معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان مونس
- نویسنده: سعیده سادات صفوی
سکوت آزاردهندهترین سخن در تمام زندگی است اما سکوت عشق چیست؟ سکوت محبت چگونه است؟ وقتی عشق انگشت اشارهی خود را روی زنگ کلبهی قلب میفشارد و با لبخند میفهماند که زمان ورود حس غریب محبت به کلبهی قلب رسیده است با احترام او را پذیرا باش و هیچگاه نگذار با ناراحتی از وجود خسته و افسردهات خارج شود. پس از فوت دبیر ارجمندم سرکار خانم «نسرین افصحی» با هنر نوشتن آشنا شدم و قلم به دست گرفتم و یادبودی... ادامه ›
کتاب بارون ساز
- نویسنده: علیرضا محمودی ایرانمهر
کتاب بارون ساز نوشتهی علیرضا محمودی ایرانمهر، از هجده داستان کوتاه باورپذیر تشکیل شده است که در آنها نوعی از تخیل و جادوی خاص به چشم میخورد و نگاهی شاعرانه به مشکلات انسانها آن هم از نوع سوررئالش دارد. نویسنده در این داستانها دنیایی پر از غم و اندوه را به تصویر میکشد که خبر از اتفاقی ناخوشایند میدهد اما با وجود غمانگیز بودنش لطیف و شیرین است. او خیلی با ظرافت و رویاگونه در داستانهایش با... ادامه ›
کتاب رها
- نویسنده: جمیله حاتمی
کتاب رها به قلم جمیله حاتمی داستان واقعی و تکان دهندهی زنی است که به به صورت ندانسته به رقصهای روانگردان اعتیاد پیدا میکند. او فرزندی با ناتوانیهای ذهنی دارد، در زندگی فراز و نشیبهای زیادی را متحمل شده و بار اتفاقهای ناگوار و گوناگونی را بر دوش کشیده است. این داستان متفاوت به شما خاطر نشان میکند که در این جهان هیچ چیز اتفاقی نیست. در بخشی از کتاب رها میخوانیم: هر روز تنهایی من در... ادامه ›
ساعت آمریکایی
- نویسنده: آرتور میلر
کتاب ساعت آمریکایی، یکی دیگر از آثار برتر آرتور میلر، از بزرگترین نمایشنامهنویسان قرن بیستم، است. نمایشنامه ساعت امریکایی ورود مجدد میلر به دنیای تئاتر است که در واقع با نوشتن این نمایشنامه، به دغدغههای دوران نوجوانی و تصویر تلخ گذشتهی آمریکایی خود پاسخ میدهد و یک بار دیگر از زندگی خود و دیگران در طول بحران بزرگ سرمایهداری حرف میزند. در نمایشنامه ساعت امریکایی (The American Clock) میلر،... ادامه ›
کتاب غربت یلدا
- نویسنده: الهه خلیل ارجمندی
کتاب غربت یلدا به قلم الهه خلیل ارجمندی، سرگذشت زنی به نام ماه چهره را روایت میکند که به دلیل ازدواج اشتباه دچار بیماری روانی میشود. بیماری روانی ماه چهره سبب میشود تا اطرافیانش او را رها کنند و تنهایش بگذارند. تنها کسی که کنارش میماند دخترش یلداست، یلدایی که خودش از هر کسی تنهاتر است. در بخشی از کتاب غربت یلدا میخوانیم: بعد از گذشت سه سال، ما به خانهی مادرجون بازگشتیم. اگرچه رفتار مادرجون... ادامه ›
کتاب جنون گل لاله
- نویسنده: عسل اسکندری
کتاب جنون گل لاله رمانی عاشقانه از عسل اسکندری است. این اثر عشقی پرتلاطم بین وکیلی به نام پیمان برازنده و دختری به نام مهتاب مشکات را روایت میکند. مهاجرت و دوری از موطن لایهی مهمی از داستان محسوب میشود. دربارهی کتاب جنون گل لاله کتاب جنون گل لاله را عسل اسکندری به رشتهی تحریر درآورده. شخصیت اصلی رمان مردی است به نام پیمان برازند. پیمان دانشجوی سال آخر حقوق است. او قصد دارد برای ادامهی... ادامه ›
کتاب دوشیزهی مهتاب
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
در کتاب دوشیزهی مهتاب، نازیلا نوبهاری، جایگاه اجتماعی زن را به گونهای شاعرانه بازگو میکند. زنانی که در سرزمین انزوای خود غرق شدهاند. این رمان اثری ایدهآلیستی است که بهنظر میآید عناصر خیال، پیوندی عمیق با عناصر صوری و مادی دارند. زیباترین خاطرههای نازیلا نوبهاری که از میان قصههای شبانه، مثلهای دلنشین و در نوازش دستان پرچین و شکن و زحمتکش عزیزی به یاد میآورد، که او را خاله پیره صدا... ادامه ›
کتاب آفرت
- نویسنده: ناهید قادری حاجی آبادی
کتاب آفرت نوشتهی ناهید قادری حاجی آبادی، داستان زندگی دختری کرد به نام فرنگیس را روایت میکند که در خانه مردم کار میکند و خرج زندگیاش را از این راه در میآورد. این رمان در سال 1396 برنده جایزه قلم زرین شده است. فرنگیس در خانه یک سرهنگ به خدمت مشغول شده است. رویدادهای دوران طاغوت و فعالیت مردم برای سرنگونی رژیم پهلوی از موضوعات مطرح در این رمان است. فرنگیس امیدی برای ازدواج ندارد زیرا در دِه... ادامه ›
کتاب سرنوشت
- نویسنده: ژاله صفری
کتاب سرنوشت به قلم ژاله صفری روایتی است از سالهای دور و نزدیک، از جوانانی پرشور با سرهای پر سودا تا سالخوردگان تنها در خانهای غریب، از زندان، از جنگ، از ترس و ناامیدی تا روشنایی و امید. این رمان در حقیقت از عشقی پایدار، تعهدی نانوشته و یک عاشقانهی بیمانند سخن میگوید. رمان سرنوشت در واقع برای ژاله صفری یک نوستالژی به همراه کمی مرور خاطرات و حقایق است. به گفتهی او در برهههایی از زمان... ادامه ›
کتاب زیبای وحشی
- نویسنده: افسانه رازانی
کتاب زیبای وحشی نوشتهی افسانه رازانی، داستان زندگی دختری را روایت میکند که وقتی به دنیا آمد، پدرش 85 سال و مادرش 35 سال سن داشتند و زندگی از همان آغاز برای او سخت و غیر قابل تحمل بود، چرا که پدرش را در همان سنین کودکی از دست داد و با مادرش به تنهایی زندگی میکرد. رمان دو جلدی بلند زیبای وحشی، سومین رمان بلند افسانه رازانی است که همچون دو کتاب دیگر خود داستانی بلند مملو از: احساس، عطوفت،... ادامه ›
کتاب آوای مریم
- نویسنده: شیما شیرآلی
کتاب آوای مریم نوشتۀ شیما شیرآلی رمانی اجتماعی و عاشقانه است که با زبانی شیرین و خواندنی زندگی دختری به نام مریم را روایت میکند. مریم در اوج جوانیاش مجبور به انتخابی علیرغم میل باطنیاش میشود؛ تصمیمی که همه چیز را تحتالشعاع قرار میدهد... درباره کتاب آوای مریم: این داستان، از زبان دختر جوان، عاشقپیشه و خانوادهدوستی به نام مریم روایت میشود. او که دل در گرو عشق دیگری دارد، به اجبار باید لب... ادامه ›
کتاب بلبل حلبی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب بلبل حلبی نوشتهی محمد کشاورز، دربردارندهی 10 داستان کوتاهی است که در جهانی واقعی شکل گرفتهاند و آدمهای قصه مملو از آرزوهای دور و رویاهای ناتمام خود هستند که آنها را تا مرز دیوانگی میبرد. داستانهای این مجموعه چه زمانی که چندتایی از آنها در مجلات معتبر ادبی چاپ شدند و چه زمانیکه مجموعهی آن به صورت کتاب در آمد مورد استقبال طرفداران داستان معاصر فارسی قرار گرفت. همچنین جایزهی منتقدان... ادامه ›
کتاب کوچهی بیخاطرهها
- نویسنده: زیبا صحرایی
کتاب کوچهی بیخاطرهها اولین اثر زیبا صحرایی، نویسنده ایرانی است. او این رمان را به سبک سوررئال نوشته و ماجرای پدربزرگی را روایت میکند که به همراه نوهاش در قبیلهای زندگی میکنند. پدربزرگ با اتکا به آیین عرفانی، فلسفهی مرگ و زندگی، و مفهوم عشق، از دانستههای خود نسبت به طبیعت، برای نوهی دخترش میگوید. کتاب کوچهی بیخاطرهها برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب را به علاقهمندان ادبیات داستانی... ادامه ›
کتاب سیاه، سفید، خاکستری
- نویسنده: میثم شجاعی
کتاب سیاه، سفید، خاکستری نوشته میثم شجاعی، بر اساس یک داستان واقعی نگاشته شده است و سرگذشت مردی چهل و دو ساله را بازگو میکند که سعی در یافتن معنایی برای زندگیاش دارد. زمانبندی داستان از یک غروب تا طلوع خورشید را دربرمیگیرد که تاریکی شب میتواند نمادی از اتفاقات ناخوشایند گذشته و تعارضات درونی نقش اول داستان و طلوع (صحنه پایانی داستان)، نشان از رسیدن به آگاهی و هوشیاری تازهای داشته باشد.... ادامه ›
کتاب رقص خاک
- نویسنده: سمیه سادات سید آقای مدنی
کتاب رقص خاک به قلم سمیه سادات سید آقای مدنی، رمانی احساسی است که به ماجرای زندگی دختری به نام بانو و عشق نافرجامش میپردازد. بانو دختری ساده است و دل به مردی میبازد که تنها برای تصاحب ثروت پدرش با او ازدواج میکند. معرفی کتاب رقص خاک: بانو، دختر نازپروردهی حاج ناصر است که بعد از دلدادگی به مردی که جز تصرف ثروت حاج ناصر، دلیل دیگری برای ازدواج با بانو ندارد، فصل جدیدی از زندگیاش رقم میخورد.... ادامه ›
کتاب هیچ هیچ شدن
- نویسنده: خدیجه قاسمی
کتاب هیچ هیچ شدن، به تالیف خدیجه قاسمی، رمانیست خواندنی و شگرف با موضوع اجتماعی و عاشقانه. رمانی که از خواندش سیر نمیشوید. خدیجه قاسمی در رمان اولش روی جاده نمناک و در دومین اثرش یعنی مسافران مه که رمانی اجتماعی و سیاسی در حوزهی دفاع مقدس بود، به خوبی نشان داد که داستاننویسی فطری و تواناست. قدرت او در فضاسازی شخصیتپردازی و پیشبرد داستان شگرف و تحسینبرانگیز است استقبال خوانندگان از روی جاده... ادامه ›
کتاب حافظیه عصر پنجشنبه
- نویسنده: مسیح اله فرامرزی
کتاب حافظیه عصر پنجشنبه نوشتهی مسیح اله فرامرزی روایتی است تلخ از عشقی که فراز و نشیبهای بسیاری را متحمل میشود. مسیح اله فرامرزی متولد 1339 در استان بوشهر است. از دیگر آثار او میتوان به خال هندو، تنظیم دیوان حافظ جهت مشاعره و... اشاره کرد. در بخشی از کتاب حافظیه عصر پنجشنبه میخوانیم: علاقهمند شدنم به امور روحی روانی، با کلاسهای تندخوانی شروع شد. سال 73 بود. از سرعت مطالعهام راضی نبودم.... ادامه ›
کتاب منهای یک نفر
- نویسنده: ناهید کهنه چیان
ناهید کهنه چیان در کتاب منهای یک نفر، داستان عاشقانه و اجتماعی را به تصویر میکشد که از دهه 60 و بعد از آن اتفاق افتاده است. ناهید کهنه چیان در 11 داستان فضای جامعه ایران را در اواخر دهه 60 روایت میکند. فضای توام با رنج و عشق که اثر قابل توجهی روی زندگی و روابط شخصیتهای اصلی داستان میگذارد. در بخشی از کتاب منهای یک نفر میخوانیم: من و مامان چهل سال است باهم زندگی میکنیم. تا حالا یک کلمه هم... ادامه ›
کتاب بیدفاع
- نویسنده: نگار رستم نژاد
کتاب بیدفاع نوشتهی نگار رستم نژاد، روایتی واقعی و جذاب است از پرواز 727 مسافرتی ایرانایر با 105 سرنشین که در پرواز تهران به سمت ارومیه، در نزدیکی ارومیه سقوط کرد. در بخشی از کتاب بیدفاع میخوانیم: ساناز: من دارم دیونه بازی در میارم یا تو، آخه چرا داری اینقدر خودتو عذاب میدی؟ مگه با فرهاد ازدواج کردی، زندگیت جهنم شد؟ چیرو از دست دادی؟ به جز این که این همه چیزای خوبرو به دست آوردی، واسه... ادامه ›
کتاب مهباد دختر کردستان
- نویسنده: منیرالسادات موسوی
منیرالسادات موسوی در کتاب مهباد دختر کردستان، ماجرای عاشقانه و پر فراز و نشیبی را درباره دختر جوانی بازگو میکند که در رشته علوم سیاسی درس میخواند. داستان از روزهای پایانی حکومت پهلوی شروع میشود. درباره کتاب مهباد دختر کردستان: داستان این رمان در روزهای سراسر بینظم و پرآشوب اواخر سلطنت پهلوی میگذرد. ماجرایی عاشقانه در میان هیاهو و شلوغیهای دانشگاه تهران در روزهای انقلاب اسلامی شکل میگیرد.... ادامه ›
کتاب در من برف میبارد
- نویسنده: فائضه طیبات
کتاب در من برف میبارد نوشته فائضه طیبات، داستانی با حال و هوای عاشقانه است و میتواند برای خیلیها در زندگی ملموس باشد و قصه آن خاص و برای کسانی است که دلی پر از عشق دارند. در بخشی از کتاب در من برف میبارد میخوانیم: از اون روز که مامان قضیه رو فهمید دیگه محلم نمیذاشت انگار که قهر کرده بود امّا حواسش کاملاً به من بود که دست از پا خطا نکنم به لطف سمانه خانوم قضیهی خواستگارا هم منتفی شد امّا... ادامه ›
کتاب شبهای مهتابی
- نویسنده: زهرا رضاسلطانی
کتاب شبهای مهتابی نوشته زهرا رضاسلطانی، داستانی کوتاه با تمی اجتماعی و عارفانه است که لحنی ساده و صمیمی دارد. در بخشی از متن کتاب شبهای مهتابی میخوانیم: یک باغ پر از لالههای سرخ، سرخ، سرخ، بعضیهایشان پژمرده شده بودند، شاید از تشنگی، شاید هم از بیتوجّهی، شاید از این که کسی نبود تا حرفهای دلشان را بشنود و بفهمد؛ امّا بعضی از لالهها قدعلم کرده بودند، به اندازه یک سرو، در برابر وزش باد تکان... ادامه ›
کتاب عزیزم چه رنگی بپوشم؟! - قصههای غرب وحشی
- نویسنده: شهرام شفیعی
شهرام شفیعی در « قصههای غرب وحشی »، شیوهای کاملا تصویری و سینمایی برای روایت داستانش بکار میگیرد. روایت او از نظر تقسیم بندی مکانی و زمانی و توالی فصلهای مختلف، ریتمی کاملا حساب شده و دقیق دارد؛ به گونهای که انگار با اثری دکوپاژ شده و تدوینی حرفهای در یک اثر سینمایی روبهروییم. شفیعی خوب میداند که کجا باید مخاطب را کاملا از محور اصلی قصه دور کند و دوباره او را سرجای خود بازگرداند. در قصه... ادامه ›
کتاب رقص با توفان
- نویسنده: محمدرضا آریان فر
محمدرضا آریان فر در کتاب رقص با توفان، از زندگی دختری عشیره به نام مرمر سخن میگوید. مرمر لحظات زندگیاش را با این آرزو سپید میکند که روزی با سپیدای لباس عروسی به خانه بخت خواهد رفت. اما در غروبی که هوا از بوی فاجعه سنگین شده بود، معصومیت خوابهای دخترانهاش با یورش ددمنشانه دشمن به یغما میرود... پس از چندی احسای میکند که ناخواسته باردار کودکی است که از آن دشمن است. در اندیشه از میان بردن وی... ادامه ›