معرفی و دانلود کتاب قهرمانان تاریخ: خلاصه کتاب بزرگ تاریخ تمدن
برای دانلود قانونی کتاب قهرمانان تاریخ: خلاصه کتاب بزرگ تاریخ تمدن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب قهرمانان تاریخ: خلاصه کتاب بزرگ تاریخ تمدن
ویل دورانت در آخرین اثرش یعنی کتاب قهرمانان تاریخ: خلاصه کتاب بزرگ تاریخ تمدن، بدون هیچ ترسی از مسائلی مانند جنسیت، سیاست و دین که اکثر مورخان یا خجالت میکشند از آنها حرف بزنند یا به اختصار از آنها میگذرند صحبت میکند. در این کتاب، تاریخ مختصر تمدن را از دوران باستان تا سحرگاه عصر مدرن خواهید خواند، دورانی که درسهای بسیاری از پیشینیان برای آیندگان دارد و عبرت آموز است.
ویل دورانت (William James Durant)، برندۀ جایزۀ پولیتزر، چهار سال قبل از مرگش کتابی را آغاز میکند که جزء آخرین آثارش بود. این کتاب باعث به وجود آوردن آرزویی در دلش شد که برای همسر و دخترش مطرح کرد، او میخواست خلاصهای از بهترین کتابش یعنی تاریخ تمدن را ارائه دهد. در آن اثر که جمعآوریاش پنجاه سال طول کشید، دورانت (به همراه همسرش آریل) به جمعآوری کلی و همبسته به تاریخ بیش از 110 قرن در 11 جلد پرداختند.
آخرین کتاب ویل دورانت فقط مجموعهای از افراد، زمانها و اتفاقات نمیباشد و تنها خلاصهای از دستاورد او یعنی تاریخ تمدن هم نیست، بلکه آموختههایی است که از انسانهایی در گذشته به نسلهای آینده رسیده است تا از آن درس بگیرند. به قول دورانت: «کتاب قهرمانان تاریخ (Heroes of History) مانند شهری است آسمانی که در آن هزاران فرد منزه، دولتمرد، مخترع، دانشمند، شاعر، نقاش، موسیقیدان، عاشق و... هستند که به زیستن، صحبت کردن، تدریس و طراحی و خواندن مشغول میباشند.»
«قهرمانان تاریخ» درباره عقلانیت است؛ تعقلی همراه با خوشبینی که به پیشرفت و بالا بردن کیفیت زندگی شما کمک خواهد کرد. این مسئله وقتی از اهمیت بیشتری برخوردار میشود که با دانش زیادی از ویل دورانت همراه باشد. توانایی فوقالعاده او موجب شده تا اتفاقات او در جذابترین شکل ممکن نوشته شوند؛ درسهایی از افراد گذشته به ارث رسیده تا عبرت و منفعتی برای آیندگان باشد.
دورانت بهترین راه برای فهم مشکلات امروز را مطالعۀ گذشته میدانست، زیرا جایی است که میتوان حقیقتاً طبیعت وجود انسان را دریافت. این دیدگاه و این فلسفه، همان چیزی است که از صفحات قهرمانان تاریخ، ساطع میشود. این کتاب بسیاری از درسهایی را که دورانت معتقد بود که تاریخ میتواند بدهد - از دین گرفته تا سیاست، حتی مشکلات اجتماعی نظیر تضاد طبقاتی و مباحثی بسیار امروزی مانند سازگاری همجنسگرایان با محیطهای نظامی - را دربردارد. علاوه بر این، قهرمانان تاریخ، سیمایی شخصیتر و بیپردهتر از ویل دورانت را به ما مینمایاند.
عملاً مایۀ اصلی همۀ نوشتههای ویل دورانت این بود که تمدن از طریق اندیشههایی برای پیشرفت بشر، توسعه یافته و قضاوت کارآمد بودن یا نبودن این ایدهها در دادگاه تاریخ، پیشتر انجام شده است - فقط کافی است که شما زمان بگذارید و آنها را فرا بگیرید. به جای آنکه ساعتها وقت صرف کنید و به مباحثات نظری در مورد مسائل فلسفی بپردازید مثلاً در مورد اینکه آیا درست است که ثروت در دست عدهای محدود باشد یا اینکه باید آن را بهطور عادلانه بین مردم توزیع کرد. تاریخ بشر به شما نمونههایی میدهد که آیا چنین کاری به سرانجامی مطلوب خواهد رسید یا فاجعهای تمامعیار را رقم خواهد زد.
در بخشی از کتاب قهرمانان تاریخ میخوانیم:
بر کسی پوشیده نیست که چین یکی از کهنترین تمدنهای جهان است و تاریخی سرشار از دولتمردان، حکما، شعرا، هنرمندان، دانشمندان و قدیسین دارد که میراثشان هنوز به فهم ما غنا میبخشد و بر درک ما از انسانیت میافزاید. دید رو در حدود سال 1750 دربارۀ چینیان میگوید: «این مردم از نظر قدمت، هنر، هوش، خرد، قانون و سلیقهشان در فلسفه، از تمام مردم آسیا برترند، حتی در قضاوت دربارۀ بعضی نویسندگان از آن هم فراتر و از روشنفکرترین مردمان اروپا هم بهتر هستند.» دانستنِ اینکه کنفسیوس حدود پانصد سال پیش از مسیح دربارۀ «مردان خردمند روزگار باستان» مینویسد، برای ما بسیار روشنگر است. احتمالاً چینیان هزاران سال پیش از کنفسیوس، بودا، اشعیا، دموکریت و سقراط هم فلاسفهای داشتهاند.
چینیان باستان هم مانند گذشتگان ما افسانههایی از داستان خلقت دارند. یکی از آنها میگوید پان کو 2229000 سال پیش از میلاد مسیح، در طول هجده هزار سال کار، دنیا را به ضرب پتک به شکل کنونی درآورد. همچنانکه کار میکرد، «نفسش به باد و ابرها، صدایش به طوفان، رگانش به رودخانهها، بدنش به زمین، موهایش به علفها و درختان و عرقش به باران تبدیل شد، و پشههایی هم که از بدن وی تغذیه میکردند، نسل بشر را بهوجود آوردند.» در ابتدا میخوانیم که «انسانها زندگی وحشیانهای داشتند، لباسی از پوست جانوران میپوشیدند، از اجساد تغذیه میکردند، مادرانشان را میشناختند اما از پدر خود بیخبر بودند» یا همچنان که در دنیای کنونی میبینیم، لباسی از پوست راسو میپوشیدند، استیک نیمهخام دوست داشتند و مردان میتوانستند با هر کس که بخواهند رابطه داشته باشند.
آنطور که این افسانه میگوید، این آزادی متوحش با سلسلهای از «امپراتورهای آسمانی» پایان یافت؛ هر کدام هجده هزار سال حکومت کردند و حشرات موذی بدن پان کو را به شهروندانی تابع قوانین مبدل ساختند. امپراتور فو هسی در حدود 2852 سال قبل از میلاد، به این مردم، ازدواج، موسیقی، نوشتن، نقاشی، ماهیگیری با تور، اهلی کردن حیوانات و شوهران و گرفتن ابریشم از کرم ابریشم را آموخت. وارث وی، شننانگ، کشاورزی و گاو آهن را اختراع کرد و علم داروسازی را با استفاده از خواص درمانی گیاهان گسترش داد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل یکم: تمدن چیست؟
فصل دوم: کنفسیوس و فرشتهی تبعید شده
فصل سوم: هند؛ از بودا تا ایندیرا گاندی
فصل چهارم: از اهرام تا آخناتون
فصل پنجم: فلسفه و شعر در عهد عتیق
فصل ششم: به سوی پریکلس
فصل هفتم: عصر طلایی آتن
فصل هشتم: از افلاطون تا اسکندر
فصل نهم: جمهوری روم
فصل دهم: انقلاب روم
فصل یازدهم: امپراتوری روم (27 ق. م. تا 180 م)
فصل دوازدهم: نرون و آرلیوس
فصل سیزدهم: مسیح بشری
فصل چهاردهم: رشد کلیسا
فصل پانزدهم: رنسانس (1) حول لئوناردو
فصل شانزدهم: رنسانس (2) روم
فصل هفدهم: رنسانس (3) غروب ونیزی
فصل هجدهم: انقلاب اول: وایکلیف و اراسموس
فصل نوزدهم: انقلاب دوم (1517تا 1555) لوتر در برابر مرام ا شتراکی
فصل بیستم: اصلاحات کاتولیک
فصل بیست و یکم: شکسپیر و بیکن
نمایهها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب قهرمانان تاریخ: خلاصه کتاب بزرگ تاریخ تمدن |
نویسنده | ویل دورانت |
مترجم | زرین فنائیان |
ناشر چاپی | بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 448 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-253-377-7 |
موضوع کتاب | کتابهای باستان شناسی، کتابهای تاریخ معاصر جهان |