معرفی و دانلود کتاب کلیات فوریتهای پرستاری
برای دانلود قانونی کتاب کلیات فوریتهای پرستاری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کلیات فوریتهای پرستاری
کتاب کلیات فوریتهای پرستاری به قلم اعظم دبیریان، علی قزلقاش و غلامرضا گلشنی اثری جامع است که علاوهبر تشریح پرستاری و اخلاق حرفهای در این حوزه، تمامی نکات مربوط به اقدامات فوری پرستاری در زمان بروز اضطراری مشکلات جسمانی و یا وقوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد.
دربارهی کتاب کلیات فوریتهای پرستاری
امروزه با افزایش حوادث رانندگی، سوانح و رخدادهای آسیبزا و همینطور ازدیاد موارد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبهی غیرطبیعی ضرورت آمادگی پرستاران که رسالت مهمی در حفظ سلامت بیماران و مصدومین دارند، بیش از پیش احساس میشود. به همین سبب اعظم دبیریان، علی قزلقاش و غلامرضا گلشنی با نگارش کتاب کلیات فوریتهای پرستاری گامی اثرگذار برای رفع این نیاز اساسی برداشتهاند.
قابل انکار نیست که یکی از نیازهای بنیادین هر جامعهی سالم تربیت افرادی است که با تواناییها و صلاحیت علمی و عملی خود بتوانند در شرایط بحرانی بهترین عملکرد را در جهت خدمترسانی به بیماران و مصدومان داشته باشند. اینجاست که کارایی و اهمیت کتابهایی نظیر کلیات فوریتهای پرستاری پدیدار میشود. مؤلفان در فصل اول این کتاب به بررسی مقولهی پرستاری میپردازند و در بخش دوم اخلاق در پرستاری اورژانس را شرح میدهند. پس از آن از تریاژ سخن میگویند و چگونگی اولویتبندی بیماری براساس شدت و وخامت بیماری را توضیح میدهند.
در بخشهای بعدی کتاب، مخاطبان با تستهای تشخیصی در اورژانس آشنا میشوند و دربارهی احیای قلبی-ریوی آموزههای مهمی را فرامیگیرند. سرمدرمانی و ترانسفوزیون یا انتقال خون مبحث مهم دیگری است که در کتاب کلیات فوریتهای پرستاری به آن پرداخته شده است. همچنین این اثر مخاطب را با انواع شوک آشنا میسازد و نحوهی انجام فعالیتهای اورژانسی روی شکم و اندام تناسلی را تشریح میکند.
از آنجا که بیماران مبتلا به مشکلات قلبی نیز از موارد رایج در بخش فوریتها به شمار میآیند، در این کتاب نیز مبحث اورژانسهای قلب و بررسی آسیبهای قفسهی سینه مورد توجه قرار گرفته است. مخاطبان این اثر آموزشی با کمک اطلاعات ارائه شده با انواع مسمومیتها نیز آشنا میشوند و شکستگیها را میشناسند. مؤلفان این کتاب از ارائهی مبحث اورژانسهای چشم نیز غافل نماندهاند و همینطور فوریتهای مربوط به آسیبهای ستون فقرات و سوختگی را نیز شرح دادهاند.
البته آموزشهای کتاب کلیات فوریتهای پرستاری فقط محدود به این موضوعات نمیشود، بلکه فصلهایی از کتاب به آموزش ایمنی در خانه، خارج از خانه و محل کار اختصاص پیدا کرده است. از سوی دیگر ضرورت مهارت و عملکرد حرفهای پرستاری در زمان سوانح و رخدادهایی همچون زلزله و آتشسوزی را نیز نمیتوان نادیده گرفت، از اینرو بخشهای مختلفی از کتاب به طور کامل به شرح فوریتهای مهمی که در این شرایط باید به انجام برسد، میپردازد.
در پایان نیز مخاطب با بیوتروریسم آشنا میشود که درواقع انتشار عمدی عوامل بیولوژیکی یا سمی است که با هدف آسیبرسانی به انسانها انجام میشود و بدون تردید از اهمیت فوریتهای پرستاری در این شرایط نمیتوان چشم پوشید. کتاب کاربردی کلیات فوریتهای پرستاری که با استفاده از منابع علمی و بهروز نگارش و تدوین شده، با تلاش انتشارات بشری به عرصهی چاپ و نشر رسیده است.
کتاب کلیات فوریتهای پرستاری برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان و فعالان حوزهی پرستاری، پزشکی، پیراپزشکی و تمامی افرادی که در تلاشاند تا در زمان بروز حادثه و شرایط بحرانی بهترین عملکرد را در جهت توقف آسیب و بهبود وضعیت بیمار یا مصدوم داشته باشند، از مطالعهی این کتاب بهره خواهند برد.
در بخشی از کتاب کلیات فوریتهای پرستاری میخوانیم
دستهبندی بیماران بر اساس تریاژ به روش SAVE2121
* آسیب دیدگان علیرغم اینکه در محل نمیتوان اقدامی جهت زنده ماندن و درمان آنها انجام داد اگر به بیمارستان برسند حتماً نجات خواهند یافت (قرمز)
* آسیب دیدگانی که بیشترین فایده را از مداخلات درمانی موجود میبرند (زرد)
* آسیب دیدگانی که حتی بدون مداخله درمانی هم زنده میمانند (سبز)
* آسیب دیدگانی که نه تنها در محل نمیتوان اقدامی جهت درمان و زنده ماندن آنها انجام داد بلکه اگر به بیمارستان برسند هم قادر به ادامه حیات نخواهند بود (آبی) متوفیان (سیاه) در این روش مثلاً اگر سه بیمار نیازمند به چسب تیوب باشند که ۲ نفر هر کدام به یک عدد و یک نفر به دو عدد لوله نیازمند باشند حکم این است که دو نفر استفاده بیشتری از منابع موجود میبرند حتی اگر به نفر سوم نرسد. بررسی اولیه یک ارزیابی و سریع سیستمیک برای تعین حالات مخاطره آمیز و درمان فوری آنها است که عبارتست از:
* تنفس (Breathing)
* گردش خون (Circulation)
* هوشیاری
* ثبات ستون فقرات
نکته مهم در فردی که دچار آسیب دیدگی متعدد است
آشکارترین وحشتناکترین
از نظر ظاهر بیمار میتواند کم اهمیتترین آن باشد.
مراکز و درمانگاههای اورژانس از سه سیستم تریاژ استفاده میکنند
A: دسته بندی بر اساس شماره 1، 2، 3 که بر اساس وخیمترین حالت حالت و حداقل وخامت است.
B: واژهها اورژانس (Emergent)
فوری (urgent)
نیمه فوری (semiurgent)
غیرفوری (non emergent
C: رنگها
D: واژهها
اورژانس (emergent)
متأسفانه بیان واژهها زمانی که در خارج از دپارتمان اورژانس استفاده شود ممکن است درست درک نگردد.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: بررسی پرستاری
فصل 2: اخلال در پرستاری اورژانس
فصل 3: تریاژ
فصل 4: تستهای تشخیصی در اورژانس
فصل 5: احیای قلبی ریوی
فصل 6: سرم درمانی و ترانسفوزیون خون
فصل 7: شوک و انواع آن
فصل 8: اورژانسهای شکم و ناحیه تناسلی
فصل 9: اورژانسهای قلب
فصل 10: صدمات قفسه سینه
فصل 11: مسمومیتها
فصل 12: شکستگیها
فصل 13: علائم حیاتی بدن
فصل 14: حمل مصدوم
فصل 15: خونریزی
فصل 16: ایمنی در محل کار
فصل 17: ایمنی در خارج از خانه
فصل 18: ایمنی در خانه
فصل 19: آتش سوزی
فصل 20: زلزله
فصل 21: اورژانسهای چشم
فصل 22: آسیب ستون مهرهای
فصل 23: سوختگی
فصل 24: آشنایی با بیوتروریسم
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کلیات فوریتهای پرستاری |
نویسنده | اعظم دبیریان، علی قزلقاش، غلامرضا گلشنی |
ناشر چاپی | نشر بشری |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 372 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-399-234-7 |
موضوع کتاب | کتابهای کمکهای اولیه |