معرفی و دانلود کتاب جنین هم خاطره دارد!
برای دانلود قانونی کتاب جنین هم خاطره دارد! و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب جنین هم خاطره دارد!
دیوید بی. چمبرلین در کتاب جنین هم خاطره دارد! (نوزادان تولد را به خاطر میآورند)، مدعی است نوزاد نه تنها تولد، بلکه زندگی درون رحم و حتی زندگیهای پیشین خود را به یاد دارد. این کتاب نگاه دیگری است به عالم ناشناختهها. دیوید چمبرلین با استفاده از تجربیات صدها محقق در رشتههای مختلف روانشناسی، روانکاوی، اطفال و همچنین متخصصین مامایی و زایمان کوشیده است تا دامنهی این نگاه را وسعت بخشد.
بدون شک مباحثی در این کتاب وجود دارد که برای اکثریت ما باورکردنی نیست. اهمیت کتاب جنین هم خاطره دارد (Babies remember birth) در این است که ما را به تفکر وا دارد. اگر این مباحث حقیقت داشته باشد چه؟ آیا بهتر نیست از بدو تشکیل نطفه جنین را موجودی با شخصیت تصور کنیم، با او حرف بزنیم، برایش موسیقی پخش کنیم، در هنگام تولد او را بیجهت آزار ندهیم و پس از تولد او را از مادر جدا نکنیم؟ باور کنیم که این موجود کوچک بیش از آنچه تصور میکنیم دارای احساس و ادراک است و ذهن او مانند یک نوار خالی آمادهی درک و احساس و ضبط هر آن چیزی است که دریافت کند؟ در این صورت آیا بهتر نیست این نوار را از همان آغاز با اصوات شفاف و حتیالمقدور بدون پارازیت پر کنیم؟
جای بسی خوشوقتی است که علم به سویی میرود که دستاوردهایش در ترویج معنویت حقیقی نقش مهمی را ایفاء میکند. بسیاری از مطالبی که امروزه علوم کشف کردهاند، توسط بعضی از عرفا، از طریق علم اشراق، به زبانی بهظاهر ساده و در باطن پیچیده، عنوان شده است.
علم امروز در کشف بعضی از راز و رمزهای معنویت حقیقی در ابتدای راه است، اما چون دستاوردهای فعلی، هر اندازه اندک، در وجدان بیدار انسانها، به اقتضای فطرتشان، شوق بازگشت به اصل خویش را به وجود آورده، عرفان بهصورت یک علم تجربی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است و دانشگاههای معتبر جهان کرسیهایی را به این موضوع اختصاص داده و عرفان را به شکل یک علم تجربی مورد تجزیه و تحلیل و آموزش قرار دادهاند. به این ترتیب است که میبینیم بعضی از علوم تجربی هم با مدد گرفتن از الهام و تجربه به نتایجی میرسند که بسیار تحسینبرانگیز و اطمینانبخش قلبهای باایمان است.
روانشناسی سالها در هالهای از ابهام قرار داشت و چون روانشناسان انسان را تنها به صورت موجودی یک بعدی بررسی میکردند و بعد دوم یعنی روح، فراموش میشد، نتایج به دست آمده نه تنها کمکی به رفع ابهامهای موجود نمیکرد، بلکه نقاط تاریک بیشتری را در این رشته پدید میآورد و در نهایت به تناقض گویی و پناه بردن به داروهای روانگردان میانجامید.
در سالهای اخیر حرکت جدیدی در روانشناسی به وجود آمده است. با مدد گرفتن از علومی چون هیپنوتیزم، تا حدی ژرفای وجود انسان گشوده شده و نمودهایی از وجود حقیقی انسان به عنوان موجودی دوبعدی آشکار شده است و روانشناسان توانستهاند با همین دستاوردهای اندک، پاسخ بسیاری از سؤالات را بیابند.
آقای دکتر دیوید چمبرلین (David Barnes Chamberlain)، در آزمایشها و بررسیهای تجربیاش کیفیت نوزاد و آن سوی چهرهی ظاهری، یعنی چهرهی واقعیاش را نشان میدهد. او به این نتیجه میرسد که این موجود به ظاهر کوچک و بیاهمیت، موجودی است هوشیار که در هر لحظه تمام وقایع دور و بر خود را ضبط میکند. گویا در پشت این دستگاه ظاهراً کوچک و ناقص مادی، یعنی جسم، وجود دیگری که حقیقت حیات با اوست قرار دارد و اوست که همهچیز را میبیند و میشنود و حس میکند و در مرکز خاطرات خود ضبط میکند. منتهی چون محل تجلی این محسوسات، یعنی جسم، هنوز ناقص است، یارای نشان دادن خود را ندارد.
دکتر چمبرلین آنجا که خندیدن نوزاد را بررسی میکند، از کسی صحبت میکند که دیگر کودک نیست و گویا این انسان کوچولوی ناقابل! با فکر زندگیهای گذشتهاش خوش است. ایشان میگویند: «خواب دیدن برای نوزاد مهم است و بسیاری از خوابهای نوزادان نیز رؤیاهای واقعی هستند».
گریهها و خندههای نوزاد در هنگام تولد هر یک معنی خاصی دارند، معنیهایی که هنوز علم موفق به کشف آنها نشده است.
تا یک ربع قرن پیش از این اغلب نوزادان زودرس محکوم به مرگ بودند. با پیشرفت امکانات پزشکی و بالا رفتن سطح دانش پزشکان، بسیاری از آنان پس از چندی مراقبت، سلامت کامل را بازمییابند. در طی سی سال تجربه و زایمان بیش از سی هزار نوزاد، در بین آنها نوزادان زودرس زیادی دیدهام و آنها که سلامت بودهاند تفاوت چندانی با یک نوزاد طبیعی نداشتند.
امروزه با پیشرفت دانش پزشکی میتوان از نوزادانی که بیش از ششصد گرم وزن ندارند، مراقبت کرد. حواس پنجگانه اغلب این نوزادان تفاوتی با یک نوزاد نهماهه ندارد. روزانه نزد بسیاری از مادران باردار (حدود 16 تا 20 هفتگی بارداری) رفلکس مکیدن نوزاد را به کمک سونوگرافی مشاهده میکنیم. و نیز در طول مدت سونوگرافی میتوانیم حرکات جنین را بهسهولت مطالعه کنیم. میتوان این حرکات را ناشی از غوطه ور بودن جنین در مایع آمنیوتیک دانست. ولی همچنین میتواند ارادی و یا روش دفاع جنین در برابر فشار خارجی باشد.
کتاب نوزادان تولد را به خاطر میآورند به قلم دکتر دیوید چمبرلین کتابی جالب، مستند و باارزش است که مطالعهی آن را به پزشکان رشتههای روانپزشکی، روانکاوی، اطفال و متخصصین زنان و زایمان و ماماها که بیش از سایرین با مادران باردار در تماس هستند، توصیه میشود. خصوصاً این کتاب برای مادران باردار گنجینهای از اطلاعات ارزنده است که سعادت فرزند آیندهی آنها را تأمین میکند.
نوزاد یک فرد حقیقی است. پیش از این، شور و شوق والدین نسبت به تواناییهای نوزاد را خودبینی، تعصب و جانبداری، یا توهم به حساب میآوردند و نادیده میگرفتند. دانش امروزی تأیید میکند که نوزادان موجوداتی اجتماعی هستند که میتوانند رابطهی نزدیک برقرار کنند، بهطور مؤکد و مؤثر احساسات خود را بیان کنند، خواستههای خود را نشان دهند و از همان آغاز تأثیرگذار باشند. آنها میتوانند از بسیاری منابع، اطلاعات پیچیدهای کسب کنند و با کمک دوستان نوزادشان، خود را با محیط اطراف تطبیق دهند.
در بخشی از کتاب جنین هم خاطره دارد! میخوانیم:
وقتی به نوزاد تازه متولدشدهای که با چشمهای پرفروغ به شما خیره شده است، نگاه میکنید، چه میبینید؟ آیا حقیقتاً کسی آنجاست؟ آیا این نوزادی که در سکوت اخم کرده یا از خشم مثل چغندر سرخ شده است، میتواند تفکر یا احساس داشته باشد؟ نوزاد به نسبت جثه کوچکش، صدایی بلند و الزامآور دارد، اما آیا در واقع حرفی هم میزند؟
تا این اواخر، دربارهی نوزادان تئوریهای زیاد و اطلاعات کم وجود داشت. حجاب غفلت قرنها نوزادان را از سایر افراد بشر جدا نگه میداشت. با آنکه بسیار نزدیکشان بودیم، نمیدانستیم تا چه حد شگفتانگیزند. دانش عوام دربارهی نوزادان، بر اساس اندازهی جثه، مقدار وزن و نیروی عضلانی آنها بود.
در نتیجه، تعریف نوزاد عبارت بود از موجودی دوستداشتنی اما ناتوان، مادون انسانی، ماقبل انسانی، کودن و فاقد احساس، که به همین ترتیب هم با او رفتار میشد. تا همین اواخر دانش قرن بیستم گریهی نوزاد را «اصوات تصادفی»، خندهی او را «علامت نفخ معده» و ابراز درد او را، بهسادگی «عکسالعمل» به حساب میآورد. وجود اطلاعات نادرست، کار والدین را مشکل و وضع نوزادان را نابسامانتر میکرد.
برای نوزادان، آیندهی درخشانتری در پیش روست. طی 25 سال گذشته تحقیقات در زمینهی نوزادان به شکوفایی رسیده است. آمیزهی بیسابقهای از علاقه به نوزادان، سرمایهگذاریهای عظیم خصوصی و دولتی و روشهای پیشرفتهی پژوهشی، منجر به کسب اطلاعات تازهای شده که اغلب حیرتانگیز است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه شماره 1
مقدمه شماره 2
مقدمه شماره 3
مقدمهی مترجمین
پیشگفتار: حقیقت دربارهی نوزادان
شایعاتی دربارهی نوزادان
بخش اول: نوزاد خارقالعاده شما
فصل اول: رشد مغز و بدن
فصل دوم: هوشیار و آگاه
فصل سوم: یادگیری و تداعی
فصل چهارم: شخصیت در کار
فصل پنجم: مخاطب مستعد
بخش دوم: نوزادان تولد را به خاطر میآورند
فصل ششم: کشف خاطرات تولد
فصل هفتم: کودکان خردسال به خاطر میآورند
فصل هشتم: خاطراتی که مطابقت میکنند
فصل نهم: تولد: از چشم نوزاد
فصل دهم: خطرها
بخش سوم: تولد: ماجرا از درون
فصل یازدهم: دبورا از وجود ذهن خود آگاه بود
فصل دوازدهم: کیت هنگام تولد با مرگ مواجه میشود
فصل سیزدهم: جفری، مفهوم نوازش
فصل چهاردهم: والدین کریستینا عاشق او هستند
فصل پانزدهم: دنیای چارلز تغییر کرده است
فصل شانزدهم: الین: تولد به تجویز یک نوزاد
نتیجهگیری:زندگی با نوزاد هوشیارتان
ضمیمهی 1: یادداشتی بر سقط جنین
ضمیمه2: یادداشتی بر احساس گناه والدین
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب جنین هم خاطره دارد! |
نویسنده | دیوید بی. چمبرلین |
مترجم | زهره زاهدی، منیژه خزلیان |
ناشر چاپی | انتشارات پندار تابان |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 260 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8593-05-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی کودک |