معرفی و دانلود کتاب این جهان گذرا: تاریخچه بشریت
برای دانلود قانونی کتاب این جهان گذرا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب این جهان گذرا: تاریخچه بشریت
کتاب این جهان گذرا از دیوید کریستین شرح مختصری است از آنچه سدهها بر اجداد ما گذشته؛ شرح شکستهایی که از طبیعت خوردهاند تا آن را رام خود کنند. این کتاب برای همهی مخاطبانی است که به انسان نخستین و چگونگی تبدیل آن به انسان امروزی علاقه دارند.
دربارهی کتاب این جهان گذرا
چه به بیهودگی این جهان معتقد باشیم و چه به هدفدار بودنش، هرگز نمیتوان منکر این اصل شد که «جهانْ گذراست». اگر تمام همتمان را در زمان حیات معطوف به شناخت بیشتر خود و دنیایمان کنیم، بخشی از این همت والا باید صرف دانستن تاریخ اجدادمان بر روی زمین شود. اگر در ابتدای این مسیرید و هنوز آمادگی مواجهه با کتابهای بزرگتر را ندارید، دیوید کریستین (David Christian) اینجاست تا با کتاب جامع اما مختصر این جهان گذرا: تاریخچهی بشریت (This Fleeting World: A Short History of Humanity) شما را با سیر کلی حضور بشر دوپا بر سیارهی زمین آشنا کند.
برای آنکه ذهنیت بهتری داشته باشید نسبت به اینکه یک کتاب دربارهی تاریخ بشر چگونه باید باشد، بهتر است اول با اهداف و روش نوشتن کتابهای اینچنینی آشنا شوید. هدف کتاب این جهان گذرا یا انسان خردمند از یووال نوح هراری این است که شما دورنمایی از تاریخ بشر به دست بیاورید و با مشکلات و مصائب اجداد هوشمندتان آشنا شوید. این دید همهجانبه به شما این امکان را میدهد که نسبت به آیندهی خود و فرزندانتان رفتار بالغانهتری داشته باشید. حال برای نیل به این هدف، هر نویسنده روشی مخصوص به خود دارد. بهعنوان مثال هراری بر سیر تغییر موجودی به نام انسان خردمند و تاریخچهی پیروزی او بر دیگر انواع هوشمند موجود بر زمین، مانند نئاندرتالها، تمرکز دارد که باعث میشود نگاه انتقادیتری داشته باشد، اما دیوید کریستین در پی آن است که کمتر جانبدارانه به این سیر نگاه کند و تنها روایتگری باشد که در پی الهام بخشیدن به مخاطب است.
در کتاب جهان گذرا شما مواجهید با اطلاعاتی کلی که گاه به عمق موضوع نفوذ نمیکند. البته که این اتفاق آگاهانه رخ داده است تا مخاطب عام بتواند با خیال راحت بهترین و مهمترین اطلاعات را در گزیدهترین حالت ممکن به دست بیاورد.
کتاب این جهان گذرا در سه بخش عمده تدوین شده و به رشتهی تحریر در آمده است. در بخش اول، «آغازها: عصر خوراکجویی» دیوید کریستین به سراغ عصر ابتدایی تاریخ بشر میرود. در این فصل، تاکید خواننده بر این است که چگونه اجداد ما از پس قرنها خود را با طبیعت و مقتضیات جسم خودشان تطبیق دادهاند. آنها با دادن تلفات بسیار سرانجام بهترین راه را برای سیر کردن شکم خودشان پیدا کردند. مادر زمین وظیفهی غذارسانی سازمانمند به ابناء بشر را برعهده گرفت و آنگاه عصر جدیدی از تاریخ بشریت آغاز شد: عصر کشاورزی. این عصر که در فصل دوم کتاب مورد بررسی قرار گرفته است به تاریخ پیدایش اولین شهرها و تمدنها تا شکلگیری انقلاب مدرن میپردازد. در این بخش از کتاب مولف تلاش میکند تا اطلاعات عمدهای را دربارهی نقش کشاورزی در تمدنپذیری بشر بیان کند.
فصل سوم تحت عنوان «جهان ما: عصر مدرن» حاوی اطلاعاتی مفید دربارهی مدرنیته و تاریخچهی آن است. در ابتدای دورهی مدرن ما با انقلاب صنعتی روبهروییم. این مهم اصلا از چشم نویسندهی حرفهای این کتاب پنهان نمانده است. او به تاریخ انقلاب صنعتی، جنگهای جهانی و بحرانهای قرن بیستمی و زندگی پس از جنگ جهانی دوم میپردازد.
دیوید کریستین در پایان روششناسی خود را تاحدودی برای مخاطب توضیح میدهد و ملاحظات کار در حین نگارش این کتاب را بیان میکند. این کتاب به کوشش نشر بیدگل چاپ و روانهی بازار شده است. ترجمهی این اثر بر عهدهی مزدا موحد بوده است.
نکوداشتهای کتاب این جهان گذرا
- امیدوارم این کتاب مخاطبان گستردهتری را برای این دانشمند و معلم به ارمغان بیاورد. (بیل گیتس)
- چه شیوهی سریع، راحت و متقاعدکنندهای برای شروع فهم این جهان گیجکنندهای که ما خود را در آن یافتهایم. (ویلیام هاردی مکنیل، استاد تاریخ دانشگاه شیکاگو)
- هیچکس انتظار نداشت دیوید کریستین بتواند چنین کاری انجام دهد. او استعداد ویژهای در جمعآوری و تحلیل اطلاعات و بیان آن به سادهترین شکل ممکن دارد. خوانندگان میتوانند به او اعتماد کنند و اطلاعاتی دقیق، آگاهانه و منصفانه دریافت کنند. (فیلیپه فرناندس آرمستو، استاد تاریخ دانشگاه نوتردام)
کتاب این جهان گذرا برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به دانستن تاریخ زمین و سیر تحول بشر در این سیاره علاقهمندید، خواندن این کتاب را به شما توصیه میکنیم.
در بخشی از کتاب این جهان گذرا: تاریخچه بشریت میخوانیم
فرضیهی دوم که گاهی «فرضیهی خروج از آفریقا» خوانده میشود، بیشتر مبتنی بر مقایسههای ژنتیکی انسانهای مدرن است، گرچه ادعای سازگاری با مدارک اسکلتیِ باقیمانده را هم دارد. فرضیه با این مشاهده آغاز میشود که انسانهای مدرن از نظر ژنتیکی بههم شباهت زیادی دارند، آنقدر شبیه که نمیتوان قائل به دورهی تکاملی بیش از 250000 سال برای آنها شد. فرضیه بر آن است که تمامی انسانهای مدرن از تعداد قلیلی از نیاکان نَسَب بردهاند که حدود 250000 سال پیش زندگی میکردند. امروزه بیشترین تنوع ژنتیکی در میان مردم آفریقا یافت میشود و بر اساس آن میتوان گفت که انسان در آفریقا تکامل یافته و قبل از مهاجرت به سایر نقاط جهان مدت بیشتری در آفریقا سکونت داشته است. اگر فرضیهی خروج از آفریقا درست باشد، انسان مدرن در آفریقا و از اَشکال متأخرتر گونهای به نام هومو اِرگاستِر یا هومو اِرِکتوس تکامل پیدا کرده است. این گونههای جدید احتمالاً نسبتاً سریع و در یک گروه جداافتاده و دورافتاده پدیدار شدند.
خودِ فرضیهی خروج از آفریقا دو صورت اصلی دارد. صورت اول که مدتهاست ریچارد کلاینِ باستانشناس و دیگران از آن دفاع میکنند، میگوید که حتی اگر هم انسان مدرن حدود 250000 سال پیش در آفریقا تکامل یافته باشد، اولین شواهد دال بر رفتارهای مشخصاً انسانی، از جمله مهارتهای بهبود یافته در شکار و فعالیتهای هنری مختلف، قدیمیتر از 50000 تا 60000 سال پیش نیستند. در این صورتِ فرضیه، انسانها هنوز کاملاً انسان نبودند و تاریخ بشر تا زمانی که برخی تغییرات ژنتیکی جزئی توان دستیابی به طیف کامل زبانهای نمادین مدرن را مهیا نکرد، آغاز نشده بود. این صورتِ فرضیهی خروج از آفریقا متکی بر تولید انبوه انواع جدیدی از ابزار و مصنوعات است که یافتههای باستانشناسی متعلق به در حدود 50000 سال پیش در اوراسیا نشانگر آن است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
یادداشت ناشر
مقدمه
پیش زمینه: پیش از آغاز
آغازها: عصر خوراک جویی
مطالعهی عصر خوراکجویی
آغاز تاریخ بشر
روشهای زندگی خوراکجویانه
تغییرات عمده در عصر خوراکجویی
عصر خوراکجویی در تاریخ بشر
شتاب: عصر کشاورزی
خاستگاههای کشاورزی
مشخصات عمومی و روندهای طولانی
جوامع کشاورزی پیش از شهرها: 8000 تا 3000 سال قبل از میلاد
اولین شهرها و حکومتها: 3000 تا 500 سال قبل از میلاد
کشاورزی، شهرها و امپراتوریها: 500 سال قبل از میلاد تا سال 1000 میلادی
جوامع کشاورزی در آستانۀ انقلاب مدرن: 1000 تا 1750 میلادی
عصر کشاورزی در تاریخ جهان
جهان ما: عصر مدرن
مشخصههای اصلی و روندهای عصر مدرن
شرح انقلاب مدرن
انقلاب صنعتی: سالهای 1750 تا 1914
بحران قرن بیستم: سالهای 1914 تا 1945
دورهی معاصر: سال 1945 تاکنون
عصر مدرن در تاریخ جهان
دوره بندی در تاریخ جهان
دربارهی نویسنده
منابع
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب این جهان گذرا: تاریخچه بشریت |
نویسنده | دیوید کریستین |
مترجم | مزدا موحد |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 188 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6863-44-5 |
موضوع کتاب | کتابهای باستان شناسی |
کتاب این جهان گذرا، از نویسنده روسی و استاد تاریخ دانشگاه سن دیگو، دیوید کریستین، که البته نام فامیلیاش در کتاب خودش با نام دیگر هم بود🤔، گویی به عنوان کنترات، از ازل تا ابد جهان را مسئولیت داشته است که بنویسد. کتاب علنیو تحقیقی این جهان گذرا، از مورخی به نگارش درآمده است که به آن اشاره میتوان کرد که سیاه و سفید تاریخ را مینویسد نه خاکستری. قبل از خوانش درباره نویسنده متوجه نشدم که نویسنده روس است اما با توجه به متن کتاب و جهت گیری متن، در این کتاب به خوبی گرایش یه روس و شوروی و ژاپن و چین و سیبری و سرما و... دیده میشد. نویسنده کتاب از پیدایش زیر زمین شروع کرده است به آفریقا و استرالیا رسیده است و... در قسمت آخر کتاب به بهترین وجه از کتابش خلاصه برداری نیز کرده است و اگر میخواهید به این ترتیب با این توصیفات قریب شوید فصل آخر را فقط بخوانید. خرسندم که کامنتها رو من تاثیر نگذاشتم و کتاب را خواندم و استفاده کردم.