معرفی و دانلود کتاب حواست نیست
برای دانلود قانونی کتاب حواست نیست و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب حواست نیست
کیت مورفی در کتاب حواست نیست به بررسی این نکته میپردازد که چرا با وجود زندگی در جهانی که فناوری امکان برقراری ارتباطات لحظهای و پیوسته را فراهم میآورد، باز هم ما مشکلات ارتباطی داریم! او حین ریشهیابی مشکل بشر امروزی در مهارت شنیدن، راهکارهای مفیدی جهت ارتباط گفتاری بهتر با اطرافیانمان ارائه میدهد. این کتاب نامزد جایزه کتاب غیرداستانی گودریدز سال 2020 شده است.
درباره کتاب حواست نیست:
ما گوش نمیدهیم، هیچکس هم به ما گوش نمیدهد و این حقیقت تلخ، محصول عصر تکنولوژیست!
آخرینباری که به کسی گوش سپردهاید، چه زمانی بوده است؟ حقیقتاً گوش سپردن! نه اینکه مطالبی که خود در نظر داشتهاید را عنوان کنید، یا درحال فکر کردن باشید یا حواستان به موبایلتان باشد و یا اینکه میان سخنان گوینده، پا برهنه بدوید تا نظر خود را در مورد موضوع ابراز کنید. واپسینباری که کسی به شما گوش سپرده، چه زمانی بوده است؟ آیا مخاطب ملتفتِ جانِ کلام شما بود؟ آیا پاسخهایش به گونهای بود که حس کنید کاملاً فهمیده میشوید؟
اگر پاسخهای مأیوس کنندهای به پرسشهای بالا داشتید، کیت مورفی (Kate Murphy) به شما میگوید که این امر، تنها مشکل شما نیست؛ بلکه دغدغه امروزی بشر است که افراد به علت عجول شدن و نتیجهطلبی شنیدن حرفهای دیگران برایش تقریبا غیرقابل تحمل است.
با خواندن کتاب حواست نیست (You're Not Listening) در خواهید یافت، شنیدن، امری فراتر از صرفاً گوش کردن به کلام دیگری است. گوش فرا دادن، نقطهی عطف نظر کردن به حال سخنگو نیز هست؛ زمانی که کلام را بر لب میآورد و اینکه با توجه به مضمون سخن، چه حرکاتی از خود نشان میدهد و در نهایت، آنچه که میگوید چه تأثیری بر دل و جان شما میگذارد. درواقع اگر فقط هنگامی که شخص لب به سخن میگشاید، شما سکوت کنید، به او گوش نسپردهاید. بلکه کاملاً برخلاف این باید رفتار کنید، عیار یک شنوندهی فهیم با پاسخهایی که ابراز میکند، سنجیده میشود. اینکه جان کلام سخنگو را تا چه حد درمییابید و به این دریافتن، اشاره میکنید و درعینحال، اظهارنظرهای خود را نیز متبلور میسازید. اگر با تأمل و فکورانه به دیگران گوش سپارید، فهم شما از انسانها و حتی جهان اطرافتان تغییر خواهد کرد و قطعاً تجربهی زندگی شما در جهان هستی غنیتر شده و از هستی خود درک و دریافت ژرفتری پیدا خواهید کرد. حکمت و خرد اینچنین است که از دل روابط معنادار نمایان شده و میشکفد.
نکوداشتهای کتاب حواست نیست:
- اگر شما هم مانند بسیاری از مردم نمیتوانید گوش دهید اما میخواهید شنیده شوید، کتاب خارقالعاده این روزنامهنگار برای شماست! (آدام گرانت، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز)
- یک کتاب ضروری برای تمامی اعصار و تمامی انسانها (لوری گاتلیب)
- هنر گوش دادن در واقع هنر انسان بودن است. (روزنامه گاردین)
خواندن کتاب حواست نیست به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
تمامی علاقمندان کتابهای روانشناسی ارتباطی و دوستداران مطالب مهارتهای گفتگو را به خواندن این اثر دعوت میکنیم.
در بخشی از کتاب حواست نیست میخوانیم:
در گذشته مردم در اوقات بیکاری یا لحظات دلواپسی و تأمل، فوری بهسراغ پاکت سیگارشان میرفتند. آنان هنگام نگرانی بر سر یک مشکل، خوردن قهوه، انتظارکشیدن برای یک دوست، رانندگی، پرسهزنی در میهمانیها و یا پس از رابطهی زناشویی، فوراً سیگاری روشن میکردند. اما امروزه، دقیقاً در همان موقعیتها، مردم بیاختیار به سراغ موبایلشان میروند. درست شبیهبه سیگاریهایی که آشفتهخاطر به پاکت سیگارشان ضربه میزنند تا سیگاری از آن داخل بیرون بیاورند؛ افراد بدون موبایلشان آشفته و عصبی میشوند. در واقع متخصصان حوزهی سلامت و درمان بر این باور هستند پیامد منفی رفتاری، روانی و عصبی ناشی از وابستگی به موبایل و غیره، دقیقاً بهمثابه پیامدهای سوءمصرف موادمخدر است.
درحالیکه تلفنهای هوشمند امکان گپ و گفتهای عمیق را برای ما بهحداقل رساندهاند، بهنظر میرسد هرچیز دیگری جز این مورد را در اختیار ما قرار میدهند: رسانههای جمعی، اخبار، نقشهها، دستورپخت غذاها، ویدیوها، موسیقی و فیلمها، فایلهای شنیداری و حتی هرزهنگاریها؛ اگر به آنها گرایش داشته باشیم. اما در تحلیل نهایی هیچیک از اینها برای بهزیستی ما و نیز خرسندی خاطر ما به اندازهی ارتباط مستقیم با یک همنوع مفید نیستند. بااینهمه ما چونان یک معتاد، در هر فراغتی بهسمت گوشیهای همراه خود سُر میخوریم.
اینحالت اجبار و اضطرار که از دل ترس ازدست دادن نکته و یا خبری در موبایل بر آمده، مانع حفظ تمرکز حین شنیدن و یا هرعملی که به تمرکز نیاز دارد میشود و آن را صعب میسازد. زمانی که رخدادهای احتمالی در فضای مجازی، فکر شما را به خود مشغول میدارند، بس دشوار است به آنچه در دنیای واقعی روی میدهد، توجه کنید. نظر نگرانکنندهی متخصصان مبنی بر ازدست دادن قوّهی خیالپردازی نیز روزبهروز تقویت میشود؛ از آنجا که این امر هم به درصدی از توجه و تمرکز نیاز دارد. بسیاری از پیشرفتهای علمی و هنری و ادبی حاصل قوّهی خیالپردازی انسان است.
آلبرت انشتین، الکساندر گراهام بل، چارلز داروین، فردریک نیچه، تی اس الیوت و لوئیس کرول، همگی نبوغ خود را مرتبط با ساعات طولانی و بلاانقطاع تأمل دانستهاند. شما میتوانید یک ساعت گوشی خود را کنار بگذارید؟ نیمساعت چطور؟ پنج دقیقه؟
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل یکم: هنر گمنشان شنیدن
فصل دوم: آن قوهی هماهنگ بررسی عصبشناختی حس شنوایی
فصل سوم: شنیدن محض اقناع کنجکاوی خویشتن
فصل چهارم: میدانم چه میخواهید بگویید
فصل پنجم: پاسخهایی که تنها میتواند از آن یک فرد آواکر باشد.
فصل ششم: سخن گفتن همچون لاکپشت؛ اندیشیدن همچون خرگوش
فصل هفتم: گوش فرا دادن بهنظرگاههای مخالف مثل این است که خرسی دنبالمان کند.
فصل هشتم: تمرکز بر روی نکات مهم
فصل نهم: بداهه شنیدن
فصل دهم: تیزحسی مکالمهای
فصل یازدهم: گوش کردن به خود
فصل دوازدهم: تداومبخشی و نه تغییر موضوع مکالمه
فصل سیزدهم: پتکها، سندانها و رکابها
فصل چهاردهم: اعتیاد به حواسپرتی
فصل پانزدهم: واژگان کدامین کلام را در پسِ پرده نگاه میدارند و سکوتها، کدامین پیامها را برملا میسازند.
فصل شانزدهم: اخلاقیات در شنیدن
فصل هفدهم: چه زمانی دست از شنیدن بکشیم
نتیجهگیری
تقدیر و تشکر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب حواست نیست |
نویسنده | کیت مورفی |
مترجم | نازنین فاطمه سوداگر |
ناشر چاپی | انتشارات شمشاد |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 264 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-667371-6 |
موضوع کتاب | کتابهای مهارت گفتاری، کتابهای روابط اجتماعی |