معرفی و دانلود کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی

برای دانلود قانونی کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی

کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی نوشته‌ی جاینین ساندرز، جهت افزایش آگاهی پدران و مادران در آموزش مسائل جنسی، به ویژه خود مراقبتی و قدرت «نه» گفتن به کودک و در اختیار قرار دادن اطلاعاتی در مورد نحوه خود‌ مراقبتی کودکان و حفاظت آن‌ها در مقابل سوء‌ استفاده جنسی، به رشته‌ی تحریر درآمده است.

کودکان همواره با نگاه پاک و معصوم خود به دنیا نگاه می‌کنند. اما دنیای امروز گاه آن‌قدر بی‌رحم است که والدین ترجیح می‌دهند خیلی زود آن‌ها را از حوادث و خطراتی که ممکن است برایشان پیش بیاید، آگاه کنند. حوادثی که درآن کودکان مورد آزار قرار گرفته‌اند، آسیب دیده‌اند و حتی کشته شده‌اند. این مشکل در تمام کشورهای دنیا مشاهده می‌شود. اما مثل هر آسیب دیگری راهکارهایی برای جلوگیری از آن وجود دارد.

مادران و پدران درمانده و مضطرب را بسیار دیده‌ایم، زمانی که با سوالات کودکان خود روبه‌رو می‌شوند. سوالاتی که در ابتدا برخاسته از ذهن کنجکاو آن‌هاست و نه نیازهای جنسی‌. پرسش‌هایی که اغلب یا بی‌جواب می‌مانند و یا والدین از پاسخ به آن‌ها طفره می‌روند، یا پاسخ‌های نه چندان واقعی و درخور توجه‌ دریافت می‌کنند و در شرایط فاجعه‌آمیزتر با برخورد خشونت‌آمیز و «این غلط‌ها به تو نیامده» و «این حرف‌ها را از چه کسی یاد گرفته‌ای» روبه‌رو می‌شوند.

این کودکان زمانی که به سن نوجوانی و بلوغ می‌رسند، اطلاعات درست و مناسبی ندارند. چون تا پیش از این پاسخ درستی از خانواده دریافت نکرده‌اند، پاسخی که قانع و مطلع‌شان کند. به همین دلیل و برای یافتن پاسخِ پرسش‌هایی که ذهن‌شان را درگیر و مشغول کرده، به سوی منابع دیگر کشیده می‌شوند و پاسخ‌شان را از دوستان، اینترنت، ماهواره، کتاب‌های مرتبط و… دریافت می‌کنند و هیچ تضمینی نیست که پاسخ‌های دریافت شده مطابق با نوع تربیت خانواده و در مسیر سلامت او باشد.

آنچه مسلم است این است که خانواده موظف است در کنار دیگر ابعاد تربیتی کودک، به تربیت جنسی او نیز توجه ویژه داشته باشد. نویسنده‌ی کتاب آیین تربیت در این باره چنین می‌گوید: «غریزه جنسی یکی از غرایز نیرومند و حساس انسان می‌باشد. این غریزه برای انسان زندگی بخش است و در حیات روانی و جسمانی او تأثیرات خوب یا بدی خواهد داشت. بسیاری از اعمال و رفتار و حتی بیماری‌های جسمانی و روانی انسان از این غریزه مایه می‌گیرد. اگر پرورش عاقلانه و درستی داشته باشد، زندگی را قرین خوشی و آسایش می‌گرداند و اگر از طریق افراط و تفریط واقع شود، ممکن است صدها ضایعه جسمانی و روانی به دنبال بیاورد و زندگی دنیا و آخرت انسان را خراب کند».

کتاب آموزش خود مراقبتی (Body Safety Education) به شما می‌گوید که پدر و مادر وظیفه دارند که برای پاسخ به سوالات کودک‌شان و برای تربیت صحیح جنسی او به کسب اطلاعات بپردازند. آیا اصلا خود را ملزم به ارائه پاسخ درست به چنین سوالاتی می‌دانید؟ متأسفانه هنوز هم زیادند والدینی که معتقدند بچه، وقتی بزرگ شود، خودش این چیزها را یاد می‌گیرد!

کنجکاوی جنسی کودکان بسته به هوش و روابط اجتماعی آن‌ها بین 3 تا 6 سالگی شروع می‌شود. آن‌چه مهم است: این است که کودکان شوق و هیجان زیادی در کشف جنسیت خودشان دارند. دنیای ذهن کودک بسیار پاک و معصوم است و اگر سوالات جنسی می‌پرسد، والدین نباید احساس شرم، ناراحتی یا عصبانیت پیدا ‌کنند و نگاه‌شان باید همسو با نگاه کودک باشد. او با دنیای خودش و از دنیای پاک و معصوم خود از والدین سؤال می‌کند. بنابراین اگر والدین در برابر هر سؤال جنسی به هر نوعی در مقابل بچه‌ها قرار گرفتند، نباید شرم و حیا نشان دهند، در غیر این صورت نمی‌توانند به او کمک کنند. اگر والدین سؤالات ابتدایی کودکان را در برابر مسائل جنسی به این شیوه پاسخ دهند، اثرات منفی به دنبال خواهد داشت.

تابو بودن صحبت در مورد مسائل جنسی، ناآگاهی والدین از چگونگی صحبت در این باره، ناتوانی آن‌ها از پاسخ به برخی سؤالات کنجکاوانه کودکان، عدم وجود منابع آموزش غیررسمی (کتاب، سی دی، مجله و برنامه‌های تلویزیونی) برای والدین و کودکان همگی منجر به ضعف آگاهی در کودکان و نوجوانان در زمینه مسائل جنسی شده است و چه بسا همین اطلاعات ناکافی از بدن و جسم خود است که منجر می‌شود کودک به راحتی در دام سوء استفاده کنندگان جنسی بیفتد.

این عدم آگاهی، خود زمینه‌ساز ایجاد علاقه و انگیزه دو چندان در این قشر می‌شود، تا به بلعیدن هر آنچه در منابع در دسترس‌شان مانند ماهواره و اینترنت به عنوان اطلاعات جنسی وجود دارد، بپردازند. آن‌هایی هم که به هر دلیل از این منابع اطلاعاتی به دورند یا در دسترس‌شان نیست، در میان یافته‌ها و اطلاعات هم کلاسی‌ها و دوستان خود به جستجوی پاسخ سؤالات خویش برمی آیند.

بسیار واضح است که بیش از 80 درصد اطلاعات موجود در اینترنت و 100 درصد آنچه در ماهواره به عنوان آگاهی‌های جنسی و تبلیغات جنسی عنوان می‌شود، حتی برای بزرگسالان، نادرست و نامطلوب است و کودکان از آن جهت که توان تشخیص خوب از بد را در مسئله‌ای که هیچ آگاهی هم از آن ندارند، نداشته و قادر به تفکیک اطلاعات درست از نادرست نیستند، بیش از بزرگسالان در معرض آسیب‌های ناشی از این اطلاعات‌اند. ضمن آنکه حتی آن بخش از اطلاعاتی که به درستی به بیان واقعیت‌های موجود در زمینه مسائل جنسی پرداخته‌اند، در واقع خطاب به بزرگسالان نوشته و ارائه شده و باز هم برای کودکان مناسب نیست.

همه این مسائل در کنار هم همراه با پیامدهای آن‌ها امروزه به شکل بلوغ جنسی زودرس و مشکلات و برانگیختگی‌های جنسی، عاطفی و احساسی در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود، و خطرناک‌تر از آن موجبات سوء استفاده‌های جنسی از کودکان را فراهم نموده است.

جاینین ساندرز (Jayneen Sanders) معلمی با تجربه و نویسنده کتاب "ترویج سواد خواندن و نوشتن" می‌باشد، نویسنده بیش از 100 کتاب برای کودکان و ناشر مطالب آموزشی و دارای 3 فرزند می‌باشد. او نویسنده کتابی درباره لمس امن یا ناامن کودکان با عنوان "بعضی رازها نباید مخفی بمانند" و کتابی در حوزه احترام گذاشتن به حد و مرزهای شخصی با عنوان "نه یعنی نه" می‌باشد. او از آموزش خودمراقبتی در مدارس و خانه حمایت می‌کند. همچنین وبلاگ‌ها و مقالاتی در زمینه آموزش خودمراقبتی نوشته است و بسته آموزش حمایت از کودکان را در کتاب "بعضی رازها نباید مخفی بمانند" منتشر کرده است.

در بخشی از کتاب آموزش خودمراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌استفاده جنسی می‌خوانید:

اهمیت باور کردن حرف کودکی که بی‌پرده در مورد سوء استفاده جنسی خود صحبت می‌کند، بسیار زیاد است. طبق آمار انجمن حمایت از کودکان NSW در سال 1997، حرف‌های 98 درصد کودکانی که مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند، درست است. واکنش یا عکس العمل ما نسبت به بی‌پرده‌گویی کودکان برای درمان آن‌ها، بسیار مهم است.

اگر ما نسبت به این مسئله بی‌تفاوت باشیم، کودکان هرگز رغبتی به بیان مشکل خود نخواهند داشت. این موضوع باعث رنجش زیاد آن‌ها شده و ممکن است آنان را بیشتر در معرض این آسیب قرار دهد. اگر ما از این موضوع ناراحت و عصبانی شویم؛ کودک ممکن است احساس شرمندگی کرده و نتواند نشانه‌های این مشکل را بیان کند و همیشه این باور را در ذهن خود داشته باشد که والدین، او را بخاطر این وضعیت سرزنش خواهند کرد. این مسئله باعث می‌شود جرات آن‌ها برای افشای آزار جنسی خود که ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد، از بین رود. آن‌ها همچنین ممکن است از پیامدهای ناگوار بیان راز خود بترسند و یا ممکن است فکر کنند که هیچ کس حرف آن‌ها را نمی‌پذیرد. همه این نوع مشکلات، بسیار خطرناک و مسئله‌ساز هستند و اغلب پیچیدگی‌های احساسی را با خود به همراه خواهند داشت.

از نظر بسیاری از کودکان، شجاعت غلبه بر ترس‌ها و تهدیدات احساسی، امری صحیح و منطقی است، یعنی باید در این گونه مسائل، جرات و شجاعت داشته باشند. اما کودک از والدین، خویشاوندان، معلم یا دوستی که راز خود را برایش گفته است، توقع دارد که به حرف‌های او اطمینان داشته باشند و او را باور کنند. بنابراین، در مقابل این گونه کودکان آرامش داشته باشید و از لحاظ احساسی هیچ گونه واکنش منفی نشان ندهید.

فهرست مطالب کتاب

تقدیم
پیشگفتار مترجمان
درباره نویسنده
اهمیت مطالعه کتاب
مقدمه
آموزش خود مراقبتی چیست؟
چرا آموزش خود مراقبتی به کودکان مهم است؟
مهارت‌های کلیدی خود مراقبتی
مقتدر باشید
نکات پایانی
آگاهی بخشی
آگاه باشید
نکات مهمی که کودکان باید درمورد متجاوزان بدانید
رفتار جنسی طبیعی و نرمال چیست؟
نشانه‌های رایج و متداول سوء استفاده جنسی
در دوران نوجوانی
بی‌پرده گویی و اهمیت باور کردن بچه ها
عکس یا نوشته‌های محرک جنسی اینترنتی و تاثیرات آن‌ها
آموزش جامعه
آمارهای وحشتناک
سوالات و نگرانی‌های متداول
12 کتاب مفید درمورد مراقبت کودکان در برابر سوء استفاده جنسی
سازمان‌های اصلی و لینک‌های مربوط به آن ها
تصاویری که می‌توانید از آن‌ها برای آموزش استفاده کنید
کارت‌های مربوط به صحبت یا گفتگو درباره مهارت‌های خود مراقبتی
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی
نویسنده
مترجممرتضی بختیاروند، مهرناز گودرزیان، مهدی نصرآبادی
ناشر چاپیانتشارات آوای نور
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات80
زبانفارسی
شابک978-600-309-351-5
موضوع کتابکتاب‌های تربیت کودک
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی

Odiseh Montazer
۱۴۰۱/۰۲/۲۳
خوندن انواع این سرفصلها برای پدرها و مادرها و افراد نزدیک و مهم به کودکان بسیار پر اهمیت و من خواهش میکنم نه تنها پدران و مادران بلکه افراد نزدیک به کودک، مربیان مهدکودک و افراد مهمی که بیشترین تعامل رو با کودکان دارند هم این نوع کتابهارو مطالعه کنند.
فاطمه رهنما
۱۳۹۸/۰۷/۰۸
با سلام
خوندن این کتابها و مطالب برای تمام پدرو مادرها از نون شب هم واجبتره.... آموزش مسائل جنسی و خود مراقبتی رو بدون آگاهی نمیشه به بچه‌ها آموزش داد اما با خوندن این کتاب تا حدی اطلاعات جهت آموزش بالا میره
سحر عارفی
۱۴۰۲/۱۰/۳۰
کتاب خوب و روانی در زمینه تربیت جنسی کودکان هس واینکه چطوری مانع از سواستفاده جنسی از کودکانمون بشیم،،، خوندنش رو به همه بزرگترا پیشنهاد میکنم،.
سحر فلاح خیر
۱۴۰۳/۰۵/۲۴
دارای مطالب کلی در زمینه تربیت جنسی به کودک است منابع خوبی معرفی می کنند
زینب ساداتی
۱۴۰۱/۰۷/۱۷
بنظرم‌ی نسخه از این کتاب رو باید همه پدر و مادرها داشته باشند
مرجان کشاورز
۱۴۰۱/۰۴/۲۲
یک کتاب تخصصی مطالعاتیه، و این مسأله رو از دید یک والد میبینه.
الهام
۱۴۰۲/۰۸/۱۹
خیلی جوابگو و راهنما کاملی متاسفانه نبود.
نگار غفرانی
۱۴۰۰/۱۲/۲۶
این کتاب واقعا برای پایان نامه من مفید بود🥰
مشاهده همه نظرات 8

راهنمای مطالعه کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی

برای دریافت کتاب آموزش خود مراقبتی: راهنمای والدین برای محافظت کودکان در برابر سوء‌ استفاده جنسی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.