معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب مینوی دیو

معرفی و دانلود کتاب مینوی دیو سید علیرضا مظلومی در کتاب مینوی دیو، ماجرایی جذاب ولی کاملاً غیر عادی که برای دو دوست صمیمی رخ می‌دهد را به تصویر می‌کشد. این دو دوست ناخواسته در مسیری قرار می‌گیرند که موج رخدادها گذشته‌شان را هویدا می‌کند در این میان ذهن شخصیت اصلی داستان درگیر این رخدادها می‌شود. نسل امروز جامعه، به دنبال یافته‌هایی است که نه تنها جنبه سرگرمی، بلکه جنبه آگاهی‌بخشی هم باید داشته باشد. شاید بی‌رغبتی نسبت به... ادامه

کتاب داستان

معرفی و دانلود کتاب داستان کتاب داستان به قلم اکرم متولی، روایتی از زندگی دختری نوجوان است که در رابطه‌ی عاشقانه‌ی خود ناکام مانده و در خیال دیدن عشقش با روزهای تکراری زندگی درگیر می‌شود. درباره‌ی کتاب داستان: راوی این کتاب دختری نوجوان است که در بطن تکرار روزهای زندگی‌اش روابط خانوادگی، اتفاقات تاثیرگذار اجتماع، اطرافیان و ... را ترسیم می‌کند. شخصیتی که اگر درست ببینید به نحوی هر یک از خود شما می‌توانید باشید. انسان‌هایی... ادامه

کتاب آیین پول پرستی

معرفی و دانلود کتاب آیین پول پرستی کتاب آیین پول پرستی نوشته‌ی داود شیرمرادی، مجموعه‌ای از چند داستان کوتاه در موضوعات مختلف است که با بیانی شیرین و جذاب به رشته‌ی تحریر درآمده. داستان آیین پول پرستی بر وابستگی و تعلق بیش از حد بشریت سرگشته معاصر به عناصر مادی به شکلی نمادین و طنزگونه پرداخته قوای مذهبی و علمی را در تضاد با خواسته‌ها و امیال ایشان می‌داند. مرده پرست روش جوامع سنتی در زنده نمودن برخی از موازین سنن گذشته که منجر به... ادامه

کتاب عمر گل یخ: مجموعه داستان

معرفی و دانلود کتاب عمر گل یخ: مجموعه داستان کاری کن که زندگی ایده آلت باشد، تا تو آن را در روز هزاران بار تقدیس کنی، به خاطر اینکه روزی هزار بار می شکنندش، اما هرگز نمی میرد. غرور زمان را بشکن، نابود کن محدودیتش را تا به زانو درآید، تا در مبارزه با تو و باورت بشکند. و تو تا آخرین نفس پیروز باشی. تا روزی که مرگ به استقبالت بیاید. ع‍م‍ر گ‍ل‌ ی‍خ‌ : مجموعه ای از داستان های عاشقانه از هفت داستان کوتاه که یکی از آن‌ها عمر گل یخ نام دارد تشکیل... ادامه

کتاب گریس کار گیوتینم

معرفی و دانلود کتاب گریس کار گیوتینم کتاب گریس کار گیوتینم نوشته‌ی محسن ترحمی، حکایت طنز و مختصری از سرگذشت غیر واقعی حیوانی دل شکسته است که دستش از دنیا کوتاه شده! این داستان نه تنها به دنیای واقعی ربطی ندارد، بلکه حتی به دنیای انسانی هم مرتبط نیست. در بخشی از کتاب گریس کار گیوتینم می‌خوانیم: روزی از روزها مادیان شر کردند و در مزرعه جمع شدند شعار برابری می‌دادند می‌گفتند چرا فقط شما خرحمالی کنید و چرا مدیریت طویله با نر‌ها باشد؟!... ادامه

کتاب آدم

معرفی و دانلود کتاب آدم کتاب آدم دربردارنده ده داستان کوتاه از حیدر شجاعی است. حیدر شجاعی محلاتی در بغداد متولّد شده است. در اوایل جنگ عراق بر علیه ایران از سوی رژیم بعث به همراه تعدادی از ساکنان ایرانی‌الاصل از زادگاه خود به سرزمین پدری رانده شد. به زودی برای اقامت در اروپا به همراه اعضای خانواده به ترکیه و سپس به یونان هجرت کرد، اما پس از گذشت حدود یک سال، طاقت نیاورد و به ایران بازگشت. در بدو ورود دوباره به ایران با... ادامه

کتاب مسافران مه

معرفی و دانلود کتاب مسافران مه کتاب مسافران مه، به تالیف خدیجه قاسمی، داستان دفاع مقدس را بازگو کرده که لحظه به لحظه‌ی آن روزهای سخت، روایت شده است. خدیجه قاسمی در رمان اولش روی جاده نمناک و در دومین اثرش یعنی مسافران مه که رمانی اجتماعی و سیاسی در حوزه‌ی دفاع مقدس بود، به خوبی نشان داد که داستان‌نویسی فطری و تواناست. قدرت او در فضاسازی شخصیت‌پردازی و پیش‌برد داستان شگرف و تحسین‌برانگیز است استقبال خوانندگان از روی جاده نمناک... ادامه

کتاب اسب‌های باغ ملی

معرفی و دانلود کتاب اسب‌های باغ ملی کتاب اسب‌های باغ ملی، تالیف رضا مهدی هزاوه، روایتی از یک صبح تا شب ِ باغ ملی است. می‌توان گفت در و دیوار باغ ملی حکایت‌ها‌ در دل خود دارد. حکایت‌ها‌ی تلخ و شیرین ... باغ ملی (میدان شهدا)، میدان مرکزی شهر اراک است. در همه‌ی ‌شهرهای کوچک و بزرگ ایران، میدان اصلی شهر، محل روی دادن اتفاقات مهم سیاسی و اجتماعی است. باغ ملی اراک از دیرباز محلی بوده برای شادی‌ها‌ و عزاداری‌ها‌ی گروهی. از تجمع برای... ادامه

کتاب به ترس‌هایم سلام می‌کنم

معرفی و دانلود کتاب به ترس‌هایم سلام می‌کنم کتاب به ترس‌هایم سلام می‌کنم به قلم مجتبی تجلی، مجموعه داستان‌هایی با بیانی فلسفی و انسان‌شناسانه از آدمی و دغدغه‌هایش است. به عقیده مجتبی تجلی کتاب نه عامدانه بلکه برخا‌سته از موضوع و موضع، کمی در لفافه‌ی گفتار پیچیده شده است. چیزی که شاید خواندن و فهم را سخت و حتی گاهی ملال‌آور کرده است. ولی با امید بر اینکه در کنار آن در مقام چالشگر و پرسنده قرار گرفته است و حداقل خواننده را به بازخوانی مجدد... ادامه

کتاب مجموعه داستان‌های الهه شب‌های بی‌هوس

معرفی و دانلود کتاب مجموعه داستان‌های الهه شب‌های بی‌هوس کتاب مجموعه داستان‌های الهه شب‌های بی‌هوس نوشته‌ی حسن دوستی مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که با بیانی زیبا و دلنشین به رشته‌ی تحریر درآمده. کسنوفانس می‌گوید: خدایان همه چیز را از اول برای آدمیان آشکار نمی‌سازند، بلکه آدمیان در جریان زمان از طریق جستجو، بهتر را می‌یابند. نویسنده در مورد این کتاب در پشت جلد نوشته است: «دوست دارم به‌ عنوان آغاز و شاید به‌ عنوان مقدمه چند کلمه‌ای در مورد عنوان... ادامه

کتاب سرگیجه

معرفی و دانلود کتاب سرگیجه کتاب سرگیجه، مجموعه‌ای از داستان‌های خواندنی مجتبی حبیبی است که در آن از موضوعات مختلفی سخن به میان آمده است. مجتبی حبیبی به سال ۱۳۳۹ در مشکین شهر به دنیا آمد. در سال ۱۳۶۹ مجموعه اشعار زمزمه‌های پاییزی خود را منتشر کرد. در ۱۳۷۰ به مدت یک سال عضو شورای خبر صدا و سیما شد. سپس به مدت سه سال به نوشتن برنامه‌های راه شب در شبکه سراسری صدا مشغول شد. حبیبی همچنین دو سال هم با رادیو جوان ادامه همکاری... ادامه

کتاب سقوط از بالای برج ایفل

معرفی و دانلود کتاب سقوط از بالای برج ایفل زینب محلوجی در کتاب سقوط از بالای برج ایفل، داستان پستی و بلندی‌های زندگی دختری به نام هما را روایت می‌کند. این کتاب مجموعه‌ای از سه داستان مرتبط به هم است و باید داستان اول، دوم و سوم به ترتیب خوانده شوند. داستان اول با شروع روایت زندگی هما آغاز شده که به ساختمان روبه‌رویی زل زده و علاقه‌ای به اینکه چشم برگرداند، ندارد. او از اتفاقاتی که در زندگی‌اش رخ می‌دهد صحبت می‌کند از کارش که از آن... ادامه

کتاب ماندن (مجموعه داستان پیوسته)

معرفی و دانلود کتاب ماندن (مجموعه داستان پیوسته) مرتضی فرجی، کتاب ماندن (مجموعه داستان پیوسته)، را با نگاهی به اقلیم، فرهنگ، آداب و سنن همدان به رشته‌ی تحریر در آورده است. ماندن شامل هفت داستان کوتاه اقلیمی است که در عین مستقل بودن، به یکدیگر وابستگی ارگانیک دارند به طوری که پس از مطالعه کتاب، تصویری یکپارچه در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد. داستان‌های اقلیمی غالبا بازتاب دهنده ویژگی‌ها و عناصر مشترکی چون فرهنگ، باورها، آداب و رسوم یک منطقه جغرافیایی... ادامه

کتاب به دنبال دماغ خیس - قصه‌های غرب وحشی

معرفی و دانلود کتاب به دنبال دماغ خیس - قصه‌های غرب وحشی کتاب به دنبال دماغ خیس اثر شهرام شفیعی اولین داستان از مجموعه قصه‌های طنز غرب وحشی درباره گربه گاوداری است که نوه‌اش دماغ خیس را بیست و دو سال قبل گم کرده است. او به اتفاق نوه دیگرش، خواهر دماغ خیس به شهر چوبی در سرزمین غرب وحشی می‌روند و از کلانتر برای پیدا کردن نوه‌اش کمک می‌خواهد. شهرام شفیعی در قصه‌های غرب وحشی، شیوه‌ای کاملاً تصویری و سینمایی برای روایت داستانش بکار می‌گیرد. روایت او از نظر... ادامه

کتاب فصل چیدن گیلاس

معرفی و دانلود کتاب فصل چیدن گیلاس در کتاب فصل چیدن گیلاس، تالیف هومن هویدا، اتفاق‌های جالبی رخ می‌دهد که تا این کتاب را نخوانید از آن مطلع نخواهید شد. در بخشی از کتاب فصل چیدن گیلاس می‌خوانیم: آدمیزاد وقتی عاشق می‌شود فراموش می‌کند که در همین آبادی دخترهای دیگری هم هستند که به او نزدیک‌ترند و درکش می‌کنند.‌ یادشان می‌رود که چه دخترهایی چشم به راه خواستگار او هستند و خودش چقدر معشوق است.‌ فریدون در کلاس درس دکتر فشارکی در نگاه و... ادامه

کتاب هذیان‌های ذهن یک معلول مادرزاد

معرفی و دانلود کتاب هذیان‌های ذهن یک معلول مادرزاد کتاب هذیان‌های ذهن یک معلول مادرزاد، مجموعه داستان‌های کوتاهی است که درون‌مایه‌ای اجتماعی و گاه تخیلی دارند. رضا علیزاد صانع با قلم منحصربه‌فرد خود، شما را با تک‌تک داستان‌هایش درگیر می‌کند. در بخشی از کتاب هذیان‌های ذهن یک معلول مادرزاد (The delusions of the mind of a congenital disabled) می‌خوانیم: اصلاً خوب نیست که یک موزیسین فقط یک آهنگ معروف داشته باشد. تصورش را بکنید با یک آهنگ یا یک ترانه... ادامه

کتاب حوا بیرون از بهشت

معرفی و دانلود کتاب حوا بیرون از بهشت کتاب حوا بیرون از بهشت به قلم فاطمه دهقان نیری مجموعه‌ای از چند داستان کوتاه است که به موضوعات جنگ و تاثیر آن بر زندگی انسان‌ها به ویژه در رابطه میان همسران می‌پردازد. در بخشی از کتاب حوا بیرون از بهشت می‌خوانیم: حاجی‌جوادِ کَل مَندلی مُرده بود. همه‌ی هفت دخترش با شوهر و بچه‌هاشان به خانه‌ی بی‌بی آمده‌ بودند. احمد تنها پسرش هم آمده‌ بود. جمع شده‌ بودند در اتاق مهمان خانه و صحبت می‌کردند. حاجی... ادامه

کتاب عشق پیری

معرفی و دانلود کتاب عشق پیری در کتاب عشق پیری، گوشه‌ای ارزشمند از خاطرات حسینعلی بهرامی به صورت داستانی خواندنی درآمده است. حسین علی بهرامی که کار و تحصیل، دقت نظر و سختکوشی، همواره جزء صفات جدایی ناپذیر شخصیت او هستند، خودش درباره آثارش می‌گوید: کارم نوشتن نیست. البته عادت کرده بودم از همان سال‌ها پیش خاطراتم را می‌نوشتم. ماجراهای زندگی‌ام را در سر رسیدها دارم. اما هدف این است که از زنده بودنم راضی باشم. در آثار این... ادامه

کتاب نماینده مونتلینو: هشت داستان

معرفی و دانلود کتاب نماینده مونتلینو: هشت داستان کتاب نماینده مونتلینو: هشت داستان نوشته‌ی محمد ضیایی، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که درون‌مایه‌ای اجتماعی، سیاسی و جنایی دارند. این کتاب شامل هفت داستان نیمه بلند و یک رمان کوتاه به نام نماینده مونتلینوست که بلندترین داستان این مجموعه محسوب می‌شود. داستان‌های اجتماعی و سیاسی این مجموعه با نام‌های عزت مراد، ننه، تحولات خانه شماره 24، سفره‌های سنگی و سازمان دولتی روسپی‌ها و داستان‌های جنایی... ادامه

کتاب رویاهای گمشده

معرفی و دانلود کتاب رویاهای گمشده کتاب رویاهای گمشده نوشته‌ی الهه رضایی زاده، مجموعه داستان کوتاهی است که به زندگی مردم این روزگار می‌پردازد و دغدغه‌های همیشگی جامعه را با بیان و نگاهی تاره به شما ارائه می‌دهد. نویسندگان جدیدی در دنیای ادبیات پا به عرصه‌ی ظهور گذاشته‌اند و نگرش دیگری را در روایت‌های خود منعکس می‌کنند. این اتفاق در میان افرادی که در خصوص مسائل اجتماعی و خانوادگی می‌نویسند نمود بیشتری دارد و الهه رضایی زاده نیز از... ادامه

کتاب PDF تارا و خانه مادربزرگ

معرفی و دانلود کتاب PDF تارا و خانه مادربزرگ این کتاب داستانی جالب و زیبا برای کودکان در رده سنی ب می باشد. بخش هایی از این کتاب نیز دارای تصاویر زیبا از داستان می باشد. وانتی که پر از اثاث خانه بود، تِلِک تِلِک کنان از کوچه های باریک و از میان سایه های درختان پربرگ و آفتاب گرم تابستان گشت و جلوی یک خانه قدیمی ایستاد. عصر بود. تارا و پدر و مادرش با همه چیزهایی که داشتند از آپارتمان کوچکشان به این خانه قدیمی آمدند. این خانه ی مادربزرگ بود... ادامه

رمان هات

معرفی و دانلود رمان هات هات: رمان فرارگاه هات‌ با خدا هیچ میانه‌ی خوبی نداشت‌. سیگاری گیراند و تف تلخی حواله‌ی زمین کرد‌. پیشانی‌اش لوچ انداخت. با آن گیوه‌ها‌ لخ‌لخ‌کنان راه می‌رفت‌. انگار اعدامی‌ای بود که او را به پای دار اعدام می‌بردند‌. آیا قاتل بود‌؟ کسی به‌درستی نمی‌دانست. انگار داشت با او حرف می‌زد‌: مگر تو چه کرده بودی که این‌گونه دلت در تلاطم بود!؟ مثل باد گرمسیری در خود لوله می‌شدی و می‌پیچیدی و بر سطح صخره‌ها... ادامه

کتاب هیچ‌جایی‌ها

معرفی و دانلود کتاب هیچ‌جایی‌ها کتاب هیچ‌جایی‌ها، شامل مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه به قلم هدیه رضائی است، که هر کدام از این داستان‌‌ها می‌تواند قصۀ زندگی اکثر ما باشد. در بخشی از کتاب هیچ‌جایی‌ها می‌خوانیم: با هم که تنها شدیم، آخرین پک را به سیگارش زد و پرسید: - می‌خوام خاموشش کنم، چی شد؟ اولتیماتوم‌ها‌ هم رنگ عادت‌ها‌ی روزمره را به خودشان می‌گیرند. رنگ سن و سال آدم‌ها‌، توانایی‌ها‌یشان. هیچ‌جای دنیا، ترساندن یک آدم بزرگ از... ادامه

کتاب تلویزیون ما ال ای دی نیست

معرفی و دانلود کتاب تلویزیون ما ال ای دی نیست کتاب تلویزیون ما ال ای دی نیست به قلم میثم هزارجریبی، داستان طنز کارمندی ساده به نام موسی جمالی‌ را به تصویر می‌کشد که بسیار پرتلاش و خانواده دوست بوده و به مبارزه با تجمل‌گرایی برمی‌خیزد. میثم هزارجریبی در این کتاب به روایت داستان‌هایی می‌پردازد که برای موسی جمالی‌ اتفاق می‌افتد. علاوه بر این نویسنده وضعیت اقتصادی این قشر از جامعه را زیر ذره‌بین قرار داده و ماجراهای طنزی از دل آن بیرون می‌کشد.... ادامه