معرفی و دانلود کتاب داستانهای شرارت بار
برای دانلود قانونی کتاب داستانهای شرارت بار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب داستانهای شرارت بار
کتابهای معمایی و ترسناک در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارند و هر روز به محبوبیت اینگونه آثار اضافه میشود. کتاب داستانهای شرارت بار نوشتهی شرلی جکسون داستانهایی جذاب را روایت میکند که وقایع آن قابل پیشبینی نیستند. در این کتاب 17 داستان کوتاه به نگارش در آمده است.
دربارهی کتاب داستانهای شرارت بار
داستانهای معمایی و ترسناک همواره مخاطب را با اتفاقات غیرمنتظره روبهرو میسازند و عناصر روایی هیجانانگیزی را در خود دارند. نویسندگان ادبیات جنایی و گوتیک با استفاده از عناصر جذاب روایی در نقاط عطف داستان فضایی هیجانانگیز ایجاد کرده و باعث جذابیت دوچندان اثر میشوند. کتاب داستانهای شرارت بار (Dark Tales) نوشتهی شرلی جکسون (Shirley Jackson) برای به کار گرفتن عناصر تاثیرگذار در داستان خود، موقعیت منحصربهفردی را خلق کرده و شخصیتهای متنوعی را به مخاطب معرفی میکند. این کتاب شامل 17 داستان کوتاه میباشد.
با توجه به عناصری که در ادبیات جنایی ایجاد هیجان میکنند، اینگونه آثار پیچیدگیهای خاصی را به همراه دارند و نوشتن اینگونه آثار نیز مهارت زیادی میطلبد. کتاب داستانهای شرارت بار از جمله آثاری است که با زبانی ساده وقایع پیچیدهای را روایت میکند. شرلی جکسون در این کتاب با خلاقیت زیادی که دارد، تلاش میکند تا عناصر داستانی را در کنار ویژگیهای روانی شخصیتها به مخاطب ارائه کند.
همذاتپنداری از دیگر عناصر داستانی بسیار مهم در ژانر وحشت است که باعث نزدیکی مخاطب به روحیات درونی شخصیتها میشود. از طرفی این عنصر نمایشی میتواند درک مفاهیم نهفته در لایههای روایت را برای مخاطب آسان سازد. شرلی جکسون در کتاب داستانهای شرارت بار شخصیت قهرمان را به شکلی طراحی میکند که مخاطب به سادگی با او همراه شده و امکان همذاتپنداری با رویدادهای داستانی را داشته باشد. در این کتاب رویدادهای غیرمنتظره طی مراحلی منظم روایت شده و گرههای فراوان داستان باعث ایجاد هیجان میشود.
کتاب داستانهای شرارت بار شامل 17 داستان است که این داستانها از عناصر مشترکی برخوردارند. شرلی جکسون برای طراحی موقعیت اصلی هر داستان عناصر ژانر وحشت را در نظر داشته و با طراحی وقایع هیجانانگیز مخاطب را غافلگیر میکند. در این کتاب داستانهایی همچون احتمال وجود شرارت، لوئیسا به خانه برگرد، پارانویا، ماه عسل خانم اسمیت، داستانی که تعریف میکردیم و شاگرد جادوگر به چشم میخورد. شخصیتهای این کتاب ویژگیهای لازم برای شکلگیری داستانهایی مخوف و ترسناک را دارند و برای پیش بردن اهداف خود کارهای عجیبی را انجام میدهند.
شرلی جکسون در کتاب داستانهای شرارت بار علاوه بر رعایت قواعد ژانر وحشت و نوشتن رویدادهایی که قابل پیشبینی نیستند، به سراغ نشانههایی از واقعیت نیز میرود. این نویسنده با استفاده از تجربهی خود در نگارش داستانهای ترسناک، ذهن مخاطب را به برخی از عناصر واقعی داستان معطوف میسازد. مکانها، شخصیتها و برخی از تاریخهای وقوع حوادث، چیزهایی را به داستان اضافه میکند که باعث نزدیک شدن هرچه بیشتر موقعیت داستانی به واقعیت میشود. این ویژگی باعث میشود که مخاطب در مواجه شدن با موقعیتهای داستانی احساس تصنعی بودن را کنار گذارد و رویدادهای غیرمنتظره را باور کند. به همین دلیل در این کتاب عناصر ترسناک به شکلی هیجانانگیز دیده میشوند و این امر لذت مطالعه را دوچندان میکند.
کتاب داستانهای شرارت بار علاوه بر شخصیتهای جذابْ گفتوگوهای دلنشینی را نیز دارد. شرلی جکسون در طراحی گفتوگوهای این کتاب شخصیتهای داستانی، زمان، مکان و موقعیت اصلی داستان را در نظر داشته و متناسب با هر موقعیت گفتوگوهای جذابی را نوشته است. همچنین یکی از ویژگیهای این کتاب وقوع رویدادهایی است که به شکلی طنزآمیز به داستان اضافه میشود. موقعیتهای طنزآمیز و گفتوگوهای شوخ در کنار وقایع ترسناک، ترکیبی هیجانانگیز را ایجاد کرده و تنوع خاصی را در رنگآمیزی رویدادها به وجود آورده است. این موضوع باعث میشود که کار نویسندهی کتاب در میان آثار مشابه متمایز جلوه کند و مخاطبین این کتاب را افزایش دهد.
کتاب داستانهای شرارت بار نوشتهی شرلی جکسون با ترجمهی منصوره خمکده توسط انتشارات کودک یار منتشر شده است.
در نکوداشت کتاب داستانهای شرارت بار
- شرلی جکسون وقایع را با آرامش، جذاب و شیرین مینویسد، اما این در حالی است که زهری کشنده در دل داستان وجود دارد. (Bustle)
کتاب داستانهای شرارت بار برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای جنایی، معمایی و ترسناک و ادبیات گوتیک مناسب است.
در بخشی از کتاب داستانهای شرارت بار میخوانیم
خیلی خنده دار است وقتی هیچکس به شما کوچکترین توجهی هم نمیکند. آن روز صدها نفر مرا دیده بودند اما در حقیقت انگار هیچکس مرا ندیده بود! مثلاً اگر میخواستم در یک هتل اتاق بگیرم ممکن بود مسئول پذیرش مرا بشناسد یا مثلا اگر در یک رستوران شیک، با آن پالتو ارزانقیمت میرفتم حتماً صاحب رستوران مشکوک میشد، اما من مثل هر دختر دیگری که با آن پالتو در شهر دیده میشد رفتار کردم. شاید تنها کسی که میتوانست مرا به یاد بیاورد مسئول فروش بلیط در ایستگاه راهآهن بود، زیرا هیچ دختری با آن پالتوی قدیمی آن هم ساعت یازده شب، معمولاً بلیط نمیخرد، اما من فکر همه جایش را کرده بودم؛ من یک بلیط به آمیتیویل که در صد کیلومتری کرین بود گرفتم و چیزی که باعث میشد کسی به من آن موقع شب توجه نکند این بود که در آمیتیویل یک دانشکده وجود داشت. البته نه مثل آن دانشکدهی مجلل و خاصی که قبلاً میرفتم و کاملاً پنهانی و بدون اجازه کسی آن را ترک کردم؛ بلکه دانشکده آمیتیویل یک مکان معمولی و دولتی بود که پالتوی من با آن کاملاً هماهنگ بود. با خود فرض کردم که من هم مثل باقی دانشجویان داشتم از تعطیلات آخر هفته به دانشکده برمیگشتم. ما نیمه شب به آمیتیویل رسیدم، اما هنوز هم وقتی قطار را ترک کردم و به ایستگاه رفتم هیچ چیز عجیب به نظر نمیرسید زیرا زمانی که در ایستگاه بودم و چند فنجان قهوه مینوشیدم و سعی میکردم زمان را بگذارم، چند دختر دیگر نیز مثل من در رفت و آمد بودند. دقیقاً شمردم، هفت دختر دیگر نیز مثل من در ایستگاه بودند که مثل من پالتو پوشیده بودند. پس به این نتیجه رسیدم که سوار قطار شدن در آن موقع شب اصلاً اتفاق عجیبی نیست.
بعضی از آنها چمدان به همراه داشتند و من آرزو کردم که ای کاش من هم در کرین یک چمدان خریده بودم، اما بعد با خود فکر کردم که حمل چمدان در سینما حتماً مشکوک به نظر میرسید و به علاوه دخترانی که از دانشکده به خانه میروند با خود چمدان نمیبرند، زیرا در خانه لباس خانگی دارند و حتماً مسواکشان را نیز در جیب کتشان میگذارند. پس نباید تا آن موقع نگران چمدان میشدم اما به هر حال به زودی به یک چمدان نیاز پیدا میکردم.
فهرست مطالب کتاب
سخن مترجم
احتمال وجود شرارت
لوئیسا، به خانه برگرد
پارانویا
ماه عسل خانم اسمیت
داستانی که تعریف میکردیم
شاگرد جادوگر
جک قاتل
غریبه زیبا
تمام چیزی که او گفت بله بود!
عجب فکری!
اتوبوس
گنجینه خانوادگی
ملاقات
همسر خوب
مردی در جنگل
خانه
اهالی ییلاق
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب داستانهای شرارت بار |
نویسنده | شرلی جکسون |
مترجم | منصوره خمکده |
ناشر چاپی | انتشارات کودک یار |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 224 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-90276-5-3 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان ترسناک خارجی |