معرفی و دانلود کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم
برای دانلود قانونی کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم
کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم نوشتهٔ احمد اکبرپور ماجرای مرد روستایی خسیسی را روایت میکند که بعد از افتادن پولش در چاه توالت از پسرش میخواهد که به داخل چاه برود و آن را برایش بیاورد. کتاب حاضر با زبانی طنز موضوع پدرسالاری در جامعه سنتی را بررسی کرده و همچنین توانسته برگزیده کتابخانه بینالمللی مونیخ شود.
درباره کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم:
در بسیاری از جوامع سنتی پدر نقش مالک انحصاری کودک را بر عهده دارد و به قدری بر او مالکیت دارد که گاهی حتی در صورت به قتل رساندن او هیچ عواقبی انتظارش را نمیکشد. البته این تئوری ریشه در تفکرات ارسطوی یونانی داشته و توسط ملتها و مذاهب زیادی نیز مورد استقبال قرار گرفته است. با این حال احمد اکبر پور در داستان من نوکر بابا نیستم با دیدگاهی انتقادی به بررسی این موضوع پرداخته و در داستانش در قالب یک خانواده کوچک ایرانی به این نکتهٔ مهم اشاره میکند که چگونه یک قیام ساده میتواند موجب سرنگونی یک دیکتاتوری مستبد شود.
داستان درمورد پسری نوجوان به نام داوود است که همیشه در خانوادهاش فرزندی آرام و حرفگوشکن بوده. این موضوع باعث شده تا برادرانش او را دست بیندازند و به او لقب «نوکر بابا» بدهند. یکی از روزها یک بسته از اسکناسهای پدر در چاه مستراح میافتد و این موضوع داوود را به دردسر میاندازد. پدر خانواده که مردی خسیس است، از پسرانش میخواهد که به داخل چاه بروند. اما داوود برای فرار از انجام این کار به خانهٔ عمهاش پناه میبرد.
پدر که از سرکشی فرزندانش به خشم آمده، تا زمان برداشتن اسکناسها، مستراح رفتن را برای پسرانش قدغن میکند و تا زمانی که اسکناسهایش را برندارند به آنها پول نمیدهد. اما پسرها ترجیح میدهند از پدرشان پول بدزدند اما داخل آن چاه نروند...
کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم در قالب داستانی طنازانه مناسبات قدرت و جایگاه آن را در دل یک جامعهٔ سنتی به تصویر میکشد و مرد سالاری و اقتدار مردانه در خانواده را نقد میکند. اینکه در یک جامعهٔ سنتی تنها راه ورود پسران به دنیای بزرگسالی اعمال قدرت و زور باشد، از نظر نویسنده امری ناپسند و نکوهیده است.
اکبر پور عقیده دارد جهل و نادانی مردم اصلیترین سرمنشاء ایجاد قدرت دیکتاتورها است و در صورت ایجاد شکاف در این عقیدهشان خشم تمام وجودشان را در برمیگیرد. داوود در این داستان زمانی که متوجه میشود پدرش او را انتخاب کرده، حس بردگی به او دست میدهد و احساس میکند رفتار و هویت انسانیاش زیر سوال رفته است. بعد از آن است که دگرگونی شخصیتی به سراغش میآید.
با شنیدن این داستان متوجه میشوید که بسیاری از فجایعی که بر سر نوجوانان میآید و آسیبهایی که میبینند، انعکاس رفتارهای غلط والدین آنها به خصوص پدرانشان است. زمانی که اقتدار پدر شرایط استبداد در خانواده ایجاد میکند، فرزند او ممکن است احساس ضعف کند و دست به کارهای آسیبزننده بزند.
جوایز و افتخارات کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم:
- برگزیده کتابخانه بینالمللی مونیخ
- نامزد کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- نامزد جایزه مهرگان ادب
- نامزد بهترین رمان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
این کتاب برای تمامی نوجوانان و بزرگسالانی که به شنیدن داستانهای طنز و آموزنده فارسی علاقه دارند، مناسب است.
احمد اکبرپور را بیشتر بشناسیم:
این نویسنده در سال 1349 در فارس به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در رشته روانشناسی در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد و همزمان به ادبیات علاقه پیدا کرد. احمد اکبرپور در 33 سالگی نخستین مجموعه شعر خود را به نام «مردمان عصر پنجشنبه» به انتشار رساند. با این حال پس از مدتی دریافت که شاعر نیست و در نویسندگی استعداد بیشتری دارد.
وی اولین کتاب خود را برای مخاطب نوجوان نوشت و آن را «دنیای گوشه و کنار دفترم» نامید. چندی بعد دو داستان آن را بازنویسی کرد و در کتابهای جداگانه به نامهای «امپراطور کلمات» و «رویاهای جنوبی» آنها را به چاپ رساند. آثار اکبرپور تا به حال به زبانهای انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی، چینی، کرهای و ترکی استانبولی ترجمه شده و در چند کشور جهان به چاپ رسیدهاند.
جوایز و افتخارات احمد اکبرپور:
- دریافت جایزه کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کتاب «قطار آن شب»
- دیپلم افتخار IBBY در پکن برای کتاب «امپراتور کلمات»
- برگزیده کتابخانه بینالمللی مونیخ برای کتاب «من نوکر بابا نیستم»
- نامزد کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برای کتاب «من نوکر بابا نیستم» در سال 1383
- نامزد جایزه مهرگان برای کتاب من نوکر بابا نیستم در سال 1383
- نامزد بهترین رمان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای کتاب «من نوکر بابا نیستم» در سال 1383
در بخشی از کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم میشنویم:
اگه آدم چهارتا بدو بیراه نگه و سر چند تا بچه یا پیرزن داد نکشه که دق مرگ میشه. مرتیکهٔ بیحیا. نون و نمک دولتو مفت و مجانی میخوره اما عوض اینکه دنبال دزد و یاغی باشه، دست تو جیباش میکنه و گوشش به دهن زنا و چندتا آدم فضوله که امروز فلانی میخواد بچهشو ادب کنه. اونوقت سوار آتلش میشه و مثل برق حاضر میشه که بله نبینم بچههاتونو اذیت کنین. یا میون زنا و مردا قدم میزنه، فیس و افاده میفروشه و همینطور که کلاشو جابهجا میکنه میگه همهٔ ما در مقابل قانون فلانیم و بهمانیم.
یه مرد پیدا نمیشه که صاف و راست جلوش بایسته و انگشت توی چشاش کنه که مرتیکهٔ فلان فلان شده این همه سال که بچههای مردم ادب میشدن، خرجی زن و ده تا بچه میدادن، امنیههای بیخاصیت شما کجا بودن اون موقع، ها؟ مگه بابای خدابیامرز خودم که از پنج شیش سالگی از دستش خرما جمع میکردم رسیدگی به فصیلش به عهده خودم بود، زبونم لال ادب کردن بلد نبود؟
خدا سر شاهده خدا سر شاهده اگه آتیش قلیونش ذرهای دیرتر و زودتر میشه با همون چوبای تر نخ بلالمون میکرد. نور به قبرش بباره. از برکت همون توپ و تشرا بوده که تنبل و بیعرضه بار نیومدیم که نوکری خان هشتکان یا کدخدای ولایت خودمونو بکنیم.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی من نوکر بابا نیستم |
نویسنده | احمد اکبرپور |
راوی | محمد سلیمی |
ناشر چاپی | نشر افق |
ناشر صوتی | گروه فرهنگی سماوا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲ ساعت و ۲۴ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان طنز نوجوان، کتابهای صوتی داستان و رمان اجتماعی نوجوان |
روزگاری که محبت در دلها فراوان ولی آداب و رسوم و هنجارهای نادرست جامعه اجازه ظهور بیتکلف و راحتِ آن را نمیدهد. شرم و حیا و ترس از پدر، نگرانی و حمایت همیشگی مادر، سَرَک کشیدنهای مرسوم فامیل و اهل محل در کار یکدیگر؛ ولی در نهایت کسی پیدا میشود که تاب نمیآورد و قد عَلَم میکند و جرات میکند حرفش را بزند، زیر بار زور نرود و پدری که مهربانی را در قالب چشم پوشی و ندیدن خطاها و به شکل غیر مستقیم ابراز میکند.
ازدواجی که به دلیل باورهای غلط و ملاحظات اجتماعی سالها به تاخیر افتاده و.... و..... و.....
همه اینها با اجرای ماهرانه گوینده در پایان داستان به خوبی قابل درک است و موسیقی جنوبی سعی دارد این اتفاقات را در جامعه سنتی جنوب کشور نشان دهد ولی به نظرم در تمام اقوام ایرانی نظیرش وجود داشته و با تقدم و تاخر امروز شاهد تغییر و تجدد هستیم با آرزوی اینکه امروز از اینطرف بام نیفتیم و اعتبار و عزت پیشکسوتان زیر سوال نرود.
با تشکر از کتابراه🙏🙏🙏🙏