معرفی و دانلود کتاب فلسفه در 30 روز
برای دانلود قانونی کتاب فلسفه در 30 روز و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فلسفه در 30 روز
کتاب فلسفه در 30 روز به قلم دومینیک ژانیکو، درآمدى کوتاه و آموزنده بر فلسفه است که موضوعات بسیارى از جمله هستیشناسی و زیباییشناسی را از عهد باستان تا عصر جدید مورد بررسى قرار مىدهد.
کتابى که در دست دارید، معجزهاى است کوچک. مقدمهاى است آموزنده و جذاب بر فلسفه در سى فصل کوتاه و تقریباً هر کدام براى یک روز از ماه. دومینیک ژانیکو (Dominique Janicaud) آن را با این امید نوشت که خوانندگان تازهکار در فلسفه به این معماگونهترین و در عینحال معمولىترین رشتهى دانشگاهى علاقهمند شوند و جرأت بررسى بیشتر پیدا کنند.
او کتاب فلسفه در 30 روز (Philosophy in 30 Days) را براى دخترش کلر نوشته است، چرا که قصد داشت مطالعهى فلسفه را در دبیرستان آغاز کند. چیزى که متأسفانه هنوز هم در فرانسه رایجتر از کشورهاى انگلیسى زبان است. ژانیکو با خواندن کتابهاى مقدماتى و درسى متعدد این رشته و با نارضایتى از پیچیدگىهاى آکادمیک آنها، تصمیم به نوشتن کتاب خودش گرفت. او این کتاب را نه فقط براى دخترش، بلکه براى هر کسى در هر سنى و با هر پیش زمینهى تحصیلى که داراى کمى کنجکاوى است اما وقت آزاد اندکى دارد نوشت.
این کتاب علىرغم اختصار، طیف وسیعى از فیلسوفان و موضوعات فلسفى را دربرمىگیرد. شما مباحث فلسفهى قدیم و جدید را که از متفکران پیشاسقراطى، پارمنیدس و هراکلیتوس، قبل از افلاطون و ارسطو آغاز مىشود در آن خواهید یافت.
ژانیکو توجه ویژهاى به استفادهى افلاطون از گفتوگو مىکند، امرى که به خصوص ماهیت فلسفه را به عنوان یک بحث مستدلِ دقیق دربارهى مفاهیمى کلى چون زیبایى، حقیقت و عدالت به نمایش مىگذارد. این بحث به بررسى روشنى از افکار فیلسوفان جدید به خصوص دکارت، نیچه، کانت و هگل کشیده مىشود.
سپس ژانیکو به سراغ مسائلى مىرود که قرنها ذهن متفکران را به خود مشغول کرده است: وجود خدا، معناى زندگى، طبیعت انسان و مسئلهى اختیار. همچنین تصویرى کلى ارائه مىشود از آنچه تحت عناوین «زیبایىشناسى»، «فلسفهى سیاسى» و «فلسفهى علم» قرار مىگیرد.
چاپ نخست این کتاب در سال 2003 به زبان فرانسه با عنوان Les bonheurs de sophie: une initiation Ä la philosophie en 30 mini-leµons یعنی فواید حکمت: درآمدى به فلسفه در 30 درس کوتاه منتشر شده است.
در بخشی از کتاب فلسفه در سی روز میخوانیم:
ما کیستیم؟ واضح است که از نظر نوع از سایر حیوانات متمایزیم: هرچند از لحاظ رنگ و اندازه و سایر «مشخصات» ویژگىهاى فیزیکى مشترکى با آنهایى که شبیه ما هستند، داریم. تفاوت ما با میمونها حتى میمونهاى انساننما در قامت ایستادهى ماست. فرزند انسان به صورت برهنه، بىمو و ضعیف متولد مىشود و نسبت به بچهى حیوانات دیگر، بزرگ شدن آن بیشتر طول مىکشد.
اما آیا فقط ویژگىهاى جسمانى است که ما را از حیوانات دیگر متمایز مىکند؟ آیا ما در اصل حیوان هستیم؟ آنچه ما را انسان مىکند استفاده از زبان فصیح است. حتى اگر پستاندارانى از نوع برتر، برخى از پرندگان و دلفینها داراى نوعى زبان هم باشند فقط انسان است که مىتواند نمادهاى زبانى را اختراع و گسترش دهد و این امر برقرارى ارتباط نامحدود را که همواره قابل تکمیل شدن و گسترش است براى او امکانپذیر مىسازد.
این همان تعریف کلاسیک انسان به «حیوان ناطق» است که تعریف بسیار مناسبى است، اما تنها تعریف ممکن نیست. انسان حیوان سیاسى، حیوان خندان، حیوان هنرمند و صنعتگر و حتى حیوان دیوانه نیز هست. خنده، علاقهى آشکار به حیات سیاسى، توانایى دگرگون کردن محیط با استفاده از وسایل و ابزارها، خلق آثار زیبا و هنرى با هدف لذت بردن صرف و حتى در نهایت جنونى که استعداد این حیوان را در عاقل شدن و عاقل بودن به خطر مىاندازد، همگى مختص انسان است.
با وجود این، مسئلهى موقعیت و ماهیت انسان با برشمردن چند ویژگى یا نقطه ضعف حل نمىشود. قبل از پیدایش علوم تخصصى که وظیفهى مطالعه و بررسى آنتروپوس (واژهى یونانى به معناى انسان) را از طریق اخلاقیات، آداب و رسوم، زبانها، ساختارهاى اجتماعى و خانوادگى مختلف برعهده دارند، عقیدهى غالب این بود که چیزى به نام «طبیعت انسانى» به معناى گنجینهاى ثابت از ویژگىهاى انسان شناختى هست که صرف نظر از اینکه در چه مرحلهاى از رشد فرهنگى باشد، در سرتاسر جهان وجود دارد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمهى مترجمان
پیشگفتار
1: فلسفه چه چیز نیست؟
2: مراقب مرشدها باشید
3: یا انتقادى یا هیچ
4: واژهاى دوگانه
5: فلسفه به معناى خاص
6: امتحان کنید
7: سقراط و هیپیاس وساطت مىکنند
8: دشوار یا آسان؟
9: نگارخانهى افکار بزرگ (1) : چند ستارهى فلسفى از دوران باستان
10: نگارخانهى افکار بزرگ (2) : چند ستارهى جدید
11: تاریخ یا تحلیل؟
12: چرا؟
13: انسان چیست؟
14: آزادى عمل چیست؟
15: آزادى اخلاقى، آزادى سیاسى
16: مسئلهى خدا
17: تکلیف دین چه مىشود؟
18: ارتباط سعادت با فلسفه چیست؟
19: کدام امیال؟ آگاهى و ناآگاهى
20: تکنولوژى و زندگى
21: خیر، شر و فراسو؟
22: تأثیرات تعالىبخش هنر
23: نیچهى سیستم گریز
24: چه جامعهاى؟ کدام دولت؟
25: آیا پرسشها بسیار زیاد است؟
26: چگونگى نزدیک شدن به آثار نویسندگان
27: چرا فلسفه علم نیست؟
28: عدالت و حقیقت
29: چه نوع عشقى؟
30: چند بذر حکمت
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فلسفه در 30 روز |
نویسنده | دومینیک ژانیکو |
مترجم | علیرضا حسن پور، نرگس سردابى |
ناشر چاپی | موسسه انتشارات فلسفه |
سال انتشار | ۱۳۹۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 133 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-96630-4-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |
ولی برای کسی که هیچ سر رشتهای از فلسفه نداره فکر نکنم زیاد مفید باشه، چون خیلی سرسری از موضوعاتی که توو فهرست کتاب اومده میگذره، حالا شاید یه ذهنیتی از اون موضوع ایجاد کنه ولی خب زیاد قابل فهم نیست. برای کسایی که حداقل با یه سری مفاهیم فلسفی آشنایی دارن پیشنهاد میکنم بخونن