن ﯾﮏ ﻧﻮرون ﺑﺎ ﻧﻮرون دﯾﮕﺮ ارﺗﺒﺎط ﺑﺮﻗﺮار میکند. دندریتها ﺗﻮﺳﻂ سیناپسهای اﻧﺘﻬﺎﻫﺎی آﮐﺴﻮﻧﯽ نورونهای دﯾﮕﺮ ﭘﻮﺷﺎﻧﺪه میشوند.
زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ نورونها پیامها را ارﺳﺎل ﯾﺎ درﯾﺎﻓﺖ میکنند، تکانههای اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ را در ﻃﻮل آکسونهایشان اﻧﺘﻘﺎل میدهند ﮐﻪ ﻃﻮﻟﺸﺎن میتواند ﺑﯿﻦ یکدهم سانتیمتر ﺗﺎ ﺣﺪود ﯾﮏ ﻣﺘﺮ ﯾﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺴﯿﺎری از آکسونها ﺑﺎ ﯾﮏ ﻻﯾﻪ ﻏﻼف ﻣﯿﻠﯿﻦ ﭘﻮﺷﯿﺪه شدهاند ﮐﻪ اﻧﺘﻘﺎل سیگنالهای اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ در ﻃﻮل آﮐﺴﻮن را ﺗﺴﺮﯾﻊ میکند. اﯾﻦ ﻏﻼف از سلولهای ﺧﺎﺻﯽ ﺑﻪ ﻧﺎم ﮔﻠﯿﺎ ﺳﺎﺧﺘﻪ شدهاند. در ﻣﻐﺰ ﮔﻠﯿﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻏﻼف را میسازد اﻟﯿﮕﻮدﻧﺪروﺳﯿﺖ ﻧﺎﻣﯿﺪه میشوند و در ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻋﺼﺒﯽ ﻣﺤﯿﻄﯽ اﯾﻦ ﮔﻠﯿﺎل ﺳﻠﻮل ﺷﻮان اﺳﺖ.
ﺗﻌﺪاد ﮔﻠﯿﺎﻫﺎ در ﻣﻐﺰ ده ﺑﺮاﺑﺮ نورونها اﺳﺖ. ﮔﻠﯿﺎﻫﺎ وﻇﺎﯾﻒ ﻓﺮاواﻧﯽ دارﻧﺪ. ﻣﺤﻘﻘﺎن ﻣﺪﺗﯽ اﺳﺖ دریافتهاند ﮐﻪ ﮔﻠﯿﺎﻫﺎ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ را ﺑﻪ نورونها اﻧﺘﻘﺎل میدهند؛ ماندههای ﻣﻐﺰی را ﺗﻤﯿﺰ میکنند؛ بخشهای ﻣﺮده نورونها را ﻫﻀﻢ میکنند و در ﻧﮕﻬﺪاری نورونها در ﻣﮑﺎﻧﺸﺎن مؤثر ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﺧﯿﺮ نقشهای ﻣﻬﻢ ﺟﺪﯾﺪ ﮔﻠﯿﺎﻫﺎ در ﮐﺎرﮐﺮد ﻣﻐﺰ را ﮐﺸﻒ کردهاند.
تکانههای ﻋﺼﺒﯽ ﺷﺎﻣﻞ ﺑﺎز و بستهشدن کانالهای ﯾﻮﻧﯽ اﺳﺖ. کانالها دارای نفوذپذیری اﻧﺘﺨﺎﺑﯽ و منفذهای ﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ ﭘﺮ از آب ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ از ﻏﺸﺎی ﺳﻠﻮﻟﯽ ﻋﺒﻮر ﮐﺮده و اﺟﺎزه میدهند ﺗﺎ یونها (اتمهای ﺷﺎرژ ﺷﺪه اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ) ﯾﺎ مولکولهای ﮐﻮﭼﮏ ﺑﻪ ﺳﻠﻮل وارد و ﯾﺎ ﺧﺎرج ﺷﻮﻧﺪ. ﺟﺮﯾﺎن یونها ﯾﮏ ﺟﺮﯾﺎن اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ به وجود میآورد ﮐﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮات وﻟﺘﺎژی ﮐﻮﭼﮑﯽ را در ﻋﺮض ﻏﺸﺎی ﺳﻠﻮﻟﯽ ﻧﻮرون اﯾﺠﺎد میکند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: اصول اساسی کارکرد مغز
فصل دوم: تکامل مغز
فصل سوم: بیماریهای تحلیل برنده عصبی
فصل چهارم: اختلالات روانی
فصل پنجم: اثرات پیری بر کارکرد مغز
فصل ششم: اختلالات دوران کودکی
فصل هفتم: موفقیتهای شگفتانگیز مغز
فصل هشتم: چگونه مواد شیمیایی مغز ما را خوشحال میکنند؟
فصل نهم: مداربندی مجدد مغز
فصل دهم: تغذیه سالم و بهبود عملکرد مغز
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مفاهیم پایهای مغز و اختلالات عصب شناختی |
نویسنده | نسرین دیناروند، سارا امیدی |
ناشر چاپی | انتشارات حافظ پژوه |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 153 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8606-35-2 |
موضوع کتاب | کتابهای مغز انسان، کتابهای عصب شناسی |