معرفی و دانلود کتاب حکم در برابر حکم
برای دانلود قانونی کتاب حکم در برابر حکم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب حکم در برابر حکم
نمایشنامهای غنی به قلم «سخن سرای آون»... ویلیام شکسپیر در کتاب حکم در برابر حکم به روایت ماجرای کلادیو میپردازد که توسط لرد آنجلو دستگیر شده است. دوک به بهانهی خارج شدن از شهر همهچیز را به معاون خود آنجلو سپرده و تصمیمات او را مشاهده میکند. این اثر غنی به موضوعات مهمی همچون عدالت، حقیقت و افراطگرایی دینی میپردازد و این امر آن را از نمایشنامهای صرفاً کمدی فراتر برده و به ژانر کمدی - تراژدی نزدیک کرده است.
درباره کتاب حکم در برابر حکم:
«حکم مکنید تا بر شما حکم نشود. زیرا بدان طریقی که حکم کنید بر شما نیز حکم خواهد شد و بدان پیمانهای که پیمایید برای شما خواهند پیمود.»
ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) در نمایشنامهی پرشور خود، حکم در برابر حکم (Measure for Measure) به روایت داستان فرمانروایی میپردازد که به طور موقت از ادارهی شهر فاصله گرفته و یکی از اعضای دولت خود، به نام آنجلو را به عنوان جانشین انتخاب کرده تا قوانین را با دقت بیشتری اجرا کند. چرا که شهر وین به فساد اخلاقی و سیاسی دچار شده است. آنجلو تلاش میکند تا با اجرای دقیق و موشکافانهی قوانین بیاخلاقی را از بین ببرد.
آنجلو در اولین قدم به بازداشت نجیبزادهای جوان اقدام میکند و کلودیو اولین قربانی اوست. او که پیش از ازدواج ژولیت را باردار کرده بود، محکوم به حبس و اعدام میشود. در این میان، خواهر کلودیا که در آستانهی راهبه شدن است، برای نجات جان برادرش به دعا میپردازد. آنجلو تمام تلاش خود را به کار میگیرد که از ایزابلا اخاذی کند و به او پیشنهاد میکند تا جان برادرش را در ازای پاکدامنی خود نجات دهد. دوک پنهانی و از دور شاهد همهی این وقایع است و از ایزابلا میخواهد که علیه آنجلو با یکدیگر متحد شوند. دوک که جامهی مبدل به تن کرده، در یکی از تاریکترین نمایشنامههای شکسپیر که به ماهیت اخلاق و عدالت مربوط میشود، باز میگردد تا به اجرای عدالت بپردازد.
از این نمایشنامه در فرهنگ کنونی عصر ما استقبال فراوانی صورت گرفته و پیرامون آن بحثهای گستردهای به میان آمده است. برای برخی امیر مداخلهگری بیمورد است که معیارهای اخلاقی را به دیگران تحمیل میکند. بعضی برخورد آنجلو و ایزابلا را نمونهای از اذیت جنسی میدانند و عدهای تنها حق انتخاب و تصمیمگیری یک زن راجع به بدن خود را مشاهده میکنند و نه چیزی تحت عنوان آزار جنسی. گفتنیست که نمیتوان از تأثیر زمینهی سیاسی، تاریخی و فرهنگی اجتماعیِ نمایشنامهی حکم در برابر حکم غافل شد. چرا که شکسپیر به خوبی از زمینهها و دلمشغولیهای زمانهی خود آگاهی داشته است.
شکسپیر عنوان نمایشنامهی حکم در برابر حکم را از یکی از موعظات عیسی مسیح (ع) در باب انتقاد از دیگران برگرفته است. این نمایشنامه هفت سال پس از مرگ شکسپیر و در سال 1623 منتشر شد و از آن زمان تاکنون در مهمترین نمایشخانههای جهان به روی صحنه رفته، به زبانهای گوناگون ترجمه شده و در زمرهی مهمترین آثار ادبی او جای میگیرد.
کتاب حکم در برابر حکم مناسب چه کسانی است؟
اگر به نمایشنامههای کمدی – تراژدی علاقهمند هستید، مطالعهی کتاب حکم در برابر حکم به شما پیشنهاد میشود.
با ویلیام شکسپیر بیشتر آشنا شویم:
آوازهی او چنان سراسر جهان را پر کرده که دیگر کمتر کسیست که آثار او را نخوانده باشد و یا نام آنها را نشنیده باشد. ویلیام شکسپیر در طول زندگی خود به نگارش 37 کتاب پرداخت که بسیاری از آنها تأثیر شگرفتی در صحنهی ادبیات جهان به جای گذاشتند. نمایشنامههایی همچون هملت، مکبث، اتللو و شاه لیر در طول قرنهای گذشته بارها اجرا و به زبانهای گوناگون ترجمه شدهاند. شکسپیر با آثار غنی خود کلمات و اصطلاحات فراوانی را وارد زبان انگلیسی کرد. از دیگر آثار او میتوان به در باب قدرت و رام کردن زن سرکش اشاره کرد.
در بخشی از کتاب حکم در برابر حکم میخوانیم:
امیر: نه پدر مقدس. این اندیشه را از خاطرت بزدای. حاشا که تیر سست عشق بتواند بر قلبی سلیم و استوار کارگر شود. اینکه از تو میخواهم تا پنهانی پناهم دهی، به خاطر هدفی است جدیتر و عاقلانهتر از اهداف و مقاصد شور جوانی و جاهلی.
راهب: ممکن است عالیجناب از آن سخن بگویند؟
امیر: پدر مقدس بزرگوار، هیچکس بهتر از شما نمیداند که من همواره مشتاق عزلتگزینی بودهام و ارزش چندانی برای حضور در جرگهی جوانان قایل نبودهام که در آن جاهلی و زیادهروی با سبکسری عجین میشود. من قدرت مطلق خود و جایگاهم را در ویَن به جناب آنجلو سپردهام، که مردی سختگیر و استوار و پرهیزگار است، و او میپندارد که من به لهستان سفر کردهام چون این پندار را خود در میان مردم پراکندهام و همه باور کردهاند. حالای مرد پارسا، لابد میخواهید بپرسید چرا این کار را میکنم.
راهب: بفرمایید سرورم.
امیر: ما احکام سفتوسخت و قوانین تندوتیزی داریم؛ تیغ لازم و مهار علفهای هرز سرسخت و خودسر که در این چهارده سال به حال خود رها شدهاند مانند شیر پیری در غار که دیگر به شکار نمیرود و اکنون، همانند پدران ابله که ترکههای تهدیدآمیز را دسته میکنند تا آنها را مقابل چشمان فرزندانشان قرار دهند نه برای اینکه به کارشان گیرند، بلکه تنها برای ترساندن و تا با گذشت زمان، این ترکهها به جای ترساندن اسباب تمسخر آنان میشوند. احکام ما نیز اینچنین شدهاند. چون به کار گرفته نشدهاند، تأثیر تنبیهیشان را از دست داده و خودبهخود مُردهاند و به این ترتیب بیبندوباری عدلوداد را به بازی گرفته، طفل شیرخوار پرستار خود را میزند آداب از بین رفته، (شرم و حیا ریخته) و شیرازهی امور از هم گسیختهاند.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب حکم در برابر حکم |
نویسنده | ویلیام شکسپیر |
مترجم | علیرضا مهدی پور |
ناشر چاپی | نشر چشمه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 147 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-229-514-9 |
موضوع کتاب | کتابهای نمایشنامه تراژدی خارجی، کتابهای نمایشنامه کمدی خارجی |