معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب مرداب سایهها: مجموعه داستان
- نویسنده: محمد سلامت محمدی
کتاب مرداب سایهها: مجموعه داستان، تالیف محمد سلامت محمدی، مجموعهای از 10 داستان کوتاه است. داستانهایی که از تنهایی انسانهای این دنیا حکایت میکنند. بین این انسانهای تنها روابط شکنندهای وجود دارد که با کوچکترین اشارهای به تکههای ریزی تبدیل میشوند. براستی چرا آدمهای داستانهای مرداب سایهها: مجموعه داستان، موهومات عجیبی در سر دارند... در بخشی از کتاب مرداب سایهها میخوانیم:... ادامه ›
کتاب یکی در آینه
- نویسنده: طاهره زارع
کتاب یکی در آینه، مجموعهای از شش داستان کوتاه از طاهره زارع (سویدا) است. این مجموعه داستان به سبک مدرن نوشته شده و اولین مجموعه داستان چاپ شده از این نویسنده است. نگاه خاص زارع به مسائل اجتماعی و روانشناختی از نکات قابل تامل است. سوگل، شهرآشوب، گلهای قالی، یکی در آیینه، برف و نفس نام داستانهای این مجموعهاند. طاهره زارع در داستانهای کوتاه این مجموعه قصد دارد شخصیتهای مختلفی را به نمایش... ادامه ›
کتاب عاشقی در مقبره
- نویسنده: حسن اصغری
کتاب عاشقی در مقبره دربردارندۀ 15 داستان کوتاه است که حسن اصغری در نگارش آنها از سبک نگارشی جدیدی استفاده کرده. حسن اصغری نویسنده و منتقد، متولد 1326 در گیلان است. وی فعالیت ادبیاش را از سال 1355 با چاپ مقالهها و نوشتههایی درباره نقد ادبی و داستان کوتاه در نشریات آغاز کرده و هماکنون سردبیری مجله ادبی “کلک” را برعهده دارد. او از نویسندگان خطه شمال کشور است که در مضمون و فرم داستانهایش تابع... ادامه ›
کتاب ناگفتههای مهم چندی با رئیس جمهور و دیگر دلسوزان جامعه
- نویسنده: سید شجاع الدین بدیع زادگان
ناگفته های مهم چندی با رئیس جمهور و دیگر دلسوزان جامعه (ونمایشنامه کرگدن) این کتاب مشتمل بر سی موضوع کلّی و جزئی و دو پیوست (ازجمله نمایشنامه ی کرگدن از اوژن یونسکو) که بعضاً باهم همپوشانی و اشتراک داشته و هرکدام، به چند بخش تقسیم شده و امید میرود مورد امعان نظر و توجّه دلسوزان قرار گیرد چنانچه هرکدام، به نحوی دل این نویسنده ی کوچک را سوزانده است! به اعتقاد حقیر، عنایت و توجّه دولت... ادامه ›
کتاب سادههای کودکی
- نویسنده: علی محقق
کتاب سادههای کودکی، شامل مجموعه داستانهایی کوتاه و جذاب است که با الهام بخشی از رویدادهای دوران کودکی علی محقق نگاشته شده است. بیشک طبع نیز مانند هر کودکی برای رسیدن به کمال به تمرین و ممارست نیاز دارد. علی محقق هر چند خود را صاحب طبع نمیداند اما سعی بر این داشته است تا هر آنچه قابل نگارش بوده را با دقت و وسواس، بر صفحه سفید کاغد بیاورد. در بخشی از کتاب سادههای کودکی میخوانیم: چشمان گل... ادامه ›
کتاب آخرین پاراگراف
- نویسنده: فریده ترقی
کتاب آخرین پاراگراف نوشتهی فریده ترقی مجموعهایست از چند داستان کوتاه اجتماعی و عاشقانه که با بیانی زیبا، روان و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده است. در بخشی از کتاب آخرین پاراگراف میخوانیم: شانههایم از خنده میلرزید. انتظار داشتم پیرمرد از ترس زهرهترک بشه، بپرسه مگه کس دیگهای هم هست؟ اما هیچی نگفت! خواستم برگردم نگاهش کنم، ترسیدم بفهمه میخوام سر به سرش بذارم، شایدم خیال کرده بود این وسط کسی... ادامه ›
کتاب مه و باران
- نویسنده: حسن احمدی
کتاب مه و باران، شامل مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای کوتاه حسن احمدی است. در بخشی از کتاب مه و باران میخوانیم: هر روز که میگذشت دل پسر بیشتر میگرفت. نه از این که خیلی به روز پانزدهم باقی نمانده است، بیشتر نگران حال مادرش بود. فردای آن روز در دامنهی کوه پر از درختان سر به فلک کشیده، پسر با هیجان زیاد به جای نگاه به آنها انگار همه چیز را میبلعید. دوست داشت حالا که آنجا هستند از... ادامه ›
کتاب دوربرگردان
- نویسنده: میثم کیانی
کتاب دوربرگردان نوشتهی میثم کیانی، دربردارندهی 10 داستان کوتاه جذاب و تأثیرگذار است که با درون مایهای اجتماعی، جنگی، پلیسی و... شما را مجذوب خود میکند. داستانهای «دوربرگردان» در فضاهایی کاملا شهری و اجتماعی اتفاق میافتد و یکی از آنها هم در میدان جنگ ایران و عراق میگذرد. در مواقعی شما حس میکنید که مرز بین خیال و واقعیت در موضوعات داستان مشخص نیست. نوع روایت داستانهای کتاب دوربرگردان یک... ادامه ›
کتاب اتوبوس قرمز
- نویسنده: گل چهره مرادی باستانی
کتاب اتوبوس قرمز نوشتهی گلچهره مرادی باستانی و حمید جعفری دربردارندهی داستانهای کوتاهی است که میتواند یک قسمت از زندگی هر یک از ما باشد. اتوبوس قرمز شاید یک گوشه از هر روزی که بیاعتنا از پس اتفاقاتی که در اطراف ما رخ میدهد، میگذریم باشد. دنیایی کوچک با هزاران داستان و هزاران شخصیت که هر کدام قصه خود را دارد؛ تلخ یا شیرین، آرام یا پرتلاطم. شاید امروز توجه به لباس کسی که کنارمان است، بیشتر... ادامه ›
کتاب فلسفهام درد میکند
- نویسنده: پیام بخشعلی
کتاب فلسفهام درد میکند به قلم پیام بخشعلی، دربردارندۀ مجموعهای از داستانهاى کوتاه رادیویی به همراه چند داستان دیگر با موضوعات اجتماعى، فلسفى و عاشقانه است. پیام بخشعلی گوینده و نویسندهی رادیو، بیشتر در این مجموعه داستانهای رادیویی خود را گنجانده و در لابلای آنها داستانهای غیر رادیویی خود را با فضایی متفاوت قرار داده است. داستانهای رادیویی شاهکارهای ادبیاتی نیستند. قصههایی هستند از جنس... ادامه ›
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت
- نویسنده: حسن احمدی
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت، شامل مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای حسن احمدی است که ما را به سفری کوتاه در اعماق وجودمان میبرد. در بخشی از کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت میخوانیم: بچهها به خانههایشان رفته بودند. هوا رفته رفته سردتر میشد و برف کولاک میکرد. آدم برفیها دیگر بازی نمیکردند. دور هم جمع شده بودند. میخواستند از لحظه لحظهی بودنشان استفاده کنند. فکر... ادامه ›
کتاب قلم جوانی
- نویسنده: عباس علاف صالحی
کتاب قلم جوانی (مجموعه آثار منتخب اولین جشنواره داستان کوتاه) شامل ۵۵ داستان منتخب جشنواره از ۳۱ نویسنده است . در بخشی از کتاب میخوانیم: سمیه درست 8 سال داشت، که در بحبحه بمباران شهرها، دو برادرش را از دست داد. پدر عزم رزم کرد و به جنگ غول رفت. طولی نکشید که سمیه سومین فرد خانوادهاش را نیز از دست داد. پدر دیگر بازنگشت، حتی جنازهاش. دخترک از تمام دار دنیا برایش مادری مانده بود و خدایی. در میان... ادامه ›
کتاب نفس
- نویسنده: سارا فرزین
کتاب نفس نوشتهی سارا فرزین، داستانی عاشقانه، خانوادگی و پرفراز و نشیب را روایت میکند که از دوران جنگ ایران و عراق آغاز شده و تا جنگ مردم ایران با ویروس کرونا ادامه پیدا میکند. مطالعه کتاب نفس به کسانی پیشنهاد میشود؟ چنانچه به ادبیات معاصر ایران و رمانهای امروزی علاقه دارید، مطالعه این کتاب به شما پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب نفس میخوانیم: محدثه: «خبر آوردن که آقا مسعود شهید شده، تنها... ادامه ›
کتاب کلید
- نویسنده: میترا داور
کتاب کلید نوشتهی میترا داور، مجموعهای از داستانهای کوتاه فارسی و ترکی است که با بیانی دلنشین به رشتهی تحریر درآمده است. در بخشی از کتاب کلید میخوانیم: پشت مانیتور نشسته بود. با صدای بلند و اعتراض آمیزی گفت: مامان! تو جوری عکسهای منو گرفتی که جوشام معلوم شه. به شلوار بافتنی تیرهای که گوشهی اتاق افتاده بود اشاره کرد و گفت: بعدش هم ببین تورو خدا... رفته برای من شلوار گرمکن مشکی گرفته،... ادامه ›
کتاب مارلی
- نویسنده: سامان شفیعی
کتاب مارلی به قلم سامان شفیعی، داستان زندگی دو زوج و روابط عاشقانه و دوستی آنها را به تصویر میکشد؛ این رمان جذاب به تاثیر روابط احساسی گذشتهی زن و مرد بر زندگی مشترک امروزی آنها اشاره دارد. دربارهی کتاب مارلی: مارلی شخصیت اصلی داستان در گذشته با پسری به نام مایکل در رابطه بوده و بعد از گذشت سالها و با وجود زندگی با مرد دیگری به نام میسون همچنان یاد و خاطرات مایکل در ذهنش به جای مانده است.... ادامه ›
کتاب در میانه غبار
- نویسنده: عطیه خراسانی
کتاب در میانه غبار مجموعهی 10 داستان کوتاه از نویسندهی جوان، عطیه خراسانی است. او در این مجموعهداستان اقلیم سیستانوبلوچستان را برای پیشبرد وقایع انتخاب کرده است تا گوشهای از رنجهای مردم این سرزمین را نشان دهد و دیگران را با فرهنگ این استان آشنا کند. داستانهای کتاب پیش رو حرمان و سرخوردگی انسانها را روایت میکنند. دربارهی کتاب در میانه غبار عطیه خراسانی یکی از نویسندگان جوانی است که پیش... ادامه ›
کتاب نامههایی که لیلا نخواند
- نویسنده: مطهره میرزایی
کتاب نامههایی که لیلا نخواند نوشتهی مطهره میرزایی، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که با بیانی زیبا و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب نامههایی که لیلا نخواند میخوانیم: لیلا جان این مدت که از هم دور بودیم قطعا برای جفتمان هر ثانیهاش یک گردش زمین به دور خورشید است، اما این فاصلهها میخواهند من و تو را محک بزنند، میخواهند عاشقترمان کنند. تو نگران نباش بگذار جور همهی... ادامه ›
کتاب کابوس؟!
- نویسنده: حمیدرضا رحیم متولی
کتاب کابوس؟! نوشتهی حمیدرضا رحیم متولی، بیانگر اتفاقات کوچکی است که نادیده گرفته شده و در نهایت تبدیل به فاجعهای شده که هیچگاه از ذهن پاک نخواهد شد. قسمتهایی از این قصه بر اساس واقعیت است. واقعیاتی که امروزه متاسفانه در زندگی حجم کثیری از انسانها اتفاق میافتد و خیلی انسانهایی که مسیر زندگیشان به ناکجاآبادها منحرف میشود. اتفاقات زیادی ممکن است در روز در اطراف ما رخ دهد که گاهی ممکن است... ادامه ›
کتاب مثل کشمش
- نویسنده: مجید محمدی فر
کتاب مثل کشمش نوشتهی مجید محمدی فر، داستانی کوتاه است که با بیانی ساده اما جذاب به رشته تحریر در آمده. در بخشی از کتاب مثل کشمش میخوانیم: بابا... بابا.. باربُد پسر خوب و موفرفری بابایی روی سرم بود و داشت به آرومی طوری که ناراحت نشم با تکان دادن شانهام مرا بیدار میکرد و بعد از بیدار شدن از شاداب بودن او خوشحال شدم و با نگاه به ساعت دیواری فهمیدم 7 صبح است. به خندههای زیبا و بی دندان باربد... ادامه ›
کتاب دل پارههای دریا
- نویسنده: محمدابراهیم شیخ ویسی
کتاب دل پارههای دریا شرح زندگی جانگداز محمدابراهیم شیخ ویسی و حاصل دیدههای گذشتهاش در سیستان است. او دوران کودکیاش را در کنار دریای هامون گذراند؛ به علت خشکسالی دریا و سیستان که باعث از بین رفتن خانه، کاشانه و زندگیشان شد؛ ناگزیر با خانواده سیستان را به قصد سرزمین گرگان (گلستان امروزی) ترک کرد. وی پس از نیم قرن تصمیم گرفت به سیستان بازگردد و محل زندگی و جای پای کودکی، پدر، مادر و نیاکانش... ادامه ›
کتاب جویندگان
- نویسنده: حمید جعفری
کتاب جویندگان سومین اثر ادبی حمید جعفری، مجموعهای از 12 داستان کوتاه و آموزنده است که زمینهای اجتماعی بر مبنای اخلاق و انسانیت دارد. برای حسن شروع، اولین داستان در مورد شهدای والامقام دفاع مقدس است. برخی داستانها نیز بر اساس واقعیتهایی هستند که تا به حال در هیچ جای دیگری بیان نشدهاند. جویندگان نام بهترین داستان این مجموعه محسوب میشود که حمید جعفری به رسم نویسندگان کهن، آن را برای عنوان... ادامه ›
کتاب فریاد توحش در مرداب
- نویسنده: کازیوه معروفی
کتاب فریاد توحش در مرداب اثر کازیوه معروفی، شامل 21 داستان کوتاه با مضامین متفاوت اجتماعی است. در بخشی از کتاب فریاد توحش در مرداب میخوانیم: کد خدا گفت: همه اینا واسه اینه که زن گلی مثل گلی خانم نصیبم شده. سپس رو به دخترش کرد و گفت: دخترم مامانت همیشه مثل یه مشاور تو زندگی پیشم بود... منم حرفاشو به گوش گرفتم، شهلا از این که پدر و مادرش رابطهشان خوب و صمیمی است با صورتی گلگونش در پوست خود... ادامه ›
کتاب حکایت آدم: 7 اصل خلقت برای رسیدن به موفقیت
- نویسنده: فیروزه مهرزاد
کتاب حکایت آدم: 7 اصل خلقت برای رسیدن به موفقیت نوشته فیروزه مهرزاد در قالب داستانی ایرانی و در هفت فصل بیان شده است. در بخشی از کتاب حکایت آدم: 7 اصل خلقت برای رسیدن به موفقیت میخوانیم: پرتوی طلایی رنگِ آفتاب مستقیم میتابید. خورشید در دل آسمان آبی میدرخشید. باد گرم ملایمی میوزید. شیث در مورد آغاز خلقت مطالبی شنیده بود ولی اطلاعاتش کامل نبود اما یک موضوع را میدانست، آدم و حوا در گذشته در... ادامه ›
کتاب اسپرسوی زهرماری
- نویسنده: ابراهیم نیرومند
کتاب اسپرسوی زهرماری نوشتهی ابراهیم نیرومند، مجموعهای از چند داستان کوتاه با موضوعات مختلف است که با بیانی دلنشین، ساده و جذاب به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از اسپرسوی زهرماری میخوانیم: نیمه شب بود، با بدختی خودم را به جاده اصلی رساندم. خانهی ما در روستایی کوچک یک ساعت مانده به تهران در جادهی فیروزکوه بود. باید صبح خیلی زود به پادگان محل خدمتم میرسیدم. سر جاده طبق معمول به امید کامیون یا... ادامه ›