معرفی و دانلود کتاب مانند امپراتور روم فکر کن: مکتب رواقی؛ چراغ راه انسان معاصر
برای دانلود قانونی کتاب مانند امپراتور روم فکر کن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مانند امپراتور روم فکر کن: مکتب رواقی؛ چراغ راه انسان معاصر
اصل و بنیان فلسفهی رواقی بر اساس رشد شخصیتی افراد بنا نهاده شده است. مارکوس اورلیوس نیز بر همین اساس روش رواقیون پیش از خود را ادامه میدهد و خودسازی را پیشهی اصلی خود میگرداند. کتاب مانند امپراتور روم فکر کن نوشتهی دونالد رابرتسون به شرح این فلسفه میپردازد و شاد زیستن، حفظ تعادل و مواجهه با غم را به خوانندگان کتاب میآموزد.
دربارهی کتاب مانند امپراتور روم فکر کن
هدف غایی تمام مکاتب فلسفی تعالی و شکوفایی درونی است اما هر کدام از این مکاتب راه و شیوهی متفاوتی را برای رسیدن به این مقصد انتخاب میکنند. فلسفه رواقی با قدمتی دیرینه، یکی از همین مکاتب پرطرفدار فلسفیست که بر اساس منطق و مشاهده ادراکات جهان عمل مینماید و بر اساس اخلاق شخصی، هدفمندی و حفظ اعتدال در تمام امور شکل گرفته است.
یکی از بهترین کتابهایی که فلسفه رواقی را به زبان ساده معرفی میکند، کتاب مانند امپراتور روم فکر کن (How to Think Like a Roman Emperor) به قلم دونالد رابرتسون (Donald J. Robertson) است. رابرتسون آمیزهای از فلسفهی رواقی و روانشناسی را در قالبی روایی ریخته و خواندن این اثر عمیق را با لذت توامان کرده است.
کتاب حاضر یک مکاشفهی راهبردی یا به عبارتی چراغ راه انسان معاصر به شمار میآید و عمدتاً براساس جهانبینی مارکوس اورلیوس آخرین امپراتور روم و برگرفته از کتاب تأملات وی تألیف شده است. به علاوه نقلقولها و اندیشههای سایر فلاسفهی رواقی، در قالب گفتوگوهای درونی ضمیمهی کتاب شده تا به تشریح اندیشهی رواقیون کمک نماید.
رابرتسون در این اثر تلاش کرده تا با رویکردی رفتاری-شناختی، مفاهیم فلسفی رواقیون را در قالب یک سرگذشتنامه به نگارش در بیاورد و خوانندگان را با تفکرات و شیوهی زندگی مارکوس اورلیوس (Marcus Aurelius Antoninus) آشنا کند.
این آشنایی به شما کمک خواهد کرد تا در فراز و نشیب زندگی، بر خشم درونی خود چیره شوید، در برابر مصائب و فقدانها تاب بیاورید، با رعایت تعادل و میانهروی امیالتان را تجربه کنید و آزادانه و سرشار از حس لذت اهداف اخلاقی خود را دنبال نمایید. با بهکارگیری اندیشهی رواقیون در برابر امور ناخوشایند به پذیرش دست پیدا خواهید کرد.
نکوداشتهای کتاب مانند امپراتور روم فکر کن
- کتاب پیشرو، تاریخ، فلسفه و روانشناسی را بهطور منحصربهفردی با هم ترکیب میکند که هم سرگرمکننده و هم برای خودسازی خواننده بسیار مفید است. رابرتسون روش جالبی را برای هدایت خوانندگان به سمت فلسفه رواقی و آرای اورلیوس به کار میگیرد و تمرینهای عملی مفیدی را برای استفاده از این روشها در زندگی، به آنها پیشنهاد میکند. (Dr. Franklin Annis, Small Wars Journal)
- این اثر، کتاب فوقالعاده و مهمی است و هر کسی که به رواقیگری علاقه دارد یا میخواهد در کار رهبری دیگران عملکرد بهتری داشته باشد، باید آن را بخواند. (Ryan Holiday)
- رابرتسون تصویر درستی را از زندگی و اندیشه مارکوس نشان میدهد. سبک نثر روان و آسان او به جذابیت این کتاب کمک میکند. (The Wall Street Journal)
- این کتاب زندگی شگفتانگیز اورلیوس و باورهایش را معرفی میکند و یک تمرین بینظیر برای دستیابی به ذهنآگاهی مدرن است. (Publishers Weekly)
کتاب مانند امپراتور روم فکر کن برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که برای رشد و پرورش شخصیت خود به دنبال راهی عمیق و فلسفی هستند، از آموزههای کتاب مانند امپراتور روم فکر کن بهره خواهند برد.
با دونالد رابرتسون بیشتر آشنا شویم
از جمله نویسندگانی که در زمینه فلسفه رواقی و همچنین رواندرمانی فعالیت کرده، دونالد رابرتسون است. این نویسنده اسکاتلندی، در زمینه رواندرمانگری مهارت خاصی دارد و بیشتر در زمینه درمانهای شناختی و رفتاری (CBT)، تابآوری عاطفی و همچنین فلسفه رواقی فعالیت میکند.
او ابتدا فلسفه را در دانشگاه آبردین اسکاتلند آموخت و سپس مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته فلسفه و رواندرمانی، از مرکز مطالعات رواندرمانی دانشگاه شفیلد دریافت کرد. رابرتسون علاقه ویژهای به مکتب فلسفه رواقی دارد و به همین دلیل بخش زیادی از فعالیتهای خود را صرف شناخت و آموزش این مکتب کرده است. در این راستا او یکی از بنیانگذاران سازمان مدرن رواقیگری بهشمار میرود که کنفرانسهای زیادی را در این زمینه برگزار میکنند.
در بخشی از کتاب مانند امپراتور روم فکر کن میخوانیم
گاهی نوشتههای یک طبیب دنیای باستان و یا یک فیلسوف طبیعی را که میخوانیم، دقیقاً بازنمایی بیطرفانهایست از مشاهداتشان در زمینهی پدیدههای فیزیکی. در روان درمانگری شناختی مدرن نیز از مراجعین خواسته میشود برای ایجاد تغییر در رفتارشان، همچون یک دانشمند به خود و عاداتشان نگاه کنند: از روی کنجکاوی، همراه با تفکیکسازی و بیطرفانه. مارکوس حتی به زندگی زناشوییاش نیز چنین نگاهی داشت.
جوانتر که بود گاهی با احساس خشمی که به او دست میداد، دست و پنجه نرم میکرد. او حتی در یک جا عنوان میکند که امیال شهوانی داشته؛ اما به این نتیجه رسیده برای برآوردن آنها اقدامی نکند. در جلد نخست تأملات، نقبی به گذاشته میزند و شکرگزاری میکند که از لحاظ شهوانی، معصومیت خویش را حفظ کرده. یک کنیز و یک غلام به نامهای بندیکتا و تئودوتوس در دربار پدر مارکوس (آنتونینوس) خدمت میکردند که مارکوس بعدها شاکر میشود هرگز آنها را لمس نکرده است.
در نوشتههای مارکوس میتوان مشاهده کرد او امیال شهوانی را نیز ارجکاهی میکند. برای مثال در جایی رابطهی زناشویی را یک توان انسانی برمیشمارد که از دیرباز در آدمیان وجود داشته؛ بخشهایی از بدن دو انسان در ارتباط با هم قرار میگیرد؛ یک تشنج و انقباض به آنها دست میدهد و نهایتاً یک مادهی لزج خلط مانند از آنها خارج میشود!
به همین سادگی؛ از عشق و عاطفه هم سخنی به میان نمیآورد. او از این طریق میخواهد امیال ناشایستی که گاهی به خودش دست میدهد را خنثی و بیاثر سازد. امیالی که تقلا میکرد بر آنها چیره گردد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بازگویی قصهی رواقیون
فصل اول: امپراتور بیجان
سرگذشت مکتب رواقی
باور رواقیون چه بود؟
فصل دوم: راستگوترین کودک روم
چگونه خردمندانه سخن بگوییم
فصل سوم: تعمق در باب فرزانهی رواقی
چگونه ارزشهای خویشتن را دنبال کنیم؟
فصل چهارم: تصمیم هرکول
چطور بر امیالمان چیره شویم؟
عشق به سرنوشت خویشتن
تغییر گامبهگام امیال
1- پیامد عادتها و امیال خود را ارزیابی کنید.
2- کوچکترین نشانههای هشداردهنده را در نظر بگیرید.
3- ایجاد فاصلهی شناختی در خود
رهایی از شر امیال و هیجانات مضر.
4- عادت دیگری را جایگزین عادت بد پیشین سازید.
در زندگی خود چند خاستگاه لذتهای سالم تعریف کنید.
فصل پنجم: دست زدن به یک اقدام عاجل و حیاتی
چگونه در برابر درد بردبار باشیم؟
تحلیل کارکردی (تجزیه تحلیل هزینه-فایده)
بازنمود بیطرفانه
ارجکاهی از طریق تحلیل
تعمق در باب محدودیت و ناپایداری درد
پذیرش رواقی
ژرفاندیشی در باب فضیلت
اثرات آموزههای مکتب رواقی در روان درمانگریهای اولیه
فصل ششم: استحکامات درونی و جنگ ملتها
چگونه ترس را کنار بگذاریم
قید احتیاط رواقی
از پیش انگاری مصیبت
خوگیری هیجانی - احساسی
تغییرات روانشناختی خودانگیخته
استحکامات درونی
فاجعهزدایی و ژرفاندیشی در ناپایداری جهان
به تعویق انداختن نگرانی
فصل هفتم: جنون آنی
چگونه بر خشم خود چیره شویم
1- ما بهصورت ذاتی جاندارانی اجتماعی هستیم؛ طوری خلق شدهایم که به یاری یکدیگر بشتابیم
2- ویژگیهای شخصیتی افراد را در کلیت آن مدنظر قرار دهید
3- کسی عمداً خطا نمیکند
4- هیچکس کامل نیست ازجمله خود شما
5- هرگز نیت واقعی دیگران بر ما کاملاً محرز نیست
6- از یاد نبردی که همهی ما فانی هستیم
7- قضاوت خودمان را ما را رنجیدهخاطر میسازد:
8- اساساً تأثیر مخرب خشم روی انسان بیش از تأثیر مثبت آن است:
9- طبیعت فضیلتهایی را که در نهاد انسان قرار داده که او را قادر میسازد خشم خود را مهار کند
پیشروی به سمت جنوب خاوری و مرگ کاسیوس
فصل هشتم: مرگ و نگاه کلی به آن
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مانند امپراتور روم فکر کن: مکتب رواقی؛ چراغ راه انسان معاصر |
نویسنده | دونالد رابرتسون |
مترجم | نازنین فاطمه سوداگر |
ناشر چاپی | انتشارات شمشاد |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 314 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7714-44-9 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه، کتابهای موفقیت و خودسازی |